Със съдействието на Нова тв арестуваният Нико Тупарев ползвал незаконно и безвъзмездно плажовете по Северното Черноморие

Със съдействието на Нова тв арестуваният Нико Тупарев ползвал незаконно и безвъзмездно плажовете по Северното Черноморие

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм 

Законови нарушения в предаването „Игри на волята“ на арестувания Нико Тупарев, Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов

 Сигнализирани са Нова тв, Община Шабла, РИОСВ Варна и Министерство на Туризма

Закононарушения са открити при осъществяването на снимките на предаването „Игри на волята“ на НОВА ТВ, които започнаха този месец в Община Шабла, край Дуранкулак. 

Министерство на туризма е отдало на Нова ТВ правото на ползват плажовете по Северното Черноморие без да е спазена процедурата и в пълно нарушение на закона. Не е провеждана процедура по конкурс, търг или концесия, които са единствените начини за отдаване под наем на публична държавна собственост от страна на принципала Министерство на туризма. Дадено е съгласие да бъдат разполагани преместваеми съоръжения за провеждане на игри и да бъдат разравяни пясъчни дюни цяло лято без да е направен оценка на здравния риск, без да са налице одобрени проекти по Закона за устройство на територията на съоръженията, които са меко казани агресивни към терените.

РИОСВ Варна е съгласувал снимките на „Игри на волята“ по Северното Черноморие без да са спазени изискванията по навлизане в защитени местности и в противоречие на изискванията за режима на защитените територии в областта, където се осъществяват снимките. Погазен е напълно Законът за защитените територии. Длъжностни лица от РИОСВ ВАРНА са съгласували и достъпи на тежка снимачна техника по горски пътища, с което десетки видове ще бъдат засегнати. Съгласувана е „санитарна сеч“ която реално представлява незаконно отсичане на дървета, за да минават снимачните станции на Нова Тв.

Кметът на Община Шабла и главният архитект са съгласували незаконно поставянето на всички съоръжения и декори за снимки без за всеки един елемент да бъде изготвен архитектурен проект. Използват се незаконни връзки към ел. мрежата, канал и вода. Издадени са разрешения и съгласувания в пълно нарушение на Закона за устройство на територията, както и наредбите на Община Шабла.

Басейнова дирекция е дала разрешение да се навлиза в акваторията на Черно море, за да се разполагат съоръжения за игри без да бъде спазена процедура по съгласуване и безопасност.

Целият държавен ресурс е предоставен безвъзмездно от държавата на арестувания и обвиняем в момента телевизионен продуцент Нико Тупарев и партньорите му Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов чрез Нова тв. 

 


 

Коментари

  • Гласове

    28 Юни 2024 14:42ч.

    Вчера щяхме да се биеме с тия мошеници, бяха затворили пътя към северния плаж за стотици хора без да имат никакво право за това.Разкарайте ги оттам тия мошеници подкупили десетки държавни мишки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    28 Юни 2024 14:45ч.

    35 години деМОРкрация - 35 години анархия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страполена Кирува

    28 Юни 2024 14:53ч.

    А корумпетата-държавни чиновници защо не са в ареста?Или е виновен тоз който яде зелника,а не тоз който му го дава бадева???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фасадни министерства, Галя реже баницата

    28 Юни 2024 15:20ч.

    Щом плаща такса Усрайна , всичко може. Факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    28 Юни 2024 16:13ч.

    за какво гледате тези просташки предавания гласувате пълните им гушите и какъв е резултата накрая

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    28 Юни 2024 18:02ч.

    Как незаконно - Тупаров е цял закон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    28 Юни 2024 18:17ч.

    Откъде го изкопахте тоз облещен мишок? На такъв не му давам да ме наближи. Витомирчо и той бизнесмен станал. Глей ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    28 Юни 2024 22:30ч.

    Кръгът от над 100 фирми около Тупарев, Тошев и техните съдружници се е ситуирал в столичния район Средец, на ул. "Янтра" 12, на гърба на кино "Влайкова". Там е регистрирана и фирмата "Приорити консултинг" с управител Асен Кръстев, която е основната част от Консорциума "Екосистем Натура 2000", който иска да вземе поръчката от 30 милиона лева от Министерство на екологията... Връзката на групата със структури и лица от МОСВ е породена от факта, че Александър Тошев (Джони Каскета) е брат на жената на бившия екоминистър Нено Димов. Същевременно Тошев е известен с близостта си с Цветан Цветанов, съвместно с когото правеха кампаниите на ГЕРБ, и за чиято коректност при използване на средствата Бойко Борисов имаше сериозни съмнения. По време на мандата на Димов лица около тези хора са били назначавани в МОСВ. Тошев и Тупарев са получавали от екоминистерството и средства за медийни услуги и пиар, твърдят зелени организации., край на цитата, "Епицентър" от днес. Някой неразбрал? Обаче е редно републиканците от САЩ по-придирчиво да подбират на кого ще се дават ръкавели и индулгенции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи