Рябков: САЩ засилиха усилията си да организират преврат в Русия. Може да скъсаме дипломатическите си отношения

Рябков: САЩ засилиха усилията си да организират преврат в Русия. Може да скъсаме дипломатическите си отношения

Съединените щати все повече се фокусират върху смяната на властта в Русия и организирането на вътрешни сътресения в страната, заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков. Това заяви заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков.

"Съединените щати не само разгърнаха хибридна война срещу Русия, която очевидно се води до последния украинец и в която задачата за нанасяне на стратегическо поражение на Русия не е отменена, но и демонстрират все по-голямо внимание към смяната на властите тук и организирането на вътрешни безредици", каза заместник-министърът.

Според него при тези условия конфронтационният сценарий между Москва и Вашингтон се е превърнал в "даденост, от която трябва да се изхожда". В същото време Рябков не изключи, че по-нататъшна ескалация от страна на САЩ може да доведе до скъсване на руско-американските дипломатически отношения.

"Диапазонът от възможности за избор, като се има предвид настроението във Вашингтон, не е голям. Негативният вариант е по-нататъшна ескалация, до скъсване (на дипломатическия фронт) на изключително изтънелите двустранни отношения. Или по-малко драматичен вариант: пълно сдържане на Русия и Китай с елементи на диалог, съчетан с активни опити за разцепване на световното мнозинство, което не е съгласно с основания на правила западен световен ред", обясни руският заместник-министър на външните работи.

Рябков добави, че не би искал да прогнозира кое ще надделее в политиката на САЩ.

Коментари

  • Ретранслатора

    28 Ное 2023 9:30ч.

    Грешка! Играете с черните фигури и поради това грешите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грешат, защото ги води юрист. Юридическото образование води до пломбиран ум. Ако Йосиф Висарионович беше завършил право, а не семинария, щяха да изгубят и Втората Световна война

    28 Ное 2023 9:45ч.

    Да не говорим за пазарните бръмбари в главата на юриста, които ужасно пречат на страната и особено на ВПК да се развива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Мустафа Радев

    28 Ное 2023 9:46ч.

    В.В.Путин е един най-слабите руски ръководители, наред с Николай Кървавия, горби и пияндето елцин. А "слабите ги бият" е казал Йосиф Виссарионович.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    28 Ное 2023 9:59ч.

    ВВП има докторат по икономика, истински, не като някои у нас. И не плачете на чужди гробища, икономиката на Русия расте, магазините им пълни със стока и купувачи, в ЕС икономиката се срива, у нас ще се усети болезнено през пролетта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    28 Ное 2023 10:18ч.

    ++++++ Просто "патриотичен либерал" / няма такова животно/ и "договорняк". Регулировчик на интереси, за съжаление повечето частни с обществено имущество добити и развити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    28 Ное 2023 11:35ч.

    Идеята на коментара ми, мие че руснаците трябва да престанат да се съобразяват с мнението на Запада, а да си водят своята политика!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе

    28 Ное 2023 12:24ч.

    Целият свят е на друго мнение, само родните соросоиди, с оперираните си мозъци вярват на собствената си пропаганда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    28 Ное 2023 12:56ч.

    А ти си ПО-ПРОСТ и от тиквата от банкя!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    28 Ное 2023 9:50ч.

    Черните фигури се компенсират от Белите лебеди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    28 Ное 2023 9:56ч.

    добро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руският хиперзвук

    28 Ное 2023 9:54ч.

    може да реши страшно много нерешими проблеми на краварите, в това число да занули трилионния им дълг от лицето на земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    28 Ное 2023 10:04ч.

    Няма защо да ги късате, просто си изберете Владимир Путин отново за Президент на Русия ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    28 Ное 2023 21:22ч.

    Тръмп ще бъде изключително успешен Президент на Русия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    28 Ное 2023 10:08ч.

    Путин поне го избират руснаците, българските управници ги назначава американското посолство, не ви ли е срам бе, евромалоумници!? И ако някой не слушка добре, му блокират сметките с награбените милиони от вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе, това е виц, че путьо го избирали

    28 Ное 2023 11:26ч.

    Миналата година Путлер въведе електронно дистанционно гласуване на всички избори ( https://news.bg/int-politics/putin-podpisa-zakona-za-onlayn-glasuvane-v-rusiya.html ), без право да се избират т.нар. "чуждестранни агенти". Освен това законодателството МУ постановява, че руски гражданин, който е заемал пост на висш служител и е бил отстранен от руския президент СУБЕКТИВНО, не може да бъде номиниран като кандидат в рамките на пет години. Новото законодателство разширява списъка на лицата, които нямат право да бъдат избирани. Включва осъдените за извършване на екстремистки престъпления, чиито присъди са заличени или освободени до изтичане на пет години от датата на заличаване или изчистване на съдимостта им. Затворниците с неизлежани присъди, вкл. и осъдени за канибализъм, които отидоха и се върнаха само след 6 месеца от фронта в Украйна (за разлика от всички останали редовно мобилизирани, които остават до края на войната), бяха помилвани и наградени като "герои", а сега, по новия изборен закон могат и да бъдат избирани. При това положение не е ясно защо в Русия си играят на избори, а не ги назначават директно от Кремъл. Така, както путьо беше определен и "назначен" от ФСБ още 1999 г., а 2000 г. уж го избрали хората и "спечелил" още на първия тур в съревнование с още десетина, между които Жириновски, Зюганов, Явлински, Говорухин и др. От Кремъл вече отговориха какъв ще бъде следващият президент на Русия: "Същият":) въпреки това има смелчаци и наивници, които се кандидатират напр. Гиркин от затвора и една журналистка, която след като обяви кандидатурата си я повикаха в Прокуратурата:) ( https://meduza.io/news/2023/11/21/zhurnalistka-iz-rzheva-zayavila-chto-vystavit-svoyu-kandidaturu-na-vyborah-prezidenta-rossii-ee-vyzvali-v-prokuraturu )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я вземи се разбери със себе си

    28 Ное 2023 11:31ч.

    Хем рашистите били дяволи и не знам кво, хем па не избирали Путин, а копнеели от все сърце за Навални. Нещо не ти бие брадвата на едно място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    28 Ное 2023 10:11ч.

    Ехе, еми така е както все късно почвате да следвате съветите на фундаменталния експерт по САЩ Русия и прочее Англия тов.ЗИП. Отдавна трябваше и бомбени килими и скъсване на дипнотношения въобще със САЩ, ЕС, Япония, Австралия, Канада и Великобритания.И започване на ядрени опити в атмосферата и ракети в Куба и в Космоса и т.н и т.н. Така, че Рябка, води си записки от моите тезиси.Аз кога съм говорел за бъдещата война в Украйна ти си се радвал на евтините кюфтаци на Смоленская площадь. Армагедонич добякъде е прав, че въобще МИД требе да го закрият.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дельо хайдутин

    28 Ное 2023 10:43ч.

    Никога не е късно краварите да видят летящи бели лебеди посред зима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В името на Договорняка !

    28 Ное 2023 11:03ч.

    Такава опция не е изключена. Скъсват се дип отношенията , милиарди овце треперят от ужас пред вероятността от атомните гъби. А зад гърба на овцете Кремъл и Вашингтон все така си връткат игричките, в своя полза и ущърб на останалите. Кротко си установяват темелите на НСР… Абе що Кремъл толкова много НЕ ИСКА завръщането на Тръмп ? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • виж сега

    28 Ное 2023 14:05ч.

    образовай се: https://archive.org/details/1991-una-environment/mode/1up Като разбереш какви са целите и задачите на т.н. Англо-Саксонски Свят, и какво ги отличава от т.н. Руский Мир може да си отговориш сам на въпросите около наливането на темелите на НСР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия е спъната от много меки закони и понеже всичко вършат според закон

    28 Ное 2023 11:20ч.

    Трябва да се поучат от китайците. Китай не разрешава двойно гражданство - или си гражданин на Китай и си на страната на Китай или не си. Русия разрешава двойно гражданство и много от тези с двойно гражданство работят против Русия или избягаха в чужбина. В Китай има смъртно наказание, Русия се подведе по европейските ценности и го отмени. Руснаци, които провеждат терористични действия и избиват руснаци, ги съдят и затварят за по 20-тина години. Роднините и приятелите на убитите работят, плащат данъци за да хранят убийците. Затова, Сергей Рябков не трябва да се оплаква. Руснаците сами са си виновни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президентски избори в Русия 2012г

    28 Ное 2023 11:40ч.

    Кандидатите Жириновски и Прохоров провеждат дебат по телевизията. Прохоров е поддържан от артисти и певци, които са в залата. Жириновски нападна Пугачова и Прохоров, като ги нарече изменници на Русия. Каза им буквално: "При първо по-голямо сътресение в Русия, вие ще си изнесете в чужбина, където си държите парите". Пугачова разярено го нападна и не му даваше да говори. И ... какво стана? След като започна СВО, Пугачова замина за Израел, а през април миналата година, Прохоров взе израелско гражданство и напусна Русия. КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ на Русия напусна и взе чуждо гражданство. И НАЙ-ЛОШОТО, тези предатели все още са с руско гражданство и някои от тях се връщат в Русия, а Русия дори им помага да се върнат след като започна войната в Израел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе, тук напълно се присъединявате към ксенофобско-канибалския призив на депутата ген. Андрей Гурулев 20% от руснаците да бъдат, ако не изолирани/изгонени, унищожени

    28 Ное 2023 12:32ч.

    20% са около 29 милиона руснаци, които според Гурулев трябва да бъдат унищожени, ако не гласуват за кремльовския диктатор путин на т.нар. "президенски избори" през 2024 г. ---> https://t.me/Pravda_Gerashchenko/81640

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Валентина Тарешкова (космонавтката), днес председателстваща етична комисия в Думата, подкрепи Гурулев за заличаване на 20% от руснаците

    28 Ное 2023 12:44ч.

    Разсъжденията на депутата се отнасяха до онези "предатели", които напуснаха страната, както и тези, които останаха в Русия, но според социологическите проучвания не вярват на Владимир Путин. ( Андрей Гурулев е бивш заместник-командир на Южния военен окръг. Както отбелязва 'Новая газета', неговият опит включва тясна връзка с ЧВК Вагнер, корупционни скандали и конфликт с един от лидерите на Единна Русия Андрей Турчак. ) ---> https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=r51AR6t3f9k

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за - 28 Ное 2023 11:40ч.

    28 Ное 2023 14:59ч.

    Това видео се върти в тубата. Пугачова е толкова елементарна там, когато сочи театрално Жириновски и произнася с плам, че Жириновски е срам за Русия. Жириновски я нарича "певичка".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    28 Ное 2023 11:34ч.

    Дрогаре, не се превъзбуждаите - нещата не изглеждат така, както ни се представят. Повечето хора са с едновекторно мислене. А междудържавните, между блоковите и пр. отношения не са само на една плоскост. Но е правилно, че на по резки отговори на сащисаните въртели и "закачки" следва да се отговоря далеч по твърдо. Скъсване на дип-отношенията е добър ход, но такъв се прави и предшества непосредствено горещият конфликт. Има друг аспект, който не се осветява от т.нар. масови "медии". Че в същност върви (покрай всички други придружаващи войната гадости) и масивно изтребване основно на руснаци - и от двете страни на конфликта! Има "конспиративни" теории, как едни други другари искат да живеят там и местното руско население следва да бъде масивно - то и така става - силно, намалено и прогонено. И по случайно съвпадение, точно мечтаните области са вече "освободени" (остава само Одеса и още малко наоколо) от специалната операция. Така, че ако човек се вгледа по внимателно, се очертават съвсем други контури на действителността и тогава дори странности и нелогичности изведнъж се проясняват и хоп - отзоваваме се пред съвсем друг Декор. Или както някой го наричат - Договорняк. И на краят: - 'ко стана?! Това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "такъв се прави и предшества непосредствено горещият конфликт"

    28 Ное 2023 11:45ч.

    Не е вярно. САЩ нямат дипломатически връзки с Куба, Иран и Северна Корея и не воюват с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    28 Ное 2023 12:20ч.

    Никога не вади пистолет ако не смяташ да стреляш с него ако се наложи. Руснаците да спрат да мънкат и да се поучат от западните си партньори, първо се стреля и после се вика горе ръцете. Такова изказване се прави след като вече семействата на дипломатите са изстеглени и багажа изпратен в Москва. Сега друг дипломат ще започне да хленчи, че имало много руски сънародници в САЩ за които трябвало да се грижат и трябвало да си запазят хляба :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    28 Ное 2023 13:14ч.

    Доколкото разбрах от статията, Рябков има се предвид, че САЩ могат да скъсат дипл. отношения с РФ, не че Русия обмисля такъв вариант.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен

    28 Ное 2023 17:44ч.

    Това навежда на мисълта че много служби работят по въпроса за атентат срещу Вл Путин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи