САЩ изпратиха 20 танкера с втечнен газ към Европа и са готови с още 33

САЩ изпратиха 20 танкера с втечнен газ към Европа и са готови с още 33
Те продължават да убеждават страни, които вече са платили като Япония и Южна Корея, да позволят още пренасочване към Стария континент.

 

САЩ са изпратили повече от 20 танкера с газ за Европа като алтернатива на руското гориво, съобщи "Уолстрийт Джърнал", цитиран от БГНЕС. Според вестника официалните лица във Вашингтон и Брюксел сега търсят краткосрочен заместител на износа на Москва.

 

В статията се отбелязва, че според анализаторската компания Vortexa още 33 кораба могат да поемат по същия курс. Според ръководителя на компанията Клей Сийгъл "те ще покрият само малка част" от руските доставки.

 

През последните няколко дни представители на администрацията на американския президент Джо Байдън са провели видеоразговори с официални лица от цял свят, опитвайки се да убедят купувачите в Южна Корея, Япония и други страни, които вече са платили за доставките си, да позволят на САЩ да ги пренасочат към Европа, твърди изданието. Съобщава се, че служители на Брюксел планират да преговарят и с Катар и Азербайджан.

 

По-рано медиите съобщиха, че САЩ са провели разговори с основните доставчици на газ в Северна Африка, Близкия изток, Азия и в страната за готовността си "временно да увеличат" производството на газ за Европа.

 

Високопоставен служител на американската администрация заяви пред репортери, че тези мерки са необходими в случай на спиране на руския транзит през Украйна, тъй като Вашингтон смята, че прекъсването на износа по други маршрути е по-малко вероятно. Той изрази увереност, че САЩ ще успеят да задоволят нуждите на Европа чрез алтернативни източници до края на пролетта и зимата. 

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

  • янки, гоу хоум!

    28 Яну 2022 15:00ч.

    Тъп, но за сметка на това упорит - кажи му американец. Пословично!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Wizz

    28 Яну 2022 15:05ч.

    нещо за цената? това какъв процент е от консумацията? и доколко дългосрочно е това? въпроси без отговор

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ след Втората световна война

    28 Яну 2022 15:13ч.

    със плана"Маршал" спаси следвоенна Европа от икономическата разруха.Сега пак спасяват Европа,щото джендърската европейска администрация не знае как да се спаси .И колко по скъп да е газа от сега?Европейски идиоти,начело със Германия и Франция.Правилно Англия излезе от ЕС.Няма какво да прави при некадърници и корумпирана европейска администрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rattrack

    28 Яну 2022 15:25ч.

    С тези танкери братята американци решиха европейската енергийна криза поне с десет години напред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тук имаше едни другари дето по АйПи-тата щяха да ловят предателите и да ги изправят да стената, къде са те сега, когато са ни най нужни ?

    28 Яну 2022 15:26ч.

    С тяхното непрекъснато лаене подведоха руските другари да обяват война на Западния империализъм. А тя работата се оказа по-дебела, тези американци не само гейове и лесбийки, ами наизвадиха едни оръжия и войски, аха да ни гръмнат и то заради един ултиматум от наша страна. Сега и газ ще пращат, защото изтървахме руските доставки. Путин сега трябва всички около него да ги изволни, защото го подведоха. Как ще унищожим Запад с нашите неповторими ракети, нали децата на нашите и руските другари са на Запад. Ами деньгите и имотите и те са там. Обърка се работата отвсякъде !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вашите имена /задължително/:

    28 Яну 2022 15:46ч.

    "В 2010 году Муаммар Каддафи в своей речи заявил, что «под напором миллионов мигрантов-мусульман Европа превратится в Африку». Что происходит в ЕС мы все видим. В 2020 году Владимир Путин напомнил Европе, что от антироссийских санкций она теряет больше, чем РФ. Недавняя жалоба Евросоюза в ВТО с претензиями к российскому импортозамещению в сумме €290 млрд говорит сама за себя. Европе, безвольно болтающейся в кильватере политики Вашингтона, следует задуматься о двух вещах. Во-первых, о собственном суверенитете. А во-вторых, вспомнить замечание президента России в далеком 2010 году: "Газа вы не хотите, атомную энергетику не развиваете. Дровами топить будете? За дровами в Сибирь надо ехать. У вас же и дров нет»."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ изпратиха 20 танкера с втечнен газ към Европа и са готови с още 33

    28 Яну 2022 15:50ч.

    Става ли ясно тези 53 танкера с втечнен газ за какъв период от време ще покрият газовите нужди на Европа? За ден или за два?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И колко по скъп да е газа

    28 Яну 2022 15:53ч.

    Ее , голяма работа един газ, колкото и да струва ще се плати, все е по добре руснак да ти спре газа, отколкото немец за ти го пусне

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моето име

    28 Яну 2022 16:01ч.

    Давам пример с този танкер защото за него имам данни, другите по света са подобни. Танкерът "Кристоф де Маржери" на Совкомфлот носи 172 000 куб. м. втечнен газ който се равнява на 100млн. куб. м. природен газ при нормални условия. СП2 има капацитет 31млрд. куб.м. годишно или обемът на 310 кораба като "Кристоф де Маржери".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борил

    28 Яну 2022 16:03ч.

    Те за това става въпрос, за това са всичките тези глупости с агресивната Русия, мирната Украйна и защитния алианс НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    28 Яну 2022 16:18ч.

    Просто през Украйна, отдавна няма транзит. Но, кой да чете? А ВЕрваме, на вечните лъжци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо

    28 Яну 2022 16:20ч.

    Твоето име е лъжльо . Обемът на СП 2 е 55 милиарда м3 . "Кристоф де Маржери" е руски плавателен съд .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на 28.01.2022 в 16:01 Давам пример с този танкер защото за него имам данни.

    28 Яну 2022 16:33ч.

    Данните за този танкер са горе-долу ОК, но още по-итресни са данните колко газ потребява годишно ЕС и каква част от него е внос от Русия. Из онези дни мина информация, че официално Германия внася минимум 55% от нужната и суровина от Русия, а колко е всъщност знаят само немците и руснаците?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моето име

    28 Яну 2022 16:50ч.

    Да чиче прав си. Объркал съм го с Турски поток. И какво като "Кристоф де Маржери" е руски? Това русофил и лъжец ли ме прави? Кое повече те радва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Става ли ясно на Всички за какво се вдига шум окоо Русия?

    28 Яну 2022 16:51ч.

    ГАЗ продажби на големия европейски пазар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ричард Алибегегов

    28 Яну 2022 16:57ч.

    Абе, хора яжте си боба и не се притеснявайте за ЕС, американците и руснаците.На пристанището в Пирея е акостирал огромен контейнеровоз с бял боб от Китай.С общи усилия и с подходяща рецепта от шеф Токев ще се реши проблема с газта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо

    28 Яну 2022 17:11ч.

    Твоето име е без значение , проблемите ти не са мои не разбирам от медицина .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенсионер

    28 Яну 2022 17:12ч.

    Татко ще ми купи колело, ама някой друг път! Хахаха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо Сам

    28 Яну 2022 17:12ч.

    Давам пример с този танкер защото за него имам данни, другите по света са подобни. Танкерът "Кристоф де Маржери" на Совкомфлот носи 172 000 куб. м. втечнен газ който се равнява на 100 млн. куб. м. природен газ при нормални условия. СП2 има капацитет 55 млрд. куб.м. годишно или обемът на 550 кораба като "Кристоф де Маржери" !!! За 55 млрд. куб.м на Русия щяха да се платят 16 500 000 000 $, а на САЩ - 82 500 000 000 $ !!! Тоест, САМО ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    28 Яну 2022 17:15ч.

    Една функция има Бензиностанцията на север и точно на нея не може да се разчита. Ако бяха в Сахара, сигур щяха да внасят пясък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    28 Яну 2022 17:20ч.

    това е целта светът да купува ам оръжие и втечнен газ украина е мюрето в случая само дето бандеровците не го разбират вируси ваксини хапчета против ковид сега и конфликти каква е ползата на българия от отношенията с янките

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мамут

    28 Яну 2022 17:36ч.

    Глупости на търкалета , събират всички танкери насочени към Европа журналята и стават американски. Трябва азиатската премия да е в пъти по-ниска от европейската, за да тръгнат танкерите за европа. Въпроса е кой ке плати разликата, а какво ще преговарят с азарбейджан те не доставят втечнен газ , аи не могат повече тръбна газ , щото находищата им са газокондензантни и трябва са спазва много строг технологичен режим на добив. при нарушаване ,пластовото налягане се увеличава и се получава точка на оросяване и пр.газ се получава в газов кондензат .т.е течност.Помпите не са пригодени едновремнно да изпомпват газ и течност едновремнно. Газтта си има технология на добив и не може да се нарушава, то това не кранче на резрвоара и бутни пръчка- пий шира. Всеки един производител си спазва технологията в зависимост от находището си и геоложката формация там, и всички предпочитат да добеват ламинарно , т.е постояни количества целогодишно спазвайки технологията и геомеханичните процеси.за това лятно време се пълнят хранилища за да може да доплъват зимата търсенето на количества.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мамут

    28 Яну 2022 17:39ч.

    то сега заради тази криза която направиха умишлено и още помпят през западните и американските медии, се вдигнаха и фючърсите на нефта -от там на бензина и дизела, та скоро ниска цена на природния газ няма да видим, скоро и азерската ще стане скъпа -заради повишението на петролните деривати дето са във формулата . Да балгодарим на държавиня департамнет и тяхната политика за защита на украйна .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bot

    28 Яну 2022 18:42ч.

    САЩ ограбват ЕС с цените на горивата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на 28.01.2022 в 18:42 САЩ ограбват ЕС с цените на горивата.

    28 Яну 2022 18:57ч.

    Добро утро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Joulie

    28 Яну 2022 19:17ч.

    https://www.reuters.com/markets/commodities/gas-gap-europe-drives-us-lng-exports-record-high-2022-01-06/ САЩ съвсем не са единствения износител на втечнен газ LNG за Европа И в цялата ситуация има много повече бизнес отколкото политически игри САЩ прави бизнес с газа за разлика от Русия Ха , четете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама разбира се, че когато Русия намали доставките на газ за Европа,

    28 Яну 2022 21:47ч.

    е цяло престъпление Америка да започне да доставя. А от друга страна ако не беше доставила нищо, пак щеше да е престъпление, защото е Америка. Пък аз си мисля, че ако го нямаше Путин, светът щеше да е едно много по-хубаво място. И не само светът, но и конкретно Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТихомирТомов

    29 Яну 2022 11:50ч.

    Жалко, че Кригсмарината не остави няколко подводници за тия дни !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи