Сарафов: Иван Гешев разполага с частно външно наблюдение, това е скандално

Сарафов: Иван Гешев разполага с частно външно наблюдение, това е скандално

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Срещу мен се води мръсна, кална война се води. Публикуваните снимки, на които се вижда Петьо Петров, по известен като Пепи Еврото, са от момент, в който трябваше да се видим с Гешев.“ Това каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов пред bTV. 

Те са направени чрез частно външно наблюдение, което е незаконно, добави той и поясни, че именно Гешев разполага с такава наблюдение.

„Тогава, преди 3 години, още се опитвах да поддържам човешки отношения. Иван Гешев искаше да се видим и трябваше там в този ресторант „Осемте джужджета“ да го направим. Той не дойде. Подозирам всичко е направено с тази цел, да бъда заснет“, обясни още Сарафов.

По думите му е ясно кой натиска "ентъра". Снимките се появиха, след като стана ясно, че ще съм гост в предаването "120 минути", обясни още Сарафов. 

"Чекмеджегейт" е от категорията дела, както "Барселонагейт", които винаги са били само и единствено под личния контрол на главния прокурор господин Гешев. Така че това дело, независимо къде е, дали в България или в Щатите, всяко едно движение по него се съгласува и съм убеден, без да имам доказателства за това, но съм дълбоко убеден, че е съгласувано с него персонално" - това заяви още Борислав Сарафов.

Според него Гешев още в началото тръгнал с много сериозен дефицит, но колегите му се надявали, че нещата ще се подобрят. Господин Гешев стана нетърпим за прокуратурата, коментира той. Той разказа, че Гешев често е ходил в ресторант "Осемте джуджета" и че е имал близки отношения с Петьо Петков - Еврото. Аз нямам никакво касателство с казуса "Осемте джуджета", каза Сарафов. 

Той обясни, че е повод за притеснение това, че някой следи него, жена му и малкия му син. Затова и му е била нужна охрана.

"Аз съм този, който първи депозира сигнал срещу господин Иван Гешев. За разлика от него, защото той се уличи във връзки с политици, аз не поддържам никакви връзки с политици", заяви Сарафов и обясни, че политиката и прокуратурата са се преплели една в друга. Той отново повтори, че шефът му "яде ритуално баклава с ромски барони" и ги кани в кабинета си.

"Не знам какво се случва във ВСС, защото не поддържам контакти с тях. Познаваме се, поддържаме институционални контактни, но не сме приятели. Видимо е обаче спираловидното влошаване на начина, по който господин Гешев управлява прокуратурата", отговори той на въпрос кога членове на ВСС са решили, че Гешев трябва да бъде свален от поста си.

Относно механизма за разследване на главния прокурор, той обясни, че не може един човек да е над закона и че е е назрял моментът за въвеждане на такъв закон.

"В никакъв случай", отвърна той на въпрос дали се чувства уязвим. Борил се за нормалност, затова и щял да следва истината. 

"Съдебната реформа е необходима и нужна и аз винаги съм го твърдял"

"Себе си виждам да остана на мястото, на което съм в момента", обясни той. По никакъв начин не желая да ставам главен прокурор, каза още той.

Източници: бТВ, "24 часа"

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • PiiPPp

    28 Май 2023 21:07ч.

    участници в опита за преврат почват да се страхуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нов

    28 Май 2023 21:17ч.

    Разминаване във фактите на Баш следователя. Бил заснет от частно външно наблюдение, което било създадено от бившия шеф на Вътрешна сигурност в МВР, уволнен от Бойко Рашков. Само че Рашков го уволни преди около 1 година, а снимките били отпреди 3 години. Нещо не се вързва. Явно снимките са от прилагане на СРС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    28 Май 2023 21:17ч.

    Хвани единия, удари другия. Тия се състезават кой ще изрече повече лъжи в едно изказване. Ама Кирето не могат да го бият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    29 Май 2023 10:37ч.

    Кирето пък не може и да се доближи до Боко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Мустафа Радев

    28 Май 2023 21:27ч.

    Иван Гешев, главен прокурор – атентат срещу него, заплашен отново с убийство. Наблюдаващ прокурор по делото „Барселонагейт“ – заплашен с убийство. Красимир Каменов – Къро, убит при показна екзекуция в ЮАР. Веселина Томова, разследващ журналист, заплашена с убийство – вече с охрана. Стоян Тончев, разследващ журналист, заплашен да не пише за „определени“ теми и „определени“ лица – също с охрана. Ясен Тодоров, заместник шеф на Следствието, следен с дрон, следен от „частни структури“. ПП демонстративно и нагло с гласовете си лъснаха как искат безогледно да СМАЧКАТ каквато и законност и демокрация има останала на тази територия, ПРОДАВАЙКИ СЛУЖБИТЕ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ. Съобщения има към други лица, които са заплашвани – всичките след „сакралната дата“ – 15 май т.г., когато главният прокурор Иван Гешев скъса оставката си и каза не! на мафията, която е в безпрецедентен брутален щурм да овладее цялата държава в юмрук. На този фон президентът Румен Радев ОТКАЗВА ДА СВИКА КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай шиле

    28 Май 2023 21:36ч.

    С кого да го свика? Със същите тези престъпници ли? И какво да им каже? Не лъжете и не крадете... смешно е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Профилактика

    28 Май 2023 21:32ч.

    От интервюто останах с впечатление, че се нагажда към новата конюнктура - типично за страхливци и нагаждачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    28 Май 2023 21:44ч.

    Доста долно от най-верния слуга на Гешев...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    29 Май 2023 2:40ч.

    Този е много по противен от Гешев. Беше се скатал като някоя пепелянка, и сега се наложи да изпълзи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даниела Николова

    29 Май 2023 2:51ч.

    Този ми прилича на змиорка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    29 Май 2023 10:41ч.

    Не обиждайте змиорките. Гол охлюв е. На тия слузестите така им викам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ао4

    29 Май 2023 3:14ч.

    ау каква погнуса е този

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи