САЩ не вярват, че Русия е спечелила някакво предимство във войната с Украйна

САЩ не вярват, че Русия е спечелила някакво предимство във войната с Украйна

САЩ не вярват, че Русия е спечелила някакво преимущество във войната срещу Киев и смятат, че Украйна най-накрая ще излезе от тази война като независима и силна държава с подобрена икономика, предаде агенция Укринформ, като се позова на изявление пред журналисти на говорителя на Държавния департамент Матю Милър.

На въпрос дали последните събития в Украйна показват, че войната се обръща в полза на Русия, Милър отговори: "Изобщо не бих казал това". Той отбеляза, че на бойното поле ще има развитие напред и назад, като всяка от страните ще печели или губи територия.

"Но когато погледнете към крайния залог на тази война е съвсем ясно, че Украйна ще излезе от нея независима, силна, с подобрена икономика и гледаща на запад, докато това, което Русия искаше в началото, бе не просто Украйна, която гледа на изток, а Украйна, която всъщност е част от Русия", каза Милър.

Той припомни, че истинските цели на руския президент Путин във войната срещу Украйна са били да постигне "тотално завоевание" в съседната държава. Планът му обаче се е провалил още в самото начало.

Украйна освободи около половината от територията, която Русия завзе в първите седмици на войната, и възобнови мирното корабоплаване в Черно море, отбелязва Укринформ.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • джо гладника

    05 Яну 2024 12:39ч.

    "Единственото възможно заключение е, че повечето западни политици са глупаци. Рядко толкова много американски и европейски чиновници са грешали толкова много и на такава ужасна цена за всички" -- от съседното антрефиле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • култов 79

    05 Яну 2024 14:45ч.

    - В Педжент не ходи! Абдула идет там. - Поживем -увидем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ са ненормални. Днешната администрация е едновременно сенилна, надрусана и живее в измислен свят

    05 Яну 2024 12:41ч.

    Много се надявам днешната администрация да повтори мандата си ан-блок, със дедо Джо начело, с Блинкен, с дебелото негро в Пентагона, с чорлавата лесбийка и глупавия адмирал-говорител. Много са полезни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    05 Яну 2024 14:03ч.

    И ас силно се надявам. Жертвам Тръмпа нашего, Доналда Джоновича (иванича).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    05 Яну 2024 12:44ч.

    Първоначално човек си помисля, че тия са напълно отчаяни. Но не е това. Тия са автентично глупави. Не може да има друго обяснение, подобно изказване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    05 Яну 2024 13:07ч.

    Е, то само, като им погледнеш фейсовете на тия дебили във Вашингтон, като тоя папагал Милър, както и другите "светила", като Съливан, Блинкен, Кърби, Нюланд и т.н., включително и такива демоНократи, като оня сенатор-идиот Линдси Греъм, ти става ясно, за какви абсолютни ненормални човешки отпадъци иде реч. А спящия Джо няма и нужда от коментар, защото той вече просто е едно сенилно зомби, превърнало се в най-големия срам за САЩ, в качеството му на президент или по скоро, преЦедент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    05 Яну 2024 13:18ч.

    От някое време се заглеждам във физиономията на Борел.И все повече тя започва да ми наподобява рептилска,За някой художник ще е детска работа да я изкриви съвсем леко за да я направи такава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    05 Яну 2024 12:51ч.

    ...вече дори пропагандата и директните лъжи на Вашингтон и Киев станаха абсурдни и безумни, в отчаяния опит да не признават очевадни истини и реалности, като факта, че загубиха поредния кръстоносен поход срещу Русия и че световната хегемония на САЩ приключва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    05 Яну 2024 12:56ч.

    Самозалъгването и неадекватността са много опасен враг... Особено в ерата на комуникации и наличие и достъп до всякаква информация, където просто няма как да лъжеш всички и завинаги. Такава безобразна и истерична пропаганда, демагогия и дезинформация нямаше и по време на Студената война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Би могло…

    05 Яну 2024 12:57ч.

    … да се каже че целият речетатив на Матю е едно бръщолевене. Но за съжаление първата фраза че Русия не е спечелила някакво предимство, в някаква степен има основания. На фронтовете руското настъпление се измерва в някакви метри. Сагата с Авдеевка буди само съжаление сред поддръжниците на Русия.С този ДОГОВОРНЯК с който води т.н. СВО , Путин свали силно реномето на страната си като Военна Суперсила. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Би могло да се каже...

    05 Яну 2024 13:05ч.

    ..., че си от стадото малоумници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: "Би могло"

    05 Яну 2024 13:14ч.

    За съжаление явно, НЕ „би могло“ да разбереш, че Русия ВЕЧЕ Е спечелила тази война, първо, защото нямаш никаква представа от военно дело (което е напълно нормално), и не знаеш, какво реално се случва на фронта и второ, не си способен да видиш цялата картина, поради неспособността да следиш причинно-следствените връзки и да анализираш събитията... Sorry!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    05 Яну 2024 13:22ч.

    На пръв поглед нещата изглеждат точно така.Обаче трябва да имаме предвид,че ние нито разполагаме с тая секретна информация,с която работят правителствата,нито имаме представа какви са стратегическите планове,които никой няма да обяви на всеослушание,нито за съглашенията с други държави.И нека накрая да не забравяме,че е важна победата,а не пътя и начина по който тя ще бъде постигната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин има нещо наум, затова е тази "странна война"

    05 Яну 2024 13:58ч.

    Сигурен съм, че се прави каквото е нужно в степента, в която е възможно. Стратегическото търпение е трудно майсторство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е странна

    05 Яну 2024 15:51ч.

    а е гражданска война...му рускоезични...целтта е по-малко жертви,макс.запазване живота на хора , военни, инфраструктура...и нарочно се бави,щото времето работи за по силния...това е не само битка му руснаци,но и битка су запада...русия печели време и се засилва,западът омалява и рухва....и ще рухне в началото на 2025г....края на сво и рухванено на ес са 2 процеса които текат успоредно,ръка,за ръка...и ще приключат заедно...така,че чакайте 24г битките а продължат до края на годината....а през 25г много хора ще ахкат....а,ква стана тя...ма маро...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 05 Яну 2024 13:05ч.

    05 Яну 2024 18:49ч.

    Много точен коментар на 05 Яну 2024 12:57ч за разлика от вашата къса и остра флатуленция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какво се случва на фронта ?

    05 Яну 2024 18:51ч.

    Обяснете ни от висотата на туршията си, и между две глътки пърцуца ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    05 Яну 2024 13:38ч.

    Милър и тези от администрацията могат да вярват или да не вярват в каквото си искат.Те могат да говорят и каквото си искат.Имат трибуна чрез която да го правят.Това обаче не променя фактическата обстановка на бойното поле.Съвсем очевидно е,че руската военна машина набира скорост,но сдържа устрема по чисто стратегически причини.Лошата новина е,че от двете страни загиват близки нам хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западащите получовеци

    05 Яну 2024 14:09ч.

    Това не е война просто между Русия и Украйна, а война на Русия срещу обединения Запад, използващ човешкия ресурс на Украйна като пушечно месо. Без брутално дивашката намеса на Запада в конфликта Русия отдавна щеше да се разбере с Украйна и всичко щеше да е приключило благоприятно и за двете страни. Западът обаче, обладан от историческа амнезия, избра по-недалновидния дял и ще се погуби тъкмо заради грешния си избор и бруталната си арогантност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Досега

    05 Яну 2024 19:01ч.

    Русия имаше репутация на мистична военна суперсила! Дори в отдалечени кътчета на света хора вярваха че няма кой да победи Русия на война… Със СВО Путин уби всякакви илюзии по въпроса. Русия не води война за Победа, а за кинти. За далавера. Русия можела да стигне до Киев, дори до Лвов ? Може и да може военно, но щом не го прави (заради Договорняка), значи дефакто НЕ МОЖЕ. Мишците са силни, мозъкът отказва ! Повреда в Центъра за Управление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи