САЩ нанесоха въздушни удари в Сирия

САЩ нанесоха въздушни удари в Сирия

Американските военни извършиха "прецизни въздушни удари" в Сирия вчера вечерта, след като петима американски военнослужещи и един служител по договор бяха ранени при нападение по-рано през деня, съобщи Пентагонът, предаде Ройтерс.

ТАСС от своя страна съобщава, че работещият по договор за американските военни е загинал при атаката с дрона.

"По заповед на президента Байдън упълномощих силите на Централното командване на САЩ да извършат тази вечер високоточни въздушни удари в Източна Сирия по цели, използвани от групировки, свързани с иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция (КГИР)", цитира пресслужбата на Пентагона думите на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин. "Въздушните удари са в отговор на днешното нападение, както и на поредица от неотдавнашни нападения срещу коалиционните сили в Сирия от страна на групи, свързани с КГИР."

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • И сега се питаме

    24 Март 2023 8:52ч.

    къде е възмутената световна общественост да осъди незаконните бомбардировки на окупатора и агресора върху суверенната сирийска територия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А сега де

    24 Март 2023 9:04ч.

    Да се издаде заповед за арест на Бай Пън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се издаде заповет за арест

    24 Март 2023 9:08ч.

    На Аятолах Хаменей, а ! Държи ли им на американците ? Да не вземе после да изчезне остров Диего Гарсия ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    24 Март 2023 9:11ч.

    Кой ги е поканил тия американци да се посадят в Сирия? Като е никой, да се омитат оттам, а не да седят като тюфлеци, вардещи петрола, дето не е техен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    24 Март 2023 9:20ч.

    Атаките срещу американците в Сирия само ще се засилват! Проирански милиции, редовна войска и други ще атакуват докато навляците се пръждосат от нефтените кладенци. Това е логиката на войната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • събитието е положително за нас,

    24 Март 2023 9:40ч.

    защото разсейва фокуса на военно противопоставяне в света извън черноморието и Източна Европа. Също така, приоритет на щатите е да нарушат веригите на доставка на петрол (съотв.повишаване на цените), разбирай хаос в Персийския залив. Ако Русия/Китай дадат силна подкрепа на Иран, можем да станем свидетели на тектонични изменения в региона, в т.ч и бъдещето на Израел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @събитието е положително за нас, 24 Март 2023 9:40ч.

    24 Март 2023 10:00ч.

    докато има Иран, никой няма да пипне Израел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • докато има Иран, никой няма да пипне Израел.

    24 Март 2023 10:27ч.

    Интересно, кой друг освен Иран има повод или намерение да пипа Израел?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    24 Март 2023 9:43ч.

    В случая американците освен, че са окупатори са и крадци, от години продават сирийският петрол който са завзели. Чакаме Международният наказателен съд да издаде някоя заповед на някой или поне ООН да каже нещо по въпроса, за ЕС или НАТО все едно са мъртви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Недоделката

    24 Март 2023 12:46ч.

    Някога бта бяха постоянно включени при мен, но след като станаха поредната медия с претенции за плащане, някак естествено отпаднаха. Чудя се понякога, трябваше ли да направя друго? Чета се и се дивя! Сигурен съм, че Гласове са били максимално коректно при цитирането. В един кратък текст са омесени Ройтерс, ТАСС, БТА. Има непоследователност, липса на данни (какво са причинили ам-ците с тези прецизности) и логически дупки (отнякъде се е взел дрон, за който се предполага, че е ирански, ама ??). Не искам аз да дописвам в главата си информацията! БТА отнасяйте се малко по-ангажирано към работата си. Ако нещо не е ясно, първо съберете данни, пък после публикувайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи