Съдът спря демонтажа на Паметника на Съветската армия

Съдът спря демонтажа на Паметника на Съветската армия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Административният съд спря демонтажа на Паметника на Съветската армия. 

По искане на "Възраждане" Административен съд София град разпореди да бъдат прекратени безусловно действията по демонтаж на монумент „Паметник на Съветската армия", извършващи се в Княжеската градина в гр. София, които не се извършват в изпълнение на представен административен акт или на закона.

Като мотиви съдът посочва, че не е представен административен акт, нито договори, от които да става ясно, какво следва да стане с фигурите след демонтажа, къде следва да се откарат, как трябва да се съхраняват, ще се предприеме ли реставрацията на паметника, каква част от отпуснатите средства ще се отделят за демонтажа, каква част за съхранение и охрана и каква – реставрацията и последващото монтиране на вещта, кои длъжностни лица следва да упражняват контрол по изпълнение демонтажа и реставрацията на паметника.

Представените доказателства не установяват действията да се основават на закона или на административен акт, нито да целят запазване и защита на вещта – частна държавна собственост. Не установяват и че е налице акт на управление на такава.

Разпореждането подлежи на обжалване от областния управител на гр. София в тридневен срок от издаването му.

Разпореждането подлежи на незабавно изпълнение от органите на полицията.

Съдът отхвърли искането на сдружение „Гражданска инициатива за демонтиране на паметника на Съветската армия" за конституирането му като заинтересована страна по делото.

По искане на сдружение „ИЗПРАВИ СЕ БГ" Административен съд София град разпореди да бъдат безусловно прекратени действията извършвани от длъжностни лица от Областна администрация на област – София-град по демонтиране и нарязване на бронзовите фигури на „Паметника на Съветската армия".

Според съда фактическите действия по демонтиране и нарязване на бронзовите фигури на "Паметника на Съветската армия" не се основават на административен акт или на закон и се явяват неоснователни по смисъла на чл. 250, ал. 1 от АПК.

Съдът остави без уважение искането на сдружение „Гражданска инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия", представлявано от Кубер Сапарев, за конституирането му като заинтересова страна по делото.

Разпореждането може да се обжалва в тридневен срок от издаването му по реда на глава ХІІІ от АПК.

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • Да живее Възраждане!

    19 Дек 2023 16:58ч.

    Да живее Възраждане! Единствената българска партия в парламента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Скеле ЕООД"

    19 Дек 2023 18:14ч.

    Ние, работниците от тая фирма, извършила демонтажа на МОЧА, с гордост съобщаваме, че Разпореждането на АССГ, което със сигурност ще бъде отхвърлено от ВАС като малоумно, се появи точно в деня, в който окончателно завършихме прочистването. Няма нужда от съдебно разпореждане за спиране на демонтажа, след като той вече завърши. Оценяваме като особено забавен фактът, че Израждане ликуват от едно разпореждане, което е без всякакво значение. Демонтажът е факт и костя копейкин би могъл собственоръчно да възстанови парчетиите от МОЧА с помощта на курнела и маяма. МОЧА го няма и няма да се върне повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единствената българска партия в парламента

    19 Дек 2023 18:17ч.

    Единствената българска партия в парламента ВЪЗРАЖДАНЕ е патерица на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    19 Дек 2023 18:36ч.

    Това са евтини фоерверки. Демонтажът на паметника е "спрян" след демонтирането на този паметник. Иначе, Възраждане можеше превантивно да не допуска демонтирането му, ако бяха подкрепили Григорова. Но, вместо това привържениците на Възраждана проведоха яростна кампания срещу нея, след като дори на втория тур имаха главен аргумент да не се гласува за нея защото била "циганка".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    19 Дек 2023 18:54ч.

    ............. или са неграмотни управленци или умишлено " работиха " през празниците и крана го докараха по тъмно знаейки че е незаконно . Наистина трябва финансово ухапване да им дойде юридическата грамотност !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АСЕН МИХАЙ

    19 Дек 2023 19:51ч.

    Всяка присъда е след определено престъпно поведение , а не преди него .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо пич

    19 Дек 2023 21:01ч.

    Да ти се изМОЧА в празната кратуна целият български народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пич, не зная от кое "Скеле" си,

    19 Дек 2023 23:31ч.

    но на резачите на паметника скоро може да им се спече фъшкията. Както винаги (в България) ще пострадат изпълнителите, а не поръчителите. Във всеки случай все някой от флексаджиите я крак ще счупи, я глава, а може и от скеле да падне. Тъй че вместо "Скеле ЕООД", по-добре да се преименуват на "Ниска трева ЕООД" и да работят някъде по земята. Помни ми думата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Иванов

    20 Дек 2023 8:10ч.

    Административният съд-София град разпореди да бъдат прекратени безусловно действията по демонтажа на монумента "Паметник на Съветската армия", извършващи се в Княжеската градина, които не се извършват в изпълнение на представен административен акт или на закона. Сиреч, демонтажа е незаконен. Защо? Защото в Областна администрация всички са калинки. Документа, основният който липсва е Разрешение за строеж / за демонтаж. Съгласно ЗУТ, Чл. 148. (1) Строежи могат да се извършват само ако са разрешени съгласно този закон. (2) (Изм. - ДВ, бр. 13 от 2017 г.) Разрешение за строеж се издава от главния архитект на общината. Разрешение за строеж се издава от главния архитект на общината. (3) (Доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 33 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г., изм. - ДВ, бр. 66 от 2013 г., в сила от 26.07.2013 г., изм. - ДВ, бр. 98 от 2014 г., в сила от 28.11.2014 г.) Разрешение за строеж се издава от: 1. областния управител - за обекти на техническата инфраструктура с обхват повече от една община или за обекти с регионално значение; и т.нт. И какво не можахте да накарате гл. архитект на район Средец да подпише такова разрешение. Областния управител лично се изплаши да го издаде. Всеки обикновен технически ръководител на всяка фирма, щеше да ви обясни, че следва да има одобрена строителна документация, включваща одобрен проект, наличие на строителен надзор, и естествено Разрешение за строеж/демонтаж. Това е административния акт. Да де, ама той се обявява и се обжалва в 14 дневен срок. Това ли ви накара да го прескочите. Както и да е. Ние сме в Р България и какво ще стане на обжалването е Божа работа. Но вече има основанието, на което Боби Сарафов, вместо да се крие, може спокойно изкара Вяра Тодева от тоалетната и да заведе производство за умишлено разрушаване на частна държавна собственост на стойност, ако не се лъжа, дадена в Акта за държавна собственост на 21 и кусур милиона лв. А е умишлена, защото не е спазено задължителното предписание от МК за спиране на демонтажа на 12.12.2023 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Дек 2023 9:32ч.

    Господин Иванов. Вижда се, че сте наясно с материята, поради което Ви моля да посочите дали въпросният "Монумент" е под юрисдикцията на МК, за да е то органът, който следва да издава ПМА. Освен това дали за издаването на въпросното ПМА е спазена процедурата по АПК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе

    20 Дек 2023 10:36ч.

    Ами, самият монтаж на МОЧА е незаконен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • yyyyfffff

    20 Дек 2023 11:16ч.

    А се спри с тъпата Григорова щото тя е служител на Отворено общество и подкрепя ЛГБТ и не е по-различна от "новите" другари. Да бяхте вий подкрепили човека на Възраждане че поне той е на място, аре и аман от прости идиоти, ще се научите да се споразумявате с Възраждане ако искате изобщо да ви има, ще видите сега как ще изпаднете от борда, щото хората искат да видят че работите заедно с Възраждане а не срещу тях и просто ще ги изгубите и малкото които имате сега. Да го духате както казваме по български.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до С.А.М.

    20 Дек 2023 11:20ч.

    до С.А.М. - "щото била "циганка"" - откъде ги измисляте тия простотии, ей затова хората ви мразят и ще си изгубите и малкото електорат, дори и тях отвращавате с глупостите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • асссс

    20 Дек 2023 12:29ч.

    боклук изрод дебил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z Т.М.

    19 Дек 2023 17:00ч.

    Я! ние сме имали съд!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вкарани в затвора

    19 Дек 2023 18:56ч.

    То паметникът така или иначе го унищожиха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унищожиха го

    19 Дек 2023 19:35ч.

    Но с него унищожиха и БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pepita

    20 Дек 2023 1:07ч.

    Да,след събитията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Градски Либераст

    19 Дек 2023 17:07ч.

    Сега да го върнат обратно, но да го осъвременим малко. Статуята на украйнеца с пушкалото, ще я промениме малко и ще стане Бандерата. Булката , ще и сменим лицето с това на Зеленски. Така ще малко транс- джендър , евро-атлантическо . Бебешора ще е Джордж Сорос. Хем бебе хем 80г старец. За статуята на работника мисля, Бай Кенет най-отива. Човека толкова се труди. Но трябва да махнем балерефите, тия са стари трябват ни съвременни. Предлагам от ляво да турим следната сцена : Султан Пеевски седнал по турски, а Христо Иванов му носи кафе и му предлага баня. В далечният ъгал се вижда ханама, където Мирчев и Асен сапунисват Бойко. За десният балереф предлагам пасторална картина. Парк Киро и Лена бутат бебешка количка, в храстите до тях Мис Бони язди розово пони. а отсреща Елена Миро пасе росна тревица. А фронтално на паметника ще турим надпис : От благодарният български народ за Галя от посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евроатлантическа ценност

    19 Дек 2023 17:07ч.

    След дъжд качулка, както се казва - когато вече е нарязан и демонтиран. Защото в петък областната управителка излъга, че е в командировка и не е получила съобщението с определението за представяне на документите за демонтажа в еднодневен срок. Но неспазването на закона от правителството на Денков - Габриел и тяхната областна управителка е евроатлантическа ценност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • позорът МОЧА

    19 Дек 2023 18:21ч.

    Именно,след дъжд качулка. Не можем да не оценим фината ирония на ситуацията - съдът спира демонтаж, който вече е свършен и по моему се надсмива над вносителите на жалбата. Защото Разпореждането е само къс хартия и аз залагам 1000 евро, че ВАС ще го отхвърли. В Княжеската градина в София никога повече няма да има тази нарязана на парчета грозотия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледам пуснали обществена поръчка за реставрация и на Паметника на Шипка. Интересно дали ще го реставрират като мавзолея и ПСА-то?

    19 Дек 2023 18:28ч.

    Никога не казвай никога, преди да си си намерил място на колесника на американския транспортен самолет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грозни родители имаш

    19 Дек 2023 18:29ч.

    Затова нямаш усещане на хубавото. Полуунищоженият ПСА с години ще ви моча във фашистките усти. Приемайте го вече като народен фалос, който ви моча в устите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    19 Дек 2023 18:44ч.

    ...къде точно ги залагате, мочен позоре?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е сатана

    19 Дек 2023 17:07ч.

    Сега следва незабавен арест на абсолютно всички, участвали в терористичния погром над паметника - от областния управител до краниста!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • елена митрофанова

    19 Дек 2023 18:23ч.

    Не само това! Трябва да бъдат немедленно изпратени в затвор със строг режим в ДНР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 4i4o 4ep

    19 Дек 2023 17:07ч.

    Ами то днес изтече новината, че ПСА вече е нарязан. Сега какво? Ще го лепят обратно с Капчица?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадин Костадинов

    19 Дек 2023 18:27ч.

    Аз имам грижата, братя! Лично ще го залепя със собствената си кръв! А после, като спечелим изборите с 80% и съставим правителство, ще си построим още един, за да ни брани от фашистите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не ще го възстановяват

    19 Дек 2023 18:34ч.

    Парче по парче, по снимка, в затвора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ротация,дерогация , дегенерация

    19 Дек 2023 22:48ч.

    Българските нацистки свине,трябва да възстановят паметника,а прокуратурата да разследва престъпната им дейност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    19 Дек 2023 17:09ч.

    Да нарежеш Паметни олицетворяваш благородна кауза _ Победата на фашизма, за която принос има и Първа Българска Армия, при това без разрешение без съмнение е тежко престъпление! Но в България няма Прокуратура! Тези които искат унищожаването на такъв паметник, следва да бъдат съдени като подръжници на фашизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, да, ама не!

    19 Дек 2023 17:35ч.

    Къде виждаш Първа Българска Армия в ПСА?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скулптор Стефан Стефанов, проф.Иво Христов, Клара Стоименова

    19 Дек 2023 18:00ч.

    Народна Медия, анти-СМРАД. 71,4 хил. абонати https://www.youtube.com/watch?v=56xLYbTY-OQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първа българска армия в състава на Съветската армия -

    19 Дек 2023 18:02ч.

    Трети украйнски фронт ( бившия Степен фронт, наименуван "Украински" през 1943 г. за освобождението на УССР от фашистките германски, румънски и унгарски войски) участва в освобождението на Югославия, Унгария и Австрия от германския нацизъм и фашизъм, и от фашизма на геманските сателити в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами, не ми се крийте зад съвсем други факти, които не са изобразени в ПСА

    19 Дек 2023 18:11ч.

    И коя точно фигура в МОЧА е и/или символизира български войник, като няма нито една?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма я фашистката ти майка,

    19 Дек 2023 18:32ч.

    независимо, че е антифашистки паметник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дарина григорова

    19 Дек 2023 18:33ч.

    Kubis е напълно прав. Всички, осквернили тая светиня, трябва да бъдат осъдени на доживотен затвор. Освен това задължително трябва Владимир Владимирович да ни денацифицира! Най-добре е още по Коледа да стане това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    19 Дек 2023 20:07ч.

    Четете малко повече! Преди да пишете. като един, дето смята, че историята се пренаписвала. Без дори да се постарае да провери. А истината е, че в Югославия срещу германската армия воюва цялата Българска войска. В Унгария и Австрия - само Първа армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    19 Дек 2023 20:09ч.

    Късно някой се сети да кръсти паметника "антифашистки". Опорката дойде след дъжд качулка. Даже и без да се види където и да е на "паметника" момент от тази борба на БЪЛГАРИ срещу БЪЛГАРСКИ фашисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оооps, viva!?

    19 Дек 2023 21:15ч.

    Не цялата Българска армия участва в освобождението на Югославия, защото Трета българска армия остава в резерв в Царство България, в случай че 340-хилядната турска армия на турско-българската граница атакува 37-а армия на Трети украински фронт на Съветската армия. Първа, Втора и Четвърта български армии участват в освобождението на Югославия, като част от Съветската армия, но само Първа българска армия продължава освободителния си поход в Унгария и Австрия. Царство България е било едновременно във война със САЩ, Великобритания, с нейните колонии - Индия, Австралия, Канада, Нова Зеландия и всички останали, и с Германия. Затова не е била в състояние да воюва срещу нацистка Германия като съюзна на съюзниците на СССР - САЩ и Великобритания, с нейните колонии - и е била включена в състава на Съветската армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изказваш се неподготвен, viva

    19 Дек 2023 21:59ч.

    Разгледа ли композицията "Посрещане на Съветската армия в България" - барелефът от лявата страна на Паметника на Съветската армия? Там има посрещач в цивилни дрехи с пушка в ръка - от съпротивителното движение срещу фашизма в Царство България. Това е достатъчно свидетелство, че е имало антифашистка борба на българските антифашисти с българските монархофашисти. Ти, обаче, бързаш да се изкажеш, нали? Виж снимка на барелефа: https://glasove.com/novini/premahvaneto-na-psa-zacherkva-balgarskite-zhertvi-v-borbata-sreshtu-natsizma

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо да е късно??? Онзи ден Владимир Владимирович обяви нова фаза на борбата с Фашизма - докато половината от Европа стане атомно бунище!!!

    20 Дек 2023 8:15ч.

    Така че даже бягаме пред бурята... А предвидливите - да бързат да емигрират - кой във Виетнам, кой в Южна Африка, най-малко в ДиярБакър при комшиите турци... То, ядреното бунище ще се реализира за някакви си часове, а не с години!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Дек 2023 9:24ч.

    Чудесно! Единственият българин, борещ се с оръжие срещу монархофашизма в Царство България! На фона на армията АБФК! Които си построили паметник на Съветската армия. Което "съветска армия" също не е ясно какво е. Защото на 9-ти септември 1944 г. в София влизат части на РККА... Или точно обратното - паметник на Съветската армия е точно раболепие пред СССР, защото РККА е преименувана на Съветска армия през февруари 1946 г. Когато Царството е било окупирано. Та - за каква антифашиста борба иде реч?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Дек 2023 9:28ч.

    След като не се знае какво означава част от армията да бъде оставена в резерв... Няма шанс да разбере каквото и да е, свързано с военното дело. Освен това Първа българска армия, участвала в състава на 3-ти Украински фронт в Австрия и Унгария не е онази Първа армия, която се бие в Югославия. Сборна е - съставена е от части от останалите армии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva, защо се правиш на слабоумен?

    20 Дек 2023 14:05ч.

    Обиколи градовете и селата на България и ще се увериш колко много паметници на партизани, ятаци и въстаници има срещу монархофашисткия режим в Царство България, установен с античовешкия кървав преврат от 9-и юни 1923 г. С няразването на Паметника на Съветската армия победителна на фашизма и нацизма в Европа и в Далечния Изток, мръсните фашисти - убийци на деца и на цивилни поданици на н.ц.в. Борис III, без съд и присъда, отнова разпалват огъня на започнатата от тях гражданска война в Царство България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Дек 2023 15:53ч.

    Чудесно е това, че знаете какви ПАМЕТНИЦИ има на борилите се с фашизЪма и импеиализЪма! Расъл съм в това време и са развеждали наляво-надясно да се запознаем с тях, та не е нужно друг да ми обяснява. Поради което трябва да сте слабоумен, за да не направите разлика между тях и въпросния Монумент! Който менумент в ПАМЕТ на какво е построен? За да е паметник? А между другото за тази епична антифашистка борба колко пъти през времето на ВСВ е съобщавано от радио Москва, което е споменавало точно това, а не за някакви междуособици, обиране на мандри и др., състояли се по географските ширини? Хайде да не се мъчите много - само ВЕДНЪЖ! За да сте наясно колко е била епична борбата. А за кое конкретно събитие е ставало дума е добре да проверите, щом темата ви интересува. Дълбоко е потънало в забвение. За да е някакъв антифашизъм точно причината за отстояване на този монумент. И не на самият монумент, а на присъствието му на конкретното място. Защото, до колкото е известно, той ще си съществува някъде другаде. Имате ли представа колко пъти е местен паметника на Приморци във Варна? И това паметник на БЪЛГАРСКИ войници, загинали в Сръбско-българската война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    19 Дек 2023 17:09ч.

    Е, той, паметникът вече обезобразен и унищожен, но пък е останало достатъчно, за да бъде новия паметник, който ще се казва УСЕРА НА СГЛОБКАТА!... За да помнят идните поколения!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мая Манолова

    19 Дек 2023 18:29ч.

    Не е унищожен! Запазени са парчета от него и аз собственоръчно се заемам с възстановяването им! И Корнелия ще помага!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мая може

    19 Дек 2023 18:34ч.

    Корнелия е заета с обгрижване на единствено дете в САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Дек 2023 15:56ч.

    Верно ли ВЕЧНО обезобразен? Така се говореше като демонтираха и паметника на Цар Освободител. После извинения?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    19 Дек 2023 17:10ч.

    Браво! Ама сега ще стане една...да стърчи нещо обезобразено незнайно докога. Освен ако простаците от герб, дб, дпс и пп, с раирани дрехи, не ги хванем да го поправят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    19 Дек 2023 17:11ч.

    ...филмът "Топло" отдавна ни е разказал тази история, но по забавен начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо да стърчи обезобразено , бе ПопВечерко? Ше монтират горе една дузина бесилка! За радост на гражданството...

    20 Дек 2023 8:23ч.

    Знаеш ли колко мераклии има да виснат там , даже само от днешния политически елит?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    19 Дек 2023 17:15ч.

    Да ходят да настигнат краката, днес отлетяха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Svetla

    19 Дек 2023 17:16ч.

    Поне са запазени баралефите и статуите на двата постамента ( поне не съм видяла информация да са свалени и те ). И това не е малко, можеше и тях да разрушат, а сега има шанс поне те да останат. А нарязаните части най - добре директно да ги изпратят към Димитровград, там никой повече няма да посмее да им посяга и ще бъдат изложени на видно място в техния огромен парк. За София ще остане комплекса с баралефите и другите фигури в предната част. И на който паметника му боде в очите заради това, че бил най - високия паметник в София, да замълчи завинаги най - после !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    19 Дек 2023 17:37ч.

    За София ще остане и срамът от това, че софияци допуснаха поругаването на историята ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    19 Дек 2023 17:46ч.

    ПСА символизира поругаването и подмяната на българската история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    20 Дек 2023 11:44ч.

    Е, как няма да го допуснат - това са 8 - те % избиратели на ПП-ДБ и всичките са в София.Винаги може да се наберат средства и да се изгради нов паметник. Не в днешното време, но някой ден ще стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    19 Дек 2023 17:18ч.

    Що ли ми се струва че някой трябва да плаща за некадърността си от собствения джоб. Да се събере цялата банда която участваше и да се разбират кой колко ще вади.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    19 Дек 2023 17:25ч.

    Ся след А съдът да каже Б. Трайчо и Тодева с оксижен в ръка и бронзов припой марш на скелето лично да възстановяват фигурите. Гледката, как се ветреят на скелето и правят нещо смислено с ръце ,цена няма да има

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АСЕН МИХАЙ

    19 Дек 2023 19:49ч.

    Преди това съд за умишлено разрушаване на собственост, в особено утежняващи престъплението обстоятелства .Нанасяне на морални щети на не малко хора .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    19 Дек 2023 17:26ч.

    Да запазят засега скелето. Може да се наложи обратно да заваряват фигурите. Тодева дали може да заварява?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    19 Дек 2023 17:35ч.

    Ще я научим. Със захарче и ток и мечка кара колело

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • академичен плъх

    19 Дек 2023 17:27ч.

    Досега полицията пазеше нарушителите, сега кого ще пази?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е след дъжд качулка

    19 Дек 2023 17:28ч.

    Оказва се,че при това е уникален и няма друга композиция в света с три фигури. Уникални простаци и единствени в света се радваха на рязането на паметника. Някой се плашели като минават покрай него. Бих казал, че сега трябва да се плашат тези които го организираха, извършиха и радват все още от кармата която ще носят и поколенията им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    19 Дек 2023 17:28ч.

    Кой и как ще поеме отговорнистта за тоя вандализъм ?!? Кой ще плати щетите лично, защото така се носи отговорност?!? дай България ли, в едно с тиквата и дъпъсъ ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Главният виновник

    19 Дек 2023 17:29ч.

    Главният виновник е Денков, който още същия ден можеше да спре демонтажа, но не пожела и остави областната управителка да се разпорежда с рязането.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Погожин

    19 Дек 2023 17:31ч.

    В Париж има паметник на Хитлер, който стои и до ден днешен. Да помолят Макрон да им го даде и да го сложат на постамента. Докога ще ни управляват ПЕДЕРАСТИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще се забави, но...

    19 Дек 2023 17:34ч.

    ... няма да има отмяна! Мястото на МОЧА е в музей, където да не се забравя за фалшификацията на историята от марионетната коминтерновска власт в България. Демонтажът и преместването му в музей е най-вече в памет на жертвите на комунистическия режим, обявен за престъпен със Закон у нас. Да не се повтаря такъв режим никога повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до антикомуниста 17:34

    19 Дек 2023 17:40ч.

    Ако следваме вашата логика, да разрушим почти целия Рим и Ротондата, защото римляните са преследвали и убивали християните. Пършивци , спрете и се скриите по дупките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • престъпна сглобка

    19 Дек 2023 17:40ч.

    Предишният режим бил престъпен, а сегашната сглобка как да я наречем, освен престъпна сглобка, защото неспазването на закона има едно единствено определение - престъпление, а сглобка, която не спазва законите е престъпна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    19 Дек 2023 17:45ч.

    МОЧА не е разрушен, престанете да лъжете. Ще бъде преместен и ще можете да му се кланяте, колкото искате, но вероятно ще ви се наложи срещу такса за вход в музея (която ще отива за поддръжка), което комунистите не обичат да правят. Комунистите винаги гледат да се уредят безплатно и някой друг да плаща. Крайно време е да разберете, че трябва да си плащате личните сметки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фашистка сглобка

    19 Дек 2023 17:52ч.

    Паметникът на Съветската армия не е МОЧА, това е антифашистки паметник и сглобката, която го реже е фашистка сглобка, видяхме ви, как спазвате законите. Но сглобката се състои от видни мафиоти и мошеници, какво да очакваме друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МОЧА /монументът на окупационната Червена армия/ е тотем за поклонение на коминтерновските марионетки в България, благодарни на съветската армия за преврата и заграбването на властта

    19 Дек 2023 18:09ч.

    Комунистическата власт в България идва с преврат на 9-ти 1944 г., без свободни избори, т.е. НЕЗАКОННО, но затова пък с БРУТАЛНО НАСИЛИЕ. Така, както сега вашия идол Путлер анексира Крим и суверенни украински територии, проведе фалшиви избори, за да назначи НЕЗАКОННО кремльовски марионетки да управляват заграбените територии, като асимилират украинските народи, защото бяха забранени свободата на словото, свободата на вероизповеданията, образование на родните езици, дори правото на здравеопазване, пенсии, социални помощи за всеки, който не се откаже от родното си гражданство и не приеме рашистко гражданство. Аналогията тогава и сега е почти пълна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оглупял от гледане на кабеларки!

    19 Дек 2023 18:35ч.

    Невежи троле, в първото правителство след ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ начело с превратаджията Кимон Георгиев има само 4-ма комунисти. Оглупял от гледане на кабеларки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ****

    19 Дек 2023 18:46ч.

    МОЧА - Монумент на освободителната червена армия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    19 Дек 2023 18:51ч.

    ...уважаеми от 18:09 ч.... по този начин може да говорите на бабушките на пейката пред вашия вход...да се уважаваме леко, ако обичате...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    19 Дек 2023 19:33ч.

    върнете паметника на мястото му, това място е свещено, беззаконници! Не ми говорете за никакви музеи, които на вас са удобни - това е единственият му автентичен музей на открито. А за нарушителите на закона - арести и затвор! За всички подкрепящи ги - принудителен труд за възстановяване на светия монумент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кобра

    19 Дек 2023 22:28ч.

    Все едно чета за Майдана в усрайна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кобра

    19 Дек 2023 22:33ч.

    До МОЧА /монументът на окупационната Червена армия/ е тотем за поклонение на коминтерновските марионетки в България, благодарни на съветската армия за преврата и заграбването на властта Все едно чета за Майдана в усрайна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пен-клуб

    19 Дек 2023 17:36ч.

    А наказателно преследване за това самоуправство, кога? Всички тези са за затвора, незабавно, защото престъплението им е изконсумирано, заснето и документирано. Видяно е от цяла България, че и от целия свят. За подвеждане на съдебните органи, лъжесвидетелство и укриване на информация с престъпни цели, онази очиларка тъпанарка тодева-модева вече трябваше да търка нара с шилявия си задник. А трайчо вече щеше да си е зализал пътеца на прав пътец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фашистката сглобка ППДБ-ДПС-ГЕРБсдс

    19 Дек 2023 21:24ч.

    променя Конституцията с надеждата, че вечно ще е на власт и ще определя прокурорския съвет и главния прокурор, за чадър на своите собствени фашистки престъпления. Затова и сегашният поставеник за изпълняващ функциите на главен прокурор - Сарафов - се ослушва като диво прасе в шума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Яга

    19 Дек 2023 17:39ч.

    Сега ще остане да стърчи един хо-хой, постамента, тоест, да ни напомня за Пеперастите, които съсипаха България. И за Тиквун, който мина народа с 200. И за народа, който си трае, докато го затриват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    19 Дек 2023 20:12ч.

    Е няма да е само Шумен с хой в центъра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че какво по-сладко за очите на либерасите

    19 Дек 2023 20:51ч.

    от един огромен стърчащ .....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    19 Дек 2023 17:44ч.

    А защо този Административен съд не спря рязането и унищожаването на паметника веднага, след като някаква областна управителка не изпълни нареждането на съда да представи издадени заповеди? Защо гледаше всичките тези дни, докато докарани затворници режеха, а някакви жълтопаветници се гавреха със защитниците на паметника ш чакаше да свалят целия паметник, за да издаде сегашната заповед?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щото

    19 Дек 2023 18:40ч.

    Щото са "наши хора". Всичките са наши хора — и от съда и от милицията. Сега това е за парлама за пред народа да си мислят, че има някаква надежда в българския съд. Нищо подобно. Както почнаха без официални заповеди, както станаха министър-председатели противоконституционно, както направиха всички безобразия без да са законни и без да са конституционни, един паметник ли ще им се опре?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да за съжаление

    19 Дек 2023 19:36ч.

    Е точно така. Ако имаше съд, досега Киро, Лена и Бойко, да са затворени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народът ще започне скоро да се усеща! Когато изпратят остатъците от Българска Армия за утилизация в Украина, ще се усетят, ама ще бъде вече късно...

    20 Дек 2023 8:56ч.

    Както почват да се усещат Поляците след като обявиха документирани 1500 поляци-жертви в Украинската война, а в действителност поне два пъти повече умрели в полски болници...Българинът е силен с по-сетнешния си акъл, когато вече нищо не може да се направи и можем да си посипваме с пепел главите само...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @20 Дек 2023 8:56ч.

    20 Дек 2023 10:44ч.

    Българите не се лъжем по рашистки опорки, лъжете се само вие, небългарите, поклонници на рашисткия фюрер в Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    19 Дек 2023 17:46ч.

    Да бъдат осъдени тези, които са нарушили ЗАКОНА да заплатят солидарно реставрацията и обратния монтаж! Безродници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    19 Дек 2023 17:47ч.

    И после изпълнителен иск!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе

    19 Дек 2023 17:48ч.

    Няма да има обратен монтаж на това място повече никога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    19 Дек 2023 18:00ч.

    Грешите, колега. Ше има, след като изметем тази европейска паплач!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе

    19 Дек 2023 18:14ч.

    В Европа ще изметете европейци?! Ами, крайно време е за фашизъм да имаме съответния съдебен състав, за да се излекувате:) И да не продължава тази зараза - рашизмът, който всъщност е фашизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    19 Дек 2023 17:49ч.

    Има интерес от водещ производител на бронзови фитинги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имай интерес от виаграта 17:49ч.

    19 Дек 2023 18:06ч.

    Един трол тука от много време я предлага, но никой не му обръща внимание. Той работи в различна писта от твоята, ама все един вид л...на сте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Пламен Пасков Народна Медия, анти-СМРАД.

    19 Дек 2023 17:59ч.

    Паметник в безпаметна земя. Пълен запис. https://www.youtube.com/watch?v=5UgkhNSRjL0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    19 Дек 2023 17:59ч.

    Циркаджийски номера, ПСА го няма вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    19 Дек 2023 18:03ч.

    Съгласен съм за циркаджийските номера. Но всеки замесен трябва да си понесе последствията, поне финансови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха, пропутинските марионетки ще събират копейки за възстановяването на тотема си:)

    19 Дек 2023 18:20ч.

    Ами, понесете последствията на вашия избор да сте пропутинисти, които 34 години не обръщахте внимание на МОЧА, а сега - дайте да дадем, товарищи, да ни забележи и спаси путьо от деморкацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байгън-ю

    19 Дек 2023 23:22ч.

    Какъв Путин те гони бе,малоумник и за каква демокрация говориш?Само до преди две години тренда беше,че фашизмът е бил главното зло на 20-ти век,а това беше паметник на армията, която пречупи гръбнака на германската военна машина.Друг е въпросът,че срещу фашизма се изправи не по-малко зла и унищожителна идеология,но на Запад и най-вече в Щатите си траеха до момента,в който отново им се присъни как ще разпарчетосат Русия.И сега какво?Да вдигнем паметник на германската армия или на Бай Ганьо,а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дори в този си осакатен вид ПСА

    19 Дек 2023 18:05ч.

    ще напомня днешните фашисти, че са претърпели историческа катастрофа и че пак ще бъдат съдени. Дори в този си вид е по-ценен, за да стои като отворена рана в центъра на София. Също като дупката във Варна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    19 Дек 2023 18:30ч.

    И ти ли си мислиш, че сте победили, хахаха, нищо няма да остане от съветоробската грозотия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    19 Дек 2023 18:56ч.

    ...монархът с кафявите гащи бил неологист... ти да видиш... съветскоробската... кафяв гений на словото...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    19 Дек 2023 18:58ч.

    ...съветоробската... простете ме, монархотаковата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грозен е монархофашизмът в Царство България

    19 Дек 2023 18:59ч.

    Този монархофашизъм, който избиваше без съд и присъда невинни деца, само защото родителите им са му били политически противници. Този монархофашизъм в Царство България, който даваше по 50000 лв за отрязана партизанска глава. Това и африканските аборигени не го правят. Грозен е този фашизъм в Царство България, който удави в кръв две антифашистки въстания след 9-о юнския фашистки преврат от 1923 г. на монархо-фашистката партия "Демократичен сговор" в съюз с военния кръг "Звено" и подпомагани от касапите на ВМРО. Този монархофашизъм в Царство България, който през 1925 г. изби без съд и присъда тогавашната българска интелигенция, вкл. големия български поет Гео Милев. Този монархофашизъм, който по време на ВСВ поднясяше избрици на Гьоринг и на Хитлер и изнасяше на безценица (за фалшиви германски марки) в Германия стотици хиляди тонове кожи, кашкавал, сирене, тютюн, дървесина и др. суровини, докато българите ходеха с цървули по селата и с налъми по градовете. Този монархофашизъм, който през 1942 г. разстреля Никола Вапцаров, защото го беше страх от него. Този гнусен монархофашизъм, който изби десетки хиляди българи в разпалената от него гражданска война и изгори 2000 къщи на ятаци и помагачи на партизаните през 1941-1944 г....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    19 Дек 2023 18:06ч.

    Заеби "финансово". С личен труд да поправи щетите. На МРЗ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и нито дума за понесена отговорност

    19 Дек 2023 18:14ч.

    Кой ще понесе отговорността? Кой ще възстанови паметника? В какви срокове?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как кой

    19 Дек 2023 18:53ч.

    Нинова, хитрата сврака с двата крака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    19 Дек 2023 18:22ч.

    Продължаваме Простотията са толкова малоумни и безполезни, че дори безмислиците които се опитват да направят са тотален провал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даниел Божилов

    19 Дек 2023 18:26ч.

    Гледам пуснали обществена поръчка за реставрация и на Паметника на Шипка. Интересно дали ще го реставрират като мавзолея и ПСА-то?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МВР

    19 Дек 2023 18:30ч.

    Куриозното е, че МВР пази престъпниците, които режат незаконно. Толкова ли са непросветени и не знаят, че е необходимо да поискат заповед, въз основа на която се реже паметника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами ние не сме идиоти

    19 Дек 2023 18:33ч.

    Това го казахме преди съдът. Явно е, че съдът на практика потвърждава здравият разум, моралът и компетентността. Такива неща Вяра нямааа. Дано да има пари, да си плати щетите, или тези които я назначиха. Нищожеството мишка, опиянена че ще бъде в стола на Лъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Закон за защита на държавата

    19 Дек 2023 19:04ч.

    Закон за защита на държавата" и "Закон за защита на нацията" - 1943 . е "направена поправка" от тогавашен мин. на правосъдие, че "че могат да бъдет екзекутирани непълнолетни". Внесена поправка в НС, непълнолетните убити деца са над 40, В България период 1941-1944 са убити над 250 деца. Най-малкото дете е на година и седем месеца с дванадесет куршума. Говорил съм със свидетели изселени в трудови лагери, и наличието на бранници. Да бяха прочели Мушанов Кайро-преговори и България на Парижката мирна Конференция 1946 г., Турция, освен Гърци са били готови да нахлуят в България. Потрес и отВращение будят оградите около паметник, каменарски чукове и флексове, 350 - джандарми. 2 огради почващи от тротоара и 340 джандарми, и криене по тоалети от управа. Защо се СТРАХУВАТЕ от народната любоФ, махнете оградите, махнете 350 джандарми, пък да видим народната воля. Страх ли ви е от Народа! От Бог се страхувайте, там е страшното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колко удобно

    19 Дек 2023 19:15ч.

    Съдът спира какво? Нещо което е вече приключено. Мизерници! Същите жалки подлоги като журналята и политиците. Да се хващат глупаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драгомир Драганов

    19 Дек 2023 19:28ч.

    Ето докъде води простотията! Особено, след като с лека ръка сме допуснали да ни управлява. А още големият Радой беше предупредил: По е лоша простотията и от лошотията...https://www.drago.info/index.php/2023/03/16/katurnahme-pametnika-2/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Есенцията

    19 Дек 2023 19:34ч.

    От посегателството е, че общи ските съветници на БСП са амеби. А Нинова се обезглави политически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    19 Дек 2023 19:42ч.

    Паметникът е подготвен за Прайда. МОЧА сега прилича на еректирал фалос. Когато нежните джендърски душички се съберат пред него, ще му се радват и възхищават. Най-доволен ще бъде Кокорчо.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деветото джудже

    19 Дек 2023 19:52ч.

    Ало, прокуратурата, деветото джудже не се ли самосезирахте вече или на деветото джудже не му е изгодно, защото те си го избраха. Пълно беззаконие, МВР охранява престъпници, които режат ПСА с флекса незаконно. Дали пък утре сутринта няма да се окаже, че бронзовите фигури ги няма, защото брадчедите са ги отнесли като бръмбар сламка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АСЕН МИХАЙ

    19 Дек 2023 19:56ч.

    С сносен адвокат извършителите могат да понесат редица искове за морални щети на не малко граждани породени от злоупотреба с власт при упоритост и наглост .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    19 Дек 2023 19:56ч.

    Чудесно решение! В което става дума за материален интерес. По отношение на ВЕЩ, частна държавана собственст. Която някой кръстил "паметник". Но не и съдът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ни но ва

    19 Дек 2023 20:01ч.

    Отече в канала. И без това се задържа твърде дълго, само поради факта, че умее да лъже безскрупулно и нагло, като дърта ци Ганка. А защо като? След като е твърде вероятно да е ци Ганка. БСП беше превзета и предадена от украинския гражданин на ци ганските северозападнали братя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    19 Дек 2023 20:48ч.

    В стария семеен албум на Васил Терзиев има трогателна черно-бяла снимка. Тя е от 9-ти септември 1983. Та нея петгодишният Василчо е фотографиран заедно с дядо си. Дядото е пременен в парадната си генералска униформа. Сърмени пагони, фуражка отрупана с дъбови листа. Стиска в ръка букет карамфили. Внукът пък е в моряшко костюмче на матрос от крайцера "Авровра". Държи на връвчица и влачи след себе си любимата си играчка - огромна черна лека кола, марка "Чайка". Двамата пристъпят както се полага - бавно, тържествено. Запътили са дядо и внук да се поклонят празнично пред ПСА. Някой щатен фотограф на ДС умело ги е щракнал. След ритуала ще се поразходят. Дядото ще поговори със старите си другари - партизани от втора въстаническа оперативна зона, славнии антонивановци. Те ye погалят главицата на Василчо и зкачливо ще го щепнат по бузките. Ще питат дали Василчо слушка и папка, щу му покажат кобируте си, в които са затъкнати верните им партизански револвери. Ще го почерпят я със сладолед, я с шоколад "Крава" и ще му рекат: "Ей, юнак, да слушаш дядо си, че инак мамата си е ебало!" Ами това е - един мил черно-бял спомен, който Василчо е на път за забрави. Няма да му трудно - цял паметник бутна, камо ли един мил детски спомен няма да заличи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цинична позиция

    19 Дек 2023 20:48ч.

    Цинична позиция изрази евреинът-сглобкаджия Лорер пред БНТ тази вечер: "Както промените в Конституцията разделят българското общество, така и съдбата на Паметника на Съветската армия също го разделя.За мен мястото му е в музея. Той не е военен паметник, той не е културна ценност. Доколкото знам, няма проблем с документацията. Всичко това са фойерверки." С две думи, съдът е пуснал фойерверки с постановеното решение, всичко е наред с документацията на сглобката. Лорер вероятно е забравил, че Съветската армия освободи евреите от концлагерите и би трябвало евреите да се отнасят с уважение към всеки паметник на Съветската армия - тяхна освободителка, но след като за правителството на сглобката на първо място е нацистка Украйна, то по примера на нацистка Украйна, демонтират всеки паметник на Съветската армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той вероятно има двойно гражданство

    19 Дек 2023 21:00ч.

    Затова напъват с приемните, да се узаконят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докога да повтарям

    20 Дек 2023 0:59ч.

    Юдаистите днес не са евреи. Те се самонаричат за евреи. Опитват се да се представят за "избрани". Евреи е имало някога... След като юдаистите - децата на дявола - предатоха Бог Исус Христос, осъдиха Го на позорна римска смърт чрез римския прокуратот Пилат, гаврига се с Бог по пътя Му към Голгота, от тогава народът на Израил има само юдаисти- деца на дявола - и християни от Църквата на Исус Христос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не спим

    19 Дек 2023 20:59ч.

    А да обявим конкурс за любимо лице, което да замести семейството с руския войник, докато се точи делото срещу неизвестен извършител. Може да е Денков, Христов конституцията, Пеев ски, може да са Мирчев, Козилата, Цона, все красиви хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    19 Дек 2023 23:01ч.

    съдът изчака да се унищожи паметника и едва тогава излезе с решение това е гавра с народа които го съсипа сега да го възстанови

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    20 Дек 2023 0:04ч.

    Вие, шепа истерясали червени бабички, не сте народа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Резолюция срещу преразглеждане на историята

    20 Дек 2023 0:55ч.

    Действията на фашистката сглобка с нарязването на антифашисткия Паметник на Съветската армия противоречат и на резолюцията на Общото събрание на ООН за борбата с прославянето на нацизма, предложена от Русия и гласувана вчера. Все още не е известно как е гласувал представителят на българското правителство. За резолюцията са гласували 118 държави, 49 са били против, а 14 са се въздържали. Сред противниците са САЩ, Украйна, Великобритания и Германия, но Китай и Израел са гласували за резолюцията. Резолюцията препоръчва на държавите да предприемат подходящи конкретни мерки, включително в законодателството и образованието, за да предотвратят преразглеждането на историята и резултатите от Втората световна война и отричането на престъпления срещу човечеството и военни престъпления, извършени по време на Втората световна война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Дек 2023 7:52ч.

    Кога стана "антифашистки"? Монумента?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    20 Дек 2023 8:46ч.

    Кога е имало фашизъм в България, ние работихме за интересите на царство България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархо --- фашист?

    20 Дек 2023 9:08ч.

    Питай прякора си, ама първо си изпий хапчетата, защото шизофренията не прощава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    20 Дек 2023 3:08ч.

    Василча, уважаеми Кара-пуров,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    20 Дек 2023 3:18ч.

    Та Василча ще празнува еуфорично и това ще му остане след празниците-махмурлука. Разбира се и болката, такива ги боли силно, когато загубят пари. Повече от друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    20 Дек 2023 3:52ч.

    Нямам предвид административната глоба, я я наложат, я не. Само гледайте пак да идете за гъби-мишеморки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    20 Дек 2023 12:29ч.

    А вие Иване чухте ли, че Ал. Соро*-младши е бил в РСМ да положи в земята скъпа за него урна? Ако не сте най-вероятно не сте разбрали и за осуетената среща на неговото консилиери в околностите на "Делвите". Важното е, че правите жените щастливи. Бъдете жив и здрав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Албена

    20 Дек 2023 12:40ч.

    Много точно казано: "За София ще остане и срамът от това, че софияци допуснаха поругаването на историята ни!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    20 Дек 2023 15:41ч.

    Ами сега? Дали пак да не дойде съветската армия, за да го вдигнат отново?Еее, не!По-добре да се направим на ни чули, ни видели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи