Руснаците провалиха опита за ротация на ВСУ близо до пет населени места

Руснаците провалиха опита за ротация на ВСУ близо до пет населени места

През последното денонощие подразделенията на руската групировка войски „Изток“ осуетиха опитите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да укрепят предните позиции и ротация в районите на населените места Владимировка, Октябрь, Сторожевое, Дорожнянка и Чаривное. Това съобщи за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката Александър Гордеев.

"Подразделенията на групировката войски "Изток" продължават да изпълняват бойни задачи в зоната за специална военна операция. По време на активните действия подразделенията на групировката подобриха обстановката по фронтовата линия, осуетиха опитите на противника за укрепване на предни позиции и ротация в опорни точки в районите на Владимировка, Октябрь, Сторожевой, Дорожнянка и Чаривни“, каза той.

Освен това артилерийският огън на групировката и тежките огнехвъргачни системи са поразили опорни пунктове и струпване на жива сила и техника на 128-ма бригада за териториална отбрана на украинските въоръжени сили в района на Велика Новоселка, добави Гордеев. Руските военни са унищожили повече от 150 войници от украинските въоръжени сили, две бойни бронирани машини, включително MaxxPro, гаубици M777, FH-70, "Мста-Б" и Д-30, четири единици автомобилна техника, както и шест безпилотни летателни апарати от самолете тип и два пункта за снабдяване с боеприпаси на противника.

Коментари

  • Дано да е вярна

    26 Юни 2024 9:20ч.

    тази информация че иначе руските военни стават леко за смях с тия плавни и грациозни стъпки напред-назад!Досега Рокосовски и Конев да бяха изтрили от лицето на земята тая фашизоидна паплач!Но начело с либерали и използвачи като Шойгу и Герасимов скоро не ще да свърши това гражданско мурабе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са виновни руските военни

    26 Юни 2024 9:48ч.

    Рибата мирише откъм главата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците им дай само да провалят и трошат.

    26 Юни 2024 9:23ч.

    Ама нещо да съзидат и сътворят, един тостер, лека кола или хитачи за народа – там ги няма. Само пушки и ракети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жорко

    26 Юни 2024 9:41ч.

    Правят това, в което са най-добри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жорко

    26 Юни 2024 9:42ч.

    Другото си го купуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2898

    26 Юни 2024 9:52ч.

    Я ми покажи българските тостер и лека кола. Мерси

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Български няма. Има американски. Най-страхотните в света.

    26 Юни 2024 10:01ч.

    На най-великата държава – вечен ХЕГЕМОН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    26 Юни 2024 11:50ч.

    Какви американски бе,клоун ? Всичко американско е сделано в Тайван

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колите им са Маде Ин УСА. Най-страхотните и бързи коли в света.

    26 Юни 2024 12:34ч.

    А най-бързите часовници в света са савецките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам какви ротации провалят

    26 Юни 2024 9:53ч.

    Но 2,5 години фронтът почти не помръдва. Руските настъпления се измерват в метри и улици. Отсреща укрите си върнаха територии през 2022, Херсон беше даден без бой на ВСУ (поредната Путинова далавера за един тръбопровод за амоняк). И в момента украинците контраатакуват на Харковското (новото) направление… Изобщо, разиграва се долен цирк, спектакъл, псевдо война 🤮

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2898

    26 Юни 2024 10:05ч.

    Целта на мероприятието е да се унищожи армията на Украйна, след което територията сама пада. Нарича се "война на изтощение" - отначало е бавно, после всичко става изведнъж. Не го мисли...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запознатият незапознат ротационен!

    26 Юни 2024 10:13ч.

    Ротационния, пак си пропуснал да си пиеш хапчетата и пак си започнал да се мислиш за по-умен от Путин! Защо не отиваш направо в Кремъл и не си предложиш услугите, ами се тормозиш в този форум, който е за що-годе нормални хора, нямащи нужда от хапчета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чугунич,

    26 Юни 2024 10:56ч.

    Кажи нещо по същество на написаното ! Тия сенилни подпръцквания ги знаем. Ти си чугунен трол -обратното на коз яшки трол ! Все сте кретени - но ония са сини, а вие сте червени кретени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До "Не знам какви ротации провалят":

    26 Юни 2024 14:35ч.

    Ти си изкукала пенсия, която изобщо си няма понятие какво става по линията на фронта. Сигурно си пенсиониран или изгонен от работа общак или шофьор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    26 Юни 2024 10:18ч.

    Дума "изсток" няма нито на български, нито на руски. На български е "изток", на руски е "восток. И понеже руските групи войски се обозначават по посоките на света, най-вероятно става дума за групата войски "Восток" ("Изток").

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    26 Юни 2024 12:51ч.

    Диванните диванета, които дори не са служили в армията, няма как да знаят, че повече от 8 години урките изграждаха солидни фортификации, които могат да се разбият и разрушат с бомби от 1500 кг нагоре. Затова руснаците модернизираха старите си ФАБ 500 до ФАБ 3000 и ги направиха планиращи и управляеми. Форсирането на такива отбранителни съоръжения само с жива сила си е изпращане на войската на заколение. Както правят всеобщите любимци на европата укробандеровците. Ze с кеф унищожава рускоезичното население, мобилизирано да мре за интересите на кретени като Оня линзи. Територията се прочиства за използване от сайбиите. Путин пък не желае да приеме на издръжка нова голяма просешка маса. И така, докато клекнат и кандисат на условията на Путин. А те ще стават все по-тежки, спрямо предишните. Както обикновено става с руснаците - първото предложение е най-доброто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи