Съпругата на губернатора на Калифорния обвини Харви Уайнстийн в изнасилване

Съпругата на губернатора на Калифорния обвини Харви Уайнстийн в изнасилване

Дженифър Сибъл Нюсъм е една от четирите жени, чиито обвинения станаха основание за делото в Лос Анджелис срещу бившия холивудски продуцент.

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Дженифър Сибъл Нюсъм, съпруга на губернатора на Калифорния, обвини Харви Уайнстийн в изнасилване, предадоха АП и Ройтерс. Тя е режисьор на документални филми.

Жената  Нюсъм свидетелства в понеделник. По думите ѝ, тя е била изнасилена от бившия филмов продуцент Уайнстийн през 2005 г. По това време се е опитвала да гради кариера на актриса и продуцент.

Нюсъм разказа пред съда в Лос Анджелис, че е срещнала Харви Уайнстийн по време на филмовия фестивал в Торонто. 31-годишната по това време Нюсъм е играла роли в киното и телевизията.

Седмици след запознанството им Уайнстийн я е поканил на среща в хотел „Пенинсула“ в Бевърли хилс, Калифорния. Нюсъм смятала, че става въпрос за бизнес среща. Пред съда тя каза, че била изненадана от факта, че трябва да се срещне с един от най-влиятелните холивудски продуценти в хотелски апартамент.

Когато Нюсъм отишла на срещата, Уайнстийн не бил заинтересован от обсъждането на нейните филмови проекти. Той отишъл в банята, извикал Нюсъм и след това упражнил сексуално насилие върху нея. „Бях уплашена. Не бях отишла за това“, каза през сълзи тя в съда в понеделник.

Дженифър Сибъл Нюсъм свидетелства, че Уайнстийн я е изнасилил.

В момента бившият филмов продуцент излежава 23-годишна присъда за сексуални престъпления в Ню Йорк. Той стана лице на кампанията #Аз също преди пет години. Сега Харви Уайнстийн трябва да отговаря пред съда в Лос Анджелис по 11 обвинения за изнасилване и сексуално нападение. Бившият продуцент пледира, че е невинен. Адвокатите му казаха, че сексуалните отношения са били доброволни и са част от „кастинг културата" в Холивуд.

По времето на изнасилването Сибъл Нюсъм все още не се е познавала със съпруга си Гавин Нюсъм, понастоящем губернатор на щата Калифорния. Той не е знаел какво се е случило на съпругата му до периода на публичните обвинения срещу Уайнстийн.

Адвокатът на Уайнстийн Марк Уърксман попита Сибъл Нюсъм защо съпругът ѝ е приел дарение за кампанията си от Уайнстийн. Филмовата режисьорка отговори, че Гавин Нюсъм е върнал парите, дарени от Уайнстийн, след като е разбрал за изнасилването.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • "Сексуалните отношение са част от кастинг-културата в Холивуд!

  15 Ное 2022 11:39ч.

  А бе, то се знаеше, ама сега е официално потвърдено в съда, и то като смекчаващо вината или направо оневиняващо обстоятелство. Сиреч: чукам те - ставаш кинозвезда! Не те чукам - ходи да миеш пода, ама и там, като се навеждаш, пак така. Де да беше само в Холивуд, ами как ли е в България? Дали не е "пак така"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Олд Бояна

  15 Ное 2022 12:13ч.

  И в България е така, а, за съжаление - най-вероятно поне донякъде и ще продължи да бъде, но тук никога не сме правили на по-особени, високоморални и по пуритански взискателни към околните "грешници".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • American dream

  15 Ное 2022 12:15ч.

  Западни ценности…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карачибук

  15 Ное 2022 15:09ч.

  Нюсъм против Вайнщайн - класическа криза в жанра! Тръпнеща от кариерни вълнения актриса отива на среща в хотелския апартамент на холивудското сексуално чудовище. Преди да излезе от дома си, тя дълго се колебае - дали да иде на срещата без гащи или да се премени с еротични, тънки като конгоанска паяжина, прашки. След тези терзания, няма нищо интересно в разказа й. Евреинът веднага приканва посетителката в банята. Посреща я гол и настоява кандидатката за славата също да се съблече - така по-делово ще обсъдят бъдещата й роля. Повечето от гостенките на Харви не се дърпат. Те вече са виждали стотици голи мъже - под душа, във във ваната, в и под леглото, в хладилника и къде ли не още. Някой се смущават единствено от странната премяна на знаменития холивудски режисьор - под душа той е с широкопола шапка, препасал пистолетен колан, в който са втикнати два голямокалибрени сребърни смарт вибратори. От тях се отича гореща еротична струя, вдигаща пара и будеща неистови желания - Харви умее тези работи. Става им любопитно, зениците се разширяват, ноздрите тръпнат, усещат и позната слабост в коленете. После едниният вибратор потъва във Вайнщайн, другият - в гостенката. Сцените от хотел "Пенис Сула" в Бевърли хилс са една обиккновена, леко резлива холивудска боза. Дженифър Сибъл Нюсъм трябва да е благодарна на Вайнщайн, че той овреме й е отворил чакрите и е разкрил грубата шаячна правда. Апропо, под сурдинка се говори, че излежаващият присъда за сексуални престъпления Харви е изнасилил коварно и Гавин Нюсъм, понастоящем губернатор на щата Калифорния и съпруг на Сибил. Събитието е станало на маскен бал, по случай виетнамската нова година. Гавин Нюсъм тогава е редови адвокат, близък до Демократическата партия. На партито е бил е маскиран като амазонски заек, а похотливият Вайнщайн е бил пременен като астронавта Нийл Армстронг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи