Сърбия и Косово са на прага на война

Сърбия и Косово са на прага на война

Автор: Владислав Наков

Така наречения премиер на фалшивата държава Косово Албин Курти иска да бъде новият Зеленски! Той е убеден, че това е "последният добър момент" за започване на война за "освобождението на Косово". Ако САЩ, НАТО и ЕС не направят нещо спешно, войната ще е неизбежна, защото Сърбия със сигурност няма да гледа спокойно новата "Буря". (бел. прев. Oluja - Буря, последната битка от Сръбско-Хърватската война от август 1995г.)

Това се казва в докладна записка, която високопоставен дипломат изпрати до Брюксел тази вечер от Прищина с гриф "спешно".

„Тази нощ може да промени всичко и то към по-лошо! Няма време за губене. Или някой ще спре Курти, или предстои кървав конфликт“, предупреждава този дипломат.

Сирени в Северно Косово

Граждани блокираха административните пропускателни пунктове Яриня и Брняк, където са дислоцирани косовските специални части. Полицията не позволява на пешеходци и превозни средства да преминават през Яриня и връща тези, които вече са преминали.

По-рано днес директорът на Службата за Косово Петър Петкович каза след среща с политически представители на сърбите от Косово, че това, което Албин Курти прави, е пряко срещу сърбите, и че целта му е да прогони сръбския народ и институции на Косово. Петър Петкович посочи след срещата, че е неприемливо Белград да издава входно-изходни документи, т.е. премахването на сръбските лични карти за района, както и предварителната регистрация на номерата.

В специално обръщение президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че “полицаи от самопровъзгласилата се Република Косово планират в полунощ да започнат операция срещу сърбите, които живеят в северната част на страната”. Той твърди, че косовските власти ще забранят влизането на граждани със сръбски документи и ще искат те да пререгистрират автомобилите си, за да имат косовски номера. “Мисля, че никога не сме били в по-сложна и тежка ситуация. Защо казвам това? Режимът в Прищина се опитва да се представи за жертва, използвайки настроенията в света”, каза Вучич.

Той добави, че "моли за мир" албанските представители в Косово и международната общност, но добави, че ако тази молба не бъде чута, все пак "Сърбия ще победи".

От 1 август правителството в Косово започва прилагането на решение за пререгистрация на автомобилите, чиито номера са издадени от Сърбия, с косовски регистрационни номера, носещи означение RKS (Република Косово).

На пресконференция в Белград днес Вучич каза, че иска да помоли всички, включително сърбите в Косово, да не правят нищо, което може да доведе до конфликт.

"Но аз моля представителите на могъщите и силни страни, които признаха независимостта на Косово, да вземат предвид международното право и ситуацията на място и да не позволяват на своите подопечни да предизвикат конфликт. Това е голямата ми молба. Ние ще се молим за мир и ще се стремим към мир", подчерта Вучич, цитиран от БТА. Той добави, че в противен случай "ние няма да се предадем и Сърбия ще победи". "Ако те се осмелят да преследват сърби, да малтретират, да убиват сърби, Сърбия ще победи. Това е всичко, което имам да кажа", посочи Вучич.

 

 

Коментари

  • Новото

    31 Юли 2022 22:41ч.

    Новото прокси на САЩ-косоварчетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    01 Авг 2022 11:51ч.

    Най-после нещо истинско около нас ................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос от огромна важност

    31 Юли 2022 22:44ч.

    На чия страна ще застане България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    31 Юли 2022 22:49ч.

    както винаги...от страната на "булката"...ако ме разбираш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След Тодор Живков страната е управлявана само от предатели, с едно-единствено изключение - Жан Виденов

    31 Юли 2022 22:50ч.

    И сега е така. Това като отговор на въпроса на чия страна ще застане България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полиглотски Антрапологик

    01 Авг 2022 5:27ч.

    И Ренета Инджова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kjajskaskjk

    31 Юли 2022 22:46ч.

    Уродите от сащ чрез цру ще се намесят, за да подкрепят кософо... Картинката е ясна, пробваха се с платени преврати да свалят Вучич, но тъпите сащници не разбраха, че народът избира, а не сащниците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В България изборът е на машинките за фалшификации

    01 Авг 2022 9:50ч.

    А машинките за фалшификации, са на Smartmatic (USA). В допълнение, от януари 2021 г., новият президент на "Отворено общество" към ада е самият дявол (Джордж Сорос само му топлеше мястото). Името на дявола е Молокх, кафявият (Baron Malloch-Brown). https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Malloch_Brown

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да много странен беше конкурсът за изборни машини

    01 Авг 2022 10:19ч.

    Мишо Константинов и ЦИК (Борисов 3) дисквалифицираха българските сигурни табулатори по разработка на БАН (Бл. Сендов) още на фазата подаване на документи; избраха кандидатурата на СИЕЛА (по техн. SmartMatic) въпреки високата цена... Сигурно са залъгвали БМБ с доказания им потенциал за шашми... И ето, 142 милиона лв. пропилени с лекота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коровиефф

    01 Авг 2022 21:38ч.

    "Името на дявола е Молокх" - Обаче на олигофрена направо му съвпадат и името и вида - кьорав и името му отговаря. Три съвпадения очевидни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    31 Юли 2022 22:48ч.

    по цялата триморска полоса трябва да има локални конфликти...само така сатаноамериканците ще си изкупят дълга от напечатани хартии...няколко трилиона....много хора ще умрът...шибани сатанисти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • някой трябва да плати за развенчаването на ПЕТРОдолара.

    01 Авг 2022 6:28ч.

    80 % от всичките USD, които в момента са в обръщение в САЩ, са отпечатани сега, след 2020 година! Печатницата бълва с огромна скорост нови хартийки без покритие. И някой трябва да плати. Ако ще и да е целият свят, ако ще и да е с разрушения и кръв... Въпросът е, къде сме ние (България) в мелето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не къде сме, а какво сме?

    01 Авг 2022 12:52ч.

    В случая, вече сме кайма...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    31 Юли 2022 22:50ч.

    Балканите отново скърцат. А, нашите умници са със свалени гащи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Започва се….. ,

    31 Юли 2022 22:50ч.

    кога,и англо-хамериканците ще ни пробутат подобен сценарий?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАХА

    31 Юли 2022 23:17ч.

    Скоро, в момента ни подготвят за това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маймунска треска

    01 Авг 2022 9:20ч.

    Евреинът затова дойде тук - да го наградят, че ни предупреждава да сме готови да се жертваме за техния рахат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошко Прошков

    31 Юли 2022 22:51ч.

    И тук е лесен избор. Не е нужно да си сърбоман, за да си със сърбите. Както не е нужно да мразиш украинците, за да си против този, който реално ги мрази – Зеленски и мириканските му диктовчици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    31 Юли 2022 22:53ч.

    Можем само с тревога да констатираме,че до официалното начало на Третата СВ ни дели крачица:конфликта на Балканите може би вече е започнал,а в Азия-Тайван-е подготвен и чака стартов сигнал.Яжте,пийте и се веселете,носети си новите дрехи и се радвайте на любимите си хора,и не се самозалъгвайте,че някой ще се занимава с вас и вашето бъдеще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    31 Юли 2022 23:01ч.

    Мдаа. Наздраве, г-н Иванов. Мъдър човек сте явно. Подкрепям.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав си Иванов

    31 Юли 2022 23:24ч.

    Пич, нямаме никакви илюзии. Политическата класа е напълно импотентна и неадекватна. Некадърни негодници и национални предатели, като започнеш от президента, та до последния палячо политик. Господ е твърде зает, или може би някъде в друга вселена. Сами сме срещу съдбата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а "съдбата" ни е въоръжена с ... пропагандни оръдия

    01 Авг 2022 10:29ч.

    като Nova(ЦРУ) TV, като АзБ и овладяните от тях промити мозъци на софийските жълтопаветници и на индоктринираната в европейските "добри" университети българска златна младеж, която е отчаяна, че "демокрацията ни е застрашена" и да не би Възраждане (т.н. "костя копейкин" и "израждане") да спечелят следващите избори ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Играта

    31 Юли 2022 23:16ч.

    Авторът Наков е сътворил материал, който е напълно разбираем само за хора, които имат богата предварителна информация. Всички останали усещат, че там се мъти поред горещ конфликт, но не могат да съобразят детайлите. Лошо става! Вучич апелира към големите за межд. право. Г-н През. имам лоша новина за вас! То е мъртво! Америка го уби, а Русия им каза ясно: Щом вие така, то тогава ние също така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    31 Юли 2022 23:18ч.

    Америка и Англия са в основата на всичко.И ако бъдат унищожени,другите западняци ще си седнат на дирника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отдавна го говоря. Всички злини идват от англоезичниците

    01 Авг 2022 12:19ч.

    Геноцид му е майката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историята е цикличен процес

    01 Авг 2022 12:56ч.

    Английският език ще последва съдбата на латинския и старогръцкия.. Ще се превърне просто в белег за една отминала епоха..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Максимата на наглосаксите е: когато имаш проблеми, създай проблем на другите

    31 Юли 2022 23:29ч.

    Преднамерено се търси нов конфликт на Балканите. Косоварите са само машата в ръцете на наглосаксите. Всяка поредна световна война винаги започва от Балканите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • затова им размахаха по-близо морковчето

    01 Авг 2022 6:37ч.

    под носа им с отпочването на приемането на Албания/РСМ към ЕС... За туй беше целият зор и в нашето НС. Дано Кирето не повлече след себе си нашия заблуден софийски умнокрасивитет от еврооптимисти, както успя да ги организира за онзи протест пред руското посолство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ак 47 - разглобявах

    31 Юли 2022 23:33ч.

    Това нещо за 7 сек. а го сглобявах за 8. Деца, не знаете какво Ви чака. Не се радвайте на война. Кой от Вас знае как се разглобява и как се сглобява? А аз даже не съм го учил... Трябваше да го зная. Учих тактика, инженерно дело, препрати, устави и др. Нека да няма война не е приятно, но има ли? Не знам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даа,

    01 Авг 2022 10:55ч.

    имаше и индивидуални войнишки аптечки с инжекции с адреналин и още нещо, които войникът сам трябваше да си ги поставя в сърцето при обгазяване с нервно-паралитичен газ... Имахме и индивидуални защитни средства срещу радиационно и химическо замърсяване. Имахме тренировки. Сега какво имат? - Празни кратунки и големи шкембета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще чакат да видят каква ще е реакцията на Русия

    31 Юли 2022 23:36ч.

    За сега Русия воюва с Украйна (с НАТО), само с малкия и безименния пръсти на лявата си ръка. Това прави две десети от потенциала й. Идеята е да се примами Русия за война на територията на Европа. Явно ще се наложи чеченците да забиват отново руския флаг над Райхстага (айде Бундестага да е). А те милите само това и чакат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да брадите не си поплюват

    31 Юли 2022 23:39ч.

    Язък за Бонстийл. Хубава база беше, но калибрите не прощават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зор, зор докато им открият втори фронт

    01 Авг 2022 10:13ч.

    опитаха в Беларус, опитаха в Казахстан, чеченци уж протестирали срещу правителството... Та ей сега шиптърите в изконното Косово поле ще им свършат работа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    31 Юли 2022 23:45ч.

    Успех на братята сърби! Вземате пример от Русия-"ако някой посегне на моите, лошо му се пише!", и така трябва. Моя народ е доста по-заспал и доста по-страхлив. Не случайно преди няколко години протестиращите гърци на Промахон вдигаха подигравателни лозунги:"По-тихо, ще събудим българите!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пинокио

    01 Авг 2022 11:58ч.

    Преди 1918 май не е било така. Но за днешния ден сте за жалост прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    31 Юли 2022 23:53ч.

    сащаците не си поплюват, свалиха правителството на Аржентина, захванаха се с президента на ЮА, а сега и за ушите на Вучич се уловиха... явно не им се получават нещата ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хохлите вече реагираха

    31 Юли 2022 23:56ч.

    Казаха, че са на страната на шиптарите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е смвшно

    01 Авг 2022 0:05ч.

    Трагично е и коя позиция ще заемам... Българи, бдете, но аз съм в неразбория.. Уф

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Авг 2022 0:18ч.

    Смешно е... да си толкова слаб, че единственото ти оръжие да е интригата, е жалко и смешно! Най-сериозно ще пострада АЕЦ Козлодуй, че много им пречи активен на нещастниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой още ли се пита

    01 Авг 2022 5:52ч.

    Сега стана ли ви ясно, защо им е на американците Македония спешно в НАТО и ЕС? Искат да започнат война в Европа в която да предизвикат намесата на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Авг 2022 7:17ч.

    Македония си е в нато и бездруго, няма нужда да влиза в ЕС за война... но пък ако не влезе в ЕС, няма да могат да я изядат. Война без кандидати не става, сега е време и да го осъзнаят нещастниците - никой няма да умре вместо тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • библейска битка добро-зло се разраства

    01 Авг 2022 7:36ч.

    защото няма истина и справедливост. Не може да се живее повече така! Големите лидери знаеха, че е неизбежно, и инвестираха в това! Господ явно го допуска така, както изпрати легиони предвождани от Архангел Михаил с огън и меч да изтикат Сатана и неговите пълчища в преизподнята. Всеки български мъж ще трябва да реши дали е с Haто, или напротив - остава на страната на доброто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пинокио

    01 Авг 2022 11:55ч.

    Къде стои БГ - отговорът е в уроците по история. Нашите елити имат ли някаква аргументирана позиция, защитаваща интересите на държавата? Или бръщолевят тъпотиите на ЕС за ценности и пр.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къци

    01 Авг 2022 16:42ч.

    Аз смятам че е още рано сърбите да пометат шиптарите от Косово,ще трябва да изчакат да избухне зараждащия се конфликт между САЩ и КНР, ако Нанси Пелоси направи своята планирана визита в Тайван на 04.08.2022 година Тогава ще видим дали толкова успешно ще "противодействува" НАТО . . . срещу Сърбия !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи