Съпругът на заместничка на Гешев си купи апартамент в Рим за 1 млн. лв.

Съпругът на заместничка на Гешев си купи апартамент в Рим за 1 млн. лв.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Съпругът на Даниела Машева, която беше зам. главен прокурор на Иван Гешев, си е купил апартамент в Рим за 1 095 265 лв. Това се вижда от имотната декларация на прокурорката, публикувана от Инспектората към Висшия съдебен съвет. Като произход на средствата за имота в Италия е посочено - "ипотечен кредит, лични средства". Деклариран е ипотечен кредит за 977 915 лв. Апартаментът на Машев, който е адвокат, е от 71 кв. м.

През 2022 г. от заплата и спестявания адвокат Александър Машев се е сдобил и с два поземлени имота в София - един от 2053 кв. м за 47 460 лв. и друг от 3416 кв. м за 135 076 лв. 

Машева също е получила поземлен имот в София, но за разлика от съпруга си тя не е платила нищо за 1130 кв. м. Като основание за придобиване в декларацията е посочено, че това е дарение.

Съпрузите са декларирали и 4 сметки - една от тях е на Машева, а останалите три (една в чужбина и две в България), в които са и по-сериозните суми, на Машев. 

Машева беше една от заместничките на Гешев, махнати от Борислав Сарафов, веднага след като главният прокурор беше уволнен, а той стана изпълняващ функциите началник на държавното обвинение. Тя беше изслушана от Висшия съдебен съвет в защита на Гешев в процедурата по уволнението му. 

След като пое поста Сарафов даде да се разбере, че има данни срещу заместничките на бившия му шеф, но досега не е публично известно да им е потърсена отговорност за нещо.

Самият Гешев е декларирал единствено налични 37 000 лв., както и две сметки в лева. В едната има 11 600 лв., а в другата - 37 377 лв. Гешев, по традиция, не декларира имуществото на жената, с която е във фактическо съжителство - Детелина Ханчева.

Сарафов

И. д. главният прокурор Борислав Сарафов е декларирал, че през 2020 г. ползва безвъзмездно апартамент в София от 159 кв. м. Жилището е собственост на две физически лица.

От 2020 г. Сарафов и съпругата му, която е върховен прокурор, ползват безвъзмездно и БМВ, собственост на "Елидис-клон" ООД.

Сарафов има само 3521 лв. в банковата си сметка, а съпругата му има две сметки с малко над 28 хил. лв.

Другите заместнички на Гешев

Красимира Филипова не е декларирала нищо за 2022 г.

Десислава Пиронева е декларирала, че през 2022 г. е ползвала два апартамента в София, един от които - собственост на майка ѝ и сестра ѝ - безвъзмездно, а другият по договор за наем срещу 1200 лв. (вероятно това е годишният наем). Има и сметка с малко над 170 хил. лв. Освен това е услужила на сестра си със 100 000 лв., както и със 70 хил. лв. на бащата на детето си. В графата вземания Пиронева е вписала и 141 798 лв., за които уточнява, че са "платена сума по предварителен договор".

От декларацията на Пламена Цветанова се вижда, че тя и съпругът ѝ Георги Апостолов, който е шеф на столичната дирекция на КПКОНПИ, имат общо 13 сметки с България в лева и евро. В тях има общо малко над 440 хил. лв.

Сийка Милева - "Заем за послужване"

Бившата говорителка на Гешев - Сийка Милева, и за 2022 г. декларира, че ползва апартамент от 101 кв. м в София, който е собственост на две физически лица. Като "Заем за послужване", безвъзмездно Милева ползва и Фолксваген Туарег. Инициалите на собственика на Туарега са различни от тези на апартамента.

Междувременно обаче Милева има три банкови сметки - за 397 770 лв., 54 449 лв. и 18 276 евро. Като произход на средствата Милева сочи спестявания от заплати и наследство. Има и 10 000 лв. налични.
 

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

  • Кои рискува ПИЧЕЛИ

    24 Юли 2023 19:26ч.

    кой не, гледа по ТВ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кекс

    24 Юли 2023 19:28ч.

    Човекът е решил да прекарва повечко време в изучаване на място на италианските практики за борба с организираната престъпност и мафия... Сигурен съм, че имотът е закупен с ипотечен кредит, който ще се изплаща до пенсия;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Черните Ангели

    24 Юли 2023 19:34ч.

    Време е за Народен Съд....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иска ти се

    24 Юли 2023 20:40ч.

    Ама гроздето е много, много кисело. Дерзай! Интересно ми е only, тази мантра с фалос ли ви я набиват в кратуните?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На тебе ще ти се иска очите ти да не са в устата ти, когато започнеш да се задушаваш

    24 Юли 2023 21:35ч.

    Но вече ще бъде късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой да накаже правораздавателите

    24 Юли 2023 19:53ч.

    Целокупното бълг.население е наясно, че и съдии и прокурори са корумпирани и изобщо не правораздават. Решават според интереса. Имаше апокрифен списък на магистрати с тайни сметки в чужбина, за които не могат да докажат произход и всичко се покри, а всички чакаме справедливост. В провинцията е още по-зле от София. Една корумпирана съдийка от Монтана плаче за дисциплинарно наказание, но няма кой да я накаже, всичко е схема....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАЙНА

    24 Юли 2023 20:37ч.

    Бюджетът на съдебната система е 1ДИН МИЛИАРД 1000 000 000, ЛЕВА. Колкото пенсиите на 200 000 пенсионери за година. Половината постъпления в здравната каса са толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    24 Юли 2023 20:46ч.

    За това често прокурори и съдии "забравят" къде имат имоти: В Гърция, Италия или Испания......а по-пробивните в Лондон и Париж.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    24 Юли 2023 20:44ч.

    Сигурно не яде и не пие, и разходи няма за тия "спестявания" в колонията.Дай го и на нас този способ за съществуване.Това Перпетум мобиле.Че и ние да спестим.Колония-гадна, корумпирана, апотеоз на бедност и деградация.Тия витаят в облаци на блаженство от което само гилотината може да ги снищи или бесилката...Гадна колония. За една територия може да съдите не от центъра на градовете а от периферията им и от най закътаните места, от кофите за боклук може да добиете дори представа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    24 Юли 2023 20:51ч.

    Еми "народът", като си трае значи му харесва.....Преди 400 години на англичаните им писнало и резнали главата на краля, французите - 150 години по-късно -същото, 120 години след това, руснаците застрелват императора, преди 33 години Чаушеско отиде в по-добрият свят...........Ние къде сме??? Пък после сме били колония.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    24 Юли 2023 21:02ч.

    Читателите на дописката не бива да се дразнят, попържат и гневят. Изидор, съпругът на Даниела Машева, е приказно богат човек, дай Боже всекиму. От своя чичо - една трета италианец, една трета конгоанец - той е наследил 200 декара лозя и винарна в Тоскана. А от баща си Изидор, генетически е придобил влечение към класическата музика, в съчетание с богата фантазия, еврейска предприемчивост пюс уменитето за авангардно музициране на флейта. Последната му способност е особено ценена и щедро платена от елитната публика. Машева често съпровожда съпруга си в музикалните му начинания. Концертният календар на дуото е запълнен чак до есента на 2024 г. Усещам как меломаните от "Гласове" нервно потропват с крака, мислейки, че се шегувам. "Не сме чували за такъв флейтист, а за Машева сме сигурни, че не може да различи Бела Барток от Хиндемит" - казват те. Така е, уважаеми, защото не знаете факта, че концертната дейност на Машева и Изизор е само за елитна затворена общност от приказно богати меломани,аристократи. Не искам да навлизам в подробности колко труден е достъпът до това елитно общество и че единствените непродадени билети за концертите на Изидор са най-евтините по около 3000 евро, които аристократите пренебрежително не желаят на купят. Но стига с обяснениятя. Нека преминем към същината. Ето как протича един най-обииновен концерт на Изиодор и неговата асистенка Машева. На сцената първо се появява Изидор със фрак и платинена флейтав ръка. Той се покланя и ляга на кушетка, характерен атрибут за повечето кабинети на психоаналитици. После излиза Машева. Красива, с платинено руси коси, старателно обръснати мустаци и вагина. И тя се покланя. В ръката си не държи ни флейта, ни тромпет, а камшик. С едно сръчно движение тя сваля гащите на Изидор. Осветлението акцентира върху оголения му шиляв задник. Машева със заучено движение на висш магистрат замахва с камшика и почва да налага съпруга си. Той пищи от болка, а тя властно гълчи: "Стига глезотии, прструванко!". След което сръчно завира флейтата в задника на Изидор и строго му нарежда: "Свири, негоднико!". Изидор плахо засвирва. Звукът е приказно чист и омаен! Никой не би предположил, че излиза от набитата в задника на Изидор флейта. Повече подробности - при следващи срещи и а вие събирайте пари за билети за дуото Машева-Изидор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искам да видя имота на Терзиев

    24 Юли 2023 22:00ч.

    Времената са такива, че когато ти напишат статия компромат, трябва да провериш имотното състояние на пишещия, на редактора му, както и на поръчителя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинският министър на отбраната си е купил къща за 7 милиона долара

    25 Юли 2023 0:43ч.

    в южна Франция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи