САЩ работят по неутрализиране на групировката "Вагнер"

САЩ работят по неутрализиране на групировката "Вагнер"

Дейността на частната военна компания "Вагнер" предизвиква безпокойство у американските власти и Вашингтон работи за неутрализиране на нейната дейност. Това съобщи вчера при посещението си в Сърбия съветникът на Държавния департамент Дерек Шоле, съобщава ТАСС.

„Знаем, че тази групировка набира войници както в Сърбия, така и в други страни по света, и сме загрижени за това. Ето защо работим с правителството в Белград, както и с останалия свят, за неутрализиране тяхната дейност", каза Шоле, цитиран от Агенция Танюг.

Американският вестник "Политико" в свой материал, публикуван в понеделник, твърди, че администрацията на Вашингтон засилва събирането на данни за дейността на ЧВК "Вагнер", в това число в Сърбия и Централноафриканската република. Както се посочва в материала, „американски служители все повече наблюдават движенията и дейността на ЧВК извън Украйна“.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Мдааа Дааа

    13 Яну 2023 9:19ч.

    Значи оказва се, че западния "Вагнер" е по убав от руския... въпреки, че наемническия "Вагнер" е измислен от запада още далеч, далеч във времето и руския е просто плагиатство!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не. Оказа се, че руската армия е

    14 Яну 2023 2:09ч.

    по-некадърна от сбирщината осъдени крадци и изнасилвачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    13 Яну 2023 9:46ч.

    А какво става с американския Моцарт, нещо не се чува напоследък, също и други западни филхармоници?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Квази-държавата САЩ, дето е поробена от собствената си частна централна банка, работела за неутрализирането на нещо си

    13 Яну 2023 10:06ч.

    По-хубаво да поработи за неутрализиране на групировките в собствената си "дълбока държава", та белким стане нещо малко по-нормално, което не отравя целия ни свят със собственото си злокачествено туморно влияние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И как ще ги неутрализират?

    13 Яну 2023 10:14ч.

    Ще си изпратят при тях транссексуалния зам.-здравен министър, за да ги уморят с повръщане от отвращение? https://btvnovinite.bg/svetut/bajdan-nominira-transseksualna-za-zam-ministar-na-zdraveopazvaneto.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    13 Яну 2023 10:16ч.

    Ама, я чакайте малко! Да не би ФАЩ да са във война с Русия, че да й неутрализират групировките? Поредното непредумишлено признание от световния агресор, че всъщност той е подстрекателят за войната в Окраината и той е този, който изпраща оръжия и жива сила на бойното поле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • озлобление

    13 Яну 2023 10:16ч.

    Каквото и да казват США, те си остават епигони в голямата военщина и от Русия могат само да се учат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ са първата империя, преминала от варварство към упадък, пропускайки стадия на цивилизацията. Оскар Уайлд

    13 Яну 2023 10:26ч.

    Цитатът е по памет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    13 Яну 2023 10:42ч.

    Не само първата, но и единствената, според О. Уайлд. „America is the only country that went from barbarism to decadence without civilization in between.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    13 Яну 2023 10:33ч.

    Че те са първопроходците в съвременната история с частните армии. Слушах че дори законно са признати.За разлика от тях обаче руската не е така,обясняваше специалистът. Което значи че при първи случай на неподчинение могат да бъдат ликвидирани (за разлика от американските които ще се позова на закона).Не знам но знам че крадеца крещи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 101

    13 Яну 2023 10:53ч.

    Забрави Рим, Египет, Вавилон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шоле много да внимава !

    13 Яну 2023 10:37ч.

    Да не вземе НЕГО да го неутрализира Евгений Викторович...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    13 Яну 2023 18:04ч.

    План за неутрализация: Изпраща му се голям окървавен чук в калъф за цигулка, а след известно време Шоле като един министър на отбраната на САЩ Джеймс Форестъл, започва да си повтаря „Руснаците идват, те вече са навсякъде...” и накрая се пробва да литне от прозореца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ген.Толбухин

    13 Яну 2023 10:41ч.

    140 мил. Русия ще надвие милиард мелези от аукус, нато, европа, австралия, америка и джибути. Русия е с най-големия запас от качествен човешки материал, мотивиран от гордост, алтруизъм и усещането че превъзхождат във всяко отношение отпадъка от колективния запад...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винету

    13 Яну 2023 10:47ч.

    Интересно ми е, как ще стане това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    13 Яну 2023 11:00ч.

    Просто не им мига окото да убиват или разрушават, когато нещата не се получават както те го искат. Да вземем само един пример - кой уби съветския конструктор на ракети и ръководител на космическата им програма С. Корольов? С тия трябва да се действа само по техните методи. Ако непрекъснато ги притискаш и шантажираш, както те правят, изпадат в ступор и вродената им глупост повече не им позволява да действат. Играеш ли по правилата на хуманен човек, си обречен да губиш или да им робуваш. Трагичното е обаче, че добрият не може да стане лош, освен временно, а не по природа. Еретиците са знаели, че Бог е Дух и Истина, и не ще да се цапа с тварност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • краварите са само празни думи и празни пари

    13 Яну 2023 10:52ч.

    пускат ги по много и ако някой им се върже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    13 Яну 2023 11:08ч.

    Другари, дайте да се разберем ! Смъртта е за всички и няма да избягаме от нея. Нека западняците, руснаците и китайците да уточнят кой приоритетно има право да изпълнява присъди от нейно име....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емил Станоев

    13 Яну 2023 11:34ч.

    Сащ най-ги е яд че в Африка не ги искат. А Вагнер са в Африка и прочистват всякакви екстемистки групировки поддържани от Сащ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ имат някакъв монопол над правото на други държави да имат собствено мислене и частни армии ли?

    13 Яну 2023 12:15ч.

    Ами САМОПРЕДСТАВЯТ се като нахални - не ценят Живота на Планетата! Не ли пък да дават съвети (?) на Сърбия, която бомбиха най-безобразно и нагло. .... 1995 г. - БОМБИХА ЮГОСЛАВИЯ „Съюзническата сила“ беше първата операция на НАТО зад гърба на Съвета за сигурност на ООН (крушението на Ялтенския мир и Хелзинкското споразумение). ... За две седмици бяха извършени 3206 полета. Хвърлиха се около 1000 въздушни бомби! Най-ревностни бяха ВВС на САЩ (2318 полета), Англия (326) и Холандия – страната на дъгата и родното място на лалетата (198). Германските военновъздушни сили бяха „по-хуманни“: по отношение интензивността на ударите те заеха едва 7-мо място (59 полета) ..................... ПОСЛЕ ПАК в 1999 г. БОМБИХА СЪРБИЯ - операция „Благородна наковалня“?!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • После пак в 1999 г. бомбиха СЪРБИЯ - операция „Благородна наковалня“?!

    13 Яну 2023 12:22ч.

    Ход на военните действия: Операцията се провежда на три етапа. На 24-26 март 1999 г. са изпълнени задачите за обезвреждане на силите на ПВО на СРЮ ... На 27 март започнаха нападения срещу силите на СРЮ на територията на Косово, както и нападения срещу най-важните цели в Сърбия; ... От 24 април 1999 г. стартират МАЩАБНИ удари в цяла Сърбия. ..... Според данни, публикувани на уебсайта на НАТО, по време на операцията, продължила 78 дни, авиацията на Алианса е прелетяла 38 000 бойни излитания, над 10 000 от тях - за бомбардировки (според военни експерти са изстреляни 3 хиляди крилати ракети и около 80 000 тона бомби, включително касетъчни бомби и такива с ОБЕДНЕН УРАН). В операцията участват над 1000 самолета (повечето са осигурени от САЩ), от които според официалните източници на НАТО са изгубени два бойни самолета (пилотите са катапултирали)." С обеднен уран, който носи РАК за населението на целите Балкани (на медицински форум в Лондон август 1999 г. медици правят съобщението, да знаете някой да ни е предупредил?!) .......... Та с КАКЪВ МОРАЛ днес американски съветник от същите САЩ си позволява да коментира с Белград с кого и какво да правят, не ли пък с Русия?! Ми ще правят каквото си искат сърбите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    13 Яну 2023 12:19ч.

    Отвратителни са краварите и западните им васали със своята прословута наглост, арогантност и безочлива демагогия... Когато колективния запад въоръжава нацисткия режим в Киев, който трепеше руско езичното население на Донбас в продължение на осем дълги години - няма проблем, защото това е "защита на Демокрацията" и "братска взаимопомощ за украинския народ". Когато обаче Иран, например, доставя дронове на Москва, това е "туристичен акт и подкопаване на международните правила"! Когато се набира всякаква международна измет от наемници, които да се хвърлят срещу руските войски в Украйна - това пак е "защита на Демокрацията" и "братска взаимопомощ за украинския народ", а когато частната военна руска групировка Вагер си набира наемници от други държави, това е "акт на агресия“ и едва ли не, „пряка заплаха за световния ред"! Чий ред? Същото е, както и с определението за "непредизвиканата руска агресия" (натъртвайки на "непредизвикана)", която всъщност се оказа напълно предизвикана и към която САЩ и нагло-саксонците упорито се стремяха и целенасочено са подготвяха още от 2008 година насам, което пък беше и публично признато в края на миналата година от Ангела Меркел и Франсоа Оланд, при това с голямо задоволство в стил "излъгахме руснаците"... Да, но сега ще берем всички плодовете на този "гениален план" по съсипването на Европа и алтернативата на Трета световна война! Е, както се казва, "хем сърби-хем боли", но "кучето си лае, а керванът си върви"... А Светът се променя драстично и из основи... Обаче, както знаем от практиката и Историята, преди нещата да се оправят, те задължително трябва и да се сговнят до край. Някои го наричат Катарзис. Така че, "всяко зло-за добро", но да не забравяме също, че и много хубаво не е на хубаво... Да видим, какво следва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин не се безпокои от действията на САЩ срещу ЧВК "Вагнер", а от вътревидовата борба в Русия

    13 Яну 2023 14:49ч.

    Коментарът на Евгений Викторович по изказването на съветника на Държавния департамент на САЩ Дерек Шоле : "Вы знаете, меня не очень беспокоят действия США, поскольку, безусловно, это серьезный противник, но в данный момент, не ключевой. Значительный урон ЧВК «Вагнер» может нанести наша внутривидовая борьба, коррупция, бюрократия и чиновники, которые хотят остаться на своих местах. Это более серьезная угроза существованию ЧВК «Вагнер». Например, в последнее время в средствах массовой информации ведется активная работа по тому, чтобы запретить словосочетание «ЧВК «Вагнер»», не произносить его вслух и всячески избегать, как черт ладана. У ЧВК «Вагнер» постоянно пытаются украсть победу и рассказывают о присутствии непонятно кого, лишь бы принизить их заслуги. Поэтому, пользуясь случаем, я обращаюсь ко всем тем, кто ценит работу ЧВК «Вагнер». Призываю поддержать парней, которым тяжело на фронте, и в комментариях упоминать то, что они есть и они выполняют свою тяжелую работу для того, чтобы россияне спали спокойно."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно

    13 Яну 2023 14:52ч.

    Пригожин има амбициите да се заеме с политика в Русия и да преговаря като бъдещ равностоен партньор на САЩ, а в родната си Россия ще провежда чистка. А дали главата на Путьо по време на вътревидовата борба ще оцелее вече няма значение:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • все пак сша отдавна си търсят майстора и рано или късно ще си го намерят

    13 Яну 2023 15:40ч.

    Ти по-добре се замисли, дали ако си тръгне Путин, и Пригожин стане президент, няма да започне да се държи със США така мутрафонски и изнудвачески, както се държаха през цялото време США с всички останали. Че тогава ще стане каквото ще стане...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно

    13 Яну 2023 15:07ч.

    Да не би троловете на Козяк да са в отпуск? Масовото отсъствие на разпенената им злоба чак ме натъжава :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опс!

    13 Яну 2023 15:09ч.

    Будни били все пак :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито!

    13 Яну 2023 18:55ч.

    Честито на руския народ, който вече ще е длъжен да отдава почит и уважение към главорезите от ЧВК "ВАГНЕР", които се реабилитират и завръщат в матушка россия с редица привилегии и заръки от шефа си да не пият, пушат и изнасилват много:) ---> https://meduza.io/news/2023/01/05/prigozhin-zayavil-chto-pervuyu-gruppu-zaklyuchennyh-voevavshih-v-ukraine-v-sostave-chvk-vagnera-pomilovali

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паметна плоча в саратовско училище на рецедивисти убийци от ЧВК "Вагнер", за които учениците пеят възхваляващи песни

    13 Яну 2023 19:34ч.

    https://www.saratovmer.ru/news/2022/12/09/76446.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как възпитават руските ученици с примера на рецедивисти - убийци

    13 Яну 2023 19:36ч.

    До вчера престъпници, от днес вече патриоти: https://www.bbc.com/russian/features-64267396

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • е как да (не)прочета

    13 Яну 2023 21:47ч.

    поредният лъжлив паскквил на БеБеЦе то вееее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В редовете на Вагнер има

    13 Яну 2023 21:46ч.

    хора от много националности. Много хора не си дават сметка, че хората участващи в него, до един и без изключение ненавиждат USnA. Много от тях са преживели от демократичните им бомбардировки или золуми през годините

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 18:55ч., 19:34ч.,19:36ч. - много американски филми гледаш момче

    13 Яну 2023 21:51ч.

    В тези филми сценарийте преобладавщите са или за клоуни или за главорези, или за трансджендъри. ... ЧВК Вагнер са воини защитаващи братята си по племе от чужди племена. И да знаеш ЧВК Вагнер са воини на Немезида! Не, на Марс. ............ Прочее изявлението на бригаден генерал Пригожин по-горе е много яко и казва ясно: Не закачайте Русия, пази дистанция! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    13 Яну 2023 22:26ч.

    Чакам с интерес срещата на двама от класиците - Моцарт и Вагнер. Май са си обещали скорошна среща?! Харесвам и двамата композитори, но всичко зависи от изпълнителите, нали?! Струва ми се, че скоро ще чуем солистите?! ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВАНЯ

    14 Яну 2023 8:01ч.

    Моцарт вече избяга

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи