Съпругът на Нанси Пелоси е опериран успешно, след като бе нападнат в дома си

Съпругът на Нанси Пелоси е опериран успешно, след като бе нападнат в дома си

Американски лекари оперираха успешно вчера нападнатия по-рано през деня Пол Пелоси, съпруг на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси. Специалистите очакват пълното му възстановяване. Това се казва в изявление, публикувано на сайта на председателя на долната камара на американския законодателен орган, съобщава ТАСС.

Както се отбелязва в документа, сутринта на същия ден "Пол Пелоси е бил нападнат в дома си от самотен нападател". Той "заплашил живота" на Пол Пелоси и търсел жена му.

В изявлението се пояснява, че 82-годишният Пол Пелоси е бил откаран в болница в Сан Франциско (Калифорния), "където е бил успешно опериран". Той е имал "счупен череп и сериозни наранявания на дясната ръка и ръцето". "Лекарите очакват пълното му възстановяване", каза кабинетът на говорителя.

Според органите на реда 42-годишният Дейвид Депепи е нападнал Пол Пелоси с чук в дома му в Сан Франциско. Нанси Пелоси не е била вкъщи по това време. Нападателят е задържан от пристигналата на място полиция.

Макар обстоятелствата около нападението да са неясни, инцидентът повдига въпроси за сигурността на членовете на Конгреса и техните семейства, тъй като заплахите към законодателите достигнаха най-високите си нива почти две години след щурма на Капитолия, съобщава БТА.

Членовете на американския Конгрес получиха допълнителни средства за гарантиране на сигурността на домове си, но някои от тях настояват за по-добра защита, тъй като има случаи, в които в домовете им се появяват нежелани "посетители", а заплашителните съобщение към тях зачестяват.

 

 

Коментари

  • анонимен

    29 Окт 2022 9:51ч.

    спрете да пращате оръжие на украина спрете воината която водите с русия преговори и мир няма нов световен ред без русия китаи и индия не се заблуждаваите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво по дяволите ни е еня

    29 Окт 2022 10:03ч.

    За съпруга на Пелоси? Ква ни е на нас тая Пелоси и къф е тоя - голям български учен, велик български поет, певец, актьор, художник, националноотговорен държавник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    29 Окт 2022 12:08ч.

    Да търси Пелоси с чук?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъй-тъй

    29 Окт 2022 13:29ч.

    Думам ти дъще, сещай се снахо!!! Но има ли пилот в самолета да разбере?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи