Сандов: Бащата на Кирил Петков е изразил гражданска позиция за АМ "Струма", няма шуробаджанащина

Сандов: Бащата на Кирил Петков е изразил гражданска позиция за АМ "Струма", няма шуробаджанащина

Борислав Сандов Снимка: БТА, архив

По казуса с Кресненското дефиле и трасето на АМ "Струма" в района и изразеното мнение от бившия министър на регионалното развитие Николай Нанков за намеса на бащата на премиера, министърът на околната среда и водите Борислав Сандов коментира пред БНР: "За никаква шуробаджанащина не може да става въпрос и за никакво официално участие на бащата на Кирил Петков в този процес."

"Докато няма решение на Народното събрание, аз ще продължавам да действам по начина, по който са ни избрали, с коалиционното споразумение", каза пред БНР вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов за трусовете в управляващата коалиция и възможните варианти за управление занапред - правителство на малцинството или програмен кабинет. 

България вече губи пари от Европа, изтъкна вицепремиерът и даде пример с липсата на решение за енергийния преход във въглищните региони. "Ние вече губим пари от Фонда за справедлив преход, поне половината за тази година, а те са над 150 милиона. Вече губим пари от липсата на начало на Плана за възстановяване и устойчивост. Ако това се забави, тези средства, които биха идвали по тези две направления, са всъщност милиарди и това са пари, които ще бъдат пропуснати за българската икономика и българските граждани."

През годините са развивани грешни политики за разчистването на речните корита, подчерта Сандов в предаването "Преди всички" след поройните дъждове през уикенда. "Корекцията на реките често пъти води до наводнения, въпреки че се прави за превенция от наводнения. Реките сами правят своите речни корита в зависимост от самия речен оток, те се изменят във времето. Човекът, в опит да нагоди своята дейност, понякога ги изправя, слага стени". Няма пари за превенция от наводнения, обикновено тези пари се отпускат за последствията, заяви екоминистърът.

По казуса с Кресненското дефиле и трасето на АМ "Струма" в района и изразеното мнение от бившия министър на регионалното развитие Николай Нанков за намеса на бащата на премиера, министърът на околната среда и водите коментира: "Бащата на Кирил Петков няма никакво касателство, ако говорим за официални действия, официални решения и участие на лица по официален ред в този процес. Нито е част от проектанта, нито е част от изпълнението, нито е част от някоя от институциите, които вземат решения по този въпрос. Това е абсолютна спекулация. Това, което е правил бащата на Кирил Петков, е, че е изразявал своята гражданска позиция по тази тема. За никаква шуробаджанащина не може да става въпрос и за никакво официално участие на бащата на Кирил Петков в този процес."

Днес МОСВ ще представи отчет за свършеното през шестте месеца от началото на мандата.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл

 

Коментари

  • Сандов: Бащата на Кирил Петков е изразил гражданска позиция за АМ "Струма", няма шуробаджанащина

    13 Юни 2022 9:36ч.

    Сандов - хупца!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Реките сами правят своите речни корита в зависимост от самия речен оток, те се изменят във времето."

    13 Юни 2022 9:37ч.

    пейзанът е гений!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "България вече губи пари от Европа, изтъкна вицепремиерът и даде пример с липсата на решение за енергийния преход във въглищните региони."

    13 Юни 2022 9:45ч.

    Алтернативно-умния Сандов не е ли прочело, че в Германия, Англия, че и Гърция се рестартират всички въглищни централи или е му е сведено до знанието, но поръчаното му активно мертоприятие е да съсипе бг-въглищната енергетика, за да бъде съхранен въглищния ни ресурс за големите батковци в ЕС?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корабчето плува, плува, като в океан

    13 Юни 2022 9:53ч.

    Аха не е шуробаджанащина. Таткото за всеки обществен проблем защитава народа, как пък не. Тези да ги приказват на 12те наивници, които търсят под дърво и камък, да им подгъзуват на идиотщините.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    13 Юни 2022 10:25ч.

    Здравейте циркаджии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    13 Юни 2022 10:33ч.

    А ти бейбиии, сигурно си личен адвокат на семейството? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    13 Юни 2022 10:41ч.

    Аз пък хич даже не съм си и помислял за шуробаджанащина. Направо си казах "дебилщина".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А другите граждански позиции

    13 Юни 2022 10:44ч.

    Защо не пубикувате, а само тази на бащата на Киро?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    13 Юни 2022 11:46ч.

    6 милиона българи имат гражданска позиция. Нека да чуем всяка една. Защо само на бащата на американската подлога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    13 Юни 2022 11:51ч.

    колеги, вий си ги избрахте тея неграмотници и това лекенце, бакалавър по география....пфууу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 13 Юни 2022 11:51ч. колеги, вий си ги избрахте тея неграмотници и това лекенце, бакалавър по география....пфууу

    13 Юни 2022 11:54ч.

    машинките, машинките...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    13 Юни 2022 12:30ч.

    Министърчето Е НЕПОДГОТВЕНО за какъвто и да е пост над дребен чиновник в държавната администрация. Бащата на простокирчо е дал интервю още м. година, в което казва: "Какво ми дала България? Нищо! Канада ми е дала много." Ето кой и как е възпитавал младото простокирчо, ето кой и сега му е основен ментор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи