Съпредседателят на комисията за Македония: Има натиск върху мен от ДАНС

Съпредседателят на комисията за Македония: Има натиск върху мен от ДАНС

Председателят на българо-македонската историческа комисия проф. Ангел Димитров се оплака в студиото на БНТ, че от няколко дни е обект на натиск. Той съобщи, че срещу него е имало донос в ДАНС, поради което от службата са разговаряли с него. 

"Натиск има и срещу мен, вътре, не отвън. Никой не си е позволил директен натиск към нашата комисия, но от три-четири дни аз станах обект на натиск от една много сериозна институция в България, с обвинение, че едва ли не аз предавам интересите на страната", каза той в "Още от деня". На уточняващия въпрос на водещата, проф. Димитров отвърна, че институцията е ДАНС.

Историкът не знае от коя формация е подаден сигналът срещу него.

"Може би гражданска, не знам, но институцията е държавна, която разговаря с мен, това не е и сигнал, това е донос, това се задейства сега, преди три дни, просто не искам да говоря за това, защото е несериозно", заяви проф. Димитров.

Попитан отново кой отправя обвинението срещу него, той отвърна: "Ами някаква неясна формация, непозната. Интересното е, че това се случва сега".

"Никой не знае как сме предали интересите на страната", продължава да се чуди професорът какъв би бил поводът за доноса, за да го обвиняват в такова нещо.

"Продължавам да се чудя как темата за "бърз старт" на Република Северна Македония и за членство в Европейския съюз стана централна, а не би трябвало. Има изместване на темата за необходимата активност. Трябва страната, която е заинтересована, да бъде активната, а не България", каза още шефът на историческата комисия.

"Недопустимо е България да позволи натиск върху себе си", каза проф. Димитров. По думите му в момента се позволява именно такъв, дори и вътре в страната.

 

 

 

Коментари

  • софиянец

    10 Юни 2022 21:54ч.

    ку-ку

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    10 Юни 2022 23:28ч.

    Демократични приоми, няма що.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ... /...

    11 Юни 2022 0:27ч.

    Е нали искахте промяна, ами получавате я в пълна сила - про100кирчовци и ДеБили на квадрат. Да са ви честити...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професорът

    11 Юни 2022 6:52ч.

    Да подкрепим Професорът БЪЛГАРИН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Paдкo

    11 Юни 2022 12:33ч.

    С по една пенсия ли ще го подкрепите?! Той, като комисионер, получва най-малко по 3 максимални пенсии на ранно-пенсионирани фатмаци и ченгета - към 5000лв./месец! Отделно заплатката към БАН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    11 Юни 2022 14:58ч.

    Ако трябва, още толкова ще трябва да му дадем, след като е патриот, защищаващ българските национални интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дерзайте,

    11 Юни 2022 7:16ч.

    Господин Професор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    11 Юни 2022 10:21ч.

    Някой се опитва да подсети за нещо професора, респективно след подсещането да се случи подх реакция - думи или действия. Очевидно е, че не може да става дума за предаване на бг интереси. Е, има лица, които внушават, че заемане на промакедонистки позиции е в полза на бг. интерес. Димитров категорично не е от тях. Следователно, атаката с/у него е по линия на антимакедонизма му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    11 Юни 2022 10:29ч.

    Уточнихме същността на атаката, а сега нека опитаме да изясним посоката, от която идва тази атака. Ще "попитам" само следното - външна или вътрешна. И двете са възможни, но ако беше външна ДАНС по-скоро няма място като инструмент. Напомняне: след гроз лъжа на Петков за напредък в раб на истор.комисия Димитров без колеб изнесе лъжата и разкри действ състояние на нещата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи