Съкращават отоплителния период в Италия, намаляват температурите в сградите

Съкращават отоплителния период в Италия, намаляват температурите в сградите

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Температурите на въздуха за промишлените сгради се намаляват на 17 градуса, а за всички останали на 19 градуса включително и частните жилища, съобщава кореспондентът на БНР в Италия. 

Италианското министерство на Екологичния преход издаде нов указ за отопление през зимата. Съобразен е с Плана за намаляване потреблението на природен газ. Предвижда по-кратък зимен период за отопление и по-ниски температури за отопляемите помещения.

Пусковият период на отоплителните инсталации се намалява с един час на ден, а експлоатационният срок на предстоящия зимен сезон се съкращава с 15 дни - началната дата се отлага с 8 дни, крайната се изтегля със 7 напред. 

Датите варират между 8-ноември до 7-и април. Италия е разделена на 6 зони, от които без ограничения са алпийските райони. 

При наличието на особено тежки климатични условия, общинските власти могат чрез свои мотивирани разпоредби да разрешат включването на отоплението и извън определения период.

Схемата не се отнася за болниците, детските градини и ясли, плувните басейни, сауни и други подобни, както и сгради, използвани за промишлени, занаятчийски и сходни дейности.

Температурите на въздуха за промишлените сгради се намаляват на 17 градуса, а за всички останали на 19 градуса включително и частните жилища. 

Коментари

  • Petar Simon

    07 Окт 2022 16:16ч.

    Ми аз в най-нормални времена не постигам температура от 19 градуса в жилищните си помещения, така че няма никаква драма от подобни ограничения...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новото правителство...

    07 Окт 2022 17:21ч.

    като старото. Има ли изненадани?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи