САЩ: Русия е възстановила армията си от загубите в Украйна

САЩ: Русия е възстановила армията си от загубите в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Кърт Кембъл заяви, че Русия е възстановила армията си след огромни загуби по време на нахлуването в Украйна.

"През последните няколко месеца ние оценихме, че Русия почти напълно е възстановила военната си позиция“, каза заместник-държавният секретар Кембъл на събитие, организирано от Центъра за нова американска сигурност, съобщи Defense News, цитирана от "Фокус".

"Оценката на Кембъл изглежда противоречи на тази на Пентагона и съюзниците на Америка в края на миналия месец, министърът на отбраната Лойд Остин каза, че Русия е претърпяла повече от 315 000 жертви по време на войната с намаляването на американската помощ недостиг на боеприпаси на фронтовите линии на Украйна, руските войски напреднаха, но това също си дойде на висока цена...", отбелязва Defense News.

В интервю по-рано тази година председателят на комисията по национална сигурност на Литва заяви, че е изчислил, че Русия ще има нужда от пет до седем години, за да възвърне силата си за пълномащабна война.

Според изданието Москва рязко е увеличила разходите за отбрана от 2022 г. - до 6% от националния БВП в бюджета си за 2024 г. Увеличението е част от по-големи усилия на Кремъл да постави икономиката си, и по-специално отбранителната си индустрия, на военни релси.

Твърди се, че част от успеха й идва от подкрепата на Китай, както и на Северна Корея и Иран. Както Кембъл, така и друг високопоставен служител на администрацията, пожелал анонимност, казаха пред репортери тази седмица, че Китай е помогнал на Русия да преодолее икономическите и военни неуспехи през последните две години.

"Наистина видяхме [Китайската народна република] да помага за възстановяването на отбранителната индустриална база на Русия, по същество допълвайки търговията с европейските партньори", която беше пресъхнала след руската инвазия, казва служителят. Президентът на САЩ Джо Байдън изрази тези опасения по време на разговор с китайския лидер Си Дзинпин във вторник, според съобщение на Белия дом.

Твърди се, че успехът на Москва е засилил натиска върху правителството в Киев, което тази седмица намали наборната възраст от 27 на 25 години на фона на загуби на фронтовата линия. Украйна все още се надява на огромно вливане на американска помощ, което все още е в застой в Конгреса.

"Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън досега отказва да подложи на гласуване този допълнителен документ за национална сигурност, въпреки че наскоро сигнализира, че подобно нещо може да се случи при определени условия", се казва в статията.

Без това, както отбелязва Defense News, украинските въоръжени сили ще продължат да се нуждаят от дозиране на боеприпасите и противовъздушна отбрана на фронтовата линия и в цялата страна.

В същото време, според председателя на Обединения комитет на началник-щабовете Чарлз Браун, това не означава, че фронтовата линия е на ръба на колапса. Но това определено затруднява ситуацията за украинците.

Източник: Агенция "Фокус"

 

 

 

Коментари

  • Su38

    04 Апр 2024 15:48ч.

    Твърде много положителни слова за руската армия! Не е на добре това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    04 Апр 2024 20:56ч.

    Голяма раждаемост ще да е в основата ......................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    04 Апр 2024 15:52ч.

    Шепот от фронта: Руснаците влязоха и се закрепиха в Часов Яр!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    04 Апр 2024 15:54ч.

    Щом "агенция фикус" го е казала може и да е така????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катил

    04 Апр 2024 15:57ч.

    Гр. Харков опустява. Ежедневно напускат около 40000, бягащи от войната. Градът е с режим на тока, снабдяването - проблематично. На 04.04.24 Гераните удариха : танковонто училище с чужда техника и инструктори, Завод за сглобяване на БЛА и близката гара в момент на разтоварване, Областната дирекция на полицията. В града вилнеят военни от Азов по опустелите квартири. На изходните пунктове тарашат на блокпостове за пари и ценности. Хаос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    04 Апр 2024 16:13ч.

    Русия е по-силна след военните действия и това е ясно за всеки първолак. Произвеждат се нови оръжия и се тестват реално, армията действа на терен и придобива закалка. Затова и глобалните сатанисти натиснаха Израел да удари иранското посолство в Сирия, а може и сами да са го направили през главата на Тел Авив. Отчаяно им трябва нов голям конфликт, който да изкара Иран от играта, нов хаос в Близкия изток, та да успеят да се изсулят по терлици от покрайнината и да запалят поне още 5-6 пожара докато си ближат раните. Те друго и не могат да правят, само хаос, кръв и терор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а ти си хомо

    04 Апр 2024 17:47ч.

    В Русия се записват по 30 000 доброволци на месец а в краваристан ще връщат в армията си пенсионерите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Медведев

    04 Апр 2024 18:02ч.

    Много ще е трудно на Русия да си запази суверинитета в кървавата война с глобалисткия интернационал, но ако успее ще гарантира оцеляването на източно-православните държави за векове напред. Ако Русия падне, ние, Сърбия, Армения, Молдова, Македония сме следващите 404.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    04 Апр 2024 18:03ч.

    Su,съгласен съм с теб.От друга страна както подчертава колегата Точен,Магучая е запрегнала здраво и надали някой може да я спре.Появата на друг голям или не толкова голям конфликт,едва ли ще окаже решително въздействие върху сегашното развитие в Украйна.Изсулването е деиствйе продиктувано от слабост и едва ли способства за запазване на предишния образ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    04 Апр 2024 20:01ч.

    Не могат да се изсулят. Ингилизите ги държат за топките. Те са в дъното. Склонен съм да вярвам, че американците са изненадани от Крокус. Искаха да ги сложат пред свършен факт и да ги обвържат. Сега ингилизите са намислили нова гадост...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АСЕН МИХАЙ

    04 Апр 2024 18:53ч.

    С ЧИПОВЕТЕ ОТ ДОМАКИНСКА ТЕХНИКА ТОЛКОВА !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    04 Апр 2024 19:22ч.

    РФ е разделена няколко военни окръга. Северен, Западен (който се раздели на Московски и Ленинградски), Южен, Централен и Източен. Онова Z в началото е било просто обозначение, че армията е от Западния военен окръг.Централния и Източния окръзи са най-огромни географки и военно по численост. Техните армии почти не са влизали досега в бой с Украина. Изключения правят две армии от Иво, и 4 от Цво. Всичките останали БЕ се занимават с учения на изток, заедно с Китай, Индия и т.н. Там има близо 2 милиона войска. Която не се предвижда да се мести на Запад. Путин подписа нова мобилизация за другите военни окръзи за 120 000 души.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искрено се надяваме тази констатация на хамериканците да е

    05 Апр 2024 8:40ч.

    явена и точно!затова всички очакваме Киев да бъде унищожен морално и физически!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    05 Апр 2024 12:02ч.

    Ако руснаците са загубили над 315 хиляди, по формулата на самите кравари (3 към 1), то тогава украинците трябва да са загубили над ЕДИН МИЛИОН!... Пак някой лъже безобразно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Черпак Манчев

    05 Апр 2024 12:22ч.

    Отдавна е ясно, загубите на кой колко са в жива сила. Зеленият наркоман вече праща и деца на фронта ... https://www.facebook.com/leonid.georgiev/posts/pfbid02qQ9FEqzPb6TYdHy6mxRMgqwz1PCJmDBAhEojSVtd8GtVLQfPY3hZckNoNSi9APYsl

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гъбарко

    05 Апр 2024 22:55ч.

    Nice. Поредната подготовка и тестване на обществено мнение, включително чрез несъществени представители на държавни институции. Несъществени са, защото девалвираха в представянето си в последните години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи