Рябков: Разполагането на ядрени оръжия в Космоса е технически неизгодно

Рябков: Разполагането на ядрени оръжия в Космоса е технически неизгодно

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заяви, че разполагането на ядрени оръжия в Космоса е технически неизгодно и че съществуващите системи, които включват триадата от наземни, въздушни и морски компоненти, са напълно достатъчни, предаде ТАСС.

Рябков допълни, че "разумните представители на международната общност" са наясно с безпочвените твърдения на САЩ, че Русия възнамерява да разположи ядрено оръжие в Космоса. 

"Американците използват този въпрос за пропагандни цели и отправят безпочвени обвинения, за които нямат и най-малкото доказателство. Това е обичайното им поведение. Разумните представители на международната общност отдавна го знаят и не могат да третират подобни обвинения от САЩ сериозно", смята Рябков.

Тhe Wall Street Journal съобщи, че САЩ са предупредили Русия да не разполага в Космоса нови ядрени оръжия, способни да извадят от строя голям брой сателити.

Служители на американското правителство, пожелали анонимност са заявили пред руските представители, че поставянето на ядрени оръжия в Космоса би нарушило Договора за Космоса и би застрашило интересите на националната сигурност на САЩ.

По-рано CNN, позовавайки се на източници в американското правителство, съобщи, че Русия разработва ядрено космическо оръжие, способно да създаде енергийна вълна и да дезактивира значителен брой сателити.

Източници: ТАСС, Агенция "Фокус"

 

 

Коментари

  • дяволът се казва путин

    24 Фев 2024 19:38ч.

    Щом рашистите отричат нещо, значи сто процента е вярно.Никой няма да забрави как десет дни преди руската агресия в Украйна фюрерката маша захарова се изцепи, че само луди хора без морал могат да твърдят, че Русия ще нападне Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • махни го тоя вещерски прякор бе, заклинателю

    24 Фев 2024 20:10ч.

    Нещо сте паникьосани жълтопаветната грантова сган? Защо ли, да не би да сте подочули някои неща извън опорките, което американската страна сама си изпросва с поведението си на отчайващ глобален хулиган?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    24 Фев 2024 20:29ч.

    На колко си години бе, пеленаче? Големи анти станахте?Ще си берете гайлето че не се спряхте с омразата към хора които си защитават държавата и нищо лошо не са ти сторили. Чиято кръв още не е засъхнала по българските чукари. Пълен потрес сте.Но ще си носите последствията.Който иска търси истината.Който не иска лае като теб. Мръсна гадна колония с тъпо и просто стадо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    24 Фев 2024 19:44ч.

    Технически неизгодна ви е битовата индустрия, автомобило и самолетостроенето, просто защото не го можете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • автомобилостроенето за удовлетворяване на среднокласови потребности е типичната средняшка индустрия

    24 Фев 2024 20:08ч.

    Не ни се четат невежествени и силно емоционални жълтопаветни изхвърляции. Мисли, и най вече си спомняй, преди да пишеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    24 Фев 2024 20:37ч.

    Руските посерковци две години не могат да се преборят с украинските чичаци от запаса за кирливата Донецка област, но щели да пращат ядрено оръжие в космоса и да свалят сателити. Това верно са измишльотини, в случая ватникът е прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • този явно е чувал само за тактика и си няма понятие от стратегия

    24 Фев 2024 20:45ч.

    Що да не могат, на тебе какъв ти е проблемът с хипостазата за реалност според очакванията? Какво толкова очакваше, особено след като Западът се намеси в проблема?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стратегия означава да не се задържаш дълго в универсум на предварителни рецептивни очаквания

    24 Фев 2024 20:50ч.

    Посмалете малко с метафизическото мислене, издаващо вяра в познанието. Истинската метафизика се издейства, а не се съзерцава. Изборът на Запада не се вмества в някаква предварителна съдба, а самото това нещо стана Съдбата в качеството си на Събитие. Русия може би е очаквала друго - Западът да не прояви тая дързост и да си налегне парцалите. Но в случая с това свое действие Западът ще си поеме отговорността с всичките неблагоприятни последствия за бъдещото си съществуване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    24 Фев 2024 21:10ч.

    До доктор Косев, до новия кмет и до оня първия. Обяснявам, защо не е изгодно да се "качват" ядрени мощности в близки Космос! Идеята на американците е чрез ядрен взрив се получава ЕМИ, който унищожава всички спътници в относителна близост от самовзривилия се руски спътник. Руснаците контрират, че тази ядрена реакция не подлежи на контрол и поради това ще се унищожат не само спътницит на САЩ, Англия и т.н., но и китайски, индийски, РУСКИ и др. спътници, като може да се засегне и станциите, както на ЕС, САЩ и Китай! Както се вижда само наивниците, да не кажа и по-силна дума се хващат на американските измишльотини!.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи