САЩ обявиха 2,5 млрд. долара допълнителна военна помощ за Украйна

САЩ обявиха 2,5 млрд. долара допълнителна военна помощ за Украйна

САЩ обявиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност близо 2,5 милиарда долара, включващо стотици бронирани машини и подкрепа за украинската противовъздушна отбрана, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на американското министерство на отбраната.

Новата помощ включва 59 бойни машини на пехотата "Брадли" и 90 бронирани машини "Страйкър", се казва в съобщението.

В пакета помощи са включени също допълнителни боеприпаси за ракетните системи "Химарс", 8 системи за противовъздушна отбрана "Авенджър", десетки хиляди артилерийски снаряди и около 2000 бронебойни ракети, съобщи министерството на отбраната.

САЩ са предоставили досега общо 27,4 милиарда долара помощи на Украйна в областта на сигурността, откакто Русия нахлу в страната през февруари миналата година, припомня Ройтерс.

Западните съюзници обещаха оръжие за милиарди долари на Украйна. Опасявайки се, че зимата ще даде възможност на руските сили да се прегрупират и да се хвърлят в масирано настъпление, Украйна настоява за още помощи, за да се бори с инвазията на Москва.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Su38

    20 Яну 2023 9:56ч.

    В всички сили се мъчат да приближат деня, в който руснаците ще кажат: "Зачем нам мир, если не будет Росии?". Давате ли си сметка, тъпоглави трубадури на войната? Рано или късно ще се се зададе. Ако не цените чуждия живот, своя поне пазете. Защото западът може и да победи, но за какво ти е тази победа, когато камък върху камък няма да остане? И децата ви няма да останат. Давате ли си изобщо сметка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    20 Яну 2023 10:39ч.

    За съжаление, натам отиват нещата. От САЩ са заявили, че подкрепят удари срещу Крим. Не вярвам руснаците да стоят със скръстени ръце, когато това започне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    20 Яну 2023 10:39ч.

    Как да си дадат сметка, като са слабоумни? Нито познават Русия, нито са изпитвали на гърба си истинска война. Само Бог може да ни помогне срещу тия сатанински изчадия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    20 Яну 2023 11:04ч.

    Ми изсулвайте е оттам. То и без това станахте за смях - 330 дни и завзети 100 села.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • слабоумното парче кимбата

    20 Яну 2023 11:09ч.

    Пак се самоутешава като Хитлер. Вземи барем прочети анализи на експерти относно ставащото, а ти само на едни ненавистни емоции живееш, както пишман тъпкач се успокоява сексуално само на ч..кии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    20 Яну 2023 11:12ч.

    Киме, що не си на фронта? Като си толкова убеден, че ВСУ побеждава, тичай при тях, да споделиш радостта от победата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • саа

    20 Яну 2023 9:56ч.

    а процяците на бродуей ------за тях няма пари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаващ

    20 Яну 2023 10:07ч.

    Вчера попаднах на интервю на Скот Ритер с бивш офицер от американските танкови войски в Германия. Та с две думи: Брадли е годен само за паради - алуминиевата му броня пази от Калашников автомат и толкоз! А веднаж запален - гори като факел в продължение на дни!!! Същата работа и Страйкер - може да защити само от пред от тежките половин-инчови картечници ДШК или БроунингВ2 от преди 80 години, а пехотните 30мм на руските броневици ги дупчат двустранно с един снаряд... Истинското оръжие е Абрамс, но той не е за Украина: За един час бойна дейност Абрамс изисква 2 часа ОБСЛУЖВАНЕ от обучени механици... А както върви войната в Украина където всеки следващ удар се планира от сега за преди малко, подготовка на Абрамси НЯМА как да има...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Яну 2023 11:02ч.

    В случая ТТХ на отделните видове оръжие не са същественото. За Украйна и за Запада е важно да има неограничен поток от оръжия и БК, за да се изтощава Русия с изтребване на консервни кутии. Това е простичката им тактика - Афганистан 2.0. Въпросът е кой първи ще се усети, че войната става вече икономически неефективна и следва да се спре. Макар че има много оръжие из Европа, то бързо свършва в Украйна. Свършват и украинците, не са бездънна яма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Яну 2023 11:05ч.

    Така че това са опити за надиграване. Рано или късно парите ще свършат. Украйна няма с какво да плаща - земята вече е разпродадена, а край на войната не се вижда. За САЩ единствено необходим е Крим и затова натискат. Поляците ще се бият със собствените на земите в Украйна, а Европа - нека духат супата и да плащат, кучета ги яли. Ще им се още да разпарчатосат Русия, ама още ги е страх да се намесят персонално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грантово антикомуне комедиант

    20 Яну 2023 11:30ч.

    Много си "умен", няма що. От десетките възможни хипотези тази ли реши да ни изтипосаш като задължителна, сякаш ние не си управляваме сами мислите, че ти ще ни вменяваш какво да мислим... Жалка комедия си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Яну 2023 12:02ч.

    ВИЕ ГО ИСКАТЕ. кво се правиш на ударен. това ти пишат. Ако не можеш да разбереш това елементарно нещо, проблемът е твой и е по-скоро медицински. Иначе тълкуваш евангелието като дявола и слагаш думи в устата на другите, които те не са казали. Язък за претенциите за морал...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким е женска креатура, затуй е такова тъпо и дребнаво

    20 Яну 2023 12:19ч.

    Вероятно потомък на чорбаджия-изедник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От дивана

    20 Яну 2023 11:30ч.

    Излишно се напрегате! СВО се превърна в демилитаризация на НАТО. Целата работе беше да се убие икономически Русия, ама не стана. Стана обратното. А на Русия нема да и свършат скоро снарядите. Дето се вика - Вие пратете танкове колкото можете, ние ще унищожим колкото си искаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "...земята вече е разпродадена..."

    20 Яну 2023 11:35ч.

    САЩисаните, както са я "закупили", така и ще я загубят. Или си въобразяват, че след свършване на войната в 404 или ликвидация на планетата, някой ще си прави труд да се занимава със слабоумия и квичене на редниците?! И ще им уважат "правото" на притежание? 'айде бе, даже не е смешно. Най-вероятно те даже и собствената си няма да опазят. Както са я подкарали... - интересно, на какво разчитат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игрите на дявола

    20 Яну 2023 11:53ч.

    Публикувах в темата за разузнавателния кораб, която междувременно тотално потънала и никой няма да прочете! Просто там са добри в пропагандата, информационните войни, облъчване на обществото с данни, целящи постигане на някакви нагласи, вярвания, настроения. Предварително обработените и умело подготвени идиоти (каквито са масата западняци) вероятно дори стигат до някакви житейски, политически :( и философски :)) убеждения, без да разбират и осъзнават, че така биват принудително закарвани там, където някой иска да бъдат. Трябва да признаем, че в тези отношения американците са просто много добри. Вижте преобладаващата част от филмите им дори! Там по един убедителен и човешки начин се разказват вълнуващи човешки истории. Дори слаби артисти (с подготовка ала бг. пуц) биват приучвани и накарвани да стоят автентично на екран. У нас единици са новите бг филми, които мога да издържа за повече от 15 мин. Вкл. филм за Ботев, който по презумпция би трябвало да те хване за гърлото и да ни размята емоционално! Изпуснах самото начало, но после издържах точно 10 мин. Генчев не подлежи на коментар, а какво да кажем за "великия" Божинов и прословутата му "Вина". Снощи за втори път опитах да погледам. Е, не става! Просто не става! Отделни единици се вписват, но продуктът като цяло е слаб филмово. Крайно време е догонващите общества да си дадат сметка, че обработката и формиране на преследвано и желано общественото мнение е много сериозна и отговорна задача. За изпълнението и са необходими изключителни специалисти, които разполагат с щедро финансиране. Ще си позволя една свободна, неангажираща, дори брутална спекула! Ако Русия беше отделила в последните 20 години примерно 20 % от арестуваните и сега на Запад авоари - за водене на рекламна, пи-ар, информационна, че защо не и пропагандна кампания чрез най-различни методи и средства (покрай другото), сега вероятно би могла да отложи войната. Под една или друга форма, с една или друга интензивност, войната м/у Изтока и Запада е (беше) неизбежна, защото за това има незаобиколими ПРИЧИНИ. Е, това е спекула - повтарям! Обаче, не се живее лесно при перспектива (напълно реална) за отприщване на истинска, голяма война, която е пред портите. Западът си отива, личи му отвсякъде! Няма да я бъде повече неговата, дори в Давос могат да се открият белези. А в горната статия има намеци за плаване в някакъв "несигурен" момент :))). "Позволявал" си го при засилено напрежение!??? Абе, тези на коя планета живеят?!Страната им е във война, но поне хитро си намериха безплатни наемници, които да мрат заради тях! А най-смешен е хленчът и споменаването на международното право, което самите те безцеремонно и мъчително умъртвиха! О времена, о-ооо нрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    20 Яну 2023 12:09ч.

    Зависи чии очи гледат предлаганото. Американските послания хващат дикиш само сред буржоазния плебс (главно разни маргинални групи, близки до най-скапаната чалга и чергарството), за когото и са предназначени; - за човек, обаче, който е вътре в изтънчената култура и най вече умее да мисли критично, в тях няма нищо привлекателно, и даже напротив... Няма и нищо за догонване спрямо работите на дявола - дори и да се вземе нещо (в името на конюнктурна печалба), без творческа иманентизация и преучредяване според правилата и символите на нашата култура, то е противопоказно, защото е чуждо на нашата самобитност, групов и личностен манталитет. Така и не стана ясно какво толкова му е непривлекателно на филма за Ботев - вече тук бе говорено по тая тема даже се каза, че разминаването между иконообразни (в политическо отношение) очаквания и конкретно художествено пресъздаване в един филм, винаги пораждат определени напрежения, но това е проблем не за определената киновариация, колкото за ония, които не разбират достатъчно от изкуство и художествен детайл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    20 Яну 2023 15:24ч.

    всички са като подплашени зайци! тя войната на путин вече свърши, той си върна руските райони с руско население и сега остава само да се охраняват от укрите атентатори! донбаския басеин и крим са богати райони, за какво му е голата пустош на киев и лвов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи