Съдът на ЕС постанови Румъния да пренебрегне решение на Конституционния си съд

Съдът на ЕС постанови Румъния да пренебрегне решение на Конституционния си съд

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Съдът на Европейския съюз постанови, че Румъния трябва да пренебрегне решение на Конституционния съд в Букурещ, довело до прекратяването на хиляди дела за корупция от миналата година насам. През 2018 година румънският Конституционен съд премахна изключенията за срока на давност за различни престъпления, включително измами.

Това решение на практика доведе до приключване на случаите със задна дата, припомня Ройтерс. Вчерашното решение от Люксембург означава, че постановлението на румънския Конституционен съд е в противоречие на законодателството на ЕС и създава "системен риск от безнаказаност" за сериозни случаи на измама, които са във вреда на финансовите интереси на Евросъюза.

Заради разпространената корупция в Румъния страната продължава да бъде под наблюдението на Брюксел. Хиляди обществени личности, включително министри, кметове, депутати и ръководители на компании, са осъдени за подкупи. А в края на миналата година Еврокомисията препоръча премахване на мониторинга.

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • Някои все още си въобразяват, че се управляват със законите на собствените си държави

    25 Юли 2023 22:55ч.

    Управляват се от Брюксел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами да разпускаме държавата и кой накъдето

    26 Юли 2023 1:13ч.

    Сега разбрахте ли как ще ни наложат да приемем Истамбулската конвенция. Ще отменят решението на Конституционния съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудесно!

    25 Юли 2023 22:55ч.

    Хайде сега Съдът на Европейския съюз да се заеме с председателя на Европейската комисия и нЕкой спорни въпроси около ваксините за да не се "....създава "системен риск от безнаказаност" за сериозни случаи на измама, които са във вреда на финансовите интереси на Евросъюза.."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Одата на радостта ,а ?

    25 Юли 2023 22:59ч.

    ЕС не е това за което се представя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС не си прави вече труда да се "представя"

    26 Юли 2023 2:41ч.

    "Fuck the EU". Нормално е да се презират васалите. А България в ЕС престана да бъде България, не е и държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    25 Юли 2023 23:18ч.

    Евроатлантизъм в действие. Меките китки не си поплюват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    25 Юли 2023 23:58ч.

    Ще си направим нов Национален празник... денят в който сектата ЕС се разпадне! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    26 Юли 2023 0:47ч.

    След 20 години ще повдигнат обвинение на Урсула!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брюксел знае най-добре

    26 Юли 2023 1:00ч.

    но ако тая борба с корупцията продължи няма да остане заможен човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В ЕС съдилища и съдове да искаш

    26 Юли 2023 1:22ч.

    Съд за това, за онова, за неточно дадените прогнози за времето утре и в други ден, Съда за преодоляването на запека при изхождане, Съда за нищожността на изневеряването от страна на жена ти с чужденец /от арабски произход/, Съд, Съд, Съд .... Съдилища бол бе! Само дето държавите-тартори в ЕС ги съдят по един начин, а други, като нас, по друг начин. Ето това е причината, да искаме да излезем от ЕС и НАТО /където нещата са още по-зле/. Говорят ни, че "Правилата трябва да се спазват", а именно те /запада/, не само че не ги спазват, ами изобщо не ги имат пред вид. Що за "съюз" е това, ако смея да попитам? Ама не смея, щото ще действат срещу мен по начин, койтоим е изгоден, а "съда" ще ги оправдае. Такава Пунта Мара е тоя ЕС, че няма накъде повече. Ясно е, че трябва да прекрати съществуването си, защото то е вредно за цялото човечество, но искам поне един от стотиците им съдилища, до осъди Уруспия Фон Тан от Лайнен, Франц Цимерманс, и много други - знайни и незнайни гнусни западняшки копелета, заплашващи съществуването не само на човечеството, но и на планетата, с техните абсолютно шизофренични "зелени" политики. Това са престъпници и нищо друго, освен престъпници! Казах!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    26 Юли 2023 1:24ч.

    Всичко е точно! По план! Що е туй Конституция? И има ли тя почва в Новия Прекрасен Свят? Освен туй нали "средната класа беше гръбнака на обществото"? като и се е@е майката .... няма общество. Има проли, които могат да се утилизират до златния милиард или още по-добре до 300 млн. (Тед Търнър не е чак такъв филантроп като Гейс и Рокафелър). Напред!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конституция!? Това е лоша дума.

    26 Юли 2023 1:28ч.

    Особено източноевропейска. И има ли тя почва в Брюксел!!!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    26 Юли 2023 1:32ч.

    Днес отменят решение на Конституционен съд, утре ще отменят направо държавата. Какво тук значи някаква си държава, имат си гинеколожката Урсула, тя решава. Каквото й наредят зад кулисите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе последните 100г.

    26 Юли 2023 1:37ч.

    Не случваме на съюзи и туй то..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юрист

    26 Юли 2023 1:54ч.

    Това означава край на правовата държава, която беше фундамент на ЕС. Идва произвола, със страшна скорост , олицетворен от висши структури на ЕС. Мисля, че следващия удар ще е върху собствеността. Богати хора в ЕС колкото искаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идва произвола, със страшна скорост

    26 Юли 2023 2:11ч.

    Не идва, бе! Той Е тук. При това от преди 9-10 години. Колкото до собствеността - майната и! Частната собственост в последните 30 години у нас доказа, че е символ на лошото качество. Символ на престъпността. Да, престъпността не е в политиците само. Но на тях едрият частник подхвърла само трохи, за да папкат, да трайкат и да не плачкат. Големите престъпления са именно в частния бизнес, в частната собственост. Тя е източникът на корупцията, а не някакви си там ..... "закони", дето са написани именно от частната собственост и от частния бизнес. Е, кой тогава ще бори корупцията? Вече знаем - частни формирования, селектирани от частния бизнес, подправени с адвокатски кантори. Лошо и се пише на корупцията, нали така. Ай сега сипи по още една ракия. А така! На здраве!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нашите са в синергия

    26 Юли 2023 2:52ч.

    Не случайно и вносните харвардски измамници изобщо не спазват нашата Конституция и хич не им дреме. А в последно време и корумпираните ни неграмотни депутати също започнаха да нарушават Конституцията и няма кой да ги накаже. Ега ти властта, ега ти политическия ни елит

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брюкселска зелка

    26 Юли 2023 10:21ч.

    Трябва да е ясно на всички, че от деня, в който влязохме в тоя "съюз", минахме на remote control от някакви бюрократи, измислящи глупост след глупост! А явно, че аборигенската Конституция не значи нищо за тях... И за какво се караме за някакви промени в нея? Направо да я махаме и да минаваме на директно управление от тия у Брюксел! Те ще ни учат на ум и разум, щото ние си нямаме та някой трябва да ни дърпа юздите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    26 Юли 2023 10:33ч.

    Кой каква китка бил да не оценява всеки баламурник! След като се захванаха с корупцията в Румъния, по ЕС модел, подминаха икономиката на Португалия /която се равнява на тази на новия СССР/ и са втора икономика в Източна европа след Полша. Кучетата си лайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия

    26 Юли 2023 10:50ч.

    Суверенитет, свобода ала бала. Независимост

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба Яга

    26 Юли 2023 10:56ч.

    Нашите пишман политици пак са изостанали сериозно. Тръгнаха да променят конституцията точно когато ЕС реши да суспендира конституциите и да управлява всичко и всички в т. нар. съюз. Празни приказки на празни хора, ще дойде големия брат и ще се разпореди за всички. А робите ще мълчат и ще се подчиняват. Sad but true.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи