Саботаж спря влаковете в Северна Германия

Саботаж спря влаковете в Северна Германия

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

Тази сутрин, в продължение на три часа движението на влаковете из Северна Германия бе преустановено. Първоначално като причина бе посочен технически проблем, но няколко часа по-късно агенция ДПА предаде, че аварията е в резултат на саботаж. Източник на тази информация е самият държавен железопътен оператор "Дойче бан".

"Заради саботаж, при който бяха засегнати кабели, тази сутрин "Дойче бан" трябваше да преустанови трафика в северната част на страната в продължение на близо три часа", се казва в съобщението. В "Туитър" обаче "Дойче бан" съобщи следобед, че все още продължава да има затруднения в трафика на железниците.

По-рано днес жп компанията заяви само, че е била нарушена работата на комуникационната система. Сп. "Шпигел" съобщи, позовавайки се на свой източник от службите за сигурност, че кабелите от радиокомуникационната система са били прекъснати на две места.

Сутринта движението на влаковете е било преустановено в провинциите Хамбург, Шлезвиг-Холщайн, Долна Саксония и Бремен. Това се е отразило и на международните линии, които свързват Германия с Дания и с Нидерландия.  

През последните години "Дойче бан" все по-често има проблеми със закъснели и отменени влакове заради слабости в инфраструктурата. Днешният инцидент обаче е тревожен сигнал, след като неотдавна НАТО и ЕС подчертаха нуждата от предпазването на критична инфраструктура във връзка с течовете по газопроводите "Северен поток".

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

  • трън на трон

    08 Окт 2022 17:41ч.

    Сега е сезона на саботажите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    08 Окт 2022 17:48ч.

    Саботажът в "Дойче бан съвпада по време с взрива на Кримския мост. Това са сигнали към Путин и Обидения лебервурст Шолц. Последният предстои да бъде нападнат от скитащ по "Унтер ден линден" пес. Той ще му отхапе част от прасеца на десния крак и отмъкне портфейла. След година ще се окаже, че същото куче е взривило тръбите на СП1.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    08 Окт 2022 18:47ч.

    "И като се почна, та цяла неделя. Тихо, кротко...."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    08 Окт 2022 19:52ч.

    Прекъснати на две места били кабелите? Естествено, че на две; манго не може да крадне жица само с едно прекъсване. Чак толкова прост не е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Година от понеделници

    08 Окт 2022 23:21ч.

    Ако на този ден вали сняг, то зимата ще дойде или на 8-ми или на 21 ноември. Ако пък бъде прекъснат кабела на немската железница на две места, то вършачката няма да пристигне навреме за закъснялата жътва в Украйна. Калпави гинеколози, хилаво бебе. Съботниците отдавна се правят в понеделник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи