САЩ приемат сериозно заплахата на Путин

САЩ приемат сериозно заплахата на Путин

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

САЩ "приемат сериозно" заплахата на руския президент Владимир Путин, че може да използва ядрено оръжие във войната в Украйна, каза говорител на Белия дом, цитиран от Франс прес. Той предупреди, че ще има "тежки последствия", ако Путин предприеме подобни действия.

"Това е безотговорно изказване от една ядрена сила, но не е в противоречие с начина, по който той говори от седем месеца, и ние го приемаме сериозно", заяви Джон Кърби, говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом, в интервю за телевизия Ей Би Си.

"Ние следим тяхната стратегическа позиция възможно най-добре, за да можем да променим нашата, ако е необходимо. Нищо в момента не сочи, че това е необходимо", каза той.

Кърби увери, че САЩ са очаквали обявената от руския президент мобилизация на 300 000 резервисти. "Това несъмнено показва, че той изпитва затруднения" във военно отношение, добави бившият адмирал. Путин "има проблеми с дезертьорството, той принуждава ранените да се връщат в боя, така че очевидно има проблем с набирането" на военни, коментира говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Руският президент обяви в записано телевизионно обръщение днес "частична мобилизация" на руснаци в боеспособна възраст, общо 300 000 резервисти, което създава възможност за голяма ескалация на конфликта в Украйна, отбелязва АФП.

Путин каза също, че е готов да използва "всички средства" от арсенала на Русия срещу Запада. "Това не е блъф", подчерта руският президент.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • smb

    21 Sep 2022 18:29ч.

    Кърби нищо не каза за изваждане на платки от перални и съдомиялни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    21 Sep 2022 18:45ч.

    Винаги, когато баланса на силите бъде разрушен се стига до война /за съжаление/. Хегемонията от последните 30години, която САЩ наложи на света наруши този баланс. И сега, след 7-месеца война САЩ и васалите им от Европа не искат да го приемат. Дано да няма ядрена война, че ще да е последната за хилядолетие напред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    21 Sep 2022 18:49ч.

    межд трибунал за вас убиици ако остане някои жив след атомните удари само с двете бомби над хирошима няма да стане 75 години тероризирате света воини оръжие печалба това ви е веруюто

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    21 Sep 2022 18:49ч.

    Ами как да мине Русия без мобилизация като е пратила 200 хил. военни да се бият срещу цялият технически потенциал на НАТО и 1 млн. украинска войска? Проблемът е в това, че невинни украинци биват изпращани на заколение заради болните амбиции на шепа корумпирани политици на Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    21 Sep 2022 18:51ч.

    Поне колониалистите, прикрити зад някакви измислени либерални ценности, най - накрая си свалиха маските да ги види цял свят. Останали да живеят в миналото, си мислят, че могат да контролират цялата планета, но колелото на историята необратимо се върти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    21 Sep 2022 19:29ч.

    И.Стрелков/В.Квачков за положенито и делата на фронта в Украйна https://www.youtube.com/watch?v=1maPgYIT0Ts

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • глобалният диктатор пак заплашва, вместо поне малко да се дръпне

    21 Sep 2022 18:57ч.

    Правото на самозащита е свещено, Къри. Нали така казвахте за украинците, навивайки ги да стават пушечно месо за вашите идиотски интереси? Мълчи сега и трай, за да не получиш ядрената дубина по собствената си територия. Достатъчно народите ви търпяха наглостите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислещ

    21 Sep 2022 19:04ч.

    Господи , пази тази планета от хората , които я управляват !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислещ

    21 Sep 2022 19:07ч.

    Не зная с какво ще се води третата световна война, но четвъртата ще се води с прашки / Айнщайн/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-сравнете

    21 Sep 2022 19:11ч.

    Путин каза също, че е готов да използва "всички средства" от арсенала на Русия срещу Запада. "Това не е блъф", подчерта руският президент......'' И при угрозе территориальной целостности нашей страны, для защиты России и нашего народа мы, безусловно, используем все имеющиеся в нашем распоряжении средства. Это не блеф.''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    21 Sep 2022 19:22ч.

    В ядрената доктрина на Русия!До вчера Русия заявяваше че ще използва ядрено оръжие само в отговор на ядрено нападение.Както писах преди ден два пред Путин има два пътя: 1.Съглашенство тип 2014г 2.Тотална война в Украйна с всеобща мобилизация. Путин тръгна по път№2.И веднага захлопна вратата за военно вмешателство на НАТО .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-лична позиция

    21 Sep 2022 19:27ч.

    Путин образно каза''Пръста ми е на ядрения бутон.Не смейте и да си помисляте,че може да ме победите'' За такава позиция мога да кажа ''Так держать'' Също е очевадно че е съгласувана с Китай!За САЩ не знам но това е много зле за Европа.Сега ще погледна борсите.Предполагам са реагирали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рамзан Ахматович

    21 Sep 2022 19:28ч.

    Колко британски полицаи са необходими, за да сменят електрическа крушка? Колко британски полицаи са необходими, за да задържат един престъпник? https://t.me/infantmilitario/83641

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-реакция на борсите

    21 Sep 2022 19:32ч.

    Злато-няма чувствителна промяна,куса на еврото 1% надолу.С други думи световна война не се очаква но Европа ще го отнесе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    21 Sep 2022 19:56ч.

    Я си отворете ушите и слушайте добре какво казва! Не си измисляйте! Споменава за ядрена опция, но винаги говори за нея като за отговор на предизвикателство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДОБРЕ Е ДА БЪДЕ ВЗЕТО НАСЕРИОЗНО!

    21 Sep 2022 20:04ч.

    ...но не като се обричат страни като България да посрещат удара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелена Крава

    21 Sep 2022 20:45ч.

    300.000 отиват за опазване от агресия, диверсии и вътрешни саботажи на новите републики, а не за увеличаване на мащаба на бойните действия. Сега на ход са натовците, които или ще трябва да обябят нах-накрая война на Русия или всихко приключва. Общо-взето Русия ги матира гросмайсторски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислете как ще приемете ракетите

    21 Sep 2022 21:10ч.

    ако продължавате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    21 Sep 2022 21:21ч.

    А Путин дори не ви приема насериозно, даже не му пука от вас, ама вие си врякайте, като жаби във вряла вода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи