САЩ изпратиха в Европа ядрени бомбардировачи, прелетяха на 200 км от руската граница

САЩ изпратиха в Европа ядрени бомбардировачи, прелетяха на 200 км от руската граница

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Три дни след като президентът Владимир Путин обяви фактическото оттегляне на Русия от Договора за стратегическите нападателни оръжия - СТАРТ 2, Съединените щати изпратиха в Европа ядрени бомбардировачи, съобщи Moskow Times.

Четири стратегически B-52 Stratofortress пристигнаха във военновъздушната база Морон в Испания в петък, 24 февруари, съобщи командването на ВВС на САЩ в Европа.

Самолетите, които идват от авиобазата Майнот, Северна Дакота, са прехвърлени в ЕС "с цел сътрудничество и укрепване на отношенията със съюзниците и партньорите на НАТО", както и за демонстрация на готовността на САЩ за колективна отбрана, заявяват от командването.

Преди да пристигнат в испанската база, бомбардировачите B-52 са посетили Естония, където са извършили прелитане на малка височина в Талин като част от честванията на националния ден на независимостта. Естонската столица се намира само на 200 километра от границата с Русия. 

Както отбелязва командването, в следващите дни изпратените в Европа бомбардировачи ще се включат в съвместни операции и учения с участието на партньори и съюзници.

Руският президент Путин обяви на 21 февруари в послание до Федералното събрание, че Русия "суспендира" участието си в СТАРТ, последното руско-американско споразумение за ядрено разоръжаване, което продължава споразуменията, сключени през ерата на "разведряването" в края на Студената война.

Подписан през 2010 г. от Дмитрий Медведев и Барак Обама и след това подновен за пет години през 2021 г., СТАРТ забранява на Русия и Съединените щати да имат повече от 1550 ядрени бойни глави.

През август руското външно министерство обяви, че прекратява прилагането на ключова клауза от СТАРТ: на американските инспектори беше отказан достъп до ядрени съоръжения, които се регулират от споразумението. Министерството на външните работи се позовава на факта, че руските наблюдатели също са ограничени в правата си: поради санкции няма нормален въздушен трафик, не се издават визи, съюзниците на САЩ затварят въздушното си пространство.

Путин отбеляза в посланието си, че не става дума за възобновяване на тези проверки. Това е "театър на абсурда" в "сегашните условия", каза той. Путин инструктира Министерството на отбраната и Росатом да "осигурят готовност" за опити на руски ядрени оръжия. 

Източници: mediapool.bg, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Уродът сащ прелъсти усрайна, но и ги изостави! А сега усрайна хленчи по целия свят като изнасилена жена... усрайна е леговището на сащническия тероризъм, сащническите корпорации и сащническите био разработки...

    25 Фев 2023 19:19ч.

    Уродът сащ прелъсти усрайна, но и ги изостави! А сега усрайна хленчи по целия свят като изнасилена жена... усрайна е леговището на сащническия тероризъм, сащническите корпорации и сащническите био разработки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яворе, ти ли си ?

    25 Фев 2023 20:11ч.

    Кажи си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    25 Фев 2023 20:56ч.

    Пич, а ти от жълтите ли павета се включваш. Сигурно под ръка, освен бело, имаш и каменарски чук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • " Сигурно под ръка, освен бело, имаш и каменарски чук"

    25 Фев 2023 21:26ч.

    Това е накакво бълнуване. Успокойте се. На жълтите павета хората носят бельото под връхните дрехи а не "под ръка". Каменарски чук е използван само веднъж за разбиване плочата на МОЧА. Извършителят си призна, че е дошъл до паметника с кола и после пак с колата си, заедно с използвания чук, се е върналв у дома си. На жълтите павета не съм виждал хора с каменарски чукове. Намалете гледането на руска телевизия. Ще се върнете към нормално мислене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджа

    25 Фев 2023 23:24ч.

    Русия трябва да ги сваля с ракети от неутрални води...както Израел постъпва с Иран, Ирак, Либия, Сирия, и други вражески страни. ООН не ги осъжда дори

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде я видя Руската телевизия,

    26 Фев 2023 12:48ч.

    Защото аз не я виждам. И успокой бълнуванията си за някаква ваша непристъпност и уникалност. Справка - виж хорицата на вашите "променади" по паветата. Аз не бих се гордял!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йкиу

    25 Фев 2023 19:22ч.

    Време е за ядрен армагедон! Призовавам изчадието сащ да започне най-после желаната от изчадията им война с Русия! И Русия да ги взриви с ядрени бомби! За да се сложи край на ТУМОРА на човечеството - сащ и да бъдат заличени и забравени от лицето на Земята заедно с лъгъбътъ извращенията им! Хайде, гейСАЩ, започни война с Русия, що се страхуваш и ползваш все посредници като прокси усрайна?! Да напомня на човечеството: Война с Русия = война с Бог! гейСАЩ чрез лъгъбътъ извращенията им обявиха война на Бог! гейСАЩ трябва да бъдат заличени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    25 Фев 2023 20:58ч.

    Тази война е на САЩ от 10 години.Не се учудвай че те първи ще посегнат на ядрено оръжие. Винаги са биле първи в опит за сплашване. Но този път няма да им се получи. Голяма част от човечеството ще изчезне от тази война, но най важното е че САЩ повече няма да съществуват. 85% от населението на земята го желае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да стане!

    25 Фев 2023 21:15ч.

    Кравария воюва само на чужда територия и с чужда кръв!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До йкиу

    25 Фев 2023 23:10ч.

    Че как иначе ефективно ще намалят популацията? С вируси не става работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валкирия

    26 Фев 2023 0:39ч.

    Не, САЩ нападат само слаби военно държави....Ярък пример е Северна Корея- показаха ясно докъде могат да стигнат и САЩ като помияр си свиха опашката фихуративно казано. Затова използват Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ключе има за всяка ключалка

    25 Фев 2023 19:23ч.

    Пак почнаха с провокациите, както през 2021 г. Тогава прелитаха на 40 км от руската граница, браздейки надлъж и нашир окупирана от НАТО Украйна. Според мен, ако и тоя път това започне да се повтаря, въпросният бомбардировач ще се натъкне на дрон и ще стане мамаси джаса...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сава

    25 Фев 2023 20:51ч.

    Ядрено въоръжената лудница

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марина Петрова

    25 Фев 2023 22:00ч.

    Чул те Господ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ са сатанисти

    25 Фев 2023 19:25ч.

    България незабавно трябва да изгони сащническия посланик, трябва незабавно да закрием сащническото посолство, трябва да се обявим за независима страна, да обявим, че сме християнска страна и да обявим война на агресора и сатаната - сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да им обявим,

    25 Фев 2023 19:31ч.

    нищо че бомбените ями сле предишното обявяване още личат из софийско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до "сащ са сатанисти"

    26 Фев 2023 7:54ч.

    Вие сте прав само частично. Не всички в САЩ са сатанисти. САЩ са имигрантска страна. Елементите на сатанизъм в САЩ се дължат на руската диаспора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    25 Фев 2023 19:28ч.

    Това е хипнотза за евроатлантическата пасмина, според която нато "трябва да ги пази" от военна заплаха. В действителност тези самолети изглеждат като ясна голяма цел на радара и 200 км не са пречка за съвременните пво-системи. Едва ли някоя бе петдедсет и двойка ще се осмели да приближи рф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да разбомбят

    25 Фев 2023 19:34ч.

    летищата със хиперзвуковите, пък да видя от къде ще излетят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • COPIUM

    25 Фев 2023 19:35ч.

    Аааа иде реч за онези самолетчета дето носят ядрените оръжия. Тези машини са доста стари и бавни за модерното руско ПВО, леко са тествали на ниско дали ще реагират руснаците. Очевидно искат да стрелят от близо, щото тези 400 от шахтите в САЩ докато пристигнат, току виж руските попадения преди тях. Най опасни са тези от подводниците. Янките се канели да тестват нови ядрени заряди със същата поразяваща способност, но с кратък срок на радиоактивност, което ще направи тези оръжия почти конвенционални. Не отиват на добре нещата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нека тестват кратка радиоактивност... Руснаците ще тестват пък ДЪЛГА Радиоактивност, Все една ракета ще стигне до Северна америка и следващия век там няма да се живее!

    26 Фев 2023 9:29ч.

    А иначе мераците и сънищата на импотентните умират последни. За да водиш война с слабо-радиоактивни оръжия се изисква някаква международна конвенция, която ДА СЕ СПАЗВА! А като няма кой да я спазва - всичко е ПР и опит да се скриеш зад прозореца на Овертон...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подставени режими

    25 Фев 2023 19:42ч.

    Ето какво представлява спазването на човешки права по ФАЩ-ски: https://t.me/SIL0VIKI/62714

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хвърляйте

    25 Фев 2023 19:44ч.

    Бастуните по тия самолети, бе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаш нужда от смяна на памперса

    25 Фев 2023 19:59ч.

    извикай баба си и не се занимавай с чуждите бастуни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бастуните има кой да им ги хвърля.

    25 Фев 2023 20:04ч.

    Ти стягай мешката и пексиметя за китния дунавски острав, ама не се престаравай с много багаж; няма да ти трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страстта

    25 Фев 2023 20:12ч.

    Ей, тъпанар, 19.44! Чудесно знам, че си приготвил да летиш за испанската база, където след седмица има ден отворени врати за хора с многоцветни знаменца! От вътрешния джоб на строгото сако по последна лондонска мода ще извадиш два атрибута: пинсета за вежди и червилце! Деликатно и благоговейно ще се прилижиш до един B-52 Stratofortress и елегантно ще надраскаш с острия ръб на пинсетата по повърхността едно туптящо сърчице! После с емоция и придихание ще боядисаш вътрешната част с червилцето. В един момент дори дъхът ти ще спре от вълнение, та приятелката си (също със сако от Агресия) ще се наложи да те връща към живота "уста в уста"! Вечерта в хотела ще се отдадете без задръжки на пагубна страст, знаеки добре, че курсът на вашето творение е последен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    25 Фев 2023 21:09ч.

    Кара, перфектен! ;))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заешка тупурдия е това, за повдигане бойния дух на бандеровците и за кураж на балтийските бълхи.

    25 Фев 2023 19:46ч.

    Щатите са наясно какво следва в ответ на ядрена атака срещу Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бат Ваньо

    25 Фев 2023 20:14ч.

    Плашат Кънча с ножка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съединените щати изпратиха в Европа ядрени бомбардировачи,

    25 Фев 2023 20:16ч.

    Съединените щати изпратиха в Европа бомбардировачи с ядрено оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    26 Фев 2023 7:02ч.

    Колега правилното е,носители на ЯО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Военно технически анализ

    25 Фев 2023 20:22ч.

    Доста посредствено шоу на САЩ. Това са самолети на близо 70 /сдемдесет/ годишна възраст ! Те толкова пъти са ремонтирани, обновявани, модернизирани, съешавани с части от бракувани Б 52 ... че в US Air Force се майтапят, че в сегашните машини не е останала нито една оригинална частичка от първообраза ! Б 52 е не "ветеран", а на ветерана прадядото ! Абсолютно безпроблемна цел за руските ПВО , още във Виетнамската война Б 52 беше свалян с допотопните съветски S 75 "Двина" , днешните руски С 400 и С 500 могат да ги свалят от стотици километри дистанция. Разбира се американците отдавна са спрели да планират Б 52 като класически бомбардировач /килимни бомбардировки/ , макар точно това да е достойнството на "стареца", той има огромна товароспособност от над 30 тона въоръжения. Днес американските ВВС го ползват изключително като носител на тежки ракети с въздушно базиране - ядрени и обикновени, планиращи бомби, други средства... За използването на тези оръжия е необходимо ако не да се навлезе над руското въздушно пространство, поне да се доближи. За противодействие на което руските ВКС имат Миг 31. Който малко разбира за какво говоря, няма нужда от коментар. Така че докарването на "дядо Б 52" в Европа /не е за първи път впрочем/ е жалко и тъжно за американската военна /не/мощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До военнотехнически анализ

    25 Фев 2023 22:08ч.

    А МИГ 35

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миг 35 ??

    25 Фев 2023 22:42ч.

    Миг 35 е опитен самолет , не е на редовно въоръжение в руските ВКС. Вероятно сте искали да напишете Су 35 ? Да, Су 35, както и Су 27 могат да носят свръх-далекобойната Р 37 /далекобойност до 400 км/ за сваляне на американски стратегически бомбардировачи. Но по принцип тази функция в руските ВКС е поверена на прехващача Миг 31. Той е строго специализиран именно да пресреща Б 52 , Б 2 и съпровождащите ги самолети далеч над Арктика и да ги унищожава преди да наближат Русия. МФИ от семейството на Су 27 имат по-комплексни задачи от това да се занимават със стратегически бомбардировачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    26 Фев 2023 8:10ч.

    Военно техничският анализ е абсолютно точен! Пребазирането на Б 52, мисля, е единствено с цел да се демонстрира, че няма колебания да се отговори адекватно на всяко ниво на заплаха. Към момента, явно, заплахата е оценена на това ниво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    25 Фев 2023 20:35ч.

    Страхотно отбелязване на годишнината от войната с "призиви за мир".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    25 Фев 2023 20:59ч.

    Време е Вова да прати Посейдоните...до Ню Йорк, до Вашингтон, Лъз Анджелиз и Фриско сити...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че те са си там.

    25 Фев 2023 21:10ч.

    Лежат си кротко на дъното и спинкат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    25 Фев 2023 21:42ч.

    Независимост имаш когато собствени самолети ти прелитат над главата, а не боздуганите на новия господар. Прибалтийците са объркали празника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доста жестоко

    25 Фев 2023 21:48ч.

    От страна на САЩ, изпращат си старите и опасни апарати, за тест и унищожаване в Европа покрай големите си цели за "демокрация" на една страна с президент от малцинството. Който си има резервни държава, която ще го приеме след като си свърши задачата. Да се чуди човек защо са го избрали за президент и дали не е било под въздействие на масова психоза, причинена от постоянно медийно присъствие в шоу програми и сериали. Заради този тъжен човек, ние не можем да си позволим нормален живот в държавата и да запазим българите. Масово поскъпване, лошо здравеопазване, всичко загива заради липса на грижи и финансиране, само за да има за горките украинци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама само си коментираме в сайтовате. А НЕЩО ДРУГО ДА НАПРАВИМ!!!!!!!!

    25 Фев 2023 22:12ч.

    Ама само си коментираме в сайтовате. А НЕЩО ДРУГО ДА НАПРАВИМ!!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • викайте уууу и фърляйте бастуньете по врага

    25 Фев 2023 22:26ч.

    друго нема кво да напрайте

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • друго нема кво да напрайте

    25 Фев 2023 22:40ч.

    Малко допълнение: да си плащат данък доход в България за хонорарите получени в рубли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Война с Русия = война с Бог! гейСАЩ чрез лъгъбътъ извращенията им обявиха война на Бог! гейСАЩ трябва да бъдат заличени!

    25 Фев 2023 22:10ч.

    Война с Русия = война с Бог! гейСАЩ чрез лъгъбътъ извращенията им обявиха война на Бог! гейСАЩ трябва да бъдат заличени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    25 Фев 2023 22:34ч.

    Това е плашип¥тартик който бавно се движи и лесно се сваля. А и трябва да кацне за за рядка и смяна екипаж. Испания е далеч, но подводниците в океана са близо.Унищожаваш летищата и тоя плаши¥¥¥¥¥¥¥¥¥ си остава на земята или пада сам. Ако през 1960 сатаната имаше 10 кратно да не кажа стократно превъзходство ,днес не е така.Всичките им самолетоносачи ще бъдат ударени до един.От 10 ракети все 1 ще премине заслона.Направи богатия и сития беден и гладен!Това не е 1945 когато 1 танк или самолет се прави за 5 часа.Предвид териториите сатаната има повече да губи за еденица време. И когато умрат 250 милиона от раз да ги питам за ядене ли ще мислят,за въздух и вода или за война?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Окото им няма да мигне, числото е твърде малко от желаното за тях.

    25 Фев 2023 23:22ч.

    Целта е: не повече от 50 милиона земно население. Само супер-супер елит и другите 49 милиона за слугинаж, гавра и забавление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асан

    25 Фев 2023 22:35ч.

    Русия е започнала доставка на лазерните комплекси ,,Пересвет'' на войските. Оръжие което побърква сателитите на 1500 км , дронове и самолети. А на по близко разстояние ги унищожава. А честито кравари!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е само началото

    25 Фев 2023 23:22ч.

    Русия е решила да разсекрети и достави на фронта оръжие действащо на нови физически принципи. То е разработено доста отдавна но е пазено в най-дълбока тайна. Това са бойни комплекси създаващи дистанционно стимулирана селективнао-резонансна антикатализа. До сега това оръжие не е използвано по хуманни причини защото действа неизбирателно. Но то прави военната загуба на Россия абсолютно навъзможна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ШарлOTAN

    26 Фев 2023 16:19ч.

    Селективно пък действа неизбирателно. Разяснете малко, че постът ви мирише на рядко щастие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Усмивки от старите ленти

    25 Фев 2023 23:01ч.

    Храбрите виетнамчета зад пусковите системи на руските ракети - https://youtu.be/rcOCzMAKNwk , "Стратофортрес" гърми като бангалски огън,пада в пламъци ! Дрипавите американски пилоти, заловени след катапултиране - по долни гащи ги отвеждат в ареста !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    26 Фев 2023 11:29ч.

    Той и Джон Маккейн (този, който дойде в България за да спре Южен поток) на времето е бил свален и попаднал във виетнамски плен. Жалко, че виетнамците не са му светили маслото! Щяха да отърват света от много зло, което причини този сатанист! "Според наскоро разсекретени данни на САЩ, по време на войната във Виетнам американските ВВС са загубили 9 929 летателни апарата поради поразяване с огън от земята, в това число 3 744 самолета поради „технически неизправности“, от които 5 607 хеликоптера от всякакъв тип, както и 578 БЛА (БЛА са падали главно в северната част на Виетнам)."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    25 Фев 2023 23:28ч.

    Идиоти (morons), сър. Изпратили дърт ядрен бомбардировач в базата Морон, Испания. А памперс сложили ли са му? Не за друго, но да не вземе да се изтърве без да иска, че беля ще стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    26 Фев 2023 11:38ч.

    По повод на това се сещам, че причината американците да започнат да разработват безпилотни самолети е, че пилотите им, които трябвало да бомбандират СССР били силно стресирани и не искали да летят, защото руснаците били много напред в противовъздушната отбрана и според психологическите изследвания на пилотите им, те се считали за обречени смъртници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Рамбо кога ще идва?

    26 Фев 2023 1:19ч.

    Медиен шум. Всеки месец от тази война си намират някаква тема за разговори - гаубици, танкове, самолети, мини в морето, самолетоносачи, подводници, сателити, дронове. Сега сме в месеца на бомбардировачите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    26 Фев 2023 4:11ч.

    На 12 март антивоенна демонстрация от 14 ч. НДК

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    26 Фев 2023 11:32ч.

    Мръсни долни провокатори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи