САЩ подготвят Космическите сили за вероятен бъдещ конфликт с Русия и Китай

САЩ подготвят Космическите сили за вероятен бъдещ конфликт с Русия и Китай

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Министерството на отбраната на САЩ е започнало да подготвя Космическите сили на САЩ (USSF) за вероятен бъдещ конфликт с Русия и Китай в Космоса, съобщава „Уолстрийт Джърнал“. Решението идва на фона на разполагането от страна на Русия и Китай на лазери и ракети, които биха могли да обезвредят спътници и да повредят гражданските комуникации.

През март Белият дом предложи да се увеличи годишният бюджет на КСС до 30 млрд. долара, което би било рекордна сума. Предложената от американската администрация сума е с близо 4 млрд. долара повече от бюджета през 2021 г. Белият дом предложи също така да се увеличи финансирането на Военновъздушните и Военноморските сили.

Увеличаването на разходите за КСС ще доведе до увеличаване на броя на военнослужещите до 16 000 души. На военнослужещите ще бъдат закупени специални симулатори за обучение за битки в космоса, а също така ще бъдат обучени да работят със сателити, наземно комуникационно и сензорно оборудване и оръжейни системи.

Миналата година САЩ определиха Китай като най-голямата заплаха за сигурността в своята отбранителна стратегия за сигурност. Това се дължи, наред с другото, на разработването на лазери и наземни ракети, които могат да поразяват спътници. Русия също беше посочена в документа като основна заплаха за сигурността.

 

Източник: "Труд"

 

 

 

Коментари

  • old_beggar

    29 Март 2023 15:42ч.

    "IF YOU DON'T COME TO DEMOCRACY, DEMOCRACY WILL COME TO YOU!"??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде нема нужда

    29 Март 2023 15:51ч.

    Докато европа яде хлебарки и чака да пекне слънце или да духне вятър, САЩ и другите двама ще си играят на междузвездни войни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    29 Март 2023 16:20ч.

    Чрез позициата на долара като световна валута САЩ грабят от целия свят и харчат ограбеното срещу Русия. Само че този грабеж отдавна е станал трън в очите на земляните. Въпрос на малко време е това да спре и да се обърне срещу самите грабители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    29 Март 2023 16:22ч.

    То и Рейгън подготвяше междузвездни войни, ама накрая е оказа, че бил силно дементен и излезе едно голямо нищо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    29 Март 2023 16:38ч.

    Тез вече не са и смешни... жалки са!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    29 Март 2023 16:39ч.

    Реалности за Русия, Китай, КНР и Иран, а холивудски мераци и изпълнения за за Сащ и сие, Европа я нема у тая схема, тя е абдикирала априори, та тоя път няма къде да се заприходи, като победоносен кърлеж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пеновар

    29 Март 2023 18:33ч.

    Предният път, когато се подготвяха за космически военни действия го докараха до три епизода от детската поредица за ментално изостанали StarWars. Сега, обаче, Русия и Китай няма да им прожектират филм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи