САЩ не са регистрирали никаква военна помощ за Русия от Китай

САЩ не са регистрирали никаква военна помощ за Русия от Китай

САЩ смятат, че до момента Китай не е предоставял на Русия оръжия, които да бъдат използвани в бойните действия в Украйна, заяви говорителят на Пентагона генерал Патрик Райдър на брифинг, отговаряйки на въпрос относно публикация на вестник "Политико" за доставки на оръжия, бронежилетки и безпилотни самолети от китайски компании за Русия, предаде ТАСС.

"Знам, че има публикации в медиите за някакви търговски сделки. Това само по себе си не е нещо необичайно, между Русия и Китай съществува тясно търговско партньорство. Но ключовият момент е, че досега не сме виждали никаква военна помощ от Китай за Русия, която да бъде използвана в бойните действия в Украйна", каза той.

Европейската версия на вестник "Политико" съобщи, че през 2022 г. китайски компании уж са доставяли на Русия чрез ОАЕ и Турция оръжия, бронежилетки и компоненти за безпилотни самолети.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Делта

    17 Март 2023 8:49ч.

    Айде ново 20. А кой доставя пералните за ракетите на Русия? А прахосмукачките?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доставяли са ги на окраинците,

    17 Март 2023 8:52ч.

    а братушките ги отмъквали на гръб, отстъпвайки панически - с по две перални и с по пет телевизора. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разбира се ...

    17 Март 2023 8:53ч.

    Войната е цирк и "договорняк" между САЩ и Русия. Само че в този договорняк загиват хора... Просто омерзително е да се гледа как Кремъл е завързал ръцете на руските военни, как наистина воюват с 10-15 % от руската военна мощ... Пример от момента с Бахмут. Бахмут е дълбоко обхванат от север и от юг и е в полу-обкръжение, който погледне картата на бойните действия ще го види . Само един финален удар в основата на "израстъка" Бахмут , и ВСУ ще бъдат напълно обкръжени и ще капитулират без муниции и провизии... Обаче ! Това не се прави, а защо ? Официалните руски обяснения откакто е започнала СВО са че "пазят цивилното население" ! Затова не използват огнени валове, не използват килимни бомбардировки /с ТУ 22 М 3 - например/ , затова не използват масово ТОС 2 и заличаване по площи на противника... Но чакайте ! Това има смисъл за бойните действия в градски части, където все още се крият цивилни. А какви цивилни има в полетата и горите западно от Бахмут ??? Може би старухи ходят в горите за гъби ? Може би старци работят на полето ? ... Кремъл прави публиката на глупаци. Няма никакви военни пречки "израстъка Бахмут" да се дообкръжи за едно денонощие и да се спре тази агония ! Цялата зона западно от Бахмут , която е широка не повече от 7-8 километра, може просто да се "изоре" с артилерия, термобарични ракети, ФАБ 500 от въздуха ! Дори оправданията за "опасността от украинското ПВО" е смешна. Руските ВКС разполагат с планиращи бомби , могат да ги пускат от 40-50 км разстояние , далеч от всякакво ПВО , още от дълбочина на ДНР ! Руските ракетни войски демонстрираха как с няколко "Кинжал"-а могат да извадят от строя всякакво украинско ПВО , после да го довършат с крилати ракети и дронове ! Дори нямат нужда от "Кинжал", само със стари ракети Х 22 и 31 могат да го направят ! Руските ВКС могат без проблем да разчистят една зона 100 /100 км безопасна за въздушни атаки и просто да сринат украинската отбрана ! Бахмут може да бъде физически обкръжен, същото е и за Авдеевка, и за Маринка и т.н. Но ! Не се прави. Не се прави по политически причини, защото договорнякът е войната да бъде затегната, "окопна" ! Един "вагнеровец" тия дни се изпусна в интервю и каза - "В момента само малка част от стотиците хиляди мобилизирани са на фронта" . Огромната част мобилизирани си стоят в Русия !!! ??? А мобилизацията продължава, има нови вълни на мобилизирани из цяла Русия ! Какво чакат в Кремъл ? Войната на изтощение не е в полза на Русия. САЩ не се бият директно, използват пушечно меси на урките. Но руснаци се бият и загиват... До кога така ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @разбира се ... 17 Март 2023 8:53ч.

    17 Март 2023 9:26ч.

    като цяло има нещо много "мътно" в тази война или по-скоро в начина по който се води.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В главата на Путин има още живи едни пазарни бръмбари, затова ВПК не е в нужната форма

    17 Март 2023 9:50ч.

    Отделно много му пречи юридическото образование, което е анти-образование за държавник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    17 Март 2023 10:06ч.

    Да, Путин не бърза, защото вече явно се вижда, че колкото повече Западът копае гроб за Русия, толкова повече сам се закопава (за пореден път). А колкото повече това се вижда и осъзнава от останалата част на света, толкова по-добре за Путин. Така, без излишни напъни Русия започва да консолидира около себе си всички тези, които през изминалия век бяха мачкани и експлоатирани от колективния запад. На практика играта загрубя. Вече е „Златния милиард“, срещу останалите седем милиарда. Пропагандната баснята за "целия свят срещу Русия", просто се срина и се оказа, абсолютна заблуда. Процесът на промяна на статуквото в Света е налице и вече е необратим, но това е само началото. Краят на войната в Украйна ще е само началото на глобалната промяна на света. Всичко тепърва предстои...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    17 Март 2023 10:33ч.

    Американците осъзнаха, каква глупост направиха с изостряне на риториката и действията си срещу Китай с кухите си заплахи за санкции и целият им останал жалък репертоар! Просто сами хвърлиха в прегръдка Русия и Китай, не че това нямаше да стане и без това. САЩ осъзнават, че не могат да носят "две дини под една мишница". Ясно им е, че губят господството си на всички фронтове. Остава им единствения шанс, да подредят враговете си по ред на номерата, като се опитат да се разправят с тях един след друг, но вече е късно! Мандалото хлопна. Успешно сами консолидираха срещу т.нар. „златен милиард“, целия останал свят - седем милиарда! Е, какъв ще е резултата, мисля, че е логично и ясно. Хегемонията, на която САЩ се наслаждаваха пълноценно, след разпада на СССР, е към своя край. Вече нито Русия е онази раздърпана пост-комунистическа държава, нито Китай е евтината фабрика за стоки на САЩ и васалите му, а Близкия Изток, Африка и Латинска Америка само чакат хегемона да се подхлъзне, за да скочат и те. А това всъщност вече е факт, с инициирането на поредния поход на Запада срещу Русия. Фактът, че през последните десетилетия, САЩ се управлява от самозабравили се дебили и идиоти, чиито конци се дърпат от представителите на дълбоката държава и световната конспиративна върхушка на Сатанистите, е само доказателство, че и този "проект" е неуспешен, защото колкото и успешен на пръв поглед той просъществува само около 250 години, а вече върви към своя очевиден упадък и крах... САЩ превърнаха света в глобален курник, за отглеждане на бройлери с цел консумация, който се управлява от банда кръвожадни и алчни лисици, но бройлерите взеха, че пораснаха и решиха, че вече няма да служат за храна на господарите! Това не е за пръв път в човешката история, така че няма нищо чудно или странно. Напротив, закономерно е! Нарича се цивилизационен кръговрат на Историята... Ех, ако Колумб не беше открил Америка, колко ли мъка щеше да си спести света!... Но „ако“-то нищо не променя. Всъщност, за нас сега не е важно, какво е било, а какво предстои. Дано само сегашните сътресения не ни докарат до края на всичко, защото такава опасност реално има и тя е много сериозна и вероятна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи