Руснаците са унищожили украинска военна техника край Угледар

Руснаците са унищожили украинска военна техника край Угледар

Военна техника и складове с боеприпаси бяха унищожени от артилеристи от групировката войски „Изток“ край Угледар, съобщи руското министерство на отбраната.

„Разчетите на РСЗО „Град“ от артилерията на групата войски „Восток“ унищожиха бронирана техника и складове с боеприпаси на ВСУ в Южнодонецкото направление на специалната военна операция“, съобщиха от ведомството.

Целта беше идентифицирана от разузнаването и координатите ѝ бяха незабавно предадени на артилеристите.

По данни на Министерството на отбраната, всяка бойна машина РСЗО "Град" носи пакет от 40 реактивни снаряда с обсег на стрелба от 33 до 42 км в зависимост от вида на използваните боеприпаси.

През нощта системите за противовъздушна отбрана са свалили 35 снаряда за реактивни системи за залпов огън (РСЗО) и три безпилотни летателни апарата (БПЛА) над Белгородска област, съобщи още руското министерство на отбраната. 

„През изминалата нощ беше осуетен опитът на киевския режим да извърши терористична атака с помощта на реактивна система за залпов огън „Олха“, реактивна система за залпов огън „Вампир“ и безпилотни летателни апарати срещу обекти на територията на Руската федерация. Три многоцелеви ракетни комплекси „Олха“, 32 многоцелеви ракетни комплекси „Вампир“ и три БПЛА бяха унищожени над територията на Белгородска област от дежурните сили за противовъздушна отбрана", се казва в съобщението. 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Само така !

    23 Май 2024 8:52ч.

    Мед ми капе на душата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    23 Май 2024 12:07ч.

    Яко се харчат народните пари на всички замесени ..........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислител

    23 Май 2024 9:11ч.

    Не е ли съмнително за един ден 32 системи вампир? "... 32 многоцелеви ракетни комплекси „Вампир.....“ Не е логично. Парад ли е имало? Някой е объркал цифрите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не бе, Гугъл-преводача не е извадил правилен превод...

    23 Май 2024 9:22ч.

    Едва ли има на английски разлика между "снаряд" и "система", особено за разните Чат-ДжиПиТи... А Руснаците свалят отделен снаряд, а не целия пакет на "системата" едновременно с един удар (като едновремешното " с един удар- 10 (мухи) убивам"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • натовски тероризъм

    23 Май 2024 9:36ч.

    Трябва да бъдат удряни високоточно натовските производители на оръжия. Ако зависеше от мен, Чехия бих я помлял заради това умишлено спомоществователство на тоя украински тероризъм срещу руски цивилни граждани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    23 Май 2024 9:42ч.

    И български снаряди се използват за тази цел. Заработваме си тежка карма като нация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    23 Май 2024 9:48ч.

    укрофашистите не спират да стрелят с български крупнокалибрени снаряди и с подарените им от психопата тагарев ракети С-200 по запорожската АЕЦ. но сатанистът - „триморец“ р. радев не осъди тези обстрели (евентуално радиоактивно заразяване ще засегне и нашата колониална територия), а изпраща оръжия на нацисткия режим, чийто ръце са оцапани до лактите в кръв. позор, нечестивци, дано Провидението да удари по вас и по семействата ви!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Досега трябваше десет пъти

    23 Май 2024 10:13ч.

    да смажат и унищожат физически тая пасмина зовяща се “украини” но върховният главнокомандващ е човек либерал пък и обича да го лъжат и подвеждат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сметката с репарации набъбва.

    23 Май 2024 10:19ч.

    Ще се скъсат да плащат докато свят светува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професор доктор Пармаков

    23 Май 2024 10:46ч.

    Изпращай веднага номера на банковата си сметка и започваме изплащането на репарациите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи