Съдът на ООН нареди на Израел да отвори пунктове, през които да минава помощ за Газа

Съдът на ООН нареди на Израел да отвори пунктове, през които да минава помощ за Газа

Международният съд на ООН нареди на Израел да предприеме мерки, включително да отвори повече сухопътни пунктове, през които да преминават доставки на храна, вода, гориво и други стоки в ивицата Газа, предаде Асошиейтед прес.

Съдът издаде две нови т.нар. временни мерки по дело, заведено от Република Южна Африка, в което Израел е обвинен в извършването на актове на геноцид по време на военната си кампания, започнала след атаките на палестинската ислямистка групировка "Хамас" на 7 октомври. Израел категорично отрича да е извършвал подобно престъпление и твърди, че военната му кампания е за самозащита.

Съдът се произнесе, след като Република Южна Африка поиска въвеждането на повече временни мерки, включително и прекратяване на огъня, на фона на глада в ивицата Газа. Израел призова Международния съд да не издава нови разпоредби.

Източник: БТА

Следавйте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Тихомир Томов

    28 Март 2024 20:46ч.

    И това няма да направи приятеля на Боко Биби !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясен Г.

    29 Март 2024 8:25ч.

    Леле как са уплашили Израел с тази ООН наредба. Биби ще си го премести на другата страна. Да му мислят старците от белия дом, че току виж, банкерите си поискали парите, които САЩ им дължат, а може и въобще избори да няма. Народите знаят причините за мизерията, но ония са си отгледали и зомбирали политици в цял свят и си правят каквото си искат. Се ла ви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    29 Март 2024 9:02ч.

    Скоро няма да има нужда от пунктове, след като онези избиха хората и ги умориха от глад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи