САЩ нито пречат, или блокират, или обезкуражават Полша да прати изтребители от съветско време на Украйна

САЩ нито пречат, или блокират, или обезкуражават Полша да прати изтребители от съветско време на Украйна

САЩ нито пречат, или блокират, или обезкуражават Полша да прати изтребители от съветско време на Украйна. Това заяви на редовния си брифинг говорителката на Белия дом Джен Псаки, предадоха канадската медия "Глоубъл нюз" и американската медия Пи Би Ес.

"Ние работим с Полша над този въпрос  и се консултираме по този повод с останалите наши съюзници от НАТО. Това е суверенно решение, което ще трябва да вземе Полша. Ние никак не възразяваме срещу това Полша да предаде на Украйна самолети", заяви Псаки. Тя обаче допълни, че в тази връзка съществуват редица трудни практически въпроси, касаещи как тази техника ще може да бъде доставена на Украйна, откъде ще излетят самолетите, къде ще се приземят те и ако самолетите излетят от авиобаза в Полша, която е и авиобаза на НАТО, дали това ще е обстоятелство, създаващо заплаха. "Полша е суверенна страна, те взимат своите собствени решения. Нещата не са толкова лесни, като да можеш просто да преместиш самолетите", допълни Псаки.

От своя страна говорителят на Пентагона Джон Кърби каза, че американското военно ведомство заедно с други министерства обсъжда в това число и въпроса дали ще могат САЩ да предоставят на свои съюзници, като Полша, нови самолети в замяна на стари съветски, които биха могли да бъдат пратени в Украйна. Кърби каза, че засега не е взето никакво решение в САЩ. Дори от полска страна не е взето никакво решение, добави той. 

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    08 Март 2022 9:33ч.

    Администрацията на Байдън има такова малоумно поведение с ясното знание, че при трета световна война ще се скрият в бункери под земята! Това е най пагубното управление за запада, изцяло водещо се по "закона на Мърфи". всичко което може да се обърка и да се избере грешният път, те го правят! Трябваше да положат клетва не върху конституцията а върху "закона на Мърфи"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тимъти Снайдър позна

    08 Март 2022 9:34ч.

    Полша като вярна и лоялна натовска страна много иска да влезе във войната на сащ срещу Русия. Ако Сащ успеят да вкарат Полша във войната , това ще бъде крупен принос към мира и демокрацията. Българските натовци първи ще подкрепят братска Полша , нали сме за три небета и три морета.Няма как, трябва да покажем единство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    08 Март 2022 9:38ч.

    Абсолютна лицемерна проекция и сочене с пръст на околните, от позицията на по възвишена и софистициран нова нормалност, която си я съчиняваха в крачка(защото е нова)! Една Ямайска мъдрост, за тези нагли лицемери, "когато сочиш с пръст, останалите три пръста сочат към теб"! Сенилната истерия и самоопределение/джендъризъм унищожиха света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    08 Март 2022 9:46ч.

    Джендъризъм е точно това, човек сам да се определя и сам да си поставя етикети титли и всичко, без да се интересува от мнението на околните! Тази "доктрина" издава краят на света и неговото близко унищожение, защото това е ултиматум не само срещу Бог и истината, това е ултиматум и срещу всички околни хора, които са длъжни да се съгласяват със самоопределението ти! Света приключи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ разпали поредната си война,

    08 Март 2022 9:53ч.

    а с нея именно Европа ще бъде доведена до крах. Нафрашкаха Украина с оръжие, подготвиха армията им, насъскаха братя срещу братя чрез дълголетно промиване на мозъци. САЩ винаги преследва собтвените си интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    08 Март 2022 10:13ч.

    16 страни от НАТО продължават да доставят оръжие в Украйна.1.Не всички са на акъла на САЩ.2.Ако няма преговорно решение до дни една от тези 16 ще бъде избомбена .Избомбена за незабавна капитулация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    08 Март 2022 10:19ч.

    Борсовите цени на злато и нефт продължават да растът.Вчера златото все още беше под 2000$ сега е 2015$. Това е много лоша поличба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    08 Март 2022 10:31ч.

    Желязко, лошата поличба не е само в цените на суровините, а в обезумяването и истерията на западните лидери, всички се возим в рейс, в който водачът е изпаднал в истерия и психоза, кара в насрещното платно и настоява че е прав! Финансово икономическият крах е двупосочен и преднамерен, но олигофренията и повредените мозъци не се отчитат...и аз мисля, че е въпрос на дни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    08 Март 2022 10:25ч.

    Вчера Екс шев на ЦРУ посочи Молдова като страна в риск.Беше ми странно ,още повече че Молдова е обявила неутралитет.Но ако вървят доставки на оръжие през Молдова.......?Няма логика тежка техника да се стоварва в Гърция та през Полша в Украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    08 Март 2022 10:39ч.

    Дори и да имаха желание да договорят мир, нямат капацитета нито дипломатически, нито политически, няма мисъл и разум! Старите играчи са прекалено стари, младите са прекалено тъпи, средно положение няма, а след последните две години и провала на човечеството в този тест за интелигентност, вещаят тотален крах, който доста време се натрупваше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    08 Март 2022 10:44ч.

    Добрата новина се състои единствено в това "по добре ужасен край, от колкото ужас безкрай"! От гледна точка на тази "оптимистична" мъдрост, всяка водородна бомба прави услуга на хората да не се мъчат в безсмислие и ново нормалност! Като да прекратиш мъките на ранено и болно животно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    08 Март 2022 12:06ч.

    "по добре ужасен край, от колкото ужас безкрай" фразата принадлежи на пруски офицер дръзнал да се бори срещу Наполеон когато собствения му крал се е снишил.И завършва ужасно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    08 Март 2022 12:08ч.

    Така е - сащ директно са заповядали на колонията да дрънка оръжия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи