САЩ дават на Украйна ракети Sea Sparrow

САЩ дават на Украйна ракети Sea Sparrow

Следвайте "Гласове" в Телеграм

САЩ ще изпратят на Киев ракети Sea Sparrow за първи път като част от нов пакет за военна помощ, съобщава „Политико“. Това са противовъздушни ракети с радарно насочване, които могат да бъдат изстрелвани както от морето, така и от сушата, за да прехващат самолети и крилати ракети.

Според източника на вестника украинските военни са успели да адаптират съветските пускови установки "Бук", с които разполагат, за използване с този тип ракети.

Досега само Тайван е използвал ракети Sea Sparrow със сухопътно базиране, "докато САЩ и техните съюзници са използвали версия с корабно базиране.

По-рано говорителят на Пентагона бригаден генерал от военновъздушните сили Патрик Райдър заяви, че САЩ ще обявят днес нов пакет за военна помощ на киевските власти, който, наред с други неща, ще включва американски бойни машини на пехотата Bradley. Следващият пакет от помощи ще струва на САЩ 2,85 млрд


Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • Ройтерс:

    06 Яну 2023 17:38ч.

    С този си ход Сатанинските Античовешки Щати определено искат да ЗАНУЛЯТ УСрайна час по - скоро !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е корабно ПВО от времената на Кенеди и Никсън

    06 Яну 2023 17:49ч.

    Не е много ясно как ще се използва изобщо на суша, даже и да приемем, че някъде съществуват изправни ракети на склад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Дън

    06 Яну 2023 17:50ч.

    Не, по скоро с този ход играят нов сериал на WW2, само че тогава те подпалиха войната, но продаваха на другата страна. Важното за тях е да има кой да воюва. А това че ще занулят Усрайна е сигурно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    06 Яну 2023 17:57ч.

    "Според източника на вестника украинските военни са успели да адаптират съветските пускови установки "Бук", с които разполагат, за използване с този тип ракети." Това е толкова абсурдно, колкото да извадиш чип на паралня, за да я сложиш на ракета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Печорин

    06 Яну 2023 19:57ч.

    Това е някакъв архаичен противовъздушен комплекс от 70-те години, все едно руснаците да върнат във войските Двина, Волхов, Круг, немодернизираната Нева... Пак ли ще твърдят, че щом е американски, и то на морско базиране, значи се подразбира, че е мидокотехнологичен... Ами не е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    06 Яну 2023 20:11ч.

    Току-що прочетох това в Telegram: "Транспортировка БМП Bradley замечена в Болгарии. Ранее сообщалось, что НАТО собиралось объявить о поставке 6 января, но, как видим они уже едут на утилизацию. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    06 Яну 2023 20:49ч.

    Центърът на Соледар вече е под руски контрол. Логичният ход на СВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    06 Яну 2023 21:05ч.

    Не им е лесно на руснаците да воюват сами срещу САЩ и всичките им васали. Бог да им помага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    06 Яну 2023 21:12ч.

    Огромни пари харчат и САЩ, и Западът като цяло - стотици милиарди - срещу Русия, която е сама срещу всички и въпреки това ги мачка с десеторно по-малки финансови разходи. Не стига че са военно неефективни тия ми ти западняци (барабар с руснаците, които се барат украинци), ами и разходите им, сведени до икономическо обезпечаване издават абсолютно екстензивен начин на действие и живот - безкрайни разхищения, пропиляване на блага и животи, които би следвало да се използват за всестранно замогване на населенията на държавите, а те се пилеят за безсмислени войни. Индикаторът Сирия ясно показа, че обединеният Запад в крайна сметка губи кампаниите. Същото ще стане и в Украйна, макар и обяснимо по-трудно за руската страна. Но всичко е предрешено - Бог не обича онези, които се къпят в преразходи, защото не могат с малко, не умеят да пестят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американците си чистят складовете

    06 Яну 2023 22:09ч.

    Ракетата "Sparrow" наистина е антика, дори в късните си варианти. Снета е от въоръжение в САЩ /!!/ и се държи на склада, работата е ясна. Там основна ракета със среден обсег е AIM-120 AMRAAM. Впрочем "Sparrow" е единствената ракета въздух-въздух, при която изтребител(F14) е поразил с нея ... сам себе си ! Ей това дават на укрите, така да се каже - гавра с труп !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    07 Яну 2023 12:44ч.

    И Джак Спароу да им пратят, се тая, Русия ще победи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи