САЩ ще предостави изтребители Ф-16 на Украйна

САЩ ще предостави изтребители Ф-16 на Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви пред лидерите на Г-7, че Вашингтон ще подкрепи предоставянето на модерни военни самолети, включително Ф-16 на Украйна и ще подкрепи усилията за обучение на киевските пилоти, заяви високопоставен служител на Белия дом пред АФП.

Стъпката на САЩ е сигнал за голям пробив за Киев, който многократно - и доскоро безуспешно - настояваше пред западните си поддръжници да се съгласят да предоставят високотехнологични самолети, докато се бори да отблъсне инвазията на Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски, който ще се срещне с Байдън по време на срещата на върха на Г-7 в Япония, приветства този ход като "историческо решение" и добави, че очаква с нетърпение да "обсъди практическото изпълнение" на плана в Хирошима.

Байдън заяви, че Съединените щати "ще подкрепят съвместните усилия с нашите съюзници и партньори за обучение на украински пилоти на изтребители от четвърто поколение, включително Ф-16, за по-нататъшно укрепване и подобряване на способностите на украинските военновъздушни сили", според официалния представител.

"Тъй като обучението се провежда през следващите месеци, нашата коалиция от държави, участващи в това усилие, ще реши кога действително да предостави самолети, колко ще предоставим и кой ще ги предостави."

Обединеното кралство, Белгия и Нидерландия и Дания приветстваха решението.

"Обединеното кралство ще работи заедно със САЩ и Нидерландия, Белгия и Дания, за да получи Украйна бойния въздушен потенциал, от който се нуждае", написа в Туитър министър-председателят Риши Сунак и добави "Ние сме единни."

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на Дания Троелс Лунд Поулсен заяви, че "сега ще може да се придвижи напред за колективен принос за обучение на украински пилоти за управление на Ф-16".

Началникът на щаба на Зеленски заяви, че украинският президент и Байдън ще обсъдят редица теми при срещата си в Япония, включително международната коалиция за изтребителите, благодарение на която Киев "много скоро ще разполага с всичко необходимо за защита на нашето небе, нашите градове и нашите граждани".

Има консенсус за предоставянето на високотехнологични бойни самолети на Украйна, но подкрепата на САЩ е от ключово значение, тъй като по закон те трябва да одобрят реекспорта на американско оборудване, закупено от съюзници, включително на самолети Ф-16.

По-рано тази седмица Сунак и нидерландският министър-председател Марк Рюте обещаха да изградят "международна коалиция" за осигуряване на подкрепа за изтребителите на Украйна - стъпка, която Зеленски определи като "много положителна".

В понеделник Сунак заяви, че Обединеното кралство се готви да открие летателно училище за обучение на украински пилоти, а френският президент Еманюел Макрон също предложи да направи това, но изключи възможността да изпрати бойни самолети в Киев.

Преди това американската опозиция срещу предоставянето на модерни самолети се съсредоточаваше върху дългия срок и високата цена, като официални лица твърдяха, че има по-рентабилни средства за засилване на противовъздушната отбрана на Киев.

През април високопоставеният американски военен генерал Марк Мили заяви, че по-добър вариант е наземната отбрана.

"Задачата е да се контролира въздушното пространство", каза той пред журналисти в Германия.

"Най-бързият начин да се постигне това за Украйна е чрез противовъздушна отбрана", добави той.

Но изглежда, че Ф-16 ще се присъединят към списъка с други модерни системи като западни танкове и оръжия с голям обсег, които поддръжниците на Украйна се съгласиха да предоставят след първоначална неохота.

Марк Канчън, старши съветник в Центъра за стратегически и международни изследвания, заяви преди коментара на служителя на Белия дом, че Ф-16 са "много скъпи и няма да променят радикално баланса на силите".

Но той също така отбеляза, че те имат "психологическо значение" поради многократните искания на Зеленски.

Съединените щати са начело на усилията за международна подкрепа за Украйна, като бързо създадоха коалиция в подкрепа на Киев след нахлуването на Русия през февруари 2022 г. и координираха помощта от десетки държави.

Общата международна военна помощ за Киев е в размер на десетки милиарди долари, като САЩ са водещият донор.

В допълнение към стотици танкове и други бронирани превозни средства, помощта за Киев включва системи за противовъздушна отбрана, прецизни ракетни установки, артилерийски установки и голямо разнообразие от боеприпаси.

Съединените щати са обучили и 11 украински батальона - около 6100 военнослужещи - в операции с комбинирани оръжия и 4000 - в отделни системи. Повече от две дузини други държави също участват в обучението, което до момента е предоставило обучение на повече от 52 000 украински войници.

Източници: dariknews.bg, БНР, segabg.com

 

 

 


 

Коментари

  • Радвам се на такива решения.

    20 Май 2023 8:41ч.

    Западът все-по дълбоко затъва в безизходното тресавище. И бъдещето му е предрешено в траурни цветове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    20 Май 2023 9:47ч.

    Къде е СССР, Чехословакия, ГДР, Югославия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jvuvuvjg

    20 Май 2023 12:51ч.

    Там накъдето се е запътил и ЕС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • комисаре, баце????

    20 Май 2023 13:14ч.

    Скоро, много скоро отново ще ги видиш! Ама евроджендърската измет къде ще бъде, в това е въпросът? Понимаеш? И, козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! И, комисарче, не се напиняй козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Където ще е

    20 Май 2023 16:31ч.

    Русия на Путин до края на годината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    20 Май 2023 17:46ч.

    Както победихте империализма и капитализма навремето ли, в съюз с Тутраканска селищна система.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поемай

    20 Май 2023 21:47ч.

    чепа, хомо! За съжаление и ние ще плащаме наравно с такива глупаци като теб, за алчността и наглостта на имащите се за богоизбрани наглосакси и васалните им лидери от останалия "цивилизиван свят". Само гледай как живота ти се срива безвъзвратно и как избледнява спомена за комфортното живуркане дето може би си имал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    20 Май 2023 8:43ч.

    Ние ли ги платихме? ... затова сме номер 1 в помагачите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Мустафа Радев

    20 Май 2023 8:59ч.

    Господарят ни краде самолетите и ги дава на жидобандеровските неонацисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А след самолетите какво?

    20 Май 2023 9:02ч.

    Ще вкарат говНАТО в Украйна и започне същинската Първа ядрена война. Байдън е олицетворение на пълната западна импотентност в момента. Отказват да приемат, че всичко си има начало и край и, че техният край на хегемон е вече факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Писах и в съседната тема

    20 Май 2023 9:12ч.

    Ф 16 в Украйна е голям риск за Запада, направо предизвестен провал. Оставени само на украинците, Ф-ките са слабо ефективни. Киев няма военни бази, които да обслужват западна авиационна техника. Всяко строене на такива ще бъде без проблем атакувано от руски ракети. Достатъчно ще бъде да извадят от строя пистите /няколко кратера и камънаци/ и дни наред Ф 16 ще бъдат само макети. Излитането от ВВС бази в съседни НАТО-вски страни е свързано с дълги полети, намаляне на бойния радиус , намаляне на бойното подкачване на ракети и бомби, Ф 16 ще бъде в неравностойна позиция срещу руските СУ -27, 30, 35 , 57 . Руската ПВО и в момента покрива поне 200 км. територия в дълбочина в Украйна спрямо фронта... Само масирана НАТО-вска инвазия, сухопътна и въздушна, в Украйна , може да осмисли от военна гладна точка Ф 16 - давани на Зеленски. Това ли иска Запада ? Не мисля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мента

    20 Май 2023 9:29ч.

    Украйна в говНАТО или говНАТО в Украйна е все тая. Вонята е една и съща. На същото вони във и около поредното импотентно НС , което всеки път осмърдява територията, когато започнат напъните да се захранва мощта на НАТО с още и още от префикса "гов" за слава Укрине. За умстрения багаж на обитателите на "говърнмента" иде реч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 9:52ч.

    О да не го иска, вече знае, че няма къде да бяга. След срама с Патриота беше ясно, че единственото, което могат да направят, са самолетите. Само че военният успех ще е минимален, а пропагандни - отрицателен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    20 Май 2023 9:11ч.

    Американските бойни самолети са като айфончетата, целият им процесинг минава през американски сървъри и дори изстрелването на ракетите трябва да е "отключено" от Центъра. Което означава, че ФАЩ стават директно страна в конфликта, и руснаците едва ли ще се церемонят много с чифута наркоман и вресливите му гарги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    20 Май 2023 9:28ч.

    До 007: според полковник Николай Марков Ефките не са самостоятелни бойни единици, като МИГ 29, а работят, като една платформа, т.е. да, напълно сте прав, че командването им се съгласува от едно място и това не е Украйна. Това е пряко участие на американците в конфликта. Не че и досега не е било така, защото саботажите в Русия, атентатите спрямо видни руснаци не може без логистиката на западните тайни служби!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това което пишете за "платформата"...

    20 Май 2023 9:46ч.

    Е факт, но при Ф 35. Там използват задължително "интернет шина" с която Ф-ките се свързват в "глутница". Без шината, контролирана от Пентагона естествено, Ф 35 пада от 5-то на 3-то поколение МФИ /той по принцип е с доста ниски летателни характеристики/ . Ф 16 може да се бие и в режим "свободен лов" - но тогава става нищо повече от Миг 29 , а с такива МФИ руската ПВО се разправя без проблеми. За сега Русия крие дълбоко основните си сили от ВВС , оперират главно с щурмова авиация на фронтовата линия. Както и "стратезите" , които стрелят с крилати ракети от големи дистанции. Мисля че американците искат да подмамят руските МФИ от ново поколение - 4++ /Су 30 и Су 35/ , както и 5-то поколение Су 57, да ги вкарат във въздушни сражения с американски МФИ . Но не най-мощните разбира се. За Ф 22 никой не споменава и дума, дори и за "мерцедеса" на американските ВВС - Ф 15 ... Не мисля че руснаците ще клъвнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    20 Май 2023 9:54ч.

    Ще си ги пукат с отдалече с ПВО-то. Относно "мерцедеса" Ф-15 - то Су-27 е разработвано именно като "анти Ф-15" концепция, тоест за директно противопоставяне с тежките американски изтребители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охи

    20 Май 2023 9:46ч.

    Дааа,конфликтът бавно и неотклонно върви към сигурно засилване на ескалацията.Западът не може да загуби,за Русия залогът е самото им съществуване.Мисля,че съвсем скоро ще видим на бойното поле ТЯО.Т.нар.България (обикновена подмандатна колония),тия дни да се стяга!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 9:56ч.

    Не тактическо, а стратегическо, освен ако под ТЯО нямаш предвид термоядрени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Май 2023 10:02ч.

    Как беше? Каквото сам си направиш и дявола не може. Кой ги би по главата Путин и клика да поставят въпроса за оцеляването на РФ? По начина, по който го направиха. С нахлуването в Украйна. Много държави са по-напред в икономиката от РФ и не са го направили гърбейки съседите си. Време е вече да приемат фактите и да се спрат. Колкот и да им струват репарациите, ще е по-малко от това, което ще загубят след военна загуба. Която се очерта в началото на март 2022 г. Вече не е очертана, очевадна е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Май 2023 10:06ч.

    Под ТЯО се разбира само едно - ТАКТИЧЕСКО ядрено оръжие. Язък за коментарите, щедро раздавани с "разбиране". Стойте си в бъзето, най-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охи

    20 Май 2023 10:37ч.

    Не колега.Имам предвид точно "тактическо".За СЯО (стратегическо), е рано да се говори,според мен.Там руснаците са лидери безспорно и дори лудите войнолюбци ФАЩ,имат немалко умни военни.Така мисля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 11:46ч.

    Вива, да не мислиш, че от 24.02.2022 год. на американците им е влязло в главата, че единственият начин Русия да бъде "смирена" е чрез разкъсването и унищожаването й? Да не мислиш, че решението да се дава на Украйна всичко, каквото поиска, е решение, което е хрумнало сия минута??? Не ми се вярва да си чак такъв идиот. Истината е, че потенциалът за развитие на западния модел почива на хищническата експлоатация на ресурси. Горбачова ги спаси, като им подари потенциала на СССР и източна Европа. Затова той и Елцин бяха "добричките" - ми даваха, всичко, Западът поискаше. С появявата на Путин нещата обаче се обърнаха. Първоначално мислеха, че това е пореднатата маймунка, която могат да "опитомят", но пак си счупиха зъбите. И така се стигна до решението, че единственият начин да предотвратиш опаснотта и да отдалечиш китайците от оспорване на хегемонията им (а дали китайците изобщо искат това, е спорен въпрос) е първо да се унищожи Русия, защото тя е военният стълб на съпростивата срещу тях. Така че не Путин заложи на карта съдбата на Русия - тя беше заложена още от началото на 2000 те години. Беше единствено въпрос на време, когато противопоставянето ще приеме остра фаза. Затова бавно и методично се изтласкваха разумно мислещите европейски политици, Сега вече това е възможно и затова, пак казвам, въпрос на време е, кога ще израстнат ОНЕЗИ гъби. А че ще израстнат, не се съмнявайте. Можем да ги избегнем, ако тая луда пасмина не бъде овързана и овъргаляна в катратн. И докато троловете им (а те, поне по никове, никак не са малко в този форум) не се осъзнаят, че това е самоубийствено. И че стотинките, които получават сега, няма да има стигнат за лечнието на лъчевата болест, ако физически оцелеят. А дано, ама надали. Практиката показва, че това е невъзможно, следователно - запасявайте се с йод, въпреки че това изобщо не помага. От специалист го знам - по-добре е твърд алкохол. Така че, ударете му две ракии, отпуснете душата и престанете да служите на дявола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 11:54ч.

    На английски може да е TNW, но на български е двусмислица. Освен това, ако искаш да постигнеш тактически цели (т. е. на малък участък на ТВД) с такова оръжие, непременно ще трябва да използваш и стратегически такива (МБР, например)... Щото никой няма да чака да види резултата от твоят "тактически" ядрен удар. В този смисъл "тактическо ядрено оръжие" си е жив евфемизъм, разчитайки на това, че мощностите били различни... Дрън-дрън, приспивна песен за идиоти. А ти си той в миналото. Щото настоящето е доста по-различно от миналото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 11:56ч.

    "Колкот и да им струват репарациите, ще е по-малко от това, което ще загубят след военна загуба." Нали разбираш, че с това само доказваш, че всички сме заплашени от ВАШЕТО желание за разцепване на Русия? Какво да прави човек, притиснат до ъгъла с нож гърлото, ако има пистолет в ръката си? Бива ли да сте такива катили?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 11:58ч.

    Охи, и за какво да използват тактическо оръжие, след като това ще даде повод другите да използват стратегическо? Това е война, все пак. Центровете за вземане на решения не са в Киев...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкот и да им струват репарациите

    20 Май 2023 13:08ч.

    Пак си пил долнокачествен алкохол за милиционери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Май 2023 13:48ч.

    Su, ай спри да използваш термини, които не разбираш! Особено "тактика" и "стратегия". За последен път ти обръщам внимание - предизвиква съжаление в познаващи терминологията. Ако се занимаваш с пропаганда оттеглям препоръката. За пропагандата ограничения няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    20 Май 2023 13:52ч.

    До 13:08. Въпроса с репарациите винаги е стоял на дневен ред от страна на Запада. Използвам повода да анализирам на кратко подхода със заклеймявянето на комунизма и опита за прилагането му в бившите соц.страни. Колкото и да е странно осъждането на соцстроя е свързан именно с репарациите, защото ако се приеме и това да касае не само Русия е възможно всички бивши соц.държави да бъдат задължени да плащат репарации на Запада. Дано нашите подобия на политици осъзнаят тази вероятна опасност и да не се хващат на въдицата за заклеймявянето на комунизма. Вероятността това да се случи е подхода на самия Запад за собственото му благоденсъвие основано на грабеж и няма нужда да се анализира. Образно казано сме седнали на една маса (ЕС) с хищници, за които сме просто поредната колония!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво съществуване е

    20 Май 2023 16:33ч.

    Заплашено, бе ? Има 17 млн. Кв. Км. И искат да заграбят 4 области от съседна държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    20 Май 2023 23:03ч.

    Ами точно за оцеляването на Русия става въпрос,докато англосаксите я разглеждат само като огромна територия,пълна с природни богатства и излишни руснаци.Ако Русия заложи ядрени ракети на 500 километра от Вашингтон и Ню Йорк,няма ли да иде реч за оцеляването на САЩ? И ми кажи,вивата,като как си представяш и фантазираш военната загуба на ядрена държава с 1500 бойни глави?Или и ти си "приспана"от мантрата,че Русия щяла да загуби всичко в случай на термо-ядрена война."Патриот"-ите ли ще бранят Европа и Щатите?Видяхме ги в Киев.Очевадно.Били леко засегнати...само тук-таме камъчета по боята...С You Tube и Facebook война не се печели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хабиби

    20 Май 2023 23:25ч.

    Така наречената държава,от която искат да заграбят четири области е скована от болшевиките на Ленин и Троцки преди 100 години с цел претопяване на руския етнос в името на Световната комунистическа революция.До-скована от Сталин и Хрушчов и раздута с полски,унгарски,румънски и руски територии,населени със съответния етнос.Напълно изкуствено създадена държава.Ето линк,коя територия,в коя година е присъединена към Украйна.От английската уикипедия .File:Inaccurate historical map of Ukrainian borders.jpg Може и да ти просветне и да си зададеш въпроса/надали/,защо,по дяволите,световната "демократична"общност брани със зъби и нокти Украйна и излива планини от пари и оръжия в това болшевишко-комунистическо недоразумение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Май 2023 2:44ч.

    Да бе, умнико, ти всичко разбираш. Та каква е според теб разликата между "тактика" и "стратегия"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    21 Май 2023 8:01ч.

    Имам предвид, вива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    20 Май 2023 9:48ч.

    Американските самольоти ще оцелеят в небето в Укр. точно толкова дълго, колкото и украинските.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    20 Май 2023 12:14ч.

    Със Су-57 ли ще ги свалят, за които само в Холивуд имат идея как изглеждат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 12:37ч.

    Може и със Су-57. Може и със Су-35, може и дори със Су-27... А може и с С-300, С-400 или С-500. Може и с Бук, черешово топче, топола, може и с Кинжал или Искандер... А може просто да им разрушат пистите. Начини много. Има специалисти, може да ги попиташ, как става това на практика. А дали ще бъдат унищожени всички или ще оцелеят, ще видим. Но факта на дори на два свалени самолета ще има същият ефект, както и унищожаването на Патриотите на Жуляни в Киев. Търговски. А че ще има свалени, ще има. Война е все и пак ако някой си мисли, че може да мине през нея без жертви, е идиот. Мина времето на ВСВ, когато американците само печелеха от чуждата война...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    20 Май 2023 9:52ч.

    Ще дадат разбира се, но след 3-4 години …

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самарин

    20 Май 2023 10:19ч.

    Износен, дърт каубой,ще подпалиш света гнидо американска. Ти си живял достатъчно,но че има деца на планетата Земя,не те е еня скапан старчок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    20 Май 2023 10:21ч.

    Патриота нищо не ги е научил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКОЛОВ

    20 Май 2023 10:24ч.

    И в тоя сайт бъка от граматици: "САЩ ще предоставИ...", "Депутатът Теменужка...", "Посланикът на сащ в Македония" - а на снимката жена! САЩ ще предоставяТ! Същите сте като онези граматурзи в дир.бг!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миро

    20 Май 2023 10:49ч.

    Изсмукани от средния пръст новини. Сащ са казали, че ПОДКРЕПЯТ предостявянето на Ф16, от европейските съюзници, а не че Сащ ще предоставят такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    20 Май 2023 12:09ч.

    Всеки отминал месец усложнява задачата на руснаците да си върнат Украйна Все повече, усили и жертви са нужни за това. Преди малко повече от година Западът свенливо не се решаваше да дава по-мощни оръжия на украинците. Сега нищо не ги плаши. Странни и загадъчни са руските планове за тази война, която нищо чудно да стане тридесетгодишна. А колко геополитически анализатори безславно се провалиха в прогнозите си войната да завърши до месец, три, половин, една година и т.н.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Странни и загадъчни са руските планове за тази война

    20 Май 2023 13:13ч.

    Не мисля че са чисто руски плановете. Войната е ДОГОВОРНЯК контролиран по-високо и от Байдън и от Путин. Войната се води странно и с безброй ограничения. Когато например спре доставката на петрол и газ от Русия за Европа , на титан за САЩ, и още куп стратегически продукта, които в момента си циркулират през границите ... може да говорим за истинска война. До тогава ще твърдим за уйдорма и договорка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крим Третият храм?!

    20 Май 2023 14:09ч.

    В коментар на сайта Афера.бг, беше написано, че "Нашите братовчеди хасиди от Хабат – Любавича имат друго мнение по въпроса, къде и как да бъде построен Третия храм. Учителите от Хабат – Любавича са определили Крим. Няма не искам, няма недей!! КРИМ ЩЕ БЪДЕ ЛОС АНЖЕЛИС!!" ......... Това могъщо движение май днес движи човечеството. Какво ще им даде построяването на този Трети храм, ако някой е вещ по въпроса да обясни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Бог дава, ние вземаме”

    20 Май 2023 14:14ч.

    Ето тук от интервюто: ... https://www.24chasa.bg/mneniya/article/4133034 .... и тук ... https://epicenter.bg/article/Glavniyat-ravin-na-evreyskiya-tsentar--Habad-Lyubavich--Yosef-Salomon-pozdravi-Borisov-/124552/2/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    20 Май 2023 14:31ч.

    споко, скоро и на Украйната на Балканите…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    20 Май 2023 18:55ч.

    Трудно ще бъде даването на F-16. Украйна нямат летища за този капризен самолет. Ако се ползват летища на съседни държави, те стават задължителна законна цел. Последно, някои от модификациите на F-16 са сертифицирани за носене на ядрено оръжие. На война няма много време да се мисли, кой какъв е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    20 Май 2023 18:59ч.

    Ало вестникарите - "ще подкрепи предоставянето" и "ще предостави изтребители" не са едно и също обещание, особено ако идват от далечната страна на локвата. Ако им стиска - нека предоставят. Ако започнат с евтините ф16-ки, ще загубят само малко активи, иначе ако загубят няколко раптора ф22 или ф35, това ще им свали и активите, и рейтинга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Момчета фалирахме!

    20 Май 2023 21:44ч.

    Какво да им каже Байдън, като е събрал Г7? Все нещо трябва да даде или обещае, иначе е все едно да си събуе гащите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи