Събев: Изваждаме железниците от килера, България ще е "на релси"

Събев: Изваждаме железниците от килера, България ще е "на релси"

Снимка: БТА

Изваждаме железниците от килера на българската икономика, каза на пресконференция в Русе министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев, съобщава БТА.

„България ще е "на релси". Тя трябва да отговори на зелената сделка и да бъде все по-неутрална към природата. Това е основна политика на Министерството на транспорта и съобщенията“, заяви министърът за бъдещето развитие на железопътния транспорт. 

„За ужас на хората, които очакваха да развиват още бизнес за сметка на БДЖ, вече няма да стане така. Българските държавни железници се изправят на крака и започват да работят все по-добре“, смята Николай Събев.

Министърът е на посещение в крайдунавския град, където участва в дискусия за възобновяване на проекта за изграждане на градска железница, която да осигурява бърза връзка между централната градска част с района на бившия Комбинат за тежко машиностроене (КТМ), двете промишлени зони на града, индустриалния парк, както и връзка с град Мартен и други населени места. В разговорите се включи и ръководството на Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“. 

Русе може да стане част от един сериозен индустриален конгломерат, който включва Букурещ и Варна, смята министър Събев.

Той обяви, че всеки ден получава по над 10 сигнала за различни нарушения в поверения му ресор, като се стреми да разглежда всички, с изключение на анонимните. 

„Почтеността задължава. Разчитаме, че все повече хора, най-вече депутати, ще осъзнаят, че сега е моментът България да продължи да прави промяна“, посочи Николай Събев за политическата ситуация в страната. 

По повод на европейския пакет „Мобилност“ за периодичното връщане на камионите до мястото им на регистрация, Събев увери, че усилията на страната ни да се отложи тази мярка и да се намали нейната тежест върху превозвачите няма да спрат. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Изваждаме железниците от килера на българската икономика, каза на пресконференция в Русе министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев, съобщава БТА.

    14 Юни 2022 14:05ч.

    Будистчето не е ли наясно, че понятието българска икономика е кухо. Не може да съществува икономика в държава със скъпи енергоресурси, които на всичкото отгоре са в ръцете на колонизиаторите й /по Кики 5-та колония/, ако будистчето не е наясно България е ишлемеджийница, а ишлемето не е индустрия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sim4o

    14 Юни 2022 14:07ч.

    Гара Етрополе - пази багажа !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    14 Юни 2022 14:16ч.

    Каква икономика бе Куку, всичко приключва и Еконт също... Иначе поне е откровен със "зеленото бъдеще", проблема е че дебилите не го разбират този феномен и блюстител на природата, нафтата и 5 и 10 лева да стане, българина ще продължава да шава с краченца като настъпена хлебарка, въпроса е как може хлебарка да има автомобил и да го зарежда и шофира- ТОВА Е ЧУДО ПАК НА ПРИРОДАТА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    14 Юни 2022 14:50ч.

    Това кога ще стане, бре шамандур? Когато направите още няколко моста над Дунав и няколко тунела под Балкана ли бре?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "България... да бъде все по-неутрална към природата"

    14 Юни 2022 15:18ч.

    В къф смисъл България или което е да е нещо на тази планета може да бъде "неутрално към природата"? Кво бе, конфликтнико на интереси и злоупотребецо с власт, значи това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи