Събарянето на "Альоша" отпадна от дневния ред на заседанието на общинския съвет в Пловдив

Събарянето на "Альоша" отпадна от дневния ред на заседанието на общинския съвет в Пловдив

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Съдбата на паметника "Альоша" на хълма Бунарджика окончателно отпада като предложение от дневния ред на Пловдивския общински съвет на 17 януари, предаде БНТ.

Причината е становището на постоянните комисии към местния парламент, които изискаха допълнителни финансови и технически разчети от ресорните заместник-кметове.

Те трябва да кажат колко би струвало провеждането на референдум по темата, колко би струвал демонтаж и освен това технически как евентуално би могъл да бъде извършен.

След като те бъдат изготвени, предложението отново ще бъде разгледано в комисиите.

По темата имаше две предложения. Съветниците на ДСБ внесоха идея за премахване на монумента до края на годината, а от "Има такъв народ" настояват да бъде проведен референдум.

Източници: БНТ, news.bg

 

 

Коментари

  • Моите имена

    12 Яну 2024 17:09ч.

    Пловдив, браво! Евала, майни, на чист български!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "След като те бъдат изготвени, предложението отново ще бъде разгледано в комисиите."

    12 Яну 2024 18:48ч.

    Тоест темата не е закрита? Като не искате паметници на Съветската армия и Альоша ще получите такива на Турския аскер и Осман паша! Бъдете здрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    12 Яну 2024 22:18ч.

    Много точно си им го казал колега от 12 Яну 2024 18:48ч., но тези от ДСБ са си кретени и трудно ще го проумеят! А иначе много се ядосвам на български еничари, които започват да ми обясняват, как сме щели да се освободим и сами без Руската армия! Това са хора, които са лишени от логическо мислене. С нашето Освобождение едвам се справя Руската Императорска армия, а те ще ме убеждават, че с черешови топчета, пушки кремаклийки и малък робски народ сме щели да разбием Османската империя! Те кюрдите дето са 40 милиона народ още не могат да се освободят, а ние с 4-5 милиона наплашени роби сме щяли да гътнем османците, като на всичкото отгоре те са били подкрепяни от целия "цивилизован" Запад, т.е от нашите сгашни "партньори" и "съюзници" разбойници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    12 Яну 2024 22:29ч.

    Ако Альоша не беше стъпил в Пловдив, сега там щеше да е гръцка територия, каквито са били претенциите на Гърция през 1946 г. в Париж по време на оформянето и подписването на мирните договори след ВС война! А може би щеш да е турска, защото Чърчил е искал да ни окупира турската армия, а тя както е известно няма навика да се оттегля без бой! Древна китайска мъдрост гласи, че който забравя поуките на Историята е осъден да ги изживее отново! Страхувам се, че нашия пасивен и заспал народ ще бъде сред осъдените, защото пред нас се задава Четвърта национална катастрофа! ( за по-младите да припомня, че първата национална катастрофа е след поражението ни в междусъюзническата война, втората-след Първата световна война, а третата след Втората световна война, но благодарение на СССР и участието на нашата армия във финалната фаза на войната заедно с Червенната армия ни се разминава само с репарации!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Мустафа Радев

    12 Яну 2024 17:10ч.

    Позитановските политически мошеници мълчат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    12 Яну 2024 17:14ч.

    ...явно не искат да им бъде нанесена непоправима вреда...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    12 Яну 2024 17:23ч.

    Никакво събаряне на руско-съветски паметници без всенароден референдум. Който дръзне да го прави, да бъде затворен за проповядване и практикуване на фашизъм по съответните членове от НК! И защо съборилите ПСА още са на свобода, нали съдът постанови незаконността на деянието? Щом управляващите не спазват законите, защо управляваните да го правят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гиди дърти комунета

    12 Яну 2024 20:28ч.

    Едно време комунетата ката ден референдуми правехте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НРБ

    12 Яну 2024 21:54ч.

    Комунистите за 45 г. организираха два национални референдума: 1946 г. - за обявяване на страната за република и 1971 г. за приемане на нова конституция. Колко национални референдума проведохме през последните 33 г.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    12 Яну 2024 22:32ч.

    Те няма нужда да правят референдуми, защото Посолството им нашепва, какъв ще е резултатът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Събарянето на "Альоша"

    12 Яну 2024 17:38ч.

    отпадна от дневния ред на заседанието на общинския съвет в Пловдив". Засега. Ще трябва да се изчака развитието на конюктурата и съобразно това за се решава според следващата конюктура! Пък да има и какво да се дъфче до края на годината, а и допълнителни работни места да се отворят , за да се изследват процесите и т. н. Евала , Булгаристан !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    12 Яну 2024 19:00ч.

    Да! Чакат какво ще каже доган, чрез устата на домузпеевски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е лошо да се чете историята

    12 Яну 2024 17:45ч.

    ЛИКБЕЗ - Съвременната Кочина /каквото е останало от държавата България/ се гордее, че била спасила евреите си. Ама дума не се обелва по въпроса, че това героично начинание е извършено след Сталинградската битка. Та същото и с геройската постъпка на пловдивските съветници. Не казвам, че е лошо. Оказаха се по-гъвкави от софийската измет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    12 Яну 2024 19:05ч.

    апцалутно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    12 Яну 2024 19:16ч.

    интересно защо Сталинградската битка не попречи на гонитбата на савецките евреи след ВСВ. Не забравяйте да попитате Захарова за тази част от историята на погромите в СССР над евреите, тя е гоуем разбирач на историята:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма "савецките евреи", бре, кретен!

    13 Яну 2024 0:43ч.

    Всички хора в СССР бяха граждани на СССР. Тези юдаисти, които нямаха съзнанието на граждани на СССР, се възмущаваха от словосъчетания като "съветски евреи" или "руски евреи", първо защото не са семити, а са хазари и второ, защото за тях няма "съветски", руски" и т.н. "евреи", а само "евреи". Както казва мъдрият български народ, на такива и с ляйняна клечка не можеш да им стигнеш носа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    12 Яну 2024 17:50ч.

    Пловдив е град със 8 хилядна история , най-древният жив град в Европа и знае да цени построеното преди , независимо от опитите на жалки нищожества да го съсипят, за да избиват комплекси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    12 Яну 2024 18:05ч.

    Съветското чучело ще бъде префасонирано, а на вас ще ви замажат учите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Златкокюлчо Чекмеджийски

    12 Яну 2024 18:25ч.

    В момента, в който България застана срещу Русия... Отиваме към разпада на тази територия....кво мислите, че САЩ ще са против? НАТО против? Глупаци - вижте Кипър как хубаво си го делят!!! И Пловдив отива към Турция. Путин ще даде още един реактор на Турция и за посраните ганьофци ще остане да вдигнете още 100 000 Альоши като робско наказание и ще си свалят фесовете и ще се кланяте докато сте живи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • къв референдум бе

    12 Яну 2024 19:21ч.

    събаряй веднага това чучело!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нацгерой

    12 Яну 2024 19:54ч.

    С малко усилия и лека преработка може да стане БАТМАН. Най големия национален герой на САЩ.Хубаво е да го направят вечер да лети над града ,и да раздава правосъдие,а сутрин да се връща на постамента и да "зарежда" до вечерта.Мисля, че нашите западни партньори имат технологии .Само да кажат кога ще честваме БАТМАНОВ ДЕН и.....ГОТОВО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гиди дърти комунета

    12 Яну 2024 20:26ч.

    Вие да не сте го сложили с референдум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майна-техник

    12 Яну 2024 20:39ч.

    Единствената причина да отпадне решението, не е че им е дошъл ума, а че са изправени пред непреодолими за днешната дебилна класа технически пречки ! Паметникът е гранит сиенит, масивни камъни зидани около метална ос. Зидането е било по-лесно от евентуалното рушене. Статуята е над 10 метра висока, постаментът е още 7-8 метра. Как ще го разрушат ?? Не става с флексове, трябва да се вдигне високо скеле и на него да се качат тежки каменорезни машини - ужасТ !! Освен това трябва да се докарат в подножието генератори за ток, и всичко това ще излезе над милион със сигурност, кой ще даде толкова пари ? Има лесен и бърз начин - с тортилови шашки, но има риск да стане излагация като с мавзолея ! Това е яко сталиново строителство, не е чурук-демократичен ерзац... И още като гръмне и се посипят камъни на главите на баровските кооперации под Бунарджика ? Кой ще плаща обезщетенията ? Затова бият отбой...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель", майна и строит. инженер

    12 Яну 2024 21:27ч.

    едно време египтяните само с бронзови длета са отсичали ОГРОМНИ каменни блокове за пирамидите, тези блокове на Бунарджика са много по-малки. Сега-пробиват се дупки във фугите между блоковете, и след това се набиват дюбели, които се разширяват в оснвата си и разцепват камъка (той няма голяма носеща способност на опън).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • египетски инженер-счетоводител

    12 Яну 2024 23:57ч.

    Колко на брой са били египтяните с длетата, за колко време, на каква надница, какъв работен ден, какви обезщетения за трудови злополуки и прочие ситни дребни като камилчета технически въпроси...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Альоша и Пловдив, 33 години (1989-2022) живяха в мир и любов в демокрацията!

    12 Яну 2024 22:42ч.

    И ето в лето 2023-то на едни "българи" дадоха пари за да разрушават собствената си държава и да тормозят собствения си български народ! ДА РАЗДЕЛЯТ българите, да насаждат омраза, да ги тероризират с безумни искания за Историята, в името на чужди оборско-краварски миризливи интереси ... за пари! Глупави продажни жалки "българи". Възмездие за тормоза ще има, не се съмнявайте подлогите. Защото... БЛАГОДАРЕНИЕ НА АЛЬОША ДНЕС ПЛОВДИВ Е В БЪЛГАРИЯ! Иначе щеше да бъде в Гърция, която като победителка в Антихитлеристката коалиция е искала плячка - цяла Тракия до билото на Стара планина. Нооо, за подлогите по-важни са парите от миризливия краварник, вместо свободата и достойнството на България и Българския народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    12 Яну 2024 23:21ч.

    не е само това, благодарение на Сталин слънцето изгрява сутрин...затова са го изписали на икона:-) https://ih1.redbubble.net/image.1932965597.8046/poster,504x498,f8f8f8-pad,600x600,f8f8f8.u5.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 23:21 ч. - засрами се бе, знаем, че ти е платено

    12 Яну 2024 23:28ч.

    да тормозиш българите и да цапаш България, жалък индивид черво ненаситно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Альоша излъчва сигурност и спокойствие!

    12 Яну 2024 23:25ч.

    И една красива, красива, уникално красива песен изпята от Маргрет Николова и Георги Кордов. Голямата певица м.г. навърши 95 години, жива и здрава да бъде Маргрет Николова още много години! Песента за Альоша е удоволствие от интелигентност за сетивата, ето тук: .... https://www.youtube.com/watch?v=EyR-t721NiU

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    13 Яну 2024 5:50ч.

    Между другото братя Аргирови изгряха с тази песен. Помня, като пионерчета, как пееха по телевизията на фона на паметника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И на банкянският тиквеник е ясно,

    13 Яну 2024 1:16ч.

    че евентуално събаряне на "Альоша" в Пловдив ще бъде равносилно на обявяване на война на Русия. Няма по-страшно за руснаците от гаврата с паметта на онези 27 милиона съветски воини, жени и деца, с кръвта на които беше заплатена победата над германския нацизъм и на европейския фашизъм. (Марк Бернес "Темная ночь" (1943) https://www.youtube.com/watch?v=Q2CPZw995dY

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи