САЩ не са отстъпили пред исканията на Русия за Украйна и НАТО

САЩ не са отстъпили пред исканията на Русия за Украйна и НАТО
САЩ дадоха отговор на исканията на Русия и търсят диалог, каза Блинкън.

Снимка: ТАСС

 

Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че писменият отговор, който САЩ са дали днес на Русия във връзка с исканията ѝ за сигурността, обръща внимание на руските тревоги и засяга въпросите, които безпокоят Вашингтон и неговите съюзници, предаде Ройтерс. Блинкън каза, че отговорът очертава сериозен дипломатически път напред, ако Москва избере подобно развитие. Според него документът съдържа принципна и прагматична оценка на руските тревоги. По думите му САЩ са готови за диалог.

 

"Излагането на нещата в писмен вид е . . . добър начин да направим така, че да сме възможно най-точни, а руснаците да разберат нашите позиции, нашите идеи възможно най-ясно. Сега документът е при тях и топката е в тяхното поле", заяви той пред репортери.

 

Блинкън каза, че в писмения си отговор САЩ не са направили отстъпки по основните искания на Русия във връзка с Украйна и НАТО, отбелязва Асошиейтед прес.

 

Москва иска гаранции, че НАТО никога няма да приеме Украйна и други бивши съветски републики за членове и ще изтегли войските си от други страни от някогашния съветски блок. САЩ и техните съюзници не са склонни да приемат тези искания.

 

Според Блинкън американският отговор много ясно показва, че Съединените щати държат на принципите си. "Няма промяна, няма да има промяна", заяви той.

 

Държавният секретар на САЩ каза, че американското посолство в Киев ще остане отворено, но посъветва американците в Украйна "сериозно да обмислят напускане" на страната.

 

По-рано днес посолството на САЩ в Украйна призова американските граждани да обмислят незабавно напускане на страната, тъй като обстановката е "непредсказуема заради повишена заплаха от руски военни действия", припомня Ройтерс.

 

Коментари

 • OLD

  27 Яну 2022 7:14ч.

  Забравили основните ценности, ако са ги имали! Явно, успиването този път няма да се случи. Мек вариант, става утопия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  27 Яну 2022 7:27ч.

  Чудесно и още по чудесно. Няма да отстъпим, още войски ще докараме, още оръжия ще разположим, още страни ще приемем в НАТО ...щото само така ще защитим мира, демокрацията и евроатлантическите ценности, каквото ида значи това. Политиката, разправят, била изкуството на възможното. Или следвало продължението й, с други средства.Например -ще ядете хурката, дано и ние не го отнесем покрай вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  27 Яну 2022 7:36ч.

  Да, САЩ не отстъпват пред Северна Корея в Уралски вариант. Те никога не отстъпват пред терористи, трябва да се знае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Топката наистина е у руснаците

  27 Яну 2022 7:44ч.

  Ракети със среден обсег на Чукотка и Камчатка. Ракети със среден обсег в Калининград. Преоткриване на военната база в Куба за електронно разузнаване. Постоянни военни бази в Никарагуа и Венецуела. Ембарго върху износа на титан за САЩ, забрана за износ на ядрени материали. Забрана на американски и британски авиокомпании да ползват въздушното пространство на Русия. Излизане на самата Русия от SWIFT и пълно премахване на долара като разплащателно средство ! Ракетни технологии за Иран... Топката наистина е у руснаците ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Flick

  27 Яну 2022 8:08ч.

  Ясно, САЩ тупат топката. Чакаме февруари да видим отговора на Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  27 Яну 2022 8:09ч.

  Наистина топката е в полето на Путин.Блъфът беше много сериозен, но не мина.Настъпи моментът на истината.Или Путин прави нещо или става за смях на кокошките.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов

  27 Яну 2022 8:13ч.

  Хамериканците не помогнаха на Путин.Трябваше му депеша с два реда , за да иде при тов.Си за съвет, а се очертава только инструктаж. Сега ще запеят арията, че хамериканците искат да пролеят кръв на два братски народа и т.д. .Тоже - Русия никога не си е представяла да бъде въвлечена в братоубийствен конфликт в страна с рускоезично население и ИТН. Ще призовават за обсъждане бъдещето на света и т.д.,но да хване дикиш требе да отменят визитата на Путин в Китай и тов.Си немедлено да се появи в Сочи. В противен случай ще се затвърди мнението , че световните проблеми ще се решават от сегашната и бъдещата свръхсили,а руснаците ще имат поддържаща роля .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bot

  27 Яну 2022 8:20ч.

  рязкарайте САЩ от Европа и Украйна и всичко ще се успокои.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  27 Яну 2022 8:20ч.

  RE :ЗИП на 27.01.2022 в 08:09 Извинявай, но в бункер на Луната ли живееш? Или си само един Дух, като на Шекспир, от книгата на Клифърд Саймък, "Резерватът на таласъмите"? Или някой от другите му герои, омагьосващи "октомврийската бира"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП на 27.01.2022 в 08:09

  27 Яну 2022 8:23ч.

  дай подробности, а не дрънкай на празно. Според мен руснаците си изиграха картите перфектно. за първи път от разпада на СССР накараха Постзапада да хълца от бяс и безсилие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • траекторията, по която стигаш до гроба също е от значение, не само крайния резултат

  27 Яну 2022 8:24ч.

  Тука г-н Блинкин и коментиращите проявяват закостеняло мислене от друга епоха и робуват на идеологеми. Путин трябва да направи нещо? Това е най-лесното, въпроса е може ли да се избегне и Путин работи в такава посока. Ония му подават оръжие, той им подава маслинова клонка. Ако войната беше станала преди няколко години, както се опитваха, къде щяха да са коментиращите сега и с какво щяха да се занимават? Справка - бежанските лагери в арабския свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов на 27.01.2022 в 08:13

  27 Яну 2022 8:26ч.

  ти сериозно ли мислиш, че Путин е очаквал помощ? убеден съм, че на 100% са успели да предвидят шизофренията на Постзапада. така ги стиснаха за топките, че на Столтенберг и Ко им дойде като гръм от ясно небе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов на 27.01.2022 в 08:13

  27 Яну 2022 8:27ч.

  Герой от новата "Адаптация" ли си Друже? Или само прост мазохист?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов

  27 Яну 2022 8:31ч.

  ......................... 22:11, 26 января 2022 Сенатор Джабаров: ответ США на предложения России по гарантиям безопасности неудовлетворителен и не может быть принят Он добавил, что Россия подготовит ответ в течение нескольких дней, передает слова сенатора Владимира Джабарова агенство РИА Новости. Он допустил, что участие в составлении ответа могут принять союзники, включая Китай. Отваря се тема : Тов.Си ли е съюзник на Русия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радон Керанов

  27 Яну 2022 8:35ч.

  Сега на дребното московско диктаторче не остава друго освен да превземе Вашингтон и Брюксел!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зъбен прах

  27 Яну 2022 8:36ч.

  Да добавя - всъщност други са тези, които искат да направят нещо, напъват, но не им се получава. Аз от 2009 г. следя мераците на Израел да започне война с Иран, включително ядрена - и то доста внимателно, тъй като за това съм учил. Нетаняху си скъса задните части от напън да почне война с Иран и нищо не стана. Както казаха по-горе - скърцат със зъби от безсилие. В статията си за Украйна Путин им каза, че ако продължават да настройват украинците срещу руснаците ще загубят собствената си страна. Те това явно са го възприели като екзистенциална заплаха, а не като добронамерено предупреждение. Затова имаме сегашната ситуация и жалките опити на ционистите да разпалят война в Украйна и Близкия Изток, без това да доведе до отговор на Русия. Както каза Лавров за оня хахо натовеца - изгубил е връзка с действителността. Крайно време е да почне да се говори открито за това какво е Израел, какво прави, какви оръжия има - вкл. ядрени, да подлежи на инспекции и т.н. Грешката на руснаците е, че си замълчаха и не публикуваха много неща покрай войната в Сирия. Сега и да ги пубикуват ще е късно. Това можеше да се използва и щеше да предотврати сегашната ситуация. Русия губи войната на информационното бойно поле. Допускат да им се говори отвисоко и с господарски тон - и това стана традиция. Това трябва да се поправи ASAP.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радон Керанов на 27.01.2022 в 08:35

  27 Яну 2022 8:53ч.

  Ех, "Pig"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов

  27 Яну 2022 8:53ч.

  .......че ако продължават да настройват украинците срещу руснаците ще загубят собствената си страна............. Интересно съждение - може да бъде доразвито от руснаците : Ние струпваме нападателни оръжия на границата с Украйна,за да способстваме за повишаване отбранителните способности на украинската армия в интерес дружбата м/у двата братски народа и противодействие империалистические захватчики и т.д. и т.д.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добре.

  27 Яну 2022 8:58ч.

  Хипотетично. Русия напада Украйна. НАТО какво ще прави? Ще вземе участие в бойни действия? Само че, нали... Вариант 2: не взема участие. Докато за какъв дявол беше всичко? Пръснахте сума пари да разкарват техника и хора и кво - Путин си прави, какво иска. Вариант 3: Войната е скоротечна и Киев става руски. Байдън щял да наложи санкции, та свят да им се извие на руснаците. Хубаво, ама какво ще каже на онези, дето обеща да ги защити? Хем под руско "Иго", хем ги зарязаха, хем те ще страдат от тези "санкции"... Изобщо дебилна работа, извършвана от дебили. Мислете с главите си, не се опиянявайте от мълниеносни атаки, разгроми, удари и пр. Играта не се състои в това, а да избереш подходящия момент и условия, за да си постигнеш целите. Проблемът при НАТО е, че липсва целта. А оттам всичкото отича. Цел НАТО в този случай не може да формулира - Украйна не е член. Превантивно не може да противодейства. Впрочем, няма и никакъв военно-технически ход. Всичкото е опит да се прави на инат. Опит да наложиш волята си, дори и да не знаеш, каква е тях. Иначе на това му викат "инат". Но дупе на инат обикновено само се насира. Това ще е крайният резултат. Никаква война няма да има, макар че на някои много им се иска. Най-измамените камилчета ще са украинците. Шегата с каските ще им се види невинна закачка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ние струпваме нападателни оръжия на границата с Украйна

  27 Яну 2022 8:59ч.

  Хайде да ми кажеш, къде е дислокацията на руските войски и каква е пространствената връзка с границата с Украйна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да си кажа и аз експертното мнение по военното положение

  27 Яну 2022 9:15ч.

  Да си кажа и аз експертното мнение по военното положение. Министър Янев казва, че нито един български войник няма да участва в евентуален конфликт в Украйна. Че кой ни иска войниците? Те ни искат територията за плацдарм. Друго е да чуем, че няма и квадратен метър да дадем на чужди войски при евентуален конфликт в Украйна. Или бъркам? Зоя Деянова

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен Фронт

  27 Яну 2022 9:25ч.

  Е американските империалисти си го намериха най накрая . Тук ще ползвам Българската поговорка Като не щеш мира ,нати секира . Първата работа е Руските подводници които са във атлантика да прережат подводният комуникационен кабел който свързва америка със останалият свят и край със комуникациите на .Втората задача е Йелоустоун този вулкан който е готов да избухне във близкото бъдеще ще му се помогне това да стане по бързо .За ракетите във Куба и Венесуела и Никарагуа няма да говоря там работата е ясна . А на пусия отделно чакат Иран ,Китай Северна Корея и Индия .Това са мерките които знаем ,а за мерките които не знаем това ще бъде най голямата изненада за Американските муфтаджии и световни империалисти .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен Фронт

  27 Яну 2022 9:35ч.

  Кеворк Кеворкян НАДПЛЮВАНЕ И ЦЕЛУВАЧЕСТВО Никита Хрушчов ще се окаже прав, знаменитата му фраза за българското политическо слагачество изглежда завинаги ще запази пророческия си характер. Ето я: „Българите все гледат да надплюнат всички, да са най-отпред в надплюването“. Тия думи са изречени преди около шейсет години. Хрушчов със сигурност е имал основание да ги каже, вероятно му е омръзнало целуваческото старание на българските първенци. Те обаче са продължили да надплюват и целуват – ей така, за всеки случай. И не са се отказали от този си навик и досега. По телевизията Елена Поптодорова изглеждаше направо щастлива до пръсване. За първи път българските власти демонстрирали „мигновена реакция и пълно съзвучие Русия и САЩ се джафкат, а нашите пишат декларации срещу Русия – занимание, не особено подходящо за държава-мъник. И напълно безсмислено. Путин, най-общо казано, предупреди американците да не въвличат България и Румъния в мераците на НАТО за Украйна. Нашите хора – които изобщо не са страни в спора – обаче казват, че по този начин Кремъл нарушава суверенитета ни. Били сме суверенна държава – добро утро, Истина – и имаме право да се разпореждаме със Съдбата си, както намерим за добре, колкото ритника понесем – толкова. Най-разумно ще бъде да мълчим и да си налягаме парцалите. Но няма да го направим – защото трябва да осигурим кефа на такива като Поптодорова. А американците вече се нуждаят от по-убедителни доводи при осъществяването на всяко тяхно намерение. Напоследък очевидно не им върви – и аферата в Афганистан също приключи срамно. Веднъж Банън, един от „идеолозите“ на Тръмп, му казва: „Изхарчихме в Афганистан един трилион долара, за да превърнем най-добрите бойци в света в най-лошата армия на света… Афганистан ще стане Ирак на стероиди…“ Колкото и невероятно да изглежда, Америка е сериозно разколебана, тя е във фазата на заканите, доста театрални, и на оплакванията Имам подозрението, че вече сме прекарани и от македонците – и това няма да е учудващо, понеже ние търсим суверенитета си там, където изобщо го няма – а с лекота и от глупост ще се откажем от суверенитета на Миналото си и на Историята си. На път сме да извършим поредното покушение срещу самите себе си. Загубихме инициативата в спора с македонците. И всички, включително и опозицията, се държат така, сякаш сме главна страна в украинския конфликт. Това вече не е само глупаво – то е и опасно. Към всички останали беди, из които все още някак драпаме, може да се прибави и Студа. Навремето той беше безотказно оръжие на руснаците в борбата с агресора. Днес руснаците не са станали по-милостиви. Не те изчакват у дома си – а направо ти доставят студ в собствения ти дом.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  27 Яну 2022 9:36ч.

  "Москва иска гаранции, че НАТО никога няма да приеме Украйна и други бивши съветски републики за членове" --- И защо аджеба, тия пък ще искат да стават членове на НАТО? Да не би проблемът да е в Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ не са отстъпили пред исканията на Русия за Украйна и НАТО

  27 Яну 2022 9:38ч.

  Вместо да преклонят глави, да паднат на колене и да молят за милост и пощада Владимир Велики. Какво ще последва? Ще се сбъднат ли мечтите ни? Ще полетят ли неотвратимите унищожителни Кинжали и Искандери, за да наложат най-сетне окончателния мир над Света?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Арменецът Кеворкян защо не коментира арменския народ по света

  27 Яну 2022 9:42ч.

  а се е захванал да оплюва българския и някакво негово надплюване? Отечственофронтовеца, каква ти е националността на тебе?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ам.плямпало

  27 Яну 2022 9:46ч.

  Ще видим дали не са отстъпили, тази нощ Нормандската четворка в пълен състав отново ги постави в off side.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Арменецът Кеворкян защо не коментира арменския народ по света

  27 Яну 2022 9:48ч.

  не питай Арменеца Кеворкян ,ами питай защо евреинът Паси обиди цял един народ със Фразата майната му на Православието .Но понеже ти не си Българин а някакъв мутант теб тази фраза не те касае .Това сте вие безродниците и както казва Кеворкян все гледате да надплювате другите ,ама накрая плювате по себе си

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  27 Яну 2022 9:53ч.

  Няма вътрешна телеология в политиката на Запада. Всичкото им е фръцкане и политика "на парче". Професионалистите без предубеждения веднага го виждат. Sin-ковците продължават да фенстват и да емоционалничат, защото са си ниска класа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вместо да преклонят глави, да паднат на колене

  27 Яну 2022 9:53ч.

  Ей мухльо Руснакът никога не прекланя глава и затова винаги бие и побеждава .Ти си преклонил глава пред големият брат от въд атлантка и затова си на този хал никой да не те бръсне и за слива .Ти си един дупедаваец и нищо друго Грешка другото е че долнопробен мерзавец .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗДРАВКА КЛИНЧЕВА

  27 Яну 2022 9:56ч.

  БАЙ ДЪНЮ НЯМА ПОЛЕЗЕН ХОД ,А И МНОГО ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЪЮЗНИЦИ ЩЕ СЕ ОТТЕГЛЯТ ОТ ИГРАТА ,ТОВА ВСЕ ПАК НЕ Е ТЕХЕН ПРОБЛЕМ И НИКОЙ НЯМА ДА РИСКУВА ЖИВОТА НА НАРОДА СИ ЗАРАДИ ОНЕЯ КОИТО СА МНОГО ДАЛЕЧЕ ОСВЕН БАЦО И ДРУЖИНКА МЕКОКИТКОВИ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Договор между Руската федерация и Съединените американски щати за гаранции за сигурност

  27 Яну 2022 9:56ч.

  https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/rso/nato/1790818/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  27 Яну 2022 9:59ч.

  Американските "принципи се илюстрират най-точно с фразата на Граучо Маркс -"Това са моите принципи, ако не ви харесват имам и други". А да назначиш луд за външен министър си е пълна идиотия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И защо аджеба, тия пък ще искат да стават членове на НАТО? Да не би проблемът да е в Русия!

  27 Яну 2022 9:59ч.

  Да, точно така. В Русия е, само че в смисъл, малце по-различен от това, което мислиш...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Натовци. ....

  27 Яну 2022 10:00ч.

  Гответе се за война!Нали това искахте! Само че тя ще е дори върху краварника. После върху всички останали......Честито.И то заради фашистите в западна Украйна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • брак, макар и не по сметка

  27 Яну 2022 10:05ч.

  Държавният им секретар отхвърля, обаче "търси диалог". Пословично раздвояване. Знае се, че без диалог няма оцеляване, особено на глезените мамини синчета от запада, дето военщината я мислят само като свирепа пропаганда и инсинуации.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Краят на ФАЩ

  27 Яну 2022 10:10ч.

  Това е!Ще се сбъднат холивудските им бози в реалност.Решават се и климатичните проблеми, и замърсяването, и каквото си искате.Тия са ненормални и не разбраха че са част от цигулките а не 1ва.На всяко иху аха идва краят.Време е да се махат изобщо от Европа.Да ходят където щат ако изобщо ги искат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами, може би ще разберем най-накрая

  27 Яну 2022 10:14ч.

  кон боб яде ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://www.facebook.com/NepatogiTiesaLT/videos/protests-in-brussels-2022-01-23/3037437033137360/

  27 Яну 2022 10:28ч.

  заспалите европейци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антъни Блинкън

  27 Яну 2022 10:30ч.

  Внимание!!!Пиша писмото-отговор баавно,медлено ,та да стане ясно,дори на четящ на три водки: "Излагането на нещата в писмен вид е......добър начин да направим така,че да сме възможно най-точни,а руснаците да разберат нашите позиции,нашите идеи,възможно най-ясно.Сега документа е в тях и топката е в тяхното поле"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ред Шухарт-сталкер

  27 Яну 2022 10:36ч.

  "Няма промяна, няма да има промяна" е устойчиво неуспешна стратегия в дългосрочен аспект. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радон Керанов

  27 Яну 2022 10:37ч.

  Руснаци, русофили и всякакви луди, напред към Вашингтон! С нами Сталин, Путин и даже Дугин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Призив-плакат на Красная Площадь

  27 Яну 2022 10:46ч.

  "Товарищ,тьi записалься доброволец"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-да се помни

  27 Яну 2022 10:50ч.

  Руската имперска агресия ни е освободила.Не говоря за Александър 2 освободител.Говоря за всички императори преди него.Война след война,век след век ТЕ са отвоювали части от Османската империя.В 12-13 или не знам си колко войни.В началото Русия не е имала излаз на Черно море.В края помилат османския флот.Българското освобождение не е една война и 200 000 руски жертви.Низ от войни в последната от която става възможно да ни освободят.Тези дето днес с предателство и лека ръка допускат чужди войски ще трябва да платят така както опълченците са платили за свободата ни.Дължим им го.Скоро ще е 3ти Март.Бг.народа ще демонстрира че се е събудил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хомосексуална зависимост в политиката

  27 Яну 2022 10:54ч.

  САЩ дадоха много решителен писмен отговор, но помолиха Русия на никого да не го показва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нивото на евроатлантическите агитпропчици

  27 Яну 2022 11:02ч.

  Не надскача онова, на АОНСУ, което от своя страна е ориентиращо относно генезиса им

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ

  27 Яну 2022 11:04ч.

  да си стоят в Америка, далеч от Европа. Опасност за тях няма, но пък самите те са най-голямата опасност за световния мир. Намесват се във вътрешните работи на суверенни държави, изнасят "демокрация" където и когато решат, виновни са за трагичната съдба на милиони невинни хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евреинът Паси отдавна го поставихме на мястото му, като наскоро възприели православието. Така, че не отклонявай въпроса.

  27 Яну 2022 11:08ч.

  А въпросът всъщност беше, защо се възхищавате на Кеворкян, надплюл всички българи? Между другото, в Русия вместо християнство казват православие. За българите Европа не е враг. В България в традициите ни е религиозната търпимост. Атеисти, православни, католици, мюсулмани, юдаисти, безпроблемно живеят в мир, с малки изключения, предизвикани от безсъвестни политици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  27 Яну 2022 11:15ч.

  ''Нивото на евроатлантическите агитпропчици на 27.01.2022 в 11:02 Не надскача онова, на АОНСУ, което от своя страна е ориентиращо относно генезиса им''-вероятно имаш преки наблюдения.От доц. в АОНСУ зная че преди 1989г са получили препоръки да се включат в граждански и политически движения.1988/7г пастор в евангилиска църква беше ''бивш'' полицай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вероятно имаш преки наблюдения

  27 Яну 2022 11:28ч.

  Нямам преки наблюдения, карам го на интуиция. Рядко ме лъже, за тва и се доверявам...:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига с тая дипломация, нека влезе путлер в украйна, да заповядат неканени като потекат телата на убити русначета в ковчези обратно към матушка русия да го видим путя как ще мотивира личния състав

  27 Яну 2022 11:41ч.

  Ох... мокри сънища. Нито ще нахлуе, нито ще потекат ковчези. Оставете тия глупости. Нещо друго не може ли да влезе в главите ви? Какъв й е зорът на Русия да напада ТОЧНО сега? Вие наред ли сте? Имате ли изобщо връзка с главният мозък? Да не мислите, че Русия се управлява от идиоти като вас? Изобщо как може да вярвате на подобна глупост? Ако искаше Русия, отдавна да коментираме не предстоящо нахлуване, а резултатите от него. Нещо здраво сте се объркали - искате с постоянно повтаряне на мантри тези мантри да станат истина. За вас говоря, коментиращите. Другите са ясни. По този начин няма как да пръднете на сайдера на руснаците. Запомнете го. Тази игра изисква гросмайтерски ум, търпение и воля. Неща, които ви липсват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евреинът Паси отдавна го поставихме на мястото му, като наскоро възприели православието. Така, че не отклонявай въпроса.

  27 Яну 2022 11:42ч.

  Европа не ни била враг , Аман от тъпи неграмотници дето си чешат езиците във полза на нашите вековни врагове Англосаксонците А да видим сега от историята дали европа не ни е враг ,В СТАРА ЗАГОРА Евреинът Сюлейман паша корми бременни българки 16 000 са изклани, 1200 умират от глад по време на геноцида На 31 юли се навършват 139 години от геноцида и опожаряването на Стара Загора от войските на Сюлейман паша. Касапницата е епизод от Руско-турската освободителна война (1877-1878). Трагедията се предхожда от няколко събития. Актовете на садизъм са ужасяващи. Бременните жени са разпаряни и от коремите им са вадени неродени деца. Хора са нанизвани на шиш и печени като човешко чеверме. Българи са одирани живи, а кожите им са напълвани със слама и са окачвани по дърветата. Много са изгорени живи. https://retro.bg/minalo/evreint-syuleyman-pasha-kormi-bremenni-blgarki_8639.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • между бау и мяу

  27 Яну 2022 11:46ч.

  Абе много страшен тоз султан бе, забрави как отиде на червения килим да се поклони на императора! Ердоган е съюзник на Путин във великата му мисия. Това, че подлайва отвреме навреме, е част от сценария.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За българите Европа не е враг.

  27 Яну 2022 11:48ч.

  Ха да видим сега дали еропа не ни е враг Кой се би срещу нас в Руско-турската война? /Както всяка година, така и тази, на националният ни празник 3 март станахме свидетели на поредната антибългарска истерия, довела до оплюване и обругаване на свещеният символ на българската свобода. По националните телевизии шестваха най-различни добре познати и втръснали до погнуса лица, които обясняваха как турско робство не е имало, следователно не е имало и освобождение, как руснаците са искали да ни поробят, как 3 март е руски, а не български празник и т. н. по информационите страници в интернет вакханалията беше още по-пълна. Един от флагманите на антибългаризма у нас, Ивайло Дичев, се появи на няколко места в мрежата с фундаментална бългорамразка статия, в която попадаме на следните опорни точки: Та така, вчера за пореден път се изляха потоци от помия срещу България и българската свобода. Никъде и никой обаче не каза и не спомена речта на главнокомандващия на имперската руска армия княз Николай Николаевич, който започва своето обръщение към войската така: "Офицери, унтер-офицери и солдати на армията на която аз съм водач. Ние ратуваме не за победа, а да защитаваме нашите християнски братя! Да защитаваме християнската вяра! Търпението ни се изчерпа! Ние имаме царската дума и тя е последна, войната е обявена! Напред, нашата кауза е свята! С нами богъ!" Е как да се каже такова нещо по нашите медии? Та то въобще не е евроатлантическо? И много други неща обаче не се казват по нашите медии. Срещу кого се бият например руснаците? Срещу турците? Да, но не само. Както в състава на руската армия има българско опълчение, така и в турската има хиляди западноевропейски доброволци и наемници. За тях обстойно разказва военнията кореспондент Василий Немирович-Данченко, който в книгата си „Година на война" описва случаите, при които в руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците. Но западноевропейците далеч не са само редови войници. Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново, всъщност е австриец, като името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Самата английска флота впоследствие влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица в руски ръце в края на войната. След сключването на Санстефанския мирен договор в Родопите започва мюсюлмански метеж и нови кланета срещу българите, пряко организирани от Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер. Същите тези само броени месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет части, като днес техните съвременни слуги дори и това опитват да припишат на Русия. Както се казва, крадеца вика дръжте крадеца. Днес България не е независима държава и е поробена от същите тези, които ни държаха в робство до 1878 г. Само и единствено от нас зависи дали ще успеем да се освободим повторно. https://www.cross.bg/bulgariya-samo-nashata-1536759.html#.YfJo0tJBzcd

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нахлуе ли Путин в Украйна,

  27 Яну 2022 11:52ч.

  жално за руските и украинските майки.Няма Путин,Кремъл,НАТО,САЩ,Омразата на украинците,не е към обикновения руснак ,а срещу Путин,Кремъл е безгранична.Ще загинат стотици хиляди синове на руските и украински майки.Докато синчетата и дъщеричките на Путин и свитата му в Кремъл са в САЩ,Европа,Швейцария,Германия,Франция,Италия и си харчат откраднатите от бащите им милиарди,Руските и украинските майки ще посрещат ковчези.Както горе-долу познавам манталитета и нареснаци и украинци,войната ще е повече от кървава,безпощадна,нечовешка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да не би да съм бил в кома?

  27 Яну 2022 11:54ч.

  Слушам наглеците от САЩ .....те във Виетнам ли са още?Или Ирак?Русофобията е болест.Води се яка пропагандна война за руската агресия.Такава няма.Има фашизъм в измислената Украйна. Те водят гражданска война срещу част от народът си.Какво ще стане ако хипотетично в БГ започне гонение на турците?Турция ще гледа и ще се радва? Наивници. Това правят украинските фашисти.Етническо прочистване.Но щом е срещу руснаците-можеееее.Тая наглост на англосаксонците да ти дават акъл вече е вредна.Изходът е 1.Сещате се.Това ще стане.80 години и особено последните 30 години тия дотегнаха на огромна част от човечеството.Като им слушам всеки ден простотиите и ревовете се чудя-те в кой век са?Светът не е американски пирог.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кужугетович

  27 Яну 2022 11:54ч.

  Ще видя какво мога да направя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • султан ердо цитиран от ройтерс

  27 Яну 2022 11:55ч.

  предупреждава съветите да не правят нищо неразумно в украйна, и напомня че турция има задължение да спази като член на нато https://www.reuters.com/world/middle-east/turkeys-erdogan-says-russia-would-be-unwise-invade-ukraine-2022-01-26/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мисля, че преговорите сеършиха

  27 Яну 2022 11:56ч.

  Не приемали руските искания, но се отваряла голяма възможност да преговарят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не приемали руските искания, но се отваряла голяма възможност да преговарят.

  27 Яну 2022 12:00ч.

  Много ми паднаха в очите американците. С терорист не се преговаря.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • султан ердо цитиран от ройтерс на 27.01.2022 в 11:55

  27 Яну 2022 12:02ч.

  Съветите взели, че ги посъветвали: много приказки от сорта "Една жена каза" - на Капалъ чарши или на Трафалгар скуеър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съветите взели, че ги

  27 Яну 2022 12:06ч.

  Убеден съм че думата на султана ще е решаваща за стопиране на съветите, все пак само подводниците на турция в черно море са двойно повече от съветските за кораби и друго да не говорим

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  27 Яну 2022 12:14ч.

  Факта, че са поискали от Русия да не обнародва отговора, а и те не го обнародват, говори всичко. Не желаят манипулираните от тях "съюзници" да научат истината. По-изгодно им е да продължат с манипулациите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Убеден съм"

  27 Яну 2022 12:15ч.

  Тука не е турска вероизповедалня. Спести си убежденията, особено когато не са подкрепени със сериозни и неспекулативни доводи и аргументи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  27 Яну 2022 12:21ч.

  Ще има ли война? Очертава се да има. Ще бъде както през 2014г. Ще се воюва на украинска територия и едни украинци ще избиват други. Каква ще е ползата от тази война? Никаква. Само жертви и разрушения. Най-бедната страна в Европа - Украйна, ще затъне още повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спести си убежденията,

  27 Яну 2022 12:22ч.

  Спести си непоисканото мнение, мненията са като гъзовете, всеки си има

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  27 Яну 2022 12:24ч.

  ХОХЛАТА НЕ Е ЧОВЕК

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каква ще е ползата от тази война? Никаква.

  27 Яну 2022 12:25ч.

  Напротив, болката на съветите от невъзвратимата загуба на украинската губерния ще е непрежалима, всичко това благодарение на бездарното управление на ссср досега, в императорска русия такова нещо би било немислимо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  27 Яну 2022 12:31ч.

  "болката на съветите от невъзвратимата загуба на украинската губерния ще е непрежалима" Вчера в Думата имаха изказвания по повод Западната истерия за нападение на Русия над Украйна. Едно от изказването беше от рода: "Защо Русия да напада Украйна? Какво ще намери в най-бедната държава?" Украйна имаше някаква стойност по време на СССР. Сега е пълен боклук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен Фронт

  27 Яну 2022 12:31ч.

  До ghj личният състав на армията на русия е мотивиран от три годишна възраст на момчетата да се бият до смърт за родината си . А сега ще ти кажа колко са мотивирани американските войници дето като видят достоен противник се насират и напикават от страх .Примери много от световната военна история първият е Виетнамската война там Виетнамците докараха непобедимата американска армия до там да се ядат един други за да не умрат от глад във виетнамските джунгли -филмът Апокалипсис сега .Друг п-ример корейско американската война там китайците и северно корейците такъв як бой сложиха на посраните американци че още им държи влага и само джавкат от страх да не ядат бой пак .Още по стар пример е гражданската война във Русия Във Сибир червената армия разби на пух и прах Англичани ,американци и японци та и досега не искат да си спомнят за това унижение да бъдат бити от току що свормирана армия . Примери много още като един от тях че прехвалените американци нямат спечелена война навънка кой ги хване все ги бие като свинска кожа у дувар .а преди нова година Талибаните така им разказаха играта че оставиха оръжие и техника за 70 милиарда долара и се катериха по колесниците на самолетите за да не им режат главите .А другите който не можаха да избягат се криеха облечени във женски дрехи -бурки щото знаеха какво отмъщение ги чака . И последно когато Иранците им плениха военният кораб във ормузкият проток и цял свят видя как американските войници пленени от Иранците плачеха и се молиха за милост за да не ги убиват . Та не ги мисли Руснаците те са доказали че щом става въпрос за защита на родината си по големи и добри бойци от тях няма .А американците никога не са били във защита на своята родина все са нападали чужди държави да им вземат богатствата и затова който ги хване все ги бие до смърт . Ето със тези хора ли ще воюват страхливите Американци Не воюйте с РУССКИМИ https://www.youtube.com/watch?v=oAQzMWsTFXM&list=LL&index=9&t=3s

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна имаше някаква стойност по време на СССР. Сега е пълен боклук

  27 Яну 2022 12:39ч.

  Това е като приказката за лисицата и гроздето - понеже не може да го стигне, лисицата казва, че гроздето е кисело, та и съветите сега така - понеже украйна вече не им е васал и иска нато , и не могат да я спрат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Отечествен Фронт

  27 Яну 2022 12:41ч.

  Кой ще си губи времето да ти чете ферманите бе дрогарю

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  27 Яну 2022 12:42ч.

  Да Чеченците са готови за бой .Тези зли брадатковци не знаят пощада готови са да режат американски глави ,английски и френски тикви .А за бандеровците няма да говоря .Много сеч ще пада .Жал ми е за американските майки и за английските френските и германските майки .А най ще ми е жал за Българските майки да си посрещат децата във оловни ковчези ,това щше е най голямата трагедия за България ,дано не се стига до нея .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-ценното на Украйна е чернозема

  27 Яну 2022 12:43ч.

  Чувам, че и него са почнали да изнасят..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  27 Яну 2022 12:46ч.

  "понеже украйна вече не им е васал " Кой на кого бе васал бе идиот? Виж списък на генералните секретари на СССР какви бяха по народност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българските майки да си посрещат децата във оловни ковчези ,

  27 Яну 2022 12:46ч.

  Нормално, все пак война ще е, стига сълзливи сантименти, но путин ще го хване шубето и няма да посмее първи нищо да направи, и китайския дрогар, и султан ердо вече го предупредиха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  27 Яну 2022 12:47ч.

  До коментар на 27.01.2022 в 12:42. Не използвай чужди никове. Не е коректно, да не кажа - просташко е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ще си ядеш голият гъз като дойдат Руснаците във България .

  27 Яну 2022 12:49ч.

  Руснаците в булгария ще дойдат ама само като си платят първо резервациите в хогела , ако още имат мангизи де, щото с дрогара путин начело, пэрво ще трябва да поработят аще много за въоръжение, което няма да могат да използват, а после да го изгладуват както стана по времето на ссср.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Блъд

  27 Яну 2022 12:53ч.

  Пет века англичани , французи ,алемани и австриици дружиха с падишаха.Не друг а дядо Иван тури край на теглото ни .Руските ни братя проляха кръвта си заедно с нас ,за да живей България.Има я държавата защото я имаше Русия,а държавниците ни срещу Русия.От мен е да знаете те не само Русия, а България ще продадат и от народа си ще се отрекат.Забравиха кой проля кръвта си заради тях ,та побързаха да се поклонят на онези който предпочитаха дружбата с агаряните нежели свободата на раята . Капитан Петко Войвода.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  27 Яну 2022 13:02ч.

  Разпада на СССР е освобождение за руснаците. НИКОЙ друг народ не е дал повече жертви при борба срещу комунистите, колкото са дали руснаците. По време на СССР, руснаците живееха зле, за да да могат натрапниците комунисти от други националности да раздават пари на други държави. След разпада на СССР заработеното от руснаците остава за тях самите и се видя, че те сега живеят много по-добре от българите. По време на СССР бе обратното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А бе кретен,

  27 Яну 2022 13:08ч.

  Като си спомням съдбата на СССР след управлението на живите мумии Черненко и Андропов, жална им майка на Щатите след Байдън. Очертава се скоро Тексас да стане американската Русия..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  27 Яну 2022 13:14ч.

  Мразех СССР и мразех комунистите. Това бе причина да избягам от България и получих политическо убежише в европейска държава. Но не мога да со кривя душата и да не призная, че по време на социализма в България, средното ниво на българите се вдигна много. Бяха открити много висши учебни заведения, Бяха построени много заводи и фабрики и то с помощ от СССР. И сега един обикновен въпрос към обичащите САЩ: Колко предприятия са построени с помощта на САЩ в България? Колко от вас работят във фирма на САЩ в България. Получаване на пари от тролене не се брои.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • по време на социализма в България, средното ниво на българите се вдигна

  27 Яну 2022 13:20ч.

  Да, ама ако беше капитализъм , нивото щеше да се вдигне много, много повече и намаше да го има глада, филита и режимите та ток от началото на 90те

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, ама ако беше капитализъм ,

  27 Яну 2022 13:23ч.

  Последните трийсет години как ги наричаш, че ми стана интересно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • построени много заводи и фабрики и то с помощ от СССР. И сега един обикновен въпрос към обичащите САЩ: Колко предприятия са построени с помощта на САЩ в България? Колко от вас работят във фирма на САЩ в България.

  27 Яну 2022 13:25ч.

  Тия фабрики бяха построени върху окновите на старите фабрики откраднати през 44та, друг въпрос задай - колко работят за руски фирми, щото булгария сега живее и се храни основно от работа в западни и американски фирми, най добре плащат американските фирми, руските - най малко и несигурно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Последните трийсет години как ги наричаш, че ми стана интересно

  27 Яну 2022 13:26ч.

  Комунистически капитализъм, бившите червени партайгеноси ограбиха държавното, докато простия народ ходи на избори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-наблюдателен

  27 Яну 2022 13:31ч.

  Като чета разсъжденията на "наблюдателя" и му направих характеристиката.Или е неизличимо заразен и зомбиран от червената комунистическа зараза от младини и реве за носталгични времена или просто мозъка му така е закърнял,че реди слова и думи бля-бля,Може би учениците в началния клас ,като го четат и ще му повярват на тъпните.Просто ако си прочете избълваното във форума,сам няма да си повярва,че го е писал.Хем избягал от България и търсел политическо убежище,хем се задъхва от хвалене на живота в комунистическа България преди 1989 год.Абее....мозък,суроватка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Комунистически капитализъм

  27 Яну 2022 13:31ч.

  Разбрах-дървено желязо, също като съдържанието на главата ти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 27.01.2022 в 13:25 Тия фабрики бяха построени върху окновите на старите фабрики откраднати през 44та

  27 Яну 2022 13:34ч.

  Хахахахаха, поредният алтернативно-умен випусник на онова по-особеното училище във Вършец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като чета разсъжденията на "наблюдателя" и му направих характеристиката.Или е неизличимо заразен и зомбиран от червената комунистическа зараза

  27 Яну 2022 13:49ч.

  Сигурно стои в някоя неотоплена барака в краймосковско село и му казва "в европейска държава съм"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разбрах-дървено желязо, също като съдържанието на главата ти

  27 Яну 2022 13:51ч.

  Поне има съдържание, твойта е напълно празна , няма в какво да се спре вятъра дето духа в кратуната ти празна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хелзинки, да речем,

  27 Яну 2022 13:54ч.

  напълно отговаря на описанието " краймосковско село". Ай, да не е московско, санктпетербургско ,нека да е..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • алтернативно-умен випусник на онова по-особеното училище

  27 Яну 2022 13:54ч.

  Абе, цървуланчо дето не знаеш кои са ти майка и баща, живял в землянка, преди 44та в булгария е имало фабрики с 700-1000 души работници , да не мислиш че индустрията е почнала от съветското робство насетне

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ай, да не е московско, санктпетербургско ,нека да е..

  27 Яну 2022 13:57ч.

  Добре че не е ленинградско...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • в кратуната ти празна

  27 Яну 2022 13:58ч.

  Сладур, в пълна глава нищо не можеш да налееш.. Туй, е по-голяма трагедия от това да ти е празна.. Не, че очаквам да разбереш кво ти думам

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе, цървуланчо

  27 Яну 2022 14:00ч.

  преди 44та в булгария , населението е било 90% селско, ма ти пак си бълнувай за фабрики разни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • санктпетербургско,ленинградско..

  27 Яну 2022 14:02ч.

  Ермитажа, си е Ермитаж

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ермитажа, си е Ермитаж

  27 Яну 2022 14:09ч.

  И не само, наистина е европейски град, благодарение на дореволюционното имперското величие на русия , въпреки усилията на съветските посерковци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • . Не, че очаквам да разбереш кво ти думам

  27 Яну 2022 14:11ч.

  Ако ми го кажеш на съветски може и да те разбера

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ермитажа, си е Ермитаж

  27 Яну 2022 14:18ч.

  И не само, европейски град е, благодарение на дореволюционното величие на имперска русия, въпреки усилията на съветските посерковци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако ми го кажеш на съветски може и да те разбера

  27 Яну 2022 14:20ч.

  То е видимо, че на друг език не разбираш, ма що се издаваш толкоз лаишки...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сладур, в пълна глава нищо не можеш да налееш.. Туй, е по-голяма трагедия от това да ти е празна..

  27 Яну 2022 14:23ч.

  Пълната си е пълна, в празна с духащ вятър в нея нищо не се задържа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  27 Яну 2022 14:52ч.

  Байдъниския САЩ тика Русия към задълбочаване на военно-политическия съюз с Китай. По добре за тях. но е лошо за гейския ЕС и за малките страни в него. Ние пак сме на губещата страна в глобалния конфликт. Управляват ни президент и правителство, които са открити американски агенти. Към тях се увърта отново и Боко, защото е поизгладнял като прогонен от стопанина си зъл пес. И Господ не може да ни опази от разрухата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пълната си е пълна, в празна с духащ вятър в нея нищо не се задържа

  27 Яну 2022 15:06ч.

  Колега видно е че сте ярък представител на Западната философска школа, но има и други концепци, въпрос на осмисляне или на цивилизационен избор, както му викате вий ерудитите.. "Всяко движение ще се нуждае от празно пространство" Ерго, в глава, пълна като вашата, е невъзможно нещо такова да се случи.. Тридесет спици поддържат главината, но празнината по средата прави колелото използваемо. Омесва се глина, за да стане съд, но празното вътре прави съда използваем. На всяка къща се правят врати и прозорци, но вътрешната и празнота е която се ползва за дом. Здраве и късмет ви желая.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • TTN

  27 Яну 2022 16:04ч.

  Кисинджър може само горчиво да съжалява, че днешните САЩ нямат дипломати, а обикновени кресльовци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  27 Яну 2022 21:22ч.

  На кого трябва да благодарим днес? На ЕС? На САЩ? На евроатлантическите ценности? На НАТО? На кого? Защо всички СМРАД-ове днес говорят за “празник”, някои даже мънкат за “освобождение”, но не смеят да кажат: – Освобождение ОТ КОГО? – Освобождение ОТ КАКВО? – КОЙ ни е освободил? Не било политкоректно ли? СМРАД…вашата единствена форма на съществуване е лъжата! 1. Руско-турска война (1568 – 1570) 2. Руско-кримска война (1571 – 1574) 3. Руско-турска война (1676 – 1681) 4. Руско-турска война (1686 – 1700) 5. Руско-турска война (1710 – 1713) 6. Руско-турска война (1735 – 1739) 7. Руско-турска война (1768 – 1774) 8. Руско-турска война (1787 – 1792) 9. Руско-турска война (1806 – 1812) 10. Руско-турска война (1828 – 1829) 11. Кримска война (1853 – 1856) 12. Руско-турска война (1877 – 1878) Руско-турските войни обхващат период от 349 години. /Списъкът е изготвен от Любо Кольовски/ Ама Русия се била борила за имперските си интереси! А за какво друго да се бори? Против земното притегляне, и против глобалното затопляне ли? Колко от тези нейни имперски интереси са против българските интереси? Колко от тях съвпадат с нашия национален интерес? Как пък чак именно след руско-турска война се възроди българската държавност? Защо не се възроди България след някоя от другите войни, които е водила за 500 години Османската империя, в това число и с европейски държави? Не е като да не е губила империята и сражения, и войни. Коя друга империя на епохата е воювала с друга империя не само за интересите си, но и за да освободи, и възроди държавност, каквато е нямало за векове преди това? На кого трябва да благодарим днес? На ЕС? На САЩ? На евроатлантическите ценности? На НАТО? На кого? Защо всички СМРАД-ове днес говорят за “празник”, някои даже мънкат за “освобождение”, но не смеят да кажат: – Освобождение ОТ КОГО? – Освобождение ОТ КАКВО? – КОЙ ни е освободил? Не било политкоректно ли? СМРАД… вашата единствена форма на съществуване е лъжата! Честит празник, българи! Нисък поклон на руските войни освободители! Чест и почит за всички загинали български опълченци, руски, украински, румънски, и фински войници от императорската армия на Н.В. Александър II Освободител! СМРАД = средства за масова реклама, агитация, и дезинформация. Работят за наша сметка, но за чужд, външен интерес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дфр

  28 Яну 2022 2:16ч.

  ФДП глупака Топката наистина е у руснаците на 27.01.2022 в 07:44 Е като гледам май пак си забравил за основното 27 трилиона срещу 20000 трилиона. И титан ще се намери това е като с пилешкото. Колкото до SWIFT кой ще загуби от това? Всички русофили бълнувате едно и също - че видиш ли Русия като износител на суровини ще спре суровините и всички ще и се молят. Е има пазар и той казва че нито една суровина не струва и стотинка ако няма кой да я купи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дфр

  28 Яну 2022 2:23ч.

  Един глупак по горе заплашва САЩ с прекъсване на доставките на титан от Русия и спиране на SWIFT. Горкия дори не знае че Русия не е най големия производител на титан и дори не е в първите 9 или 10. Първи са Китай, канада, Камерун, Украйна…. Е става ли ви ясно защо Путин иска Окупацията на Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леле каква битка е настанала тука, цяла Велика отечествена война

  28 Яну 2022 7:24ч.

  И силите на доброто и правдата имат числено преимущество и газят ли газят като Т72 украински чернозем. Стари комунисти, нови фашисти, в единен строй, заедно във труд и бой. Так держать, му иде отвътре на човек да се провикне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи