С 55:5 "Да, България" e взела решение да не подкрепя ГЕРБ за първия мандат

С 55:5 "Да, България" e взела решение да не подкрепя ГЕРБ за първия мандат

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Да, България" е взела решение, че категорично няма да разговаря с ГЕРБ за подкрепа на първия мандат. По време на заседанието на ръководството миналия уикенд 55 души са били "против", но е имало 5 гласа за това все пак да се разговаря с партията на Борисов. Това разказа депутатът Атанас Славов в предаването "Офанзива" на Нова нюз.

Отдавна заявихме, че с първия мандат не виждаме възможност за подкрепа заради позициите на ГЕРБ по повечето вътрешнополитически въпроси, включително приемането на Изборния кодекс по един безобразен начин, нарушавайки всички правила на законодателния процес, коментира Славов. По външнополитически теми можели да си сътрудничат с ГЕРБ, проблемът бил какво се случва в България.

Правителство без ДБ не може да извърши необходимите реформи и да тласне страната към Шенген, убеден е депутатът.

Според него е малка вероятността ДБ да влезе отново в коалиционно управление с БСП. Това би предизвикало силно вътрешно напрежение при нас, ние сме двата полюса по темата за войната в Украйна. А и те са част от хартиената коалиция, коментира още Атанасов.

Бяхме изненадани от доста колебливото гласуване на ПП по темата за новите 8 изтребителя. Това за нас е притеснителен сигнал, каза депутатът от ДБ.

Ветото на Нидерландия за членството ни в Шенген беше очаквано, нямаме видими резултати за борба с корупцията и укрепване на върховенството на правото. Това е сигнал, че продължаваме да имаме проблем в правосъдието, вътрешния ред и сигурността, коментира Славов.

Трябва много ясно да заявяваме нашата съюзна солидарност, но и да си напишем домашното. Проблемът е в нас, не в партньорите ни, допълни депутатът от ДБ.

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

 • Haho

  03 Дек 2022 18:45ч.

  Хващай лопатата, чемодана и към вокзал Киев .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мдааа

  03 Дек 2022 19:48ч.

  Соросоидните свини подкрепят геят рюте на 100%! По линия на ЛГБТ и българофобията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Меркуцио

  03 Дек 2022 19:40ч.

  Ни срам, ни óчи, както казва народът! Ми те така бяха гласували за Тафров да бъде кандидат за евродепутат, пък изведнъж се появи Радан и им вика да си го заврат туй гласуване в.....некое чекмедже и взе, че той се уреди в Брюксел за цели 5 години! За него, че е бил "избран" е силно преувеличено! Май гербаджиите им се подиграват на ДъБъ, че без тях нямало да има правителство, понеже ги знаят колко са надменни, но повърхностни и агресивни, та ще падне голям.....сакатлък!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  03 Дек 2022 20:03ч.

  Язък за дето гербаджии толкова им се слагаха на тези помияри, а те пак им показаха среден пръст!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пор Ошенко

  03 Дек 2022 20:14ч.

  Махнете яйцето на снимката, че плаши децата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • неприятен тип

  03 Дек 2022 20:21ч.

  Този е изключително неприятен тип, винаги го гледам и слушам с отвращение, не само когато говори за любимата му нацистка Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, таз дилилилема няъ да я

  04 Дек 2022 0:31ч.

  имът след другити исбури га Ристю ша артисъ кът сношна къвърма ут пърлалаламентътъ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи