Съпругата на Медведчук се обърна към Зеленски с молба да го освободи

Съпругата на Медведчук се обърна към Зеленски с молба да го освободи

Тя подчерта, че съпругът ѝ не е нарушил нито един закон на Украйна и не е напускал територията ѝ, съобщава ТАСС.

Съпругата на украинския политик Виктор Медведчук, Оксана Марченко, се обърна към украинския президент Владимир Зеленски с молба за незабавно освобождаване на съпруга ѝ, който е задържан от Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

„Аз, Оксана Марченко, съпруга на народния депутат на Украйна Виктор Медведчук, се обръщам към президента Зеленски. Моля ви да предприемете всички необходими действия, за да освободите незабавно съпруга ми Виктор Владимирович Медведчук, който е незаконно задържан от СБУ“, каза тя във видео съобщение, публикувано в сряда в нейния канал в YouTube.

„Виктор Владимирович не е нарушил никакви закони на Украйна и не е напускал територията ѝ“, подчертава Марченко.

 

Според нея Медвечук е преследван незаконно и единствено по политически причини. "Той винаги е подкрепял мира и диалога, хармонията в Украйна. И вие, г-н президент, много добре знаете това", казва съпругата му. "Няма съмнение, че съпругът ми е преследван по политически причини, противно на законите на Украйна и международното право "Животът му трябва да е вън от опасност, очаквам вашия отговор".

Марченко се е обърнала и към турския президент Реджеп Тайип Ердоган с молба да съдейства за освобождаването на съпруга ѝ. Във вторник президентът Владимир Зеленски и СБУ обявиха задържането на Медведчук. Същевременно Зеленски предложи да го размени за украински военнопленници, припомня още ТАСС.

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Абу Гариб Ал Зеленски

    13 Апр 2022 21:34ч.

    Терористъ УДИЛ-овец Зеленски сложи в малкия джоб терористите от ИДИЛ ! Той предлага на Русия, страната с която воюва , да замени заложник украинец за военно-пленници украинци ! Нова страница в историята на Световния Тероризъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебил Смотаняков Московски

    13 Апр 2022 23:17ч.

    Медведчук е бил арестуван за държавна измяна и е бил под домашен арест. Оттам е избягал. Сега е хванат. Прелъстен и изоставен от руските си другари, явно има проблеми с тях, затова не е избягал в РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи