Санкт Петербург затвори небето си за полети заради "непознат обект"

Санкт Петербург затвори небето си за полети заради "непознат обект"

Въздушното пространство над Санкт Петербург е закрито за самолети, съобщават руски медии и канали в "Телеграм", цитирани от "Дневник".

Официално е потвърдено само че летище "Пулково" вече не приема самолети - това пише"Комерсант", като цитира съобщение от местното правителство. По-късно петербургската медия "Фонтанка" съобщи, че руското министерство на отбраната е предало в "Пулково" информация за "забелязан необозначен обект".

Причината обаче не бе оповестявана от властите в първите 40 минути след съобщението. В последните месеци летища в Русия биваха подложени на атаки с дронове, зад които се предполага, че стои Украйна, но на прицел на такива действия обикновено са военни обекти.

Данните от платформата за проследяване на полети Flightradar24 сочат, че летището действително не приема пристигащи полети, преустановени са излитащите. Този режим първо бе в сила за час, сега се очаква да продължи до 15 ч. българско време. В небето към момента няма граждански полети, а такива от Москва към Петербург кръжат или се връщат.

Според популярното издание Baza в града е задействан план за случаи на незаконно пресичане на границата и появата на "непознати обекти" във въздушното пространство.

За такъв обект говори и РЕН Тв, която цитира "анонимен източник", за да съобщи, че "в небето има военни самолети, които издирват нарушителя". Тази медия и Baza говорят за закрито въздушно пространство в радиус от 200 км.

 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Truman

    28 Фев 2023 11:23ч.

    Бавно и мъчително се движим към шамарите.... и случката ще е от един път... неочаквано, мощно, необратимо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Системата "Периметър" никога не спи

    28 Фев 2023 11:24ч.

    Ръката на смъртта винаги е на спусъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От тях всичко може да се очаква

    28 Фев 2023 11:24ч.

    Украинското фашизирано ръководство е затънало до шия в собствените си лъжи и престъпления и затова е способно на всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идентичен случай с американското фашизирано ръководство

    28 Фев 2023 11:26ч.

    Край Потомак вече мирише на пърлена перушина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако е американска провокация

    28 Фев 2023 11:32ч.

    Не идва от територията на Украйна, а от балтийските джуджета-психопати. 404 е твърде далеч от Пулково.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия е подготвена: Спасибо, ЦРУ, за наш воздушный щит!

    28 Фев 2023 11:34ч.

    https://topwar.ru/210781-spasibo-cru-za-nash-vozdushnyj-schit.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Фев 2023 12:03ч.

    Преди час го отвориха. https://www.mk.ru/incident/2023/02/28/v-peterburge-otmenili-plan-kover-aviaperelety-vozobnovyat.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    28 Фев 2023 12:05ч.

    Прилича на някаква провокация от прибалтите според мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До ББ

    28 Фев 2023 12:08ч.

    У нас веднага всички нормални системни партии да се обединят и да направят правителсто. ББ да не се кланя на Козяк и да не продава България, треперейки от Магнитски, а да спасява българските интереси и българския народ. За нас българите, който американците го обявят в този списък, става национален герой. Днес Хасан Адемов за пореден път умно е казал: Системните партии могат да се обединят. Само така веднъж за винаги ще бъдат изхвърлени на боклука, където им е мястото наглите психопати от ДБ и нещастниците от ПП, които втора година разиграват и съсипват държавата. Онзи недорасляк джуджето от ДБ заплашва, че или те ще управляват, или ще е хаос у нас чрез американските си началници - с 1-2% подкрепа за неговата партия. А ББ търчи да му се кланя. Шута не него и останалите и стабилно правителство от големите системни партии около неутрален премиер. Американците като видят в кои е силата, ще почне те да се съобразяват с правителството, а не те с него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те не знаят как да започнат да мислят, за да се сетят за българските интереси

    28 Фев 2023 13:19ч.

    Петата българска държава, държавата на "приватизацията", "пазарната икономика", "демокрацията", "евроатлантическите ценности" и всички останали глупости е напълно обречена до година-две, според мен. Дали ще има шеста е под въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 28 Фев 2023 12:08ч.

    28 Фев 2023 13:32ч.

    Не може приятел. Няма как да стане. Бацко се е н@ср@л от страх , паричките му 2 милиарда, са под контрола на американците. Може и да има някакви добри намерения към България, но няма да рискува да ги реализирва, ако с това "олекне" с 2 милиарда...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи