САЩ и Русия обсъждат "тесен кръг от двустранни въпроси" в Истанбул

САЩ и Русия обсъждат "тесен кръг от двустранни въпроси" в Истанбул

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ пристига в Истанбул в петък, за да обсъди "тесен кръг от двустранни въпроси" с руските си колеги. Това заяви говорител на пресслужбата на Министерството на външните работи на САЩ пред кореспондент на ТАСС.

"Можем да потвърдим, че високопоставен представител на Държавния департамент е в Истанбул, за да проведе среща с руските си колеги по тесен кръг от двустранни въпроси. По принцип не коментираме частни дипломатически разговори", каза дипломатът.

Той не отговори на въпросите какво точно се обсъжда по време на консултациите и какво пречи на американските власти да възобновят пълноценния процес на издаване на американски визи на руснаци.

По-рано руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков потвърди, че в петък в Истанбул ще се проведе среща между Русия и САЩ на ниво директори на съответните ведомства, на която ще бъдат обсъдени теми, предизвикващи напрежение в двустранните отношения. В същото време той подчерта, че тези разговори не са политически сигнал за възобновяване на диалога с американските партньори по важни въпроси. 

Източник: ТАСС

 

 

 

 

Коментари

  • ЗИП

    09 Дек 2022 16:52ч.

    Дебелите чичковци с пурите отново си чертаят на салфетки.За метресите им няма място в опушените от цигарен дим сепарета освен на пилона! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    09 Дек 2022 17:31ч.

    Значи ще се обсъждат въпроси, "предизвикващи напрежение в двустранните отношения", но това "не е сигнал за възобновяване на диалога по важни въпроси". Сиреч, разбираме си се тайно за важното, но официално сме във война. А ние да вдигаме лозунги срещу Русия и да пращаме оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    09 Дек 2022 18:06ч.

    И какви "преговори" пак с тия лъжливи, лицемерни англосаксонски дървояди ? Сигурно за снижаване цената на керосина, че от толкова безсмислени полети, и кукувици няма да останат в гнездото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алфата и Омегата

    09 Дек 2022 19:13ч.

    Обсъжда се нападение срещу Иран и как Русия ще го предотврати. Затова Бащицата за два дена два пъти разяснява ядрената им доктрина. Ама така я разяснява, че ум да ти зайде. Профан!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пръст Божи

    09 Дек 2022 19:14ч.

    О-о-о, Редакцията, вие ма отблокирахте, бе! Да не е станала гряшка?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пардон, за три дена два пъти

    09 Дек 2022 19:36ч.

    Транскрипциите ги има на сайта на Кремъл, намерете ги и ги публикувайте тука в оригинал, защото неговите са непреводими, те трудно се разбират и на руски. Общо е към страница и половина на Уърд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • профилактиран на мах.

    09 Дек 2022 19:40ч.

    Във всеки случай, това, което става ясно е, че: 1. ще защитаваме съюзниците си с ВСИЧКИ налични средства. 2. След като нашите евентуални противници смятат, че е възможно да използват превантивен удар, то и ние трябва да помислим по въпроса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Збогом, жесток свят!

    09 Дек 2022 19:42ч.

    Айде, че време не остана - Нетаняху строи Мошетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е чак така сложно

    10 Дек 2022 2:18ч.

    Просто зеления и нацистчетата му оттекоха. Имат последни дихания докъмто великден догодина, после - кардинално решение на въпроса. Вече договорено. Наште лакеи пак си купиха фабрика на 8-ми септември с днешното им безродно решение за пушкала за укро-нацитата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи