Сачева: Росен Желязков е номинацията ни за председател на НС. Имаме идеи за премиер

Сачева: Росен Желязков е номинацията ни за председател на НС. Имаме идеи за премиер

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Росен Желязков е номинацията ни на за председател на НС. Той е безупречен професионалист, юрист. Разумен и диалогичен човек, който умее да обединява, а не да разделя. Надявам се да получи подкрепа. Това каза Деница Сачева от ИК на ГЕРБ в предавенето "Офанзива" по NOVA NEWS.

По думите ѝ целта е да се състави платформа за разговори, които да обсъждат общи приоритети и пресечни точки по отношение на ключови въпроси за развитието на България. "ГЕРБ е единствената партия, която поставя държавния интерес над тясно партийния. Избирателите ни не искат коалиция с ПП, но отговорността ни задължава да провеждаме разговори по общонационални цели. Безотговорно е да отказваме разговори, затова направихме компромис", посочи тя. И уточни, че реалистичното увеличение на пенсиите е 12%, а на минималната работна заплата - до 800 лева.

Според нея едни следващи избори ще увеличат апатията и недоверието в парламентарната демокрация. "ГЕРБ не е в изолация, ние спечелихме изборите. Как ще се формира мнозинство, ако не участваме и не дадем своите гласове? Има опит да се маргинализира вота на 600 000 избиратели, което е абсолютно несериозно. Имаме идеи за кандидатури за премиер, но към момента не можем да споменем имена.

Контактната група ще започне работа след конституирането на НС. Целта е тя да е съставена от равно отдалечени от различните партии хора. Няма пречка и от други формации да предлагат хора. Вече имаме потвърждение от други партии за включване в контактната група. Подкрепата между БСП и ДБ е самоубийствена", обясни Сачева.

Тя сподели, че ГЕРБ ще положи всички усилия, за да състави редовен кабинет. "ГЕРБ сме единствените с програма с ясни решения и конкретни антикризисни мерки. Решенията, които сме предложили по време на предизборната кампания, ще бъдат облечени в законпроекти", отбеляза тя. И допълни, че Митрофанова няма място в НС и това е въпрос на защита на националното ни достойство.

Сачева коментира и темата с газа. "Балкански поток вече е източник на приходи, защото вече бяха преведени първите 700 млн. от транзитни такси, които се вляха в бюджета на България. Изплащането на този проект ще отнеме по-малко от 10 години. Безпочвени са обвиненията, че заради него е стартирала войната в Украйна", категорична е тя.

 

 

Източник: NOVA News

 

 

 

Коментари

  • Чувствителен

    15 Окт 2022 19:29ч.

    Аз предлагам Великденския Заек за поста поради: 1) Лилав на цвят, ще представлява добре сместа между червено и синьо. 2) Забавен е. 3)Говори небивалици. 4)Отличен професионалист, комедиант!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да да направили компромис

    15 Окт 2022 19:50ч.

    Поставили американския интерес и вкарването ни във война над националния интерес. Върховно голямо усилие и компромис.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И допълни, че Митрофанова няма място в НС и това е въпрос на защита на националното ни достойство.

    15 Окт 2022 19:52ч.

    Митрофанова пак ще ви закрие седянката, преди даже да сте я открили ще клекнете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оня от Костинбродската афера с бюлетините?

    15 Окт 2022 20:35ч.

    "Изпран" от цацата наглец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    15 Окт 2022 20:43ч.

    Ами, да! Точно костинбродският е най-подходящ за всякакъв пост. Както и бившата министърка на МВР, посланичка в Израел....Е може и да имат нещо общо помежду си, но, човещина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той е безупречен професионалист, юрист

    15 Окт 2022 20:48ч.

    Ама в ГРОБ не са ли всички такива? Всяко магаре от табуна става за тая работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    15 Окт 2022 20:59ч.

    Проблемът е, че имате само идеи, а не отговорни компетентни политици, които да работят за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    15 Окт 2022 21:40ч.

    Примиер Митов - Къдравата Сю - изпитан американски агент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    15 Окт 2022 22:23ч.

    Председател на НС - Росен Желязков, китарист Премиер Стефан Янев, артелерист https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/lichno-intervju-kandidat-deputatat-na-gerb-rosen-zheljazkov-v-roljata-na-rok-muzikant.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    15 Окт 2022 22:32ч.

    Ех, Сачева! Смразяващият ти змийски поглед парадоксално издава сигнали за ерудираност и дълбоко подозрение към останалите ти човешки качества. Преди излизането на сцената на голямата звезда, получила си ролята на подгряващ изпълнител, който да извести изтерзаната публика за вашата готовност за компромиси - естествено породена от върховни съображения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    15 Окт 2022 22:36ч.

    Уверяваш ни сърцато, че сте ОТГОВОРНИ. Това, разбира се, не е истина! Вие сте обикновени всеядни опортюнисти, сребролюбиви и държани на къса каишка от козяк, които са ви известили, че чувствата на геппс (и останалите) са ирелевантни на обстановката. Е, налага се да сте отговорни! Какво да се прави, началникът разпорежда! Той също не може да ви понася, но така се сложиха нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    15 Окт 2022 22:41ч.

    Желязков ми е напълно безинтересен, така че тази част можеше директно да си я спестиш. БХ вече се издаде и при съвместна изява с юрисконсултката Деса, даде ясно да се разбере, че вкупом ще ви командва по избран от него способ. ДИСТАНЦИОННО! Не ми е приятно, че спестяваш името на премиера. Ти забрави ли крилатото изказване на вашия бос, че той можел да работи само премиер, пък и бил най-подготвен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    15 Окт 2022 22:45ч.

    Вземете мерки да му осигурите поне седем (библейски) реинкарнации. Така той ще влезе във вечността! Ти тогава не беше геппаджийка, но ние помним. Първо БХ беше Хамал-Де-Лукс, който като кмет ловеше снежинките над София още във въдуха. После стана Отмъстителя - ходеше с една черна тужурка и всяваше ужас в душите на бившите му мутренски авери!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    15 Окт 2022 22:51ч.

    Последваха нови превъплъщения - Бойко магистралния. Не труженик, а строител! Магистралите са оказах кьопави, тънки, разпадаха се, наследниците викаха, че са строени урбулешката, без проекти, чували някакви са играли, не се ориентирам в тази тема. След насищане от пътно строителство, Той се превърна в Международника! Почна да дели мегдан с чужденците, мачкаше ги с лапи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    15 Окт 2022 22:55ч.

    Това не беше всичко, смайващата му кариера завърши с ролята на туристически агент, специалист по мирните платноходките, който в свободното си време строеше газопроводи. Мисля, че автобиографията на този чове ви прави длъжници и вие му дължите още един премиерски пост, украсен със седмо прераждане. Бойко ЯСТРЕБА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    15 Окт 2022 22:58ч.

    Така ще се затвърдят основателните подозрения и тържествено ще бъде честван актът на пробиване на палубата на крайцера Москва с клюна на Ястреба. Никаква украинска ракета не е свършила това. ЯСТРЕБА е бил! И е редно да му бъде даден шанс да довърши коварния и зъл враг, който се стреми към територия, империя и тайно яде новородени човешки деца!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    15 Окт 2022 23:02ч.

    Бъд човек бе, Сачева! Какво толкова?! Само още едно последно прераждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    15 Окт 2022 23:19ч.

    Нали знаете - кой бръза, бръка! Уточнявам за по-горе. Хамал не е обидно! Самият Херакъл (Херкулес) се е налагало да вдига огромни тежести. Споменах за снежинките, които немАха шанса да паднат в София, но пропуснах по-главното - Той изнесе на гръб балите с боклука на София! Ако поровите из Гръчко, неизбежно ще намерите старогръцки артефакт, който описва този подвиг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    16 Окт 2022 0:01ч.

    Гадна разбойническа банда, вземе си идеите и си ги наврете там, де слънце нивга не огрява. Човешки скрап.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    16 Окт 2022 0:12ч.

    Защо бе, Сачева, се осланяте на някакви абстрактни идеи?! Та вие имате готов човек, подготвен, дялан и шлайфан камък. Той е Херкулес, Отмъстител, Строител, Международник, Ветроходец и Газовик! Какво повече искате, не бъдете максималисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гинеколог

    16 Окт 2022 3:25ч.

    Няма никакво значение какво мислите Вие. Има значение какво мислят Британската империя и Руската империя. Османската империя също има глас при решаването на казуса България. С извинение , но България като тежест в световната геополитика е със цената на п*ча въшка . България няма истински политици от ранга на Шарл-Андре-Жозеф-Мари дьо Гол .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бизонитес

    16 Окт 2022 7:58ч.

    Ние нищо не разбираме...добре,че"експерти " от герб ни помагат...кво ще правим без тех...ум не ми побира.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    16 Окт 2022 9:21ч.

    Соросоиди-ГЕРБ Сачева, Митов, Дончев ще се обединят със соросоиди ПП и соросоиди ДБ с подгряващото участие на соросоиди БСП и колаборационисти БВ и всите заедно ще бъдат ще изпълнят всички искания на Големия брат по предвидения Дранг нах Остен. След като изпълнят мръсната поръчка ще оттекат в канала поради липсата на държава, която да смучат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи