САЩ отпускат 13,6 милиарда долара на Украйна

САЩ отпускат 13,6 милиарда долара на Украйна
Двете партии в американския Конгрес постигнаха споразумение за предоставянето на помощ на Украйна в размер от 13,6 милиарда долара, предаде Ройтерс.

"Постоянно гледаме по телевизията какво се случва в Украйна...и това законодателство е реакция на непровокираната агресивна война на Русия и инвазията на Украйна", заяви Роса Де Лауро, председателка на комисия в Камарата на представителите.

Крайният срок за приемането на законодателство от Конгреса е петък до полунощ.

Представителят на мнозинството в Камарата на представителите Стени Хойер заяви по-рано вчера пред журналисти, че долната камара на Конгреса си е поставила за цел да обсъди предложеното законодателство и да го приеме днес.

В понеделник, 7 март, Изпълнителният съвет на Световната банка също одобри пакет от заеми и безвъзмездни средства на стойност 723 милиона долара за Киев, осигурявайки крайно необходимата подкрепа за страната, която се бори с руската инвазия.

Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд също е готов да одобри 1,4 милиарда долара спешно финансиране за Украйна, за да й помогне да отговори на руската инвазия. Това каза снощи управляващият директор на Международният валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева на форум, организиран от "Файненшъл таймс".

 

Източник: dnes.dir.bg

Коментари

Напиши коментар

Откажи