САЩ изпращат още 3000 военни в Полша

САЩ изпращат още 3000 военни в Полша

 

Пентагонът заяви, че САЩ изпращат още 3000 войници в Полша. Те трябва да се присъединят към 1700-те американски военни, които започнаха да пристигат на полска територия миналата седмица, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.


"Очаква се те да бъдат на място до началото на другата седмица", посочи в изявление американското министерство на отбраната.

 

"Общо тези 5000 допълнителни военни съставляват високо подвижна и гъвкава сила, способна да изпълнява множество мисии. Тяхното разполагане се извършва с цел да бъдат успокоени нашите съюзници в НАТО, да бъде възпряна евентуална агресия срещу източния фланг на НАТО, да се извършва обучение със силите на страната домакин и да се съдейства за широк кръг от непредвидени обстоятелства", заяви Пентагонът.

 

Коментари

  • Въпрос

    12 Фев 2022 10:07ч.

    И как разполагането на сили в съседни на Украйна страни ще възпре евентуална агресия, след като си декларирал, че няма да се биеш за Украйна? Очевидно е кой кого заплашва с агресия. Или може би показването на мускули е начин в някой болен мозък да се накара Русия да извърши глупости? Извинете, но такъв човек трябва 6ъде6 въдворен принудително за лечение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    12 Фев 2022 12:17ч.

    Вероятно като за курбан?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи