САЩ: Следим информацията за двама пленени американци в Донбас

САЩ: Следим информацията за двама пленени американци в Донбас

Властите на Съединените щати следят информацията, че двама бивши американски войници са заловени край Харков, като същевременно призовават гражданите на страната да не пътуват до Украйна, за да участват във военни действия. Това заяви в сряда на редовен брифинг за журналисти координаторът по стратегически комуникации към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби, съобщава ТАСС.

"Не мога да потвърдя тези съобщения. Разбрах за това точно преди да дойда тук. Ще направим всичко възможно да проследим това", каза Кърби в отговор на въпрос как ще коментира съобщенията, появили се по-рано в медиите. „Разбира се, ако това е вярно, ще направим всичко възможно да ги върнем вкъщи безопасно“, добави Кърби.

„Мисля обаче, че сега е подходящ момент да ви напомня, че ние се противопоставяме на това американци да пътуват до Украйна и да участват в сраженията в Украйна“, каза Кърби. Говорителят на Белия дом отбеляза също, че не е наясно дали президентът на САЩ Джо Байдън е бил информиран за съобщенията за залавянето на американци. „Тази новина току-що излезе, така че не знам“, каза Кърби.

За пленяването на двама бивши американски войници край Харков, съобщи в сряда британският вестник "Дейли телеграф", според който това са първите американски граждани, заловени, след като Русия започна специална военна операция на 24 февруари.

Позовавайки се на техен американски колега, пожелал анонимност, "Дейли Телеграф" твърди, че Александър Друк, на 39 г., и Анди Уин, на 27 г., може да са били заловени във вторник, след като са се сблъскали с руски сили като част от група от десет души близо до Харков. Британският вестник съобщава, че двамата американци са служили в украинската армия като доброволци. Вестникът няма официално потвърждение на информацията за залавянето на американски граждани в плен, добавя ТАСС.

 

 

 

 

Коментари

  • smb

    15 Юни 2022 23:56ч.

    В най-лошите случай ще ги екзекутират. Споко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    16 Юни 2022 0:02ч.

    Пратете им кока кола и дъвка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CNN

    16 Юни 2022 8:36ч.

    Тия, поради упадъка на САЩското образование, са объркали Харков с Харлем !!! Единият, като го хванали, крещял: „ Вече не съм Бандеровка“, а другият: „Вече не съм наемник“ !!! А и двамата твърдели, че защото карали в насрещното се били сблъскали се с руските сили и ги очаквали само глоба, чрез разстрел !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Псаки

    16 Юни 2022 0:11ч.

    Може да ги разменят за Байдън !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Асанж и Бут по-скоро

    16 Юни 2022 0:17ч.

    Макар, че на гнидите едва ли ще им стиска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    16 Юни 2022 0:45ч.

    И двамата ще ги пуснат да си ходят по живо и здраво. И двамата са бременни - Друк е в трети месец, а 27 годишният Анди в четвърти и му предстои за първи път да стане майка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И кви ги дирят вашите двамца

    16 Юни 2022 5:44ч.

    На територия, която нито ви е щат, нито седи в НАТО? И ква работа имате да се месите изобщо на таз територия? Следете си. Но и ние ви следим какви ги вършите и тук, в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    16 Юни 2022 7:08ч.

    Трибунал. След него- Сибир...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    16 Юни 2022 7:19ч.

    Хммм. Не съветват хората да ходят доброволци в Украйна? Що да не си ходят хората? Щом правителството им дава знак, като праща оръжие на Еленски... Демек, те се борят за демокрацията и помагат на Украйна да се брани срещу Русия. Троловете, какво ще кажете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е,и?

    16 Юни 2022 7:35ч.

    Какво като следите? Кого интересува какво следите? Стига палили света, време е да си изгорите кунките, крайно време е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малко,малко са заловили и ликвидирали!

    16 Юни 2022 9:09ч.

    Кога славната руска армада залови 2,3 Хиляди наглеци от Щатите,Полша и Грузия и ликвидира още толкова+100-а хиляди т.н. украински бандеровци…..,тогава всичко ще приключи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    16 Юни 2022 10:26ч.

    беззъбите о.з. ченгета на кремълска служба са трагикомични с войнствените си напъни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи