Рябков: Отношенията между Русия и САЩ са на ръба на открит въоръжен конфликт

Рябков: Отношенията между Русия и САЩ са на ръба на открит въоръжен конфликт

Отношенията между Русия и САЩ са на ръба на открит въоръжен конфликт, но Москва работи това да не се случи. Това заяви вчера руският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков в ефира на Първи канал.

„Работим, за да запазим отношенията със Съединените щати от пропадане в бездната на открит въоръжен конфликт, ние вече сме на границата, на ръба на тази пропаст“, ​​каза той.

Високопоставеният дипломат посочи още, че американски представители се опитват да демонстрират необвързаност и "прокарват в световните медии тезата за непричастност на Вашингтон" в терористичната атака срещу Кремъл и посегателството върху живота на руския президент.

По думите му контактите между Москва и Вашингтон се поддържат при необходимост, включително на високо ниво. Има канали и се осъществяват контакти, включително и при необходимост на политическо ниво по високите етажи“, каза Рябков.

„Въпросът не е в наличието на тези контакти, въпросът е, че нашите противници във Вашингтон са превърнали в правило да убеждават подопечните си в Европа, но не само, да убеждават самите себе си в някаква степен, че сигналите, идващи от Москва, са елемент, както твърдят от много години, „на дезинформационна кампания". Хората, които повтарят това много пъти всеки ден, са станали пленници на собствените си клишета и собствената си пропаганда", продължи дипломатът.

В същото време Рябков нарече реакцията на САЩ на сигналите от Москва след атаката на украински дрон срещу Кремъл „пренебрегване на основите на външната политика“.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ЗИП

    05 Май 2023 7:45ч.

    Тов.Рябков you make my day! Искаш да кажеш, че стековете ми бира няма да отидят зян? Вие руснаците требе да стоплите, че англосаксите обичат битките и уважават биткаджиите.Просто ви пробват, кога от пусита ще се превърнете в мачовци. Само така можете да заслужите уважението им.След тва дори ще ви поканят в кварталния пъб и ще ви черпят една водка или уиски.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    05 Май 2023 9:51ч.

    Твоите мачовци избягаха с гащите, шапките, чантите от Афганистан. Да не говорим, колко смели бяха в Сирия, като разрушиха една барака с ракети за половин милиард. Те и сега са смели, докато биват избивани окраинци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буги Барабата

    05 Май 2023 7:58ч.

    Горните глупаци са се опитали да се упражнят в остроумие. Получило се е както винаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    05 Май 2023 7:59ч.

    Много малко вероятно е Русия да използва ядрено оръжие, заяви вчера директорката на националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс, цитирана от Ройтерс. А за Северна Корея каква е вероятността? Преди да се сбият големите батковци трябва мъника да предизвика едната страна. А на американската страна извода е базиран изключително само на психоанализа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За голямо мое съжеление индивида “зип”

    05 Май 2023 8:24ч.

    тук много точно е описал състоянието на сегашното ръководство на Русия!Такава излагация и неподготвеност на тази велика държава сигурно не е имало от преди времената на Петър | ,жалко,много жалко но е факт!Цялата им новоизлюпена капиталистическа класа около Елцин и Путин се оказаха на ръба на историята и им трябва съвсем малко за да се срутят на дъното и ,като през 1918г. И дано стане така!А конкретно Путин трябва да бъде съден от руски съд за цялата тая глупаво осъществена авантюра,включая и ръководството около него начело с Шойгу,Герасимов,Песков и всите олигарси като Дерипаска,Абрамович,Чубайс и &!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • P.S.- може би съдбата им дава последен шанс

    05 Май 2023 8:28ч.

    на гореизброените и ако смачкат до 2,3 месеца физически тая “украинска” гмеж,ще им бъде донякаде простено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    05 Май 2023 9:54ч.

    Сигурен съм, че нямате желание да разберете, какво може тази държава. Ако го видите, ще е последното през живота Ви, а и не само вашия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • животът, недалновидно свеждан до пъблик рилейшънс

    05 Май 2023 9:54ч.

    ФАЩ и Наглия, в стремежа си да се въплъщават в образа на извечни хищници, зорлем ще направят мечката стръвница и тогава ще загубят всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „пренебрегване на основите на външната политика“

    05 Май 2023 10:52ч.

    С тави крилата фраза ще приключи историята около гърмежите. Остава военният елит да се реши за преврат или да гълта кални сълзи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи