Рябков: САЩ умишлено прикриват военно-биологичните си дейности в Украйна

Рябков: САЩ умишлено прикриват военно-биологичните си дейности в Украйна

Вашингтон умишлено "прикрива и замъглява" военно-биологичната си дейност в Украйна, заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков. Според него реакцията на противниците на Русия на информацията за биолабораториите в Украйна показва, че Москва е уцелила корена на проблема, съобщава ТАСС.

„Обстоятелствата, възникнали при провеждането на специалната военна операция, позволиха да се погледне отвътре какво се случва по предложение на САЩ в тази област (военно-биологична активност в Украйна – бел. ТАСС), която Вашингтон умишлено прикрива, замъглява всяка възможност други членове на международната общност поне да разберат какво, къде, как и по какви причини, с каква цел се извършва от тази страна“, - каза Рябков на заседание на парламентарна комисия за разследване на обстоятелствата, свързани със създаването на биолаборатории от американски специалисти на територията на Украйна.

„Разкритите факти за провеждане на военно-биологични дейности в Украйна показват, че функционирането на биолаборатории на територията на тази страна, включително подразделение на централния санитарно-епидемиологичен отдел на военното ведомство на Украйна, е било насочено към повишаване на патогенните свойства на патогените на чума, антракс, холера и други смъртоносни болести, включително чрез използване на методи на синтетична биология“, добави Рябков.

Дипломатът подчерта, че Агенцията за намаляване на военните заплахи, свързана с Пентагона, играе водеща роля във финансирането и провеждането на повечето военни биологични изследвания.

Русия изготвя пакет от документи, за да започне официално разследване на военно-биологичните дейности в Украйна в близко бъдеще, каза заместник-министърът на външните работи на Русия. 

„Имаме намерение да вървим в посока стартиране на официално разследване (на дейността на биолабораториите), инициирано от Съвета за сигурност на ООН. Това наистина е така. Това ще се случи в близко бъдеще. В момента всъщност формираме пакет от необходими документи за това“, каза Рябков.

Според него противниците на Русия ще се проявят като безскрупулни играчи в Съвета за сигурност на ООН, ако възпрепятстват разследването. „Ако по политически или геополитически причини нашите противници, нашите опоненти започнат да поставят прът в колелата ни, това само ще ги изобличи като безскрупулни играчи в Съвета за сигурност на ООН, водени от цели и съображения, които нямат нищо общо със задачите за укрепване на сигурността и установяване на истината“, заключи той. Реакцията на противниците на Москва по отношение на биолабораториите в Украйна показва, че Русия "е уцелила корена на проблема", смята още руският зам.-министър.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • арсений

  16 Май 2022 12:46ч.

  Боже! Това е ужасно! Аз затуй си чета само инфо от ТАСС и съм отлично информиран!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  16 Май 2022 12:59ч.

  Това е престъпление срещу човечеството! То не бяха вируси, не бе ковид, не бяха хепатити с неизяснен произход, не бе чудо! Това трябва да спре!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия си сменя оправданията като носни кърпички

  16 Май 2022 13:13ч.

  Така беше с малайзийския Боинг, така е и сега. То не бяха планове за украинска агресия, та освобождаване на народа от нацисти наркомани, та разработка на ядрени оръжия, та вируси предназначени за славянската раса, пренасяни с дресирани птици, а освен това сами си срутиха градовете, за да оклеветят руската армия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Носните кърпички други ги сменят май

  16 Май 2022 13:24ч.

  Виктория Нюланд призна при изслушването и пред Сенаторите, че усилено работят документацията от дейността на лабораториите да не попадне в ръцете на руснаците... Успяха да унищожат доста материали, но се разкри, че в Украйна са работили с CovID19-SARS2 3 месеца преди обявяването на пЛандемията?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къде се разкри?

  16 Май 2022 14:20ч.

  Дай инфо, ако можеш:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Новина от 12 май

  16 Май 2022 14:43ч.

  https://yournews.com/2022/05/12/2342795/russia-alleges-pfizer-moderna-merck-obama-soros-clintons-bidens-rockefellers/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mathur

  16 Май 2022 18:15ч.

  Пусни си босфор тв,там е за такива като теб !!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mahmut

  16 Май 2022 18:26ч.

  Босфор тв е за предпочитане пред това тук. Забавна е и няма форум.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 10 септември 2001, когато представителите в Конгреса на САЩ чуха

  16 Май 2022 13:16ч.

  че военното им министерство е открило "липса" от 3 ТРИлиона USD. На следващия ден самолетът на терористите се заби точно в помещението в сградата на Пентагона, където работеха одиторите и ... унищожи всички документи за този "разход"... Още тогава се започна яко замитане на следите за свръх-секретни военни дейности. Дано сега се повдигне малко перденцето...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това ли ще е следващият етап на военната операция:)

  16 Май 2022 13:21ч.

  Първо ще отчетат окончателна победа над нацитата, а след това ще борят патогени с танкове, може и с крилати ракети:) А к'во стана с онези момчета, които се бяха окопали около Чернобил и седмици наред търсеха украинска ядрена бомба, ама хванаха нещо друго и сега "светят като крушки", ако са между живите:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • При толкова голям брой глупаци (80%)

  16 Май 2022 13:37ч.

  не е чудно, че и най-плоските лъжи на Кремъл се разпространяват у нас като Ковид 19.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  16 Май 2022 17:58ч.

  Научете се да пишете грамотно и четете повече, ако можете, вместо да пишете глупости!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прав си, разпространяват се по един и същи начин

  16 Май 2022 19:03ч.

  Медийно. А всички ваксинирани са заразени с русофобия за имунитет

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • новина (според световните медии)

  16 Май 2022 13:46ч.

  Pfizer, Moderna, Merck са измежду спонсорите на дейността на био-лабораториите в Украйна, наред с Дж. Сорос, фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, сем. Клинтън, и други имена известни с приноса си към свободата и демокрацията в света...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  16 Май 2022 13:58ч.

  в щаба на украинската армия съвместно с нацистките генерали „работят“ военни от Британия, Франция и САЩ - те планират военните операции и използват секретни комуникационни канали в реално време c разузнавателни данни за руските войски (които са достъпни само в рамките на НАТО)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  16 Май 2022 14:00ч.

  Споко бе, то за миналата година, застреляните в САЩ са повече от загиналите до момента от двете страни в операцията в Украйна. А доката се достигне до броя на ковид-жертвите само в САЩ, има много време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В САЩ наистина стават много убийства

  16 Май 2022 14:17ч.

  Но в Русия са около два пъти повече на глава от населението. Както и в бившите съветски републики, нека сме справедливи. Най-малко са в богатите арабски страни и Япония. Малко са и в Англия, макар в Убийства в Мидсъмър да показват друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сподели малко конкретика

  16 Май 2022 14:24ч.

  та да се убедим и ние в тия врели-некипели , дето ги думаш

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След като разполагаш с интернет, можеш да потърсиш данни за убийствата по света в Гугъл

  16 Май 2022 16:00ч.

  При това от авторитетни източници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Според данните в интернет

  16 Май 2022 16:18ч.

  САЩ са неоспорим шампион

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Което не е вярно

  16 Май 2022 17:53ч.

  В Русия стават 2 до 3 пъти повече убийства. Разбира се, не с огнестрелно оръжие на непознати в магазини и училища, а обикновено на маса след няколко бутилки водка. Неоспорим първенец е Хондурас с около 25 пъти повече убийства от САЩ и Венецуела с около 20 пъти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кпоред новините

  16 Май 2022 19:05ч.

  на СNN и ВВС, може и да е така

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно тази тема е старателно избягвана

  16 Май 2022 14:50ч.

  от корпоративните медии, които са под контрола на същите тези, които стоят и зад финансирането на военно-биологичните лаборатории. Мълчи се по докладите на Небензя по темата в ООН, включително и за доказани огнища на заразяване в Украйна - с туберкулоза например.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разузнаване около Тръмп разследва и причините за

  16 Май 2022 14:57ч.

  11/09/2001, свързани именно с дейността на подобни секретни лаборатории - резултатите вероятно щяха да станат публично достояние и предмет на разследване, ако не беше тоталната манипулация на резултатите от президентските избори и ако медиите не бяха окупирани от същите тези сатанисти, стоящи сега зад Байдън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И Тръмп е същия като останалите ястреби

  16 Май 2022 15:05ч.

  нали той разреши да се продават неизпитаните експериментални ваксини? Пак той допусна локдаун-ване на икономиката. Той крепеше престъпника срещу човечеството д-р Фаучи да финансира разработки по цял свят...https://www.veteranstoday.com/2022/05/13/ukraine-biolabs-dtra-dossier-on-bacteriological-weapons-and-russia-us-deal-putin-betrayed-by-obama-pentagon/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  16 Май 2022 20:31ч.

  Демократичният биотероризъм е хуманен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи