САЩ прехвърлиха в Европа атомен самолетоносач и самолет за управление в условия на ядрена война

САЩ прехвърлиха в Европа атомен самолетоносач и самолет за управление в условия на ядрена война

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Командването на САЩ в Европа обяви преместването на E-6B Mercury, "самолет на Страшния съд", в база в Исландия.

E-6B Mercury е пристигнал в Исландия като част от "операция в зоната на отговорност на командването на силите на САЩ в Европа", се посочва в съобщение в Twitter.

E-6B Mercury е въздушен команден пункт, предназначен за управление на въоръжените сили в условията на ядрена война и комуникация с ядрени подводници. Самолетът е способен да контролира и изстрелва ядрени оръжия.

По данни на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ той може да участва в учения в Арктика.

E-6B Mercury е разработен на базата на Boeing 707-320. Освен САЩ и Русия разполага със "самолети на Страшния съд", те са базирани на Ил-86.

Същевременно Съединените щати и страните от НАТО проведоха съвместно учение в Адриатическо море, съобщи Шести флот на ВМС на САЩ в Twitter.

 

В акваторията бяха разположени  атомният самолетоносач на ВМС на САЩ USS George Bush, италианският самолетоносач ITS Cavour, испанският десантен кораб Juan Carlos I, американският разрушител USS ​​Delbert D. Black, ракетният крайцер USS Leyte Gulf и италианският разрушител ITS Caio Duilio.

В изявление Шести флот нарече учението "демонстрация на взаимния ангажимент на НАТО". Тя е насочена към гарантиране на "сигурност и стабилност в региона"

През юни 2022 г. в Балтийско море се проведоха годишните военни учения на НАТО Baltops 2022. Те бяха посветени на 500-годишнината на шведския флот.

В маневрите взеха участие 14 страни от НАТО и държави партньори Швеция и Финландия, както и повече от 7 хиляди военнослужещи, 75 самолета и 45 кораба, включително американския самолетоносач USS Kearsarge.

Източници: segabg.com, dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • old_beggar

    01 Март 2023 15:21ч.

    стратегията на англо-американците във всички войни е да се бият чрез своите сателити, да изтощят главния враг, след което да влязат във войната с него и да спечелят лесна победа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    01 Март 2023 15:30ч.

    Видимо обаче е, че "стратегиите" им не сработват всеки път, дори може да се каже, сработват много рядко, особено по отношение на крайния резултат. Хронологията на всичките им преки военни конфликти по света е показателна. Но по-важното е, че явно не оценяват, кой е "врагът", срещу който се изправят... Особено този път... ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??...

    01 Март 2023 15:23ч.

    Поредната законна цел за ВКС на Русия?... После пак питайте, кой всъщност се готви за ядрена война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плаче ми се, вия от безпомощност

    01 Март 2023 15:24ч.

    Чувствам се като мюре по време на лов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    01 Март 2023 18:11ч.

    Мнозинството българи се чувстват така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циркон

    01 Март 2023 15:24ч.

    Язък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пиеро

    01 Март 2023 15:37ч.

    Освен това САЩ са прехвърлили и родения около 4 юли Том Круз, на шпората на италианския ботуш в Пулия, за Мисията невъзможна N-ти и последън път, където малкия щял да снима сцена, в която каца на самолетоносач. А дано им кацне на самолетоносача, дано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За какво са тия масрафи със самолетоносачи, аероплани и танкове?

    01 Март 2023 15:40ч.

    Да пратят на Матушката един нов Елцин и готово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Berdan

    01 Март 2023 15:59ч.

    Да де ама още го рисуват новия Елцин - и чак толкУз пиян не могат го нарисува.. та се бавят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • би би си

    01 Март 2023 16:03ч.

    Меркюри E-Бе-6 бил "самолет на Страшния съд" ??? Ами значи, скоро да очакваме пристигането на Южната царица, щото Страшен съд без Южната царица е просто сатанинско сборище на натовски меркуриеви издънки. Значи тъкмо са се събрали на подсъдимата пейка. Нека прожекцията да започне от днес!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Музикант

    01 Март 2023 16:19ч.

    При предишното учение взривиха Северен поток. При това атомни бомби ли ще взривяват? Нека САЩ продължават да твърдят, че не са във война с Русия. Вярват им само хората с полирани мозъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е що Има газопровод ЛибИя-Италия, има такъм Абжир-Франция, отдилно има Мароко-Испания...?

    01 Март 2023 17:38ч.

    Цели - колкот щеш - всичките са срещу ЕВропа, а нали точно това е една от основните цели на САЩ в подготовката на "реконкистата" Ако не стане с Русия отслабена, то със сигурност ЕВросъюза ще бъде разгромен икономически (кой каза Fuck the EU???) А после има да правим реиндустриализация на (деградиралия англосаксонски ) АУКУС... То така лесно не става, когато имаш 2 сигурни индустриални полюса - Китай и Европа, а сам си ръждясало индустриално гробище с подменено БЛМ население с нулева индустриална компетентност! То, с PR мацки реиндустриализация не се прави...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бабаитите надуват мускули

    01 Март 2023 16:37ч.

    но само с амфетамини не става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    01 Март 2023 16:52ч.

    Това е много добре.Нека се струпват на куп, за да бъдат лесна групова цел.А изпепеляването на САЩ ,на Англия и западна Европа също е много добре. Най накрая шанс за поробените от западът държави в Африка и Ю.Америка,както и половин Азия да си отмъстят, и да имат шанс за свое развитие.Зноейки как се плодят там, дори и след ядрена война за 1 век ще са възвърнали потенциалът си.Това не важи за изброените сатанисти обаче-обгорени,заразени, облъчени, избити на 80%,гладни,без ресурси ще са като неадерталците преди 50000 години.Времето лекува и заличава всичко.Ние си мислим че нашите 80 г живот са важни.Нищо подобно.Готови ли сте да умрете за бъдеще без Сатаната и подлогът и? Аз съм.Писнаха ми.Слава на Русия срещу новият фашизъм и диктат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    01 Март 2023 17:40ч.

    Нещата са прости - за руснаците тази битка е на живот и смърт, за наглосаксите - не е. Ерго, това е плитък блъф, отчаян, истеричен. Мачът в Украйна свършва. Страшното е, че е много вероятно следващия да не бъде Полша а Турция. Ако южните съседи се изкушат да форсират гръцки острови - това ще бъде война, но не срещу Гърция а срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истина тъжна

    01 Март 2023 18:04ч.

    Не мога да разбера ръководителите на всички страни колко са прости , вместо да се обединят срещу американците как им играят по гайдата . Не виждат ли че ни бутат към война всички на наша територия, всичко става на наша територия,защо не си правят ученията и игрите на тяхна територия.Всичко това го правят в Европа и тези глупаци и пари да са взимали няма къде да ги харчат.Ако се обединим всички срещу американците те тогава нищо не могат да ни направят,но само обединени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как да се обединят ?

    01 Март 2023 18:29ч.

    Народите виждат всичко, голяма част от населенията вече е яко антиамериканска. Но управленията са проядени тотално. Всичко е психопати, извратеняци и тотално зависими от Вашингтон ! Държат ги на каишка. А мръднат в страни --- Доминик Щроскан !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не бързайте

    01 Март 2023 19:21ч.

    Все още сме в самото начало на грандиозния конфликт. САЩ и Великобритания все още са сериозна сила. Не само военна. ЦРУ и МИ-6 имат толкова широка и все още добре смазана мрежа, че противопоставянето все още е невъзможно. Имайте предвид, че става дума за пълно подчинение на силите за сигурност, включително разузнаванията на отделните държави. Октоподът е разпрострял пипалата си буквално навсякъде и е изискал пълно подчинение от завладените. А за разните му там политици се съхраняват компромати под всякаква форма - заснети клипчета, звукозаписи, документи, банкови сметки тук и там ... . Трудно се противостои на всичко това, още повече, че начините за физическо елиминиране на неудобни са стотици. Но, процесът вече е започнал, но ще трябва време и най важното - няма да е без проливане на кръв. За това се вдигат толкова и залозите. Личното ми мнение е, че до ядрен сблъсък няма да се стигне, по простата причина, че печеливши при него няма да има. Дори и едната страна да успее да нанесе повече ядрени удари, последващата радиация вече не може да бъде контролирана - въздух, ветрове, води, почви, ... тя ще проникне навсякъде и дори и да има оцелели, те ще бъдат далеч под критичния минимум и за много кратко време. Основният въпрос е - кой как ще си постеле за следващите 100-на години, защото икономическата система отново стигна до необходимостта от сериозни промени в разпределението и преразпределянето, но се оказа, че човекът като вид изобщо не е мръднал еволюционно и не е в състояние да реши подобен проблем по начин, различен от известните му до сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руский боб

    01 Март 2023 18:26ч.

    На "Страшният съд" му трябват двойка МИГ 31 с ракети Р 33. На "Джордж Буш" - два кинжала с по 10 Килотона. Позьори, плашат гаргите...пардон ! Плашат васалите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАМАТА

    01 Март 2023 19:38ч.

    След като руснаците се държат като прислужници към господар, ФАЩ съвсем сериозно смятат, че и няколко по-малки атомни удари ще бъдат преглътнати като Северните потоци и Кримския мост. И ще има изразена загриженост и настояване в ООН за съвместно разследване. Вместо веднага да ликвидират змийското гнездо, взимащо съдбовни за човечеството решения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа...

    01 Март 2023 19:58ч.

    Говедарите са лигльовци, нищо няма да направят с атомните си бомби, не се знае дали изобщо имат уран за тях. Всичко е за сплашване и предизвикване, най-вече това се отнася до тъпите им слуги от умиращия континент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лошо,много лошо

    01 Март 2023 19:58ч.

    За 30 минути пиндосите изчезват от лицето на земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • red

    01 Март 2023 21:04ч.

    т.е. НИЕ?! )) щото пак сме от грешната страна на историята! (в това имаме 100% успеваемост, което не е повод за гордост обаче)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 112

    01 Март 2023 23:10ч.

    Ама защо Атомен самолетоносачни може ли оня на пропан-бутан?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов позорен ред

    02 Март 2023 0:42ч.

    Не загрявате ли че ни мамят с изкуствени идеологии. Измислят някакви концепции, думи, в които вкарват фалшив смисъл, а на практика са робовладелски строй. Сега на мода са т.нар. демократични ценности, които са прегърнати от модерните "леви"и "десни". Говори се че в щатите, Президентът им Бай е избран с 80 млн.гласа, и всички пишат че това е невъзможно. Вероятни и при нас готвят невъзможен победител. Някой, който ще им е удобен за да продължават да ни мачкат. Защо не прогледнете най-после, че хубавия живот в Европа, се дължи на донори като нас, които живеят зле, за да могат там да създадат мир и прогрес. Но кой се ползва от този прогрес? Единици, тези които го организират. Това не е нормално. Как е възможно след ковид, да има война, а по време на войната нова пандемия? Ясно като бял ден, унищожаване на бедните и болни хора. Как тези стари 80,90 или 100 годишни световни политици не ги уби ковид? Съмнително оцеляване, или съмнителна пандемия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Woland

    02 Март 2023 3:18ч.

    Целта на НСР е да има население на земята от 1 000 000 максимум човека. Неизвестно защо, хората им пречат. И за това организират тези неща - ковиди, глад, войни , дефицити на енергийни носители и така нататък. Вероятно планетата Земя се пречиства по този начин от боклука - кухите хора /зомбитата/. Жестоко е , но може би необходимо. Впрочем във филма "Апокалипто" стария шаман точно това каза , че някои хора са кухи отвътре и нищо не може да запълни празнотата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи