Руснаците са превзели Загорное в Запорожка област

Руснаците са превзели Загорное в Запорожка област

Министерството на отбраната на Русия съобщи за превземането на село Загорное, Запорожка област, от силите на групировката "Изток". „Подразделения на групировката „Изток“ освободиха село Загорное, Запорожка област и заеха по-изгодни позиции“, се казва в съобщението, предаде ТАСС. 

През изминалото денонощие подразделенията на групировката "Днепър" са нанесли поражение на живата сила и техниката на три бригади от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Според руското Министерство на отбраната на Русия за едно денонощие украинците са загубили до 90 военнослужещи в това направление.

Групаировката "Юг" на руските въоръжени сили отблъсна четири контраатаки на украинските въоръжени сили и разби три бригади на противника. ВСУ са загубили до 380 войници и танк "Леопард", съобщи руското министерство на отбраната. Нанесени са поражения на живата сила и техника на 22-ра, 54-та механизирана и 46-а аеромобилна бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Улакли, Белая Гора, Орехово-Василевка, Григоровка, Часов Яр, Андреевка, Курдюмовка и Курахово в Донецката народна република.  По данни на руското МО противникът е загубил до 380 военни, танк "Леопард", произведен в Германия, две бронирани бойни машини "Козак", 15 автомобили, две 152 mm гаубици D-20, 152 mm гаубица 2A65 Msta-B и две 105 mm оръдия M119, произведени в САЩ.

За денонощие групировката войски „Запад“ разби формирования на Въоръжените сили на Украйна, на забранения в Руската федерация „Азов“ и на украинската гвардия. Общите загуби на противника възлизат на до 500 военнослужещи, съобщи руското министерство на отбраната. Частите на групировката войски „Запад“ заеха по-изгодни позиции и разгромиха формированията на 14-та, 63-та механизирана, 77-а аеромобилна бригади на Въоръжените сили на Украйна, 12-та бригада на специалните сили „Азов“, както и 40-ти и 50-ти полкове на Националната гвардия в районите на селищата Синковка, Петропавловка, Богуславка на Харковска област, Торское в Донецка народна република и Червона Диброва в Луганска народна република. 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • краят на дълговото робство

    16 Юни 2024 21:44ч.

    США да се готвят за гражданска война. Измъкване няма от мъртвата хватка на кармата. Каквото са сели, това ще жънат - с техните камъни, по техните глави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селянин

    17 Юни 2024 6:45ч.

    Като кажете "руснаците" не е ясно кои руснаци - от федерацията или от старата столица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Borislav

    18 Юни 2024 11:06ч.

    Американската хегемония вече свърши

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи