САЩ не очакват в скоро време Русия да завземе големи територии от Украйна

САЩ не очакват в скоро време Русия да завземе големи територии от Украйна

Момче стои върху изваден от строя руски танк, изложен на показ в Киев - снимка на Асошиейтед прес от 31 януари 2023 г.

Съединените щати не очакват в скоро време Русия да завземе големи територии в Украйна, заяви вчера високопоставеният представител на Пентагона Колин Кал, цитиран от Ройтерс.

"Малки късчета земя може да минават от ръце в ръце през следващите седмици и месеци. Мисля обаче, че няма никакви индикации, че Русия може да завземе големи територии в Украйна" скоро време, каза Кал на конгресмени от Камарата на представителите на американския Конгрес.

Кал направи това си изявление на заседание, посветено на военната помощ, която правителството на американския президент Джо Байдън е предоставило, откакто руските сили нахлуха в Украйна преди една година.

Въпреки че не успя да превземе украинската столица Киев в началния етап на войната и че отбеляза много неуспехи на бойното поле, Русия все още контролира около една пета от територията на Украйна, отбелязва Ройтерс. Украйна засега изключва варианта за преговори с Москва и настоява руските войски да се изтеглят от териториите, които влизат в границите на Украйна към 1991 г. - годината, в която рухва Съветският съюз.

Вчера руските сили продължиха с усилията си по обкръжаването и превземането на украинския град Бахмут.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Не са поискали...

    01 Март 2023 7:42ч.

    ...не са превзели. Очевадно стратегията на Кремъл е друга, а не да завземат територии. Защо ? Ще видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    01 Март 2023 7:50ч.

    Янките да внимават в картинката. Че руснаците ако изкарат лазерните оръжия..... от Масква ще изпепелят Вашингтон. Путин все още не е достатъчно ядосан. Нали вярвате пичове?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Форсчо, баце, колко пъти да ти се казва - мястото ти е у пик, мик, дир капитал?

    01 Март 2023 8:19ч.

    Не си ти за сии форум! Тука евроджендърския планктон място няма! И, козяк, мадарски конник, незачет! Опорките и днес много нефелни бе! Не може ли нещо по-друго? И, форсчо, и днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ана-лена-зелена-еуглена

    01 Март 2023 8:41ч.

    Що да не са за сии форум козяците ? Стават идеално за джумбиш. Толкова са тъпи, че са направо вдлъбнати. Интелектуални черни дупки, с които можеш да си правиш майтап от всички посоки. И много често даже не разбират че ги занасяш... Дерзайте козяци ! От вас по-добра антиреклама - няма !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    01 Март 2023 7:53ч.

    "свободните" медии продължават да прожектират виртуална реалност. представят желаното за истина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Март 2023 8:28ч.

    Ся. Не е необходимо да се завземат големи територии. Достатъчно е да се вземат ключови райони, а после цялата кочина ще се срути. Както при арките - избиваш заключващия камък и всичко пада. Мисля, че би било груба грешка, ако Жужо завземе цялата територия. За къв му е? Да я хрнтути? По-гот ще е да я остави на онез да си чукат главите. В последно време пак запяха рефрена за Киев. Тогава в началото, когато Зеленски сменяше гащи през половин час, Жужо допусна грешката да се довери на дебелогъзите си генерали и специални служби, че в Киев го чакат с отворени ръце, или крака. Десантът в Гостомел, който впрочем си беше образцов, имаше за цел да даде импулс на самите хохли да вземат нещата в свои ръце. Грешна преценка. За съжаление, няма свалени глави, друг път да не лъжат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    01 Март 2023 8:49ч.

    Освен че се доверил на дебелогъзия руски генералитет, Вова се е доверил и на висши укро-функционери, че ще "отворят вратите" на ключови градове без бой. Имало е някакво надцакване с парични обещания между Кремъл и американците, американците логично са надцакали... Пък и да разчиташ на обещание от устата на хохол си е величейшая ошибка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Март 2023 8:48ч.

    Междувременно се появиха съобщения, че Макрон изтегля войските си от Африка. ако е вярно, това ще е много важно събитие - още една империя - Френската република, май Петата, (ама къв оксиморон - република - империя), се прибира наритана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    01 Март 2023 8:57ч.

    Прибира ги, защото половин Африка вече е във Франция, там ще се бият за всяко гето и магазинче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очаквайте неочакваното, паразити англоезични

    01 Март 2023 8:49ч.

    Нека бъде изненада ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • френското военно присъствие

    01 Март 2023 9:05ч.

    В Африка е доста надценено. Количествено то е почти символично, по няколко стотин военни в няколко страни. Мали вече поискаха французите да напуснат. Сега същото от Буркина фасо. Френски военни има все още в Кот д Ивоар и Габон, логистика за френски военни има в Чад и ЦАР. Малко по-голяма е френската база в Джибути, близо 2000 човека, там има и писта за ВВС. Като цяло Франция не може да се сравни, дори, с американските възможности за военно присъствие зад граница, защото с тези малки ефективи не може да проведе никаква сериозна военна операция. Ако се наложи. Освен това няма какво да се затварят очи - антифренските настроения в Субсахарска Франция са факт. Макрон е принуден да говори за "преход от военно сътрудничество към кооперация с местните сили"... Африканците не искат присъствие на една страна, с колониални рефлекси, но вече самата тя колония на друга страна /САЩ/. Поканите от тези страни към руски ЧВК като "Вагнер" са показателни за това, и говорят за тежък провал във външната политика на Ротшилдовеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    01 Март 2023 9:20ч.

    Реднеците успокояват. Кремъл няма дълбоко да ПЕНЕТРИРА в Украйна. Съвсем малко само. Тва не е съвсем изнасилване.... :)) :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    01 Март 2023 10:02ч.

    На руснаците не им трябва цяла Украйна. Трябва им това, което ще вземат, тоест стратегически важното. А и не бързат - колкото по-бавно, толкова по-болезнено. Накрая руснаците винаги вземат своето, както знаем от историята и от Бисмарк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    01 Март 2023 10:07ч.

    Да, но ако остане западна УСрайна, в сегашния си вид, управлявана от нацистката хунта на Напушения Зеленчук, това ще се превърне във вечна язва, в сърцето на Европа!... А това е другата част "минимум" от пъкления план на мръсните кравари от Вашингтон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е!

    01 Март 2023 10:09ч.

    Въпросът "Украйна", трябва да бъде решен СЕГА и ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Март 2023 10:16ч.

    Светът има опит с такива казуси. Германия. Ся, няма Русия да им чисти л@йн@та.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    01 Март 2023 10:02ч.

    Както се казва, само така си мислят от страх... Вече започват да осъзнават, че са загубили, а това не им е за пръв път на краварите!... Ей, никога не съм бил русофил, но пък вече съм заклет американофоб! Крайно време е САЩ да се приберат на континента си, за да може светът малко да си отдъхне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи