САЩ: Няма да пращаме войски в Украйна срещу Русия

САЩ: Няма да пращаме войски в Украйна срещу Русия

 

При никакъв сценарий САЩ няма да изпрати войски в Украйна, заявиха отново от Белия дом тази вечер. „Не знам колко пъти трябва да повтарям това: няма сценарий, при който президентът (Джо Байдън) изпраща американски войски да се бият в Украйна срещу Русия“, каза прессекретарят на Белия дом Джен Псаки.

Пентагонът заяви, че има информация, че руски части се намират в ДНР и ЛНР, но не извън зоната на влияние на сепаратистите.

Окупация на украински територии не влиза в плановете на Москва, тя стои зад правото на народите на Украйна на самоопределение, заяви руският президент. Путин също така повтори, че Русия не може да позволи на Киев да придобие ядрени оръжия и припомни неприемливото разширяване на НАТО на изток. Москва ще се стреми към "демилитаризация и денацификация" на Украйна, заяви още Путин и призова украинските военни да сложат оръжие, предаде ТАСС.

По-рано вчера лидерите на ДНР и ЛНР Пушилин и Пасечник поискаха от руския президент Владимир Путин да окаже "спешна помощ в отразяване на агресията на въоръжените сили и формирования на Украйна".

300 000 души са без питейна вода в ДНР, 5000 души бяха убити, от тях 91 деца, пише Пушилин на Путин. 40 000 души са евакуирани от Донецк и 51 000 от Луганск, става ясно от писмата на двамата лидери до Москва. 

Западни информационни агенции предават, че руски части се намират на 5 км от границата с Украйна. Информации за движение на танкове, БМП-та, цистерни и друга техника идваха от както от руските подстъпи към Донецк и Луганск, така и от север - в посока Харков.

Два отделни конвоя с военна техника без разпознаваеми отличителни знаци се движат към град Донецк в Източна Украйна, съобщи Ройтерс тази вечер. 

Малко по-рано в сряда, Пушилин поиска украинските въоръжени сили да се оттеглят до конституционните граници на Донецката народна република. 

Веднага след полунощ мобилната връзка в Донецк падна. 

 

 

Коментари

  • мдаа

    24 Фев 2022 8:11ч.

    Все по-спокоен се чувствам от уверенията, че НАТО ни пази. Вярвам, че ако България пострада от военни действия на наша територия, Байдън и жена му ще се молят за душите ни. Путин направи смешни ястребите, време е янките да вдигат гълъбите от българската земя и без друго само разсмиват гаргите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    24 Фев 2022 8:19ч.

    НАТО е рекетьорска организация, ако трябваше да пази някой, щеше да имаш армия! Добре, че Русия не дава, иначе Ерджолан отдавна щеше да те е хапнал на закуска, както си оставен като голо бебе пред него ✌️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    24 Фев 2022 8:53ч.

    Днес си задавам един въпрос - политическата ни класа владее ли руски език ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    24 Фев 2022 9:27ч.

    Старата владее, новата владее само ????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що бе, пратете... не се стеснявайте!

    24 Фев 2022 8:53ч.

    Поне ще разберете кон боб яде ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миролюб

    24 Фев 2022 8:59ч.

    Америка ще води безкомпромосна война с Русия в Украйна до последният уктаинец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Дън

    24 Фев 2022 9:40ч.

    „САЩ и съюзниците ще отговорят решително с РЪКОПЛЯСКАНИЯ И ВЪЗГЛАСИ : Ваше дело - ПРАВОЕ, победа будет за вами! С любовью и благодарностью“ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А.С.Пушкин

    24 Фев 2022 9:41ч.

    Лесно и безнаказано беше да се горят живи руснаци в Одеса, но както казва Татяна на Онегин: "СЕГОДНЯ ОЧЕРЕДЬ МОЯ" !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    24 Фев 2022 9:47ч.

    Както се очакваше, дядката даде заден. Казваха им: не дразнете мечката, това не са ви Гренада, Панама, Либия, Ирак.... Направиха всичко възможно светът да прозре как са ни лъгали относно Русия. Онези, които бяха наясно с нещата, за съжаление бяхме малцинство. Трудно е да побеждаваш лъжата, а тия като тоя ви лъгаха и ще продължават да го правят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бадема

    24 Фев 2022 10:08ч.

    Зеленски и Кулеба къде са сега, с народа си или при господарите си? Ще заплашват Русия с ядрено оръжие. 7 години ви чакат, нищо не направихте, сега ревнали, че се нарушават минските споразумения! Байдън ги подкрепял напълно от белия дом. Щеше да е смешно ако не е трагично

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи