Съби Събев: България може да предостави на Украйна един комплекс С-200, танков батальон, установки "Град"

Съби Събев: България може да предостави на Украйна един комплекс С-200, танков батальон, установки "Град"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

България има какво да предостави като военна помощ на Украйна, въпрос на политическа воля е. Това заяви генералът от резерва Съби Събев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

„От публичната информация за военните запаси на България, не е проблем да изпратим 30-31 танка (това е танков батаньон), самоходни артилерийски системи, боксируеми оръдия 152 мм – 150 броя, реактивни системи за залпов огън „Град” над 150 броя, МТЛБ-та, средства за ПВО. Имаме един комплекс С-200, който е с най-голям обхват. Той е технологично остарял, но ако Украйна предяви интерес, може да й се предостави, а да запазим за нас С-300”, уточни първият национален военен представител на България в НАТО.

Ако предоставим своето въоръжение, може да очакваме то да бъде компенсирано до около 50% от дадената на Украйна отбранителна помощ. 

Според него служебното правителство е трябвало да приеме подобна оферта и определи като погрешна позицията да не се предоставя военна помощ на Украйна. 

„Президентът е стратегически неадекватен, проявява стратегическа неграмотност. Оценките му не съвпадат с оценките, давани от Пакта”, обясни ген. Събев.

Източници: NOVA, epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • баба мара

    08 Юли 2023 21:16ч.

    нищо няма да се изпраща за украина това правителство е избрано при 40 процента изб активност няма легитимност да взема такива решения наи добре да си подаде оставката и да отиваме на нови избори

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сульо Пулев

    08 Юли 2023 22:19ч.

    Коя майка си кръщава детето Съби? Можеше да е Гъби Гъбев или Гъди Гъдев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде бе

    08 Юли 2023 22:26ч.

    Какво бил казал Съби при джуджето Любо? Че кой се интересува от тези лилипути?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изродите като този ЩЕ ПРАТЯТ БЪЛГАРИ В УКРАИНА

    09 Юли 2023 0:30ч.

    било като "доброволци", било тайно, както всичките им работи досега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    09 Юли 2023 2:24ч.

    Е, не е ли това, което казва Събев пряко потвърждение на думите на Йотова, че от властта правят взаимно противоречащи си изказвания, за да скрият истината?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От публичната информация за военните запаси на България.

    08 Юли 2023 21:20ч.

    Идеално! Срещу турският аскер след 20-на години, когато дойде време за разделянето на Съединена България ще могат да гръмнат приветствен салют само старите кремъклийки от музеите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    08 Юли 2023 21:31ч.

    При това положение и Северна Македония с лекота ще анексира Благоевграски окръг. Няма да е достатъчно само ловните дружинки да се противодействат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 08 Юли 2023 18:31ч. При това положение и Северна Македония с лекота ще анексира Благоевграски окръг.

    08 Юли 2023 21:39ч.

    Дали ли пък ГорноДжумайска санджак няма да бъде даден на православните ни гръцки братя както те са настоявали на Парижката мирна конференция и от което събитие и още две такива със Сърбия и Турция ни е спасил лично Й.В.Сталин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може на гърците - но без помашките села, годината на мадам Гюбриел

    09 Юли 2023 0:32ч.

    гюбрето

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    08 Юли 2023 21:44ч.

    понякога ми се струва, че съдбата на някои е предопределена, че и ясна отнапред - да бъдат об.есени за с.тафидките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    08 Юли 2023 21:52ч.

    Съби Сабята е много щедър, ''да даваме" на 404 - 30,31 танка. МТЛБ,....Ако дадем ..., можем да очакваме компенсиране до 50% ? Не вярвам на С.С., член на Атл. съвет, защото той е от онези, за които 404 е по-важна от България, верен на ОТАН, позволяващ си да дава непоискани съвети на президента...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филан Кишиев

    08 Юли 2023 21:58ч.

    когато не си умен, рано или късно си проличава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    08 Юли 2023 22:27ч.

    при тоя е от рано. сега сме свидетели на късни усложнения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    08 Юли 2023 21:59ч.

    Този Събев крайно неосведомен както по военна, така и по политическа тема. Първо 30 танка и другите изброени техники са значителна военна сила и е безумие да се лишава от тях без това отслабенат българска войска. Второ Мнозинството българи са против военното съдействие за Украйна. Но Съби казва друго: "не е проблем да изпратим 30-31 танка (това е танков батаньон), самоходни артилерийски системи, боксируеми оръдия 152 мм – 150 броя, реактивни системи за залпов огън „Град” над 150 броя, МТЛБ-та, средства за ПВО." Подобни изказвания са лъжливи, осъдителни и вредни за националната сигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    09 Юли 2023 13:23ч.

    Този е типичен пример за национален предател! През 1990 г. ние имахме 1500 танка, 140 000 численна армия, с най-силните ракетни войски на Балканите, 240 бойни самолета, силна военна промишленост, най-мощната енергетика на Балканите ( продавхме ток на всички наши съседи защото имахме 6 атомни блока на АЕЦ Козлудуй), изключителна промишленост и селско стопанство. От всичко това в момента имаме само следи. Почти всичко е унищожено под натиска на ннашите сегашнио "приятели" и "съюзници". От танковете останаха 100-тина, а този идиот иска да дадем 30 на 404. От самолетите всички сте наясно, че дори вече нямаме изтребители да вдигнем в небето при най-елементарна нужда! Ракетните войски са ни практически унищожени заедно с най-страшното оръжие, което имахме СС-20 (предшественика на днешните Искандер). Военната ни промишленост беше пред закриване от американците, но поради техните войни в арабския свят и най-вече Сирия, се оказа, че им е нужна и затова сега остана някаква част. Забележете, че всичко по-горе изброено е направено или от руснаците или с тяхноа помощ и съдействие, с техни технологии и чертежи. И сега тези новоеничари искат да се разоръжим окончателно за да се докарат пред Хегемона (всъщност по негова заповед) и въпреки желанията на народа ни да не се месим в чужда война и още повече против братска Русия! Вземат решения от името на народа, при положение, че са се добрали до властта с "ала-бала" и с реална подкрепа 7-10% от населението по техни думи! Отново ни вкарват във война, сякаш нямаме опита от Първата и Втора Световна война, където все са нивкарвали във война против война с Русия и все сме били на страната на победените! Сега отново ще изпитаме болката да победените, а може да изчезнем и като държавност, която ни бе дарена от Русия след Руско-турската Освободителна война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    09 Юли 2023 13:25ч.

    Извинете ме, защото ракетите са СС-23.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъди Мъдев

    08 Юли 2023 22:01ч.

    Какъв селтак е тоз Съби Събев, и какво селташко име само има! А какви модерни мисли реди, геостратегически мисли ! НАТ-ювски...брях !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една вяра, един път, една идея

    08 Юли 2023 22:09ч.

    Е, значи доживяхме и това натовски чиновник да определя стратегическа неграмотност на един генерал, остави това, че и президент. Тези се държат така, все едно сме на самия гегорафски полюс, накъдето и да тръгнеш, посоката е само една, съотв. юг, север. НАТО ще пребъде, Украйна – също, Русия няма да я има, и да я има, ние няма да играем с нея, но по–важното: ще чакаме облаги от това си решение днес. Ще влезем в Шенген, разбира се, ще преминаваме още по–безпрепятствено несъществуващите граници в ЕС в търсене на препитание, ние също няма да имаме такива, защото няма да има държава. Изобщо "ще настане такъв живот, че само си викам "дано"(Иска ми се да вяравм, че ако беше жива, М. Башева би се присмяла по своя начин на тези недоосновани евроатлантици.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    08 Юли 2023 22:11ч.

    Как лесно се раздава нещо, което сам не си спечелил. Събев да купи каквото иска да праща на просяка със собствените си средства, не да раздава чуждо имущество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    08 Юли 2023 22:22ч.

    Хайде и гaщите на войниците и офицерите ни да изпратим !!! Да закрием Българската армия направо, не искаш ли - събев? А защо не изпратим жива сила? Тагарев, ей-тоя (да го видим какъв "генерал" е), розавичкия иво инджев и други водещи русофоби?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кеворк Кеворкян: Пак исторически успех

    08 Юли 2023 22:30ч.

    И сега вече е ясно, че никога повече няма да припарим до Ръжена – никога няма да го оставят в ръцете на такива безбожни глупаци. Ще си бъдем кютюците, с които се поддържа чуждия огън. Диваци, които не знаят как да поддържат своя собствен огън ПАК ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ Така беше оценено посещението на Зеленски. Няма проблем да се съгласим. Някои очевидно са жадни за „исторически успехи“ – особено, ако за тях Българското Летоброене започва от монтирането на Кирчовци във властта. По телевизията пък един анализатор се вълнуваше, че най-после сме започнали да се хвалим - например, че ще даваме оръжие на Зеленски. Понеже и преди сме давали – но сме се спотайвали. И това станало ясно, едва след като германският вестник „Ди Велт“ писал, че в първите месеци на войната тъкмо ние сме спасили Зеленски - .осигурили сме 30% от мунициите и 40% от дизела, нужни на украинците. Човекът пропусна една малка подробност: че това е ставало в нарушение на решение на Парламента. В Германия – и без да им подсказва „Ди Велт“ – нарушителите досега отдавна щяха да бъдат осъдени. Все пак, исторически успехи могат да се постигат и без да се погазва волята на Парламента. Тия дни от един вестник/“Нова Зора“ ни припомниха, какво е представлявала Българската армия до 1989 година: Численост на въоръжените сили – 117 хиляди души; Бойни самолети на фронтовата авиация, авиацията на ПВГ/противовъздушната отбрана и на ВМФ/военноморския флот – 234; Бойни вертолети – 51; Пускови установки за тактически ракети – 72; Танкове – 2200; Противотанкови ракетни комплекси – 360; Бойни машини за пехотата и бронетранспортьори – 2365; Ракетни системи за залпов огън, оръдия и минохвъргачки – 3990; Подводници – 4. Ето какво сме потурчили – а днес продължаваме да се заблуждаваме, че Българската армия все още съществува. Повече от 30 години по-късно никой не може да обясни, защо сме съсипали тази мощ - и сме се докарали до там да очакваме от небесата да ни доставят най-сетне отдавна предплатените Ф-16. Колко подлизурства отидоха на вятъра, за да я докараме до тази просия. Ясно е, че българското слагачество не струва и един мангър, никой не ни зачита за нищо - и правилно, така ни се полага. Не, ние си останахме най-старателната прислуга, целувачи проклети, прокълнати да тичаме и пред чорбаджиите си в нужната посока - и всичко останало, което се полага на сакати слуги. И сега вече е ясно, че никога повече няма да припарим до Ръжена – никога няма да го оставят в ръцете на такива безбожни глупаци. Ще си бъдем кютюците, с които се поддържа чуждия огън. Диваци, които не знаят как да поддържат своя собствен огън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еничарят на нАТО Съби Събев

    08 Юли 2023 22:31ч.

    да бъде предоставен на бойното поле, като българска помощ за Украйна, заедно с Ал. Йо. и другите омразни на българите от така наречения "Атлантически съвет", който се конкурира по продажност с "Атлантическия клуб" на други антибългари, вкл. Соломончо Паси и крадливото Ленче (биша посланичка на Р. България в САЩ) на кремче за 50 евро! Нищо друго не бива да се предоставя за братоубийствената гражданска война в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • айде да не се лъжем

    08 Юли 2023 22:33ч.

    Ако искат старите ръждилки и боеприпаси с изтичащ срок на годност, сега е момента да се отървем от тях и да искаме компенсация, макар и частична! Иначе стават опасни и трябва да се плаща за унищожаването им!Има хора, които разбират и знаят какво трябва и те не са по форумите, поне не в този! А това кой как се казва няма никакво значение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са дошли за ръждиликите

    08 Юли 2023 22:37ч.

    Зеленият прекалено самодоволен беше, явно е получил по-ценни неща, за които не говорят. И според метода на Киро, ще разберем след 1 година, и докато ни сварят в казана ще е късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами стига лъгахте бе, мизерници

    09 Юли 2023 0:38ч.

    "евроатлантически".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    09 Юли 2023 2:28ч.

    Глупако, С-200 НЕ Е с изтичащ срок на годност, а по показатели - според същия Събев - превъзхожда куп други системи. Впрочем, "Патриот" отстъпват на С-300, ако и да са правени като тях преди 40 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до чушката

    09 Юли 2023 12:30ч.

    Така е , фатмако, С-200 НЕ Е с изтичащ срок на годност ! Направо са си умрели от старост! И не лъжи и не прави пропагандни сравнения, че ставаш смешен! Идиот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев спи

    08 Юли 2023 22:34ч.

    Защо не инициира социологическо проучване сред българите за даването на оръжия, защо нищо не прави този човечец, за да се стигне до волята на обществото? А непрекъснато си играят едни медийни игри. Това не е демокрация, а пошла декорация и маска на недостойни хора. Казано е глас народен, глас Божи! А те се държат като гадни пи-дофили, омайват населението с трикове докато си извършат насилствения акт, за който нямат разрешение и съгласие от собственика. Насилници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър Волгин: Крадци на демокрация

    08 Юли 2023 22:36ч.

    Управляващият политически елит на България се страхува от българите. Страхува се от решенията, които можем да вземем Петър Волгин, Политически НЕкоректно, БНР Управляващият политически елит гласува в НС срещу провеждането на референдум за запазването на българския лев до 2043 г. и така открадна демокрацията. Демокрация означава управление на народа. А какво означава народът да управлява? Това означава гражданите да бъдем питани по най-важните въпроси, свързани с развитието на България. И нека бъде така добър политическият елит да не излиза с глуповати съждения от типа: Вие сте гласували за нас, ние сме за еврото, значи и вие сте за еврото. Защото е напълно възможно много хора да са гласували за вас по съвсем други причини, а не защото сте за еврото. Ако искахте наистина да разберете какво мислят хората за евентуалното ни членство в еврозоната, трябваше да изпълните закона. А законът гласи, че при събрани над 400 000 подписа парламентът е длъжен, ще го повторя още веднъж, длъжен е да насрочи референдум. И тук няма лично мнение, вътрешно усещане и други депутатски али-бали. Така че с гласуването си срещу референдума управляващото парламентарно мнозинство наруши закона и открадна демокрацията. Елитът бяга от референдумите със същата скорост, с която милионер от IT сектора и кандидат за кмет бяга от въпроса за първия си милион. И страхът, и бягството са напълно естествени. Крадците на демокрация осъзнават прекрасно и още нещо много важно. Повечето българи не ги харесват. Повечето българи не харесват този разплут от самодоволство елит. И ако тези хора, въобразили си, че са символ на умността и красотата, искат да водят охолния живот на елит, няма как да разчитат на сънародниците си. Остава им да разчитат на чуждите началници. Единствено началниците от чужбина са тези, които гарантират спокойствието и охолството на управляващия елит. Но, разбира се, тази подкрепа трябва да бъде заслужена. https://epicenter.bg/article/Petar-Volgin--Kradtsi-na-demokratsiya/320154/11/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    08 Юли 2023 22:40ч.

    Съби Събев (каква аграрност в това име!). Да иде да подари себе си на нацистите, и да иде на фронта. Ама няма да го направи, щото го е стах. Ако предположим, че руснаците дойдат в София, тоя пръв ще се обърне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клане при Пятихатки: левият фланг на Запорожкия фронт е осеян с трупове и техника на Въоръжените сили на Украйна (СНИМКА 18+)

    08 Юли 2023 22:42ч.

    Публикувани са страшни кадри от последствията от боевете край село Пятихатки, Запорожка област. Левият фланг на Запорожкия фронт е осеян с трупове и техника на Въоръжените сили на Украйна. По линията Лобковое - Пятихатки - Жеребянка през последните седмици врагът понесе огромни загуби. Источник: https://rusvesna.su/news/1688818816

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 08.07.2023 г. Новини от Украйна. Тенекия от фронтовете: Бронираната колона на въоръжените сили на Украйна беше пометена в кофата за боклук! Карта на военните действия днес: Бахмут, Новодаровка (14 видеоклипа)

    08 Юли 2023 22:48ч.

    След поредица от неуспехи в посока Запорожие противникът се опитва да промени рекорда и да натрупа усилия в посока Артемовски, за да постигне бързи успехи. Възползвайки се от настъплението на северозапад и югозапад от Артемовск, врагът се опитва да възобнови настъплението при Берховка, а също така се опитва да пробие нашата защита при Курдюмовка и Клещеевка . Нашите атаки все още са отблъснати, но врагът не намалява натиска. В този участък бяха допълнително дислоцирани сили в размер на 1,5 бригада за подпомагане на усилията за пробив към Курдюмовка и превземане на височините в района на Клещеевка. Също така врагът продължава да прониква от района на вилата до покрайнините на Артемовск от Красной. https://voenhronika.ru/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна днес 8 юли 2023 г При Работино врагът хвърли нова вълна в атака, пехота и техника тръгнаха. Кадри от битки в украина. (35 видеоклипа)

    08 Юли 2023 22:52ч.

    При Работино от два през нощта врагът пусна нова вълна в атака, тръгнаха пехота и техника. Посрещнахме ги добре, атаката на Въоръжените сили на Украйна затъна.“ Врагът напусна през деня от Пятихатки, според оперативни данни до 200 души. Тръгнаха си с нещата. Нанесено е огнево поражение, отчасти групите са унищожени, отчасти се изтеглят на север. Нашата артилерия не мълчи. Според разкритите данни от преговорите врагът не се справя добре. Доста много от 300 и много от 200 в области, до които не могат да се доближат. Много експлозии на мини. https://www.zanas.fun/ukraina/novosti-ukraini/13384-ukraina-segodnja-8-ijulja-srochno-vsu-oblomali-zuby-ob-oboronu-rf-i-otstupili-s-pjatihatok-u-rabotino-protivnik-brosil-v-ataku-esche-volnu-poshla-pehota-i-tehnika-kadry-boev-na-ukraine-17-vi.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Успокоение скроено от лъжи

    08 Юли 2023 23:17ч.

    Всъщност досега е давано дори повече от гореуказаното. Просто се хвърля нещо в нашите очи, за да се затвори темата и да се тушира напрежението. Лъжците пред съда обикновено признават просто частична вина и с това се приключва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    09 Юли 2023 0:00ч.

    И тоя и коцето, джуджето летец и тагаревчето ги броят за български офицери.... Онези преди много десетилетия, маршируващи първи на парада за 6 май, кавалерите на ордена за храброст, се въртят в гроба .....Позор !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    09 Юли 2023 0:14ч.

    ... преди 30 години само фронтовата ни авиация имаше две ескадрили су 25 - 24 броя. далеч преди да влезнем в алианса иван командира я хариза, а е видно и сега че този самолет работи добре. Молим се за хеликоптерче, медицинско а в БНА имаше 50. Голяма тайна е колко са ни танковете, защото всъщност и в МО не знаят колко ще припалят при зор. А имахме поне 1600. Харизването е системно по характер, безхаберието и безотговорността я отгледаха съби, коце, шаламана, свинаров и още плеяда безименни дебелаци дето имат нужда от фатмак с перде да ги разходи на тактика по нивите и хълмовете под Ямбол !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Редакционна хигиена

    09 Юли 2023 0:25ч.

    Какво може да се прочете в биографията на този субект. Пенсионер, последните обществени дължности, които е изпълнявал са: 1. От 2017 г. е съосновател и избран за член на Управителния съвет на Атлантическия съвет на България за периода 2017 – 2020 г. Свърталище на отпадък, боклук. 2. Бил е някакъв преподавател в НБУ - свърталище на изявен соросоиден боклук. Можем да прочетем и други интересни неща в биографията му : Награждаван е с медал „30 години от победата над фашистка Германия“ (1975), „За отличие в БНА“ (1978, 1983), „40 години социалистическа България, юбилеен“ (1984), „40 години от победата над хитлерофашизма“ (1985), „10 години безупречна служба“ (1985), „15 години безупречна служба“ (1990) и ордени „За военна доблест и заслуги“ – II ст. (1984), награден знак „За вярна служба под знамената“ – II ст. (1991) и други[! Какво да видим - комунист, верен войн на Партията, нагаждач и проспособленец. Видим опортюнист и боклус, който няма убеждения, но има лични, користни интереси! И същият този, спрьямо когото си позволявам толкова нежни и меки квалификации (той заслужава нещо далеч по-отвратително) си е позволил да каже: „Президентът е стратегически неадекватен, проявява стратегическа неграмотност. Оценките му не съвпадат с оценките, давани от Пакта”! Ето ви доказателство, че освен всичко друго, този индивид е в процес на напреднала церебрална увреда. Несъвпадане на оценките на ЕДИН ДОКАЗАНО ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ с ОГРОМНА ЕКСПЕРТИЗА И НОСЕНА НА РАМЕНЕТЕ ОГРОМНА ОТГОВОРНОСТ с оценките на някакъв безсубектен Пакт, който доказуемо защитама чужда и враждебен интерес, не могат да бъдат фактор, доказателство или тест за истина. Дори изписването на тази аргументация е неудобно! Защо, Гласове, давате трибуна на подобни ИДИОТСКИ ИЗКАЗВАНИЯ, сътворени от компрометиран и обществено опозорен г-н Никой, чиято глава очевидно е престанала да го слуша?? Не считате ли, че малко Редакционна хигиена БИ БИЛА ПОЛЕЗНА! Ако целта ви е била да илюстрирате тоталната неадекватност на соросоидната, атлантическа пасмина, бидейки АВТОР на този материал, задължително трябваше да има поне едно изречение, което категорично (макар и елегантно) навежда на критични размисли и персонална оценка на субекта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да добавя

    09 Юли 2023 2:26ч.

    Заради него министъра на отбраната издаде заповед всички които при обучението си в нато са донесли някакви документи и литература да ги предоставят в библиотеките, а не като съби да ги крие и да раздава акъл какъвто няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Редакционна хигиена

    09 Юли 2023 13:13ч.

    Колега, чудесно изложение ! И аз съм си задавал въпрос защо Редакцията проявява такава липса на хигиена, и това е ежедневно ? Наблюденията показват че редакционната политика на "Гласове" се нарича - СЕИР ! Пускат се читави материали, безобидни тексктове и очевадни буклукщини , в един калейдоскопичен миш-маш. Няма редакционни мнения. Целта е да се привлича читателски интерес от всички посоки /"Юруш на маслините !"/ и да става баталия във форумната част. Така се генерира трафик, рекламодателите са доволни. Това е несложната редакционна политика и ако чакате морална оценка на "героите" на статиите, има да чакате от умрял писмо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и аз да добавя

    09 Юли 2023 13:19ч.

    При тази сеирджийска редакционна политика, не разчитайте на пълна демокрация и свобода на словото. Цензурата си е факт, СЕМ-аджиите клечат над редакцията. Дразнещо е че цензурата не е по някакви принципни, идеологически критерии, а на случаен принцип. Отбиване на номера. При което читави мнения се трият без никаква логика. Пълни простащини и тъпизми красят коментарите. Редовно има рекламен спам. Налагат се вечни банове по IP, което във времената на VPN не говори за особена интелигентност на "Гласове"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генерал ЛъжливСъби завидя на англичаните , които от 240 танка им останали само 41 работещи, и реши да се предложи на Украина!

    09 Юли 2023 0:43ч.

    Таман можем да достигнем ангичаните по танкова мощ - от 80те танка като да дем 30 - я останат работещи 50, я 40, я...10??! Нищо , че Турция поддържа над 2500, а в момента модернизира старите си М60 (над 800) с нови куполи, доближавайки ги до Абрамсите М1А3... И когато Турция излезе от НАТО и влезе в БРИКС, кой ще ни осигурява армията на Тодор Живков за защита от Турците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • английски танкист

    09 Юли 2023 13:23ч.

    Кралството вече не произвежда танкове. Тази индустрия е в историята. Всеки ударен "Чаланджър" е безвъзвратна загуба. Ремонт е възможен само за сметка на "канибализация" на машини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този има ли една мозъчна клета?

    09 Юли 2023 1:05ч.

    Това чудо се води генерал, пълна липса на здрав разум и стратегическо мислене. И утре като стане патаклама, такива плиткоумници ще водят бойни действия?! Резултата от това "предоставяне" ще има много кратък живот. Ние ще се лишим от тези въоръжения веднага, а кратко време след това и украинците ще останат без тях. И после какво ще правим? Ще купуваме всичко на чертежи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АманДа

    09 Юли 2023 1:39ч.

    Е"гати държавата, щом такива събевци растат вече като гъб..евци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • RedDik

    09 Юли 2023 1:40ч.

    Засега Терминатора загрява край стартовата линия. Нищо ли не научихте от Холивуд ? Във филмите показват на тези които имат малко акъл неща , които ще се случат задължително. Неизбежно. Тези военни дронове , автономни бойни единици от рода на БТР , с дистанционно командване , само чакат удобния момент . Дистанционното водене на война не ви ли говори нещо ? От там до Терминатора има само една крачка - да дадат достъп на ИИ до командването . После е лесно - който оцелее , ще съжалява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • армия от генерали

    09 Юли 2023 1:50ч.

    този съби не е произвел през живота си нищо - цял живот е бил да държавната софра и е папал от труда на българските граждани. И ще дарява нещо обществено, за което не е допринесъл с нищо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    09 Юли 2023 2:03ч.

    Съби, ако ти си ги купил, давай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой знае ли

    09 Юли 2023 7:21ч.

    дали руските Солнцепек могат да унищожат танковете ? А между другото в Украйна остана ли жива сила - оръжията са нищо без жива сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знаещ

    09 Юли 2023 13:27ч.

    Могат разбира се, но не това им е предназначението. Танкове се унищожават със специализирани противотанкови средства. В момента за руснаците това са преносимите ръчни ракетни системи "Корнет" , както и с хеликоптерите КА 52 - с ракети "Вихър". Последните могат да поразяват танкове от 10 км. дистанция. Преките танкови сражения танкове/срещу танкове имат място, но не са масови случки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    09 Юли 2023 8:56ч.

    Съби сабята,от Жельо войвода сливенско е просто обикновен кариерист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    09 Юли 2023 15:11ч.

    съби излезе от селото, но селото не излезе от съби ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    09 Юли 2023 21:05ч.

    България е най добре да прати всички евроатлантици на фронта. Начел о със Дъртият лумпен Тагарев. Кирчо тъпото, Боко тиквата, и цялата останала евроатлантическа и гейскопедерастка сган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи