Сарафов даде Гешев на прокурор

Сарафов даде Гешев на прокурор

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещи главния прокурор Иван Гешев днес. Той вече е входиран, предстои да бъде разпределен на случаен принцип на прокурор, съобщи за "24 часа" говорителя на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев.

Сигналът е в 3 направления. Едното е за престъпления срещу правосъдието. Второто е, че Гешев обитава почивна база на прокуратурата в курорта Боровец и третият е за незаконен запис на член на висшия съдебен съвет.

Данните изложени в сигнала са свързани с изказването от вчера на Сарафов пред медиите по отношение на обвинител №1 и съдържат твърдения за три евентуално извършени престъпления от главния прокурор.

Според сигнала на заместника на Иван Гешев, главният прокурор е оказал влияние на наблюдаващия прокурор по делото "Барселонагейт", извършил е незаконен запис на телефонен разговор с члена на Висшия съдедебен съвет Йордан Стоев и е присвоил, като е извършил длъжностно престъпление на вила в Боровец.

Става въпрос за т.нар. вила на регентите в планинския курорт, за която вчера заместник-главният прокурор обясни на пресконференция: "Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване. Г-н Гешев очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост". 

От Софийската градска прокуратура допълниха, че предстои чрез системата за случайно разпределение на делата да бъде избран наблюдаващ прокурор.


Източници: "24 часа", dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • БОЙКА БОРИСОВА

    16 Май 2023 14:38ч.

    Сарафката е много умна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    16 Май 2023 14:39ч.

    На Сарафов му замириса на плячка и тръгна на сафари.Само да не се сменят ролите!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Римският принцип

    16 Май 2023 14:44ч.

    Пръв по време - пръв по право. А който удря пръв, удря два пъти. Атаката е най-добрата защита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    16 Май 2023 14:52ч.

    Сарафов не трябва да забравя, че понякога ловецът се превръща в плячка! В пространството циркулира интересен запис от разговор м/у Г. и С. - кога е искрен С./?/ -преди, или след като е подал сигнала? Треперушко ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Организирането и

    16 Май 2023 15:09ч.

    провеждането на "атентата" срещу Гешев явно не е проведено от самия него, а от тези, които сега продължават натиска за оставката му, вероятно и Сарафов не е безразличен.... И писалият в 14.52 е съвсем прав в разсъжденията си. Най-вероятно този атентат е бил началото на акцията срещу Гешев за отстраняването му. Докъде ще стигне, ще се разбере...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    16 Май 2023 15:11ч.

    Слушам и не вярвам на ушите си-"Сарафов към Гешев: Похарчиха ме, сигурно, ама кво да се прави?!"-https://www.youtube.com/watch?v=6rj6SGMACkw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слушах го

    16 Май 2023 15:21ч.

    А Сарафов още тогава лъже, интонацията му е пренапрегната, даже не се познава гласа му

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "този атентат е бил началото на акцията срещу Гешев за отстраняването му..."

    16 Май 2023 15:25ч.

    Не е "началото" изобщо, а само началото на подмолната борба вече месеци наред... В центъра 'и не е изправен Гешев, а едни други дрогарета. Ритането през пищялите обаче не е само тук, а продължава по вертикалата над колониалния бантустан - превърнат в такъв вече 30 години и кусур. Видимостта, началото, е вече десетилетия назад в Задлоквието, където туморообразуващите сили се подготвят на свой ред от столетия. ... Изминалите две горещи и една студена войни, са жалоните на "запазеният Периметър" и крайните цели на Задкулисието. Победата на едната от двете негативни под-сили - негово реално отражение - ще маркира и ще ни подсети евентуално, коя от концепциите за бъдещето е приложима. Така виждаме предварително възможното развитие на Парадигмата, предъвквана за момента, на към Финала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ..."а само началото"...

    16 Май 2023 15:29ч.

    Да се чете, моля: ...а само видим епизод...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отдалеч

    16 Май 2023 15:36ч.

    Това не са местни разпри, видимо става дума за противопоставяне между два клана на суверена отвъд океана. Вчера Гешев на няколко пъти спомена за близки еврейски връзки, носеше и вратовръзка със символи на Републиканската партия, бил е при техни конгресмени, а от другата страна Боко го мушкат хората от Демократическата като ОБрайън, посланика и т.н. Нещата са по-геополитически отколкото изглеждат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    16 Май 2023 23:58ч.

    Кой е луд да залага на гладен селянин (с каскет) - 'Андрешко, хитрец си ти' и 'Сиромах човек, жив дявол'. Видяхме го колко е силен срещу Иванчева, смешник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сидер

    17 Май 2023 2:31ч.

    абе набута я в затвора...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    16 Май 2023 16:03ч.

    Отстраняването на Гешев звучеше нелепо, когато беше без конкретни обвинения, просто защото наследи Цацаров и определени среди си искат прокуратурата, след което прокурорите внезапно ще станат добри и успешни (като Кирчо и Кокорчо). Но в случая има три конкретни обвинения и те трябва да са във фокуса, а не чувам детайли за тях от защитата - винаги ми е било чудно как хора на високи длъжности си позволяват да грешат по видим начин, като това с почивната база. Редно е да се изчака приключването на въпросното дело, ако се образува изобщо, защото ако е ялово като Барселона гейт, ще остане само мръсотията в публичното пространство, без да има виновен за нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защото ако е ялово като Барселона гейт

    16 Май 2023 17:10ч.

    Кое е защото яловото на Барселона гейт? Боко Мутрата не е барселонски татко ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    16 Май 2023 19:04ч.

    O, Helleborus. Няма какво да се учудваш. Дългите години лежане и нищоправене на голямата част от прокурорите е изгладила мозъците и притъпила чувството за самосъхранение. Мислеха, че като станат несменяеми, за което не трябваше нищо да правят, са хванали Моисея за мандаринките. Това, за което говориш, е на върха. Просто не се усещат, колко глупаво изглеждат понякога. А в долните инстанции какво е... Ум ще ти зайде, ако ти покажа прокурорски "творения", макар в тези преписки да на няма и грам материален интерес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    16 Май 2023 23:57ч.

    Конкретно за почивната база има документи - решение на ВСС, с което се дава на Гешев за стопанисване, което прави обвинението за присвояване смешно. Другите обвинения са същата работа. Сигурно има десетки други поводи за дела към него, но няма да ги изкарат, защото тогава поне половината "елит" - съдебен, политикани, бизнесмени и т.н. трябва директно да се запътват към Централен софийски. Дотолкова са навързани като свински черва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • STARец

    16 Май 2023 16:19ч.

    Те не са виновни--НИЕ ГИ ТЪРПИМ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    16 Май 2023 16:24ч.

    Докато гледа с умиление разпада на една разпаднала се колония, матряла задължително трябва да си пусне шедьовъра "Леле Како" на Контрол... Парчето казва всичко за дълбоката и широка душевност на българския политик и управленец - всичко е цигара, магара, тактика!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щрак

    16 Май 2023 16:57ч.

    Действа като украинец за американски интерес .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сидер

    17 Май 2023 2:33ч.

    не може да се каже по-точно! +++++++++++++++++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хах

    16 Май 2023 17:42ч.

    Чудя се какви мафиоти ще ловят тия двамата, като те самите демонстрират мафиотски взаимоотношения. На лунна светлина, с две ръце дупето си не могат да уловят, камоли някой мафиот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    17 Май 2023 0:02ч.

    'Некои куки май са много лоши мутри' - Ъпсурт 3в1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    16 Май 2023 17:51ч.

    Помня как тоя се държа в Хитрино след катастрофата - арогантно с присъстващите . Не е читав човек .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    16 Май 2023 18:43ч.

    Зам.главен прокурор дава главния прокурор на...прокурор! Смешници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    16 Май 2023 20:03ч.

    сарафов също да бъде разследван за премълчаване, как чак сега се събуди от прокурорския и следователския си сън. Влечуги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    16 Май 2023 21:55ч.

    "Независимата съдебна система умря. Да живее новата зависима съдебна система" Да е независима, колко да е независима, като политиците назначават магистрати. Упадък, каквато е Прокуратурата, такъв е и Съдът. Трагедия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как така името ти ще е Боби бре

    17 Май 2023 0:07ч.

    Абе този Сарафов със странното бащино име "Боби" с каква ли етническа принадлежност е ? Аз имам на село едни кмшии с такива бащини и фамилни имена Боби, Шико, Суни, Мемиш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    17 Май 2023 2:26ч.

    Стана най-накрая каквато я искаше Ристю Бойкикев.Божков се обади от Дубай,чакаме включване от Цецо Белградски.Ми то било просто.Заместник-главния дава на прокурор главния.Сапунката може да продължи,като главния даде на прокурор заместник-главния.Става все по-мътна тази история.Гешев редовно беше на поклонение в Щатите,ясни бяха тесните му връзки с израелци,козирува,че ще арестува Путин и накрая взе,че нарочи Бойко Борисов за главен душманин.Последният пък наистина не е в позиция да го уреди с посланически пост.Явно са излъгали Сарафов,че ако скочи на Гешев ще го изберат за главен.Ако успее заверата всички срещу ГЕРБ/коалиция орел,рак и щука/,може и да се разбере кой е дърпал конците,но погледнато отстрани е жалка и срамна история.За сметка на българите,разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су-25

    17 Май 2023 3:31ч.

    Като в криминален филм престъпниците започват да се прецакват помеждуси само и само всеки един от тях да успее да си спаси кожата за сметка на другия-"приятелчетата".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи