САЩ към гражданите си в Русия: Напуснете незабавно

САЩ към гражданите си в Русия: Напуснете незабавно

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Съединените щати предупредиха гражданите си незабавно да напуснат Русия заради войната в Украйна и риска от произволен арест или тормоз от страна на руските правоприлагащи органи, предаде "Ройтерс".

"Гражданите на САЩ, пребиваващи или пътуващи в Русия, трябва да напуснат незабавно", заяви посолството на САЩ в Москва. "Проявявайте повишено внимание поради риск от неправомерни задържания."

"Не пътувайте до Русия", се добавя в съобщението.

"Руските служби за сигурност арестуват граждани на САЩ по фалшиви обвинения, взимат на прицел граждани на САЩ в Русия, задържат ги и упражняват тормоз над тях, лишават ги от право на справедливо и прозрачно третиране и ги осъждат на процеси при закрити врата или без представяне на достоверни доказателства", каза още посолството.

Според него руските власти произволно налагат местни закони над религиозни служители граждани на САЩ и са започнали съмнителни наказателни разследвания срещу граждани на САЩ, участващи в религиозна дейност.

Кремъл каза, че това не е първият път, когато граждани на САЩ са помолени да напуснат Русия. Последното подобно публично предупреждение беше през септември, след като президентът Владимир Путин нареди частична мобилизация.

Федералната служба за сигурност съобщи през януари, че прокурорите са образували наказателно дело срещу гражданин на Съединените щати по подозрение в шпионаж.

През декември американската баскетболната звезда Бритни Грайнър беше освободена при размяна на затворници, след като беше осъдена на девет години в наказателна колония за притежание на т.нар. вайп устройство с течност, съдържаща елементи от марихуана - което е забранено в Русия.

Пол Уелън, бивш американски морски пехотинец, излежава 16-годишна присъда в руска наказателна колония, след като беше осъден по обвинения в шпионаж.

Източник: dnevnik.bg

 

 

 

Коментари

  • Христо

    13 Фев 2023 21:08ч.

    що ве дементния! ...ш бомбите ли, а?!...мбуууаахахахахаха..тъпаци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    13 Фев 2023 21:40ч.

    Американските наркомани не могат да са виновни за нищо, нарушават им наркоманските права по някакви си "местни закони", неодобрени във ФАЩ и ЮК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи